با خوراکی های موثر در درمان آرتریت آشنایی دارید؟ تا حدودی در بخش اول این مقاله با خوراکی های موثر در درمان آرتریت آشنا شدید. در این مقاله از بخش تغذیه دکتر سلام می خواهیم سایر خوراکی های مفید برای درمان آرتریت را برایتان توضیح دهیم.
خوراکی های موثر در درمان آرتریت – گردو
گردو یک غذای مغذی متراکم و اشباع از ترکیباتی است که ممکن است به کاهش التهابات مرتبط به مفاصل کمک کند. آنالیزی از 13 مطالعه نشان داده است که خوردن گردو با کاهش نشانگرهای التهابی در ارتباط است. گردو به خصوص اسید چرب امگا3 بالایی دارد که نشان داده شده است باعث کاهش علائم آرتریت می شود.
در یک مطالعه که بر روی 90 بیمار مبتلا به روماتیسم مفصلی انجام شد، مکمل های اسید چرب امگا3 یا روغن زیتون مصرف کردند. درمقایسه با گروهی که روغن زیتون مصرف کردند، افرادی که اسید چرب امگا3 مصرف کردند، پایین تر آمدن مقدار درد را تجربه کرده و قادر شدند مقدار مصرف داروهای آرتریت را کاهش دهند. اگرچه بیشتر تحقیقات موجود بر روی اثرات امگا3 بر روی آرتریت متمرکز است، اما برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اثرات گردو، مطالعات بیشتری در آینده نیاز است.
خوراکی های موثر در درمان آرتریت – توت ها
مقدار زیادی آنتی اکسیدان ، ویتامین و مواد مغذی در توت ها قرار دارد که ممکن است به دلیل دارا بودن توانایی منحصر به فرد آن برای کاهش التهاب، بتواند در این ضمینه کمکمان کند. در یک مطالعه که بر روی 38،176 زن صورت گرفت، افرادی که حداقل 2بار در هفته توت فرنگی مصرف می کردند، احتمال بالا رفتن مقدار نشانگرهای التهابی در خون شان تا 14% کاهش یافت.
به علاوه، توت ها اشباع شده از کوریستون و روتین، دو ترکیب گیاهی که دارای فواید بسیار برای سلامتی هستند، می باشند. در یک مطالعه بر روی نمونه های آزمایشگاهی نشان داده شده است که کوریستون مانع بعضی از فرایندهای التهابی می شود که به آرتریت ارتباط پیدا می کنند. در مطالعه ای دیگر به موش ها مکمل های کوریستون و روتین داده شد که هر دو این ها التهابات مربوط به آرتریت را کاهش داد.
خوشبختانه اگر بخواهید بیشترین فایده را از خواص سلامتی چشمگیر آن بگیرید، طیف گسترده ای از توت ها وجود داردکه می توانید آن ها را انتخاب کنید. توت فرنگی، تمشک و بلوبری تنها تعدادی از گزینه های پیش رویتان هستند که هم می توانند دهانتان را شیرین کنند و هم مواد مغذی زیادی برای مقابله با آرتریت در خود دارند.
اسفناج ها
برگ های سبزی مانند اسفناج پر از مواد مغذی هستند و بعضی از ترکیبات آنها ممکن است عملا قادر باشند به کاهش التهابات بر اثر آرتریت کمک کنند. مطالعات زیاد نشان داده است که مصرف زیاد میوه ها و سبزیجات با کاهش سطح التهابات در ارتباط است. بلاخص اسفناج شامل آنتی اکسیدان های زیادی به علاوه ترکیبات گیاهی ست که می تواند التهابات را خفیف کرده و به مبارزه با این بیماری کمک کند.
اسفناج خصوصا دارای آنتی اکسیدان فراوانی به نام کامپرلو است که نشان داده شده است با کاهش اثرات عوامل التهاب زا در روماتیسم مفصلی، ارتباط دارد. در یک مطالعه بر روی نمونه های آزمایشگاهی در سال 2017 ، درمان سلول های غضروفی آرتریت با کامپرلو انجام شد و مشخص شد که این ماده التهابات را کاهش داده و از پیشرفت آرتروز جلوگیری می کند. اگرچه، تحقیقات بیشتری نیاز است تا تاثیر اسفناج و ترکیبات آن بر روی انسان در درمان آرتریت، مشخص شود.
خوراکی های موثر در درمان آرتریت – انگور:
انگورها سرشار از مواد مغزی، دارای آنتی اکسیدان های فراوان و دارای خواص ضد التهابی هستند. در یک مطالعه به 24 مرد پودر متراکم شده انگور داده شد که تقریبا معادل 1.5 فنجان (252 گرم) انگور تازه بود که این دارو را روزانه برای 3 هفته مصرف کردند. این پودر انگور به صورت موثر، سطح نشانگرهای التهابی در خون را کاهش داد.
به علاوه، انگورها حاوی ترکیبات متعددی هستند که نشان داده شده است در درمان آرتریت مفید هستند. برای مثال آنتی اکسیدان های رزوراترول در پوست انگور وجود دارند. در یک مطالعه بر روی نمونه های آزمایشگاهی نشان داده شد که رزوراترول به صورت بالقوه به پیشگیری از ضخیم شدن مفاصل همراه با آرتریت به وسیله مسدود کردن شکل گیری سلول های روماتیسم مفصلی کمک می کند.
انگورها همچنین حاوی یک ترکیب گیاهی هستند که پروانتوسیانیدین نامیده می شود و ممکن است تاثیرات امیدوار کننده ای بر آرتریت داشته باشد. برای مثال مطالعه بر روی یک نمونه آزمایشگاهی نشان داده است که عصاره پروانتوسیانیدین دانه انگور موجب کاهش التهابات مربوط به این بیماری می شود.
روغن زیتون:
روغن زیتون برای خواص ضد التهابی شناخته شده است و ممکن است تاثیر مطلوبی بر علائم آرتریت بگذارد. در یک مطالعه به موش ها روغن زیتون خالص برای 6 هفته داده شد، که به متوقف شدن شیوع آرتریت، کاهش ورم مفاصل، آهسته شدن آسیب های غضروفی و کاهش التهابات، کمک کرد.
در مطالعه ای دیگر، 49 نفر شرکت کننده مبتلا به رماتیسم مفصلی، روزانه یک کپسول روغن ماهی یا روغن زیتون برای 24 هفته مصرف کردند. در پایان مطالعه به ویژه مقدار نشانگر های التهابی در هر دو گروه کاهش یافت (در گروهی که روغن زیتون مصرف کردند تا 38.5% و در گروهی که روغن ماهی مصرف کردند بین 40 تا 55%)
در یک مطالعه دیگر رژیم غذایی 333 شرکت کننده مبتلا به رماتیسم مفصلی یا فاقد این بیماری آنالیز شد و نشان داد که مصرف روغن زیتون با پایین آمدن خطر ابتلا به این بیماری مرتبط است.