با مراقبت های دوران بارداری تا چه اندازه آشنایی دارید؟ آیا خم شدن در طول دوران بارداری بی خطر است؟ بارداری، دوره ای است که برای محافظت از سلامتی و رشد کوچولوی خود در رحم باید بیشتر احتیاط کنید. با این حال، توصیه های زیادی که از طرف دوستان و خانواده تان می آید؛ ممکن است شما را کمی عصبانی و سردرگم کند. این پست از بخش زنان و زایمان را بررسی کنید تا بدانید که آیا خم شدن در دوران بارداری خطری برایتان در پی دارد یا خیر.

آیا خم شدن در طول دوران بارداری بی خطر است؟

گرچه ممکن است از شنیدن این جواب شگفت زده شوید؛ اما، باید بدانید که، خم شدن در دوران بارداری به هیچ وجه به کودک شما آسیبی نمی رساند. جهان مادی؛ سیستم ضربه گیر فوق العاده ای برای جنین در حال رشد، فراهم کرده است. مایع آمنیوتیک داخل رحم، به جنین این امکان را می بخشد که بازوها و پاهایش را حرکت دهد؛ معلق بماند و حرکات تنفسی اش را انجام دهد. این مهم؛ به کودک شما کمک می کند تا در داخل رحم، جابجا شود. بنابراین، خم شدن به هیچ وجه بر سلامت کودک شما تاثیر منفی نمی گذارد.

خطرات خم شدن در دوران بارداری

 

چرا باید از خم شدن در حین بارداری اجتناب کرد؟

خم شدن به هیچ وجه به کودک تان آسیبی نمی رساند. اما همگام با رشد جنین، خم شدن برایتان دشوارتر می شود. این کار، حتی ممکن است باعث افزایش خطر زمین خوردن شما شود و ناراحتی های دیگری نیز برایتان به دنبال داشته باشد. در ادامه خطرات احتمالی ناشی از خم شدن در طول دوران بارداری برای شما و نوزادتان، آورده شده  است:

افزایش خطر سقط جنین:

بزرگ ترین خطر ناشی از خم شدن در طول دوران بارداری، افزایش خطر افتادن و زمین خوردن شماست. افتادن و صدمه دیدن شکم در این دوره خطرناک است. این مهم؛ می تواند باعث جداسازی زودرس جفت از دیواره رحم و نهایتا خونریزی واژینال یا حتی سقط جنین شود. خم شدن و افتادن مادر در طول سه ماهه سوم بارداری؛ باعث نازک شدن دیواره رحمی و وارد شدن سر نوزاد به لگن او می شود.

سرگیجه در دوران بارداری :

خم شدن در طول دوران حاملگی باعث بازگشت سریع خون به مغزتان می شود؛ از این رو؛ دچار سرگیجه می شوید. سرگیجه منجر به از دست دادن تعادل یا آگاهی و آسیب دیدگی می شود که ممکن است بر کودک تان تاثیر منفی داشته باشد.

سوزش سر دل:

خم شدن، فشار وارده بر شکم را افزایش می دهد و می تواند سوزش معده؛ که مشکل رایجی در اواخر دوران بارداری است را بدتر کند. این می تواند باعث برگشت اسید (ریفلاکس) یا جریان معکوس اسید از معده به مری شود. این پدیده می تواند منجر به بالا آوردن، احساس سوزش در لوله گوارش و احساس مزه ناخوشایند در دهان شود.

 


حتما بخوانید : خانم های باردار تا حد امکان از ضد ریفلاکس استفاده نکنند.


سرگیجه در دوران بارداری

فشار:

به سبب برآمدگی شکم ناشی از بارداری، مرکز ثقل بدن شما در طول دوران بارداری تغییر می کند. در این دوران؛ خم شدن به جلو و سپس به عقب ستون فقرات شما را تحت فشار قرار می دهد و به رباط های ضعیف شما آسیب می رساند.

در طول دوران بارداری چگونه باید خم شد؟

اگر شما مجبور به انجام کاری هستید که نیاز به خم شدن دارد، باید موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • به یاد داشته باشید که به جای خم کردن و کشیدن کمر خود؛ زانوهای خود را خم کنید.
  • همچنین به جای وارد آوردن فشار به ماهیچه های شکم و معده خود؛ باید به آرامی و با استفاده از دست ها، ران ها و زانوهایتان بلند شوید. این مهم؛ کمک خواهد کرد که از کمر خود محافظت کنید و پاهای خود را تقویت کنید و همراه با پیشروی بارداری تان فعالیت های روزانه تان را انجام دهید.
  • هنگام بلند کردن یک شی، سعی کنید آن را زیر برآمدگی شکمتان نگه دارید تا آن را با مرکز ثقل تغییر یافته بدنتان هماهنگ کنید.
  • به یاد داشته باشید که کارهای روزمره تان را با احتیاط بیشتری انجام دهید.

 

حفظ وضعیت خوب بدنی در حین بارداری:

وضعیت بدنی خوب در دوران بارداری مستلزم آموزش راه رفتن، نشستن، دراز کشیدن و ایستادن در موقعیت  هایی است که هیچ نوع فشاری را احساس نکنید. شکم برآمده ممکن است باعث احساس واژگونی در شما شود. اما با تمرین چند مرحله، به طور موثری می توانید سازوکار مناسب بدنی تان را حفظ کنید. در ادامه؛ چند نکته ی مثبت آورده شده است که باید در حین بارداری دنبال کنید:

موقعیت ایستاده:

 در حالت ایستاده؛ گردن، سر و پشت شما باید در امتداد یک خط مستقیم قرار گیرند. هر روز چند دقیقه با پشت خود به دیوار تکیه کنید. این راهی خوب برای صاف کردن ستون فقرات شماست. از ایستادن در یک موقعیت ثابت برای مدت زمان طولانی خودداری کنید.

موقعیت نشسته در دوران بارداری :

در هنگام نشستن؛ شانه  ها و ستون فقرات خود را صاف نگه دارید. باسن های شما باید پشت صندلی را لمس کنند. شما می توانید از یک بالش، یک حوله لوله ای و یک رول کمری برای حمایت از پشتتان در هنگام نشستن استفاده کنید.

 

رانندگی در دوران بارداری

موقعیت رانندگی:

در هنگام رانندگی نیز باید از یک پشتی کمک بگیرید. زانوهایتان باید هم سطح یا حتی بالاتر از باسنتان قرار بگیرند. همچنین می توانید صندلی خود را طوری تنظیم کنید تا پاهایتان به پدال برسند، زانوهای خود را خم کنید و در عین حال 10 اینچ از فرمان فاصله داشته باشید. از همه مهم  تر به هنگام رانندگی از کمربند ایمنی استفاده کنید و تا جایی که ممکن است کمربند را از روی شکم به زیر باسنتان بکشید.

روش صحیح بلند کردن اشیا:

هنگام بلند کردن اجسام سنگین درخواست کمک کنید. هنگامی که به تنهایی جسمی را از سطح زمین بلند می کنید، محکم بایستید؛ کمرتان را صاف نگاه دارید و باسن و زانوهای خود را خم کنید. هرگز به سمت جلو خم نشوید، طوری که کمرتان با زانوهایتان در یک امتداد قرار نگیرد.

اگر جسمی را از روی میز بلند می  کنید، آن را به لبه میز بکشید تا به بدن تان نزدیک شود. هنگام نگه داشتن اجسام سنگینی که بالاتر از سطح کمر شما هستند، احتیاط کنید.

وضعیت استراحت در دوران بارداری :

حفظ موقعیت یا پوزیشن خوب بدنی در دوران بارداری، حتی زمانی که در حال استراحت هستید نیز؛ بسیار مهم و حیاتیست. در هنگام استراحت، نباید روی پشت و یا شکم خود دراز بکشید. دراز کشیدن بر پشت در طول سه  ماهه سوم بارداری استرس بیشتری بر قلب شما وارد می کند و احتمال ابتلا به کمر درد را افزایش می دهد.

دراز کشیدن بر روی شکم؛ پوزیشن راحتی برایتان نیست. همچنین می تواند جریان خون را کاهش داده و فشار روی جنین را افزایش دهد. اغلب پزشکان به زنان باردار توصیه می کنند که در طول سه  ماهه سوم به سمت چپ خود دراز بکشند. این کار اجازه می دهد که خون به کلیه، رحم و البته جنین منتقل شود. در پایان روزهای طولانی و خسته کننده، از فعالیت جنسی (همراه با خم شدن) اجتناب کنید.

الان شما درباره بایدها و نبایدهای خم شدن در دوران بارداری همه چیز را می دانید.  امیدواریم پست ما را بپسندید. پزشک شما در مورد خم شدن در دوران بارداری چه توصیه هایی به شما کرده است؟ و این توصیه ها چه نفعی برای شما داشته است؟