در مورد ماساژ سوئدی چه می دانید؟ آیا با تکنیک های این ماساژ آشنایی دارید؟ ماساژ سوئدی از 5 گروه ضربه تشکیل شده است که هر کدام دارای تکنیک های خاصی هستند. در این مقاله از بخش پزشکی دکتر سلام، به بررسی تکنیک های ماساژ سوئدی و آموزش نحوه انجام لرزش می پردازیم. در مورد ماساژ سوئدی چه می دانید؟ حرکات دستی ماساژ پرهنریک لینگ (پدر ماساژ سوئدی) بیشتر از دو قرن آموزش و اجرا شده است. این تکنیک ها توسط ماساژ درمان ها، درمانگران سنتی و دیگر کارکنان حوزه سلامتی استفاده شده و همچنان استفاده می شود. با توجه به فرهنگ تصویری پزشکی دورلاند (2000) حرکات دستی به صورت ماهرانه ای به شکل درمان با دست ها یا به وسیله ابزارهای مکانیکی بکار برده شده است. در نتیجه، یک پزشک که از ماساژ به عنوان درمان استفاده می کند می تواند بامهارت دست هایش، به درمان بپردازد. این چنین حرکات دست، ضربه های مختلفی را شامل می شود که در این فصل معرفی خواهند شد.
پنج گروه ضربه های ماساژ سوئدی
پنج گروه از ضربه های ماساژ سوئدی که بیشتر استفاده و شناخته می شوند به ترتیب زیر هستند:
- افلوراژ یا Effleurag
- پتریساژ یا Petrissage
- تیپوتیمنت یا Tapotement
- فریکشن یا Friction
- ویبریشن یا Vibration or Shaking
هر گروه نقش خاصی را در ماساژ ایفا می کنند. در ابتدا هرکدام از این پنج گروه ماساژ سوئدی را تعریف خواهیم کرد و درباره کاربردها، استفاده ها و تغییرات آن ها بحث خواهیم کرد. در اهمیت لمس هوشمندانه نباید اغراق شود. اصول کلی، علم پالپاتوری است که برای کمک به تسهیل در کار دانش آموزان و شرکت کنندگان، به منظور انجام یک ماساژ باکیفیت، ارائه می شود. در ابتدا درک و حضور درمانگر مورد بحث قرار خواهد گرفت.
تعریف تکنیک لرزش
لرزش ها شامل حرکات ریتمیک دست می باشند که دارای الگوهای نوسانی هستند و به نوع لرزش بستگی دارند. این حرکات می توانند سریع، آرام، تند، آهسته، سنگین یا خشن باشند. مهارت در این حرکات و انجام آن موجهی لرزشی ایجاد می کند و بدن و کل سیستم را به تحرک وا می دارد. لرزش موجب اثرات لرزشی، مواج شدن و بازیابی در بدن می شود.
ترسیم و پیگیری الگوهای مواج موجب پدیدار شدن تعادل، ثبات و توازن در سیستم بدن می شود. لرزش ها شامل مجموعه ای از حرکات هستند که شامل ارتعاش، تکان دادن و ضربه زدن می شود. چنین حرکاتی ریتمیک و لرزاننده و یا نوسانی هستند که به صورت حرکات طبیعی و به وسیله استفاده از کل دست، نوک انگشتان یا حتی با وسیله مکانیکی انجام می شود.
حرکات لرزشی با حرکات ضربه ای تفاوت دارند زیرا معمولا دست، تماس باپوست را قطع نمی کند، به استثناء تکنیک تکان دادن. حرکات لرزشی یکی از مهم ترین حرکات فیزیکی هستند که یک ماساژور باید در نظر بگیرد. وقتی در راستای تمرین زیاد مهارت شما بیشتر شد، از این تکنیک برای آرامش می توانید استفاده کنید.
حرکات لرزشی با برخی حرکات فشرده سازی آغاز می شود و پس از یک حرکت فشرده سازی عمیق مورد استفاده قرار می گیرد. دست ها به صورت لرزان و نوسانی حرکت می کنند، بنابراین انتقال ارتعاش به بافت های زیرین امکان پذیر می باشد.
از چنین حرکاتی برای پرت کردن حواس و سرکوب درد استفاده می شود. تکنیک های ارتعاشی برای اختلال سیستم عصبی مانند حوادث مغزی- عروقی یا سکته های مغزی نیز مفید هستند. بر اساس گفته ها، حرکات لرزشی آرام، کمک زیادی به بازگشت بدن به شرایط اولیه بعد از سکته مغزی می کنند.
تکنیک ها
تکنیک ها شامل 3 گروه حرکات لرزشی به نامه ای استاتیک و دینامیک، تکان دادن و ارتعاشی هستند. هر یک از این گروه ها ممکن است انواع مختلفی داشته باشند که در اینجا توضیح داده خواهند شد.
حرکات استاتیک و دینامیک
حرکات استاتیک و دینامیک، تکنیک لرزشی هستند که می توان آن ها را به وسیله یک دست یا نیروی هر دو دست، به صورت ایستایی و یا در حرکت انجام داد. در این حرکات عضلات ساعد به طور متناوب در حرکت و استراحت هستند و یک حرکت ریتمیک را بر روی بافت تحت درمان ایجاد می کنند.
حرکات لرزشی
حرکات لرزشی بر روی افرادی که تمایل به کار عضلانی دارند بسیار مفید است و با تکان دادن اندام و بالا بردن و کشیدن اندام صورت می پذیرد. اگر عضلات یا اندامی دارای گرفتگی باشد باید بالا برده و کشیده شود.
تکان ها باید بالا به پایین یا به طرفین باشد. به تکان ها دقت کنید و ریتم را احساس کنید و تأثیر بالا کشیدن را در نظر داشته باشید. وزن اندام را حس کنید و ضرب دست باید باکمی لرزش و صحیح اعمال شود. پس از اتمام، تفاوت در اندام را احساس می کنید.
لرزش نوسانی
لرزش نوسانی نوعی ارتعاش خیلی آرام است و زمانی که درمانگر به ریتم دلخواه خود می رسد، فرد را به آرامش عمیقی می برد. لرزش نوسانی، یک حرکت ریتمیک است و با حرکت کامل بدن، به جلو می رود. لرزش نوسانی، شامل حرکات بالا و پائین و پهلو به پهلو می باشد اما شامل یک ضربه ناگهانی در آخر کار نیست. این عمل بدن را به حرکت در می آورد و تا آنجا پیش می رود که بدن به موقعیت اصلی خود بازگردد.
با یک فرد مضطرب و نگران که در ابتدا ممکن است در برابر لرزش نوسانی مقاومت کند، با تمرکز بیشتری شروع کنید. با لرزش های آگاهانه کار خود را شروع کرده و سپس شروع به لرزش های نوسانی کنید. سعی کنید حرکتی را انجام دهید که منجر به یک جریان شود و از انجام هرگونه حرکت ناگهانی و غیرمنتظره اجتناب کنید.
هشدارها
توجه داشته باشید به هنگام استفاده از تکنیک های لرزشی، از نمایش طبی به همراه تمرین های مناسب و ابزار مطمئن اطلاعات کافی داشته باشید. نمایش تخصصی و پیشرفته تر برای کسانی استفاده می شود که مایل به پاک سازی مخاط و نمایش پاتولوژی خاص هستند.
هنگام استفاده از حرکات لرزشی، ارتعاشی و نوسانی به موارد زیر توجه کنید:
- از لرزاندن و تکان دادن عضله ای که دارای یک آسیب حاد هست اجتناب شود؛ بنابراین، لرزش آرام باید برای تسکین درد استفاده شود و اطمینان داشته باشید که فشار دست درد را تشدید نمی کند.
- تکان دادن و لرزش ممکن است اسپاسم، اسپاتیکس یا هایپر رفلکسیا را در متقاضیانی که دارای این علائم هستند، تشدید کند.
- تکان دادن باید بااحتیاط انجام شود. زمانی که فرد احساس درد دارد، میزان حرکت را کاهش دهید. حرکت تند یا فشار ناگهانی ممکن است باعث تهوع شود و نباید در بیماران مبتلا به سرگیجه یا حساس به حرکت استفاده شود.
بیشتر بخوانید:
- تکنیک های ماساژ سوئدی؛ آموزش نحوه انجام تپوتمنت
- تکنیک های ماساژ سوئدی؛ آموزش نحوه انجام پتریساژ
- تکنیک های ماساژ سوئدی؛ آموزش نحوه انجام افلوراژ