از ترکیب های فلز کروم، بیتر ملون و دارچین می توان به عنوان داروهای خانگی استفاده کرد که کمک زیادی به پایین آمدن سطح هموگلوبین گلیکولیزه شما می کنند. البته باید قبل از وارد کردن آنها به رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید. انجمن دیابت آمریکا درمان های خانگی را توصیه نمی کند؛ اما بعضی از بیماران دیابتی با انتخاب راه های درمانی مختلف، مثل خوردن بیتر ملون ، شاهد کاهش میزان قند خون خود بوده اند. در این مقاله از بخش دیابت دکتر سلام به بررسی درمان خانگی دیابت می پردازیم.
درمان خانگی دیابت
پس از کنترل کردن قند خون خود، کارهای زیر را انجام دهید:
به طور منظم ورزش کنید. غذا های کم گلوکز مصرف کنید. به اندازه کافی بخوابید. استرس خود را کنترل و داروهای خود را به موقع و درست مصرف کنید. همچنین به عنوان شخصی که به دیابت نوع دو مبتلا است باید بدانید که انجام دادن این کارها درعمل بسیار مشکل است. همچنین مقاومت در برابر جست و جو کردن راه های درمانی متفاوت برای بیماری هایی که به آن ها مبتلا هستید، بسیار مشکل است.
برای دانستن حقیقت اینکه چه درمانی بهتر است لازم نیست به سراسر نقاط دنیا سفر کنید. نتیجه یک جست و جو در گوگل درباره درمان های خانگی دیابت این گونه بود که تاکنون با طب سوزنی و تصور اینکه بیمار درمان شده است، بیش از 32 میلیون نفر بهبود یافته اند. اما با وجود اطلاعات بسیار غلط موجود در وب سایت ها، چگونه می توانیم حقیقت را تشخیص دهیم؟ به عبارت دیگر چه راه حلی درست است؟ چه راهی برای بدن ما مضر نیست؟
متاسفانه هنوز درمان مشخصی برای بیماری دیابت تعیین نشده است. راه های درمان خانگی برای کنترل قند خون موجود هستند و بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت به صورت اتفاقی و از طریق تجربه و تحقیقات شخصی خود به این روش ها برخورده اند.
این موارد توصیه هایی هستند که در زندگی شخصی افراد و از نظر طبی بررسی شده است.
1. بیتر ملون راهی ممکن برای کمک به کاهش سطح هموگلوبین گلیکولیزه (A1C) و بهبود دیابت است
آزمایش A1C گرتیا لینت از آشبورو، کارولینای شمالی، نشان می دهد که او مبتلا به دیابت نوع دوم است. بنابراین علاوه بر ورزش و رژیم غذایی مناسب و دارو، پزشک غدد او از او خواسته است که خوردن بیتر ملون و کدو نرسیده که در افریقای شمالی می روید را امتحان کند.
طبق گفته های لینت، پزشک او گفته بود: بر اساس تجربه های من بیمارانی که به توصیه های من عمل کرده بودند، شاهد کاهش قابل توجهی در سطح A1C خود بودند. لینت میوه های نرسیده و تلخ را از عطاری آسیایی تهیه کرده و تکه های خشک شده آنها را به چای خود اضافه کرد. اگر چه مزه جوشانده بیتر ملون بسیار بد بود اما تست A1C لینت از 6.۵ که نشان دهنده دیابت بوده به حد نرمال آن یعنی 5.9 رسید.
او معتقد بود که بیتر ملون باعث این تغییر شد و بعضی از تحقیقات از این ایده حمایت می کنند: این مطالعات در مجله دارو شناسی منتشر شد. در این مجله نوشته شده بود که بیتر ملون اثرات نسبتا کمی روی کم کردن قند خون می گذارد. طبق تحقیقات محققان، هنگام مصرف میوه ها، مصرف دارو ها نباید قطع شود. براساس تحقیقات کلینیک مایو، بیتر ملون کاهش دهنده قند خون است و اثر آن کمی کمتر از ۱۰۰۰ میلی گرم گلوکوفاژ در هر روز است. این یک نمونه بارز از ابتلا به دیابت است.
2. منیزیم کمبود مواد غذایی مغذی را بهبود می بخشد
اگر شما مبتلا به دیابت باشید احتمالا می دانید که غذاهای حاوی فیبر، پروتئین و چربی های مفید، برای شما مفید است. اما برای افراد مبتلا به دیابت استفاده از منیزیم مهم تر است؛ زیرا دچار کمبود مواد معدنی هستند. جنیفر ریچ اهل الن تون، پنسیلوانیا که مبتلا به دیابت نوع دو بود؛
از پزشک خود درخواست توصیه هایی در خصوص بیماری خود کرد. طبق بررسی تحقیقات چاپ شده در مجله بیولوژیکی، پیشنهاد می شود که منیزیم با انسولین مقاوم بپیوندد. (به علت کمبود شدید منیزیم) این نشانه دیابت نوع دوم است. دکتر کارولین دین، اهل داکوتای شمالی و عضو هیئت مدیره ی انجمن مشاوره پزشکی است. او در کیهی هواویی مستقر است.
طبق نظر او منیزیم مهم است؛ زیرا به انسولین در عبور کردن از گلوکز به سلول ها و به سوخت گیری بدن کمک می کند. انسولین با مقاومت خود از رخ دادن این مراحل جلوگیری می کند. دکتر دین می گوید: اگر برای انجام این کار منیزیم کافی وجود نداشته باشد، هم تعداد انسولین و هم تعداد گلوکز زیاد می شود.
تعداد اضافی گلوکز به عنوان چربی در بدن ذخیره می شوند. منیزیم صدها آنزیم کنترل کننده فرآیند هضم و جذب را فعال می کند همچنین پروتئین ها، چربی ها و کربوهیدرات ها را به کار می گیرد.
۳. شیر گرم به همراه عسل و دارچین می تواند از اثرات بعد از کاهش قند خون جلوگیری کند
استفان ریمن اهل شالیمار، ایالت فلوریدا است. در سن ۳۲ سالگی تشخیص داده شد که او مبتلا به دیابت نوع دو است. او احتمالا به علت سابقه خانوادگی و دیابت دوران بارداری به این بیماری مبتلا شده است. اما او با نوشیدن شیر گرم و عسل قبل از خواب موفق شد قند خون خود را کاهش دهد.
البته مرطوب نگه داشتن محیط زخم با ماده مناسب برای بیماران دیابتی بسیار مهم است. دارچین برای این بیماری بسیار مفید است. اما مخلوط دارچین و شیر گرم و عسل چه نقشی را بازی می کند؟
دکتر جول شیهان، پزشک اطفال و بیهوشی در دانشگاه استنفورد ، مقیم کالیفرنیا، کسی بود که توانست ریمن را درمان کند. او می گوید: ترکیب شیر گرم و عسل و دارچین می تواند میزان قند خون ریمن را ثابت نگه دارد. همچنین از به وجود آمدن اثراتی که باعث فشار خون بالا هنگام صبح می شود، جلوگیری می کند.
گریس دروکا عضو اداره گروه آموزشی کالیفرنیا و مربی تیم تقاطع آبی زره آبی در دترویت میشیگان و دارنده گواهی سلامت، می گوید: افزایش قند خون زمانی اتفاق می افتد که تعداد زیادی انسولین در طول شب در رگ ها انباشته شوند.
استفاده از انسولین هایی که تا مدت بیشتری کارایی دارند و نخوردن شام می تواند به متعادل کردن سطح قند خون کمک کند. او همچنین گفت: وقتی سطح قند خون در هنگام خواب کاهش می یابد، انسولین موجود در خون آزاد می شود.
براساس مجله چاپ شده در ماه مه ۲۰۱۳ در نشریه داروهای دیابتی، علائم بعد از کاهش قند خون فقط در اشخاص مبتلا به دیابت نوع یک بسیار رایج است. این علائم با عارضه های طبیعی که برای فرد به وجود می آید متفاوت است.
فرآیند دیگری که منجر به بالا رفتن قند خون هنگام صبح می شود این است که بدن به طور طبیعی برای کمک به بیدار شدن ما تعداد زیادی هورمون آزاد می کند. این فرآیند به همه برای بیدار شدن کمک می کند؛ چه مبتلا به دیابت باشند چه نباشند.
اما در شخص مبتلا به دیابت یا به اندازه کافی انسولین تولید نمی شود یا انسولین تولید شده قادر به خنثی کردن قند خود آزاد شده نیست. بنابراین ریمن با نوشیدن مخلوط شیر گرم از کاهش قند خون در تمام طول شب و از بالا رفتن آن در صبح جلوگیری می کند.
مخلوط شیر گرم و دارچین و عسل درمان خوبی برای افرادی که با فشار خون بالای صبح گاهی می جنگند، نیست. بدن افراد با یکدیگر متفاوت است پس باید قبل از مصرف با مشاور تغذیه خود مشورت کنید.
طبق توضیحات دروکا، بعد از عمل کردن به توصیه های مشاور تغذیه تان، اگر هنوز با قند خون بالا سروکار دارید، غذایی که قبل از خواب مصرف می کنید ۱۵تا ۳۰ گرم کربوهیدرات داشته باشد که حاوی مقدار کمی پروتئین و یا چربی مفید باشد.
پروتئین ها و چربی های مفید، باعث به تاخیر افتادن اثر کربوهیدرات ها روی خون می شوند. زیرا نسبت به کربوهیدرات ها به زمان بیشتری برای هضم نیاز دارند . عسل و شیر هر دو قند و کربوهیدرات دارند. بنابراین اضافه کردن پروتئین کم به غذای افراد مبتلا به دیابت می تواند از افزایش قند خون در هنگام صبح جلوگیری کند.
اما نباید شیر و عسل و دارچین و چای را به عنوان رژیم غذایی مخصوص این بیماری با هم مخلوط کنیم. زیرا آنها حاوی کالری طبیعی بسیار زیادی هستند. همچنین عسل و شیر پرچرب می تواند باعث بی اثر کردن قند خون شوند. این قند خون خواص نوشیدنی را تنظیم می کند. اضافه کردن عسل به عنوان شیرین ترین ماده طبیعی به کربوهیدرات ها که منبع ان قند لبنیات طبیعی یا لاکتوز است، بر قند خون تاثیر خواهد گذاشت.
۴. دارچین به تنهایی می تواند به کاهش علائم دیابت کمک می کند
دارچین به تنهایی می تواند به رژیم غذایی شما اضافه شود. این موضوع به این دلیل است که این چاشنی می تواند به تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو کمک کند: برسی منتشر شده در سپتامبر ۲۰۱۳ در انتشارات تاریخچه داروهای خانواده نشان می دهد که دارچین ممکن است سطح گلوکز را زمانی که فرد ناشتا است کاهش بدهد. همچنین دارچین ممکن است سطح لیپوپروتئین کم چگالی یا چربی های مضر بدن و سطح کلسترول را کاهش بدهد اما اثری روی آزمایش A1C نگذارد.
به علاوه، دروکا می گوید: دارچین کربوهیدرات یا کالری بیشتری برای افزایش قند خون به شما نمی دهد، اما طعم شیرینی را به شما می دهد که ممکن است به آن نیاز داشته باشید. همچنین او توصیه می کند که دارچین را به ماست، حبوبات، بلغور جو، پنیر روستایی، چای و قهوه اضافه کنیم؛ زیرا که به آن ها مقداری شیرینی می دهد. با اضافه کردن دارچین به دستورهای پخت می توان اضافه کردن شکر و قند را از دستور های پخت حذف کرد.
۵. کروم به عنوان یک روش خانگی می تواند به تولید انسولین کمک کند
شلبی میلر از کلمبیا، کارولینای جنوبی می گوید: من دیابت ندارم اما میدانم که باید کروم موجود در مواد غذایی را دریافت کنم. او نتایج حاصل شده از تفسیر قند خون پایین را هم توضیح می دهد. یک مطالعه که در نشریه ی دیابت منتشر شد، نشان داد که ساختار ترکیب شیمیایی پیکولیمات کروم (|||) ممکن است به افراد مبتلا به دیابت نوع دو کمک کند تا تفسیر تست A1C ، تست تحمل گلوکز خوراکی، تولید انسولین و کلسترول را بهبود ببخشد.
رابین فراتن مشاور سلامت کل که در شهر نیویورک زندگی می کند، می گوید: در حالی که مشخص نیست که کروم دقیقا چگونه کار می کند، به نظر می رسد مواد معدنی فعالیت انسولین را افزایش داده و در نهایت قند خون را کاهش می دهند.
علاوه بر این شواهدی وجود دارد که کمبود کروم، قند خون و مقاومت انسولین را بالا می برند. بنابراین چه مقدار کروم برای دریافت این فواید نیاز دارید؟ فراتن ۲۰۰ تا ۵۰۰ میکروگرم کروم را روزانه توصیه می کند و می گوید: مصرف بیش از حد کروم می تواند کنترل قند خون را بدتر کند، مسمومیت از این نوع بسیار نادر است.
بهترین راه برای فهمیدن این که آیا کروم بدن شما کم است یا خیر این است که کروم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و ببینید چگونه بر سطح قند خون شما تاثیر می گذارد.
فراتن پیشنهاد می کند: رژیم غذایی خود را با یک مولتی ویتامین کامل کنید. کمبود مواد معدنی می تواند اثرات بزرگی بر نحوه عملکرد بگذارد و چون مواد معدنی مختلف بر جذب هم اثر می گذارند، می توانید این ماده معدنی را از مولتی ویتامین دریافت کنید.
فراتن می گوید: کروم به طور طبیعی در صنوبر یافت می شود. شلبی میلر نیز کروم را از همین راه دریافت می کند.متاسفانه بسیاری از مطالعات درصورتی ارزیابی شده اند که ترکیب پیکولینات کروم (|||) بهتر جذب شده باشند.
۶. کنترل گلوکز خون و احتمال کم خطر دیابت با چای سبز
دروکا می گوید: من هر صبح و شب چای می نوشم تا به کنترل قند خون خود کمک کنم. من سعی می کنم بهترین تحقیقات درمان های خانگی را دنبال کنم تا تصمیم بگیرم که از کدام یک استفاده کنم. به نظر می رسد که محققان معتقدند که چای سبز می تواند برخی فواید اساسی برای افراد مبتلا به دیابت داشته باشد.
به همین دلیل چای سبز حاوی پلی فنول است. این پلی فنول ها آنتی اکسیدان ها هستند که می توانند متابولیسم را بالا ببرند و آنزیم آمیلاز را مهار کنند. این آنزیم به نوبه ی خود باعث کاهش سطح کربوهیدرات و افزایش جذب گلوکز به خون می شود. طبق مطالعه ای که در آوریل ۲۰۱۶ در انتشارات تاریخچه پزشکی داخلی منتشر شد، از چای می توان برای مدیریت بهتر دیابت استفاده کرد.
محققان برای ترسیم داده های خود ۲۵ جامعه ژاپنی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که نوشیدن چای جلوی بروز خطر دیابت را می گیرد. در همین حال تحقیقی که در مجله شیمی گیاه منتشر شده بود نشان داد که چای سبز ممکن است به کنترل گلوکز کمک کند، خطر بیماری قلبی را کاهش داده و کاهش وزن را افزایش دهد.
پیش از انجام درمان های خانگی دیابت ، چه چیزهایی را باید بدانید؟
امی سول عضو اداره آموزشی کالیفرنیا و دارنده گواهی سلامت در مرکز دیابت جاسلین در بوستون، می گوید: اگر چه استفاده از این نکات برای برخی افراد موفقیت آمیز بوده است، اما قبل از این که هر گونه تغییرات اساسی در رژیم غذایی خود و یا شیوه ی زندگی خود به وجود بیاورید، به خصوص درباره ی درمان های خانگی، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
همچنین او اشاره می کند که مکمل ها توسط اداره غذا و دارو (FDA) مثل داروهای معمول اداره نمی شوند، بنابراین کیفیت و دوز آن ها نامشخص است. مهم این است که چگونه مکمل ها روی دیابت فعلی یا سایر داروهای شما تاثیر منفی می گذارد. به عنوان مثال، بدون دانستن این که مکمل های شما چه هستند، پزشک ممکن است یک دارو تجویز کند که باعث کاهش بیش از حد قند خون شما شود. عوامل دیگری نیز وجود دارد که می تواند موفقیت این درمان را تحت تاثیر قرار دهد.
برای مثال، اگر کمبود منیزیم نداشته باشید، مصرف مکمل به شما کمک نمی کند. حتی اگر هم کمبود منیزیم داشته باشید هم برای مشاهده نتایج باید دوز پیشنهادی را مصرف کنید. علاوه بر این، مطالعات نتایج متناقضی را درمورد این که آیا مکمل ها برای افراد مفید هستند یا خیر نشان می دهند. (صرف نظر از این که مبتلا به دیابت هستند یا خیر)
انجمن امریکا نتیجه گرفت که: این به این معنا نیست که مکمل ها سودمند نیستند، اما تا به حال مطالعات و تحقیقاتی چیزی را ثابت نکرده است.