3378bae177e3453c8d86fcf184fd94c3

بیماری های پوستی ، آفتاب سوختگی ،عرق سوزشدن، گرما زدگی، گلگون شدن صورت کودک و.. شایع ترین عوارض گرما بر کودکان هستند 

شما اگر در تابستان اوقات خود را در خانه سپری کنید، کودک شما فصل امن و راحتی را سپری می کند. اما کلاً گرمای تابستان برای کودکان خطرناک است.

 

 

جوش‌های ملتهبی که بر اثر پوشاندن لباس زیاد به کودکان در گرما به وجود می آید نشان می دهد که بدن آنها در برابر گرما تا چه اندازه حساس است.

 

کودکان در تابستان به وفور به آفتاب سوختگی های دردناک و گرمازدگی که با تب بالا و تنفس تند مبتلا می شوند. عرق سوز یکی از شایع ترین دلایل مرگ ناگهانی نوزادان است.

 

برای آنکه مطمئن شوید کوچولویتان در وضعیت مناسب و خنکی است و برای محافظت از او در طول روزهای گرم و دراز تابستانی، می توانید به این توصیه ها عمل کنید:

انتخاب لباس‌های مناسب

اگر می خواهید در خانه بمانید به نوزادتان لباسهای سبک و گشاد بپوشانید، بهتر است این لباسها نخی و از جنس مواد طبیعی باشد که عرق را به خود جذب می کند و نه از الیاف مصنوعی. ترجیحاً به کودکتان لباسهایی بپوشانید که خودتان می پوشید.

 

اگر شما تی شرت و شلوار کوتاه می پوشید این نوع لباس پوشیدن برای کودکتان هم مناسب است. برای هوای آزاد به کودکتان لباسهای بلند رنگ روشن بپوشانید و از کلاه لبه دار استفاده کنید که صورت کودک را از گرما حفظ کند.

 

از پوشاندن لباس های باز به کودک حتی در روزهای ابری خودداری کنید. زیرا در این روزهاست که اشعه های مضر خورشید به راحتی از ابرها نفوذ می کنند و به پوست لطیف کودک آسیب می رسانند.

فراهم کردن تهویه مطبوع

تا وقتی که نوزاد نمی تواند گرما را به وسیله عرق به طور مؤثری دفع کند، احتمال آنکه در روزهای گرم بیش از بزرگسالان دچار گرما زدگی شود زیاد است. به همین دلیل هرگز نباید کودکتان را در یک اتاق گرم یا یک اتومبیل پارک شده یا خاموش تنها بگذارید. حتی چند دقیقه کافی است که درجه حرارت بدن او بیش از حد بالا برود و زندگی اش را به خطر بیندازد.

استفاده از یک کالسکه مناسب

حرارت بدن نوزاد و فضای کوچک کالسکه می تواند موجب گرما زده و عاجز شدن او شود و در چند دقیقه به پوستش آسیب برساند. سعی کنید کالسکه نوزاد شما از رنگ های روشن با الیاف پارچه ای باشد. اگر مشاهده کردید صورت نوزادتان گلگون شده به سرعت او را از کالسکه خارج کنید.

شیر دادن برای عرق کردن

اگر شما دانه های عرق را در گرما روی سر نوزادتان نمی بینید، احتمالاً آب بدنش کم شده است. چهره گلگون، پوستی که هنگام لمس کردن گرم است، تنفس تند و بی قراری از علایم کم شدن آب بدن است.

 

نوزادان زیر ۶ ماه نباید آب بنوشند. بعد از این مدت مقدار کمی آب می توان به آن ها داد. سعی کنید با شیر دادن متناوب، آب از دست رفته بدنش را جبران کنید.

 

نوزادان در تابستان باید ۵۰ درصد بیشتر شیر بخورند. به طور متوسط سعی کنید برای هر پوند کودکتان دو وعده شیر در نظر بگیرید. یعنی یک نوزاد ۲۰ پوندی به ۲۰ بار شیر خوردن در روز نیازمند است.

عاقلانه بیرون بروید

بدترین ساعتهای بیرون رفتن برای کودک شما و حتی خود شما بین ساعت های ۱۰ صبح تا ۲ عصر است. در این هنگام خورشید بیشترین ضرر را به پوست می رساند. برنامه بیرون رفتنتان را برای قبل یا بعد از این دوره زمانی تنظیم کنید.

دنبال سایه باشید

وقتی به ساحل دریا یا پارک می روید، همیشه دنبال یک مکان امن و سایه باشید. مانند سایه یک درخت، چتر یا یک سایبان. آسان ترین راه استفاده از چادر های مخصوص کنار دریاست که از نوعی پارچه مخصوص ساخته می شود و مانع عبور اشعه های مضر خورشید است.

 

مطمئن شوید که چادرتان پنجره های مناسبی برای تهویه و جریان هوا در چادر دارد. برای محافظت از چشم های کودکتان و کاهش نور شدید آفتاب، از عینک های آفتابی استفاده کنید. شیشه این عینک باید از جنسی باشد که حداقل از عبور ۹۹% پرتو ماورابنفش خورشید جلوگیری کند.

استفاده از ضد آفتاب ها

کودکان زیر ۶ ماه پوست لطیف و نازکی دارند و باید سعی کنید آنها را از آفتاب دور نگه دارید. اما هنگامی که رفتن در آفتاب اجتناب ناپذیر است، می توانید از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید. مقدار کمی کرم ضد آفتاب برای ناحیه هایی از بدن کودک که در معرض آفتاب است مخصوصاً صورت مشکلی ایجاد نمی کند.

برای کودکان بزرگتر از ۶ ماه، آزاد هستید که از مقدار بیشتری کرم استفاده کنید و هر ۲ ساعت یک بار کرم را تجدید کنید. از ضد آفتاب های واترپروف مخصوص کودکان با SPF حدود ۱۵ استفاده کنید. حتی به جاهایی از بدن کودک که در معرض آفتاب نیست هم کرم بزنید. یک بلوز نخی تنهاSPF ۵ دارد.

تسکین دهنده های پوستی

اگر کودک در هوای گرم و شرجی بیش از حد عرق می کند، ممکن است دانه های قرمز کوچکی در گردن و کشاله ران، پشت زانو ها یا در آرنج او ایجاد شود.

 

برای کم کردن خارش های ناشی از گرما، لباسهای چسبناک او را در آورید و لباس کمتری به او بپوشانید. حتی کهنه بچه را هم عوض کنید و از پودر بچه برای محل های تحریک شده استفاده کنید. بردن بچه به یک اتاق خنک و با تهویه مناسب به کاهش تحریک ها کمک خواهد کرد.

آفتاب سوختگی، که پوست ملتهب، قرمز و داغ و دردناک از علایم آن است، می تواند به شدت کودک را اذیت کند. اگر کودکتان زیر یک سال است، پس از مشاهده این علایم به سرعت با پزشک مخصوص کودکتان تماس بگیرید.

 

پزشک شما را راهنمایی می کند تا نقاط سوخته بدن کودک را با آب ولرم خنک (نه سرد) و لوسیون مخصوص شست وشو دهید. هرگز تاول ها را نترکانید.

 

آنها از سرایت عفونت به مناطق سوخته شده بدن جلوگیری می کنند. استامینوفن و ایبوپروفن مخصوص کودکان هم برای کاهش درد مؤثر است.