در مورد سندرم تخمدان پلی کیستیک چه اطلاعاتی دارید؟ آیا این عارضه درمان دارد؟ آیا باعث ناباروری و نازایی در فرد مبتلا می شود؟ آیا نوجوان شما از پریود نامنظم رنج می برد؟ آیا او شاهد رشد موهای زائد در قسمت های خاصی از بدنش است؟ اگر جواب شما مثبت است بهتر است که مطلب ما را بخوانید. دختر عزیز شما ممکن است از سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS رنج ببرد. PCOS چیست؟ چگونه آن را تشخیص دهید؟ چگونه آن را درمان کنید؟ برای رسیدن به پاسخ، این مقاله از بخش بیماری های دکتر سلام را بخوانید.
سندرم تخمدان پلی کیستیک ( PCOS) در نوجوانان چیست؟
سندرم تخمدان پلی کیستیک ( PCOS ) یک بیماری شایع در میان نوجوانان است. PCOS به دلیل رشد کیست های کوچک یا کیسه های پر شده با مایع در تخمدان ها رخ می دهد. این سندرم باعث طیف وسیعی از علائم، مانند پریود نامنظم، افزایش وزن، و بسیاری از مسائل بهداشتی دیگر در دختران نوجوان می شود. اگر دختر شما از PCOS رنج می برد، رسیدگی فوری پزشکی ضروری است.
علل سندرم تخمدان پلی کیستیک در نوجوانان:
اگر چه محققان قادر به پیدا کردن علت دقیق PCOS نیستند، محققان نتیجه می گیرند که بدن نوجوانان مبتلا به PCOS تستوسترون اضافی تولید می کنند. تستوسترون هورمون مردانه ای است که حتی در بدن زنان نیز ترشح می شود. یک نوجوان مبتلا به PCOS، نسبت به یک بدن نرمال سطح تستوسترون بالاتری دارد.
در اغلب موارد، PCOS ارثی است. اگر شما از PCOS رنج می برید ، دختر شما ممکن است مستعد PCOS باشد. در برخی موارد، نوجوانان مبتلا PCOS مقاومت انسولین دارند که باعث افزایش سطح گلوکز خون می شود. در نتیجه بدن نسبت به حالت نرمال، به تولید انسولین بیشتر تمایل دارد.
علائم pcos در نوجوانان چیست؟
علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک ممکن است بسته به بدن نوجوانان متفاوت باشد. در زیر لیستی از علائم برجستهی PCOS ذکر شده است.
- پریودهای نامنظم و خونریزی شدید
- رشد موهای زائد روی قسمت بالایی بازو، صورت، پشت، سینه، شکم یا قسمت داخلی ران
- افزایش وزن
- آکنه
- ریزش مو
- لکه های تیرهی پوستی روی بازوها، گردن، سینه ها یا ران ها
- پوست چرب
- درد شکم
درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک در نوجوانان:
با اینکه هیچ درمان قطعی برای PCOS وجود ندارد، شما می توانید علائم آن را با کمک داروها و یا تغییر در سبک زندگی کاهش دهید. در اینجا چند مورد سبک زندگی و دارو وجود دارد که به درمان علائم و اثرات PCOS در نوجوانان کمک می کند.
کاهش وزن:
اگر نوجوان شما چاق است، به او کمک کنید که حدود پنج تا ده درصد وزن بدن خود را کاهش دهد، زیرا این امر به تنظیم دوره های پریودی کمک می کند و ممکن است از رشد موهای زائد جلوگیری کند.
ورزش منظم:
انجام تمرینات مرتب در تنظیم وزنتان به شما کمک میکند و خطر ابتلا به دیابت که PCOS باعث ایجاد آن در نوجوانان می شود را کاهش می دهد. اطمینان حاصل کنید که تمرینات ورزشی نوجوان شما هر روز حدود 30 دقیقه باشد.
داشتن یک رژیم کم کالری:
داشتن یک رژیم کم کالری به دختر شما کمک می کند که به میزان قابل توجهی کاهش وزن پیدا کند. مصرف غذاهای فرآوری شده مانند کیک، چیپس، فست فود، غذاهای سرخ شده، برنج سفید، سودا، ناگت مرغ، غلات شیرین و غذاهای دیگر را محدود کنید. با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا غذاهای بهتری را توصیه کند که به تنظیم وزن او کمک کند.
مصرف داروهایی که به کاهش رشد موهای زائد کمک می کند:
جهت دریافت داروهایی که اثرات تسترون را بر روی پوست تنظیم کند و رشد موهای زائد را به حداقل برساند به سراغ درمان پزشکی بروید.
داروهایی نظیر فیناستراید، اسپرینولاکتون و فلوتامید میتواند از رشد موهای زائد ناشی از PCOS جلوگیری کند. کرم دارویی حاوی افلورنتین باعث کاهش رشد موهای زائد صورت دخترتان می شود.
مصرف داروهایی که به کنترل دیابت کمک می کنند:
دختران نوجوان مبتلا به PCOS که از دیابت نوع دوم نیز رنج میبرند و به تمرینات ورزشی و تغییرات رژیم غذایی پاسخ نمی دهند، باید داروی متفورمین مصرف کنند. متفورمین به تنظیم دوره پریودی کمک می کند و از پریودهای نامنظم در نوجوانان جلوگیری می کند. آیا دختر شما از این عارضه رنج می برد؟ تا به حال از چه درمان هایی استفاده کرده اید؟ تجربیات و پیشنهادات خود را با دیگر کاربران دکتر سلام به اشتراک بگذارید.