در مورد انتقال چربی به صورت چه می دانید؟ آیا تا به حال به فکر انجام این عمل زیبایی افتاده اید؟ افرادی که دارای صورت خیلی لاغر هستند یا می خواهند صورتی زاویه دار داشته باشند به انتقال چربی به صورت روی می آورند. آیا با عوارض انتقال چربی به صورت آشنایی دارید؟ کاربردهای دیگر آن چیست؟ در این مقاله از بخش زیبایی، پوست و موی دکتر سلام به بررسی انتقال چربی به صورت می پردازیم. همچنین نحوه انجام انتقال چربی به صورت و مراقبت های پس از آن را مورد تحلیل قرار می دهیم.
انتقال چربی به صورت چیست؟
انتقال چربی به صورت معمولا به نام های میکرولیپواینجکشن یا پیوند چربی معروف است که در سراسر دنیا طرفداران زیادی پیدا کرده است. اولین نکته ای که باید بدانیم این است که چربی موجود در شکم، ران، باسن با چربی های زیر پوست صورت یکسان است و تفاوت های بسیار جزئی دارند. قسمت کوچکی از چربی را می توان از قسمت های مختلفی مثل ران یا شکم برداشت و به صورت انتقال داد. نتایج این تزریق عموما طبیعی و بلندمدت است.
پزشکان این پروسه را اتولوگ یا پروسه مشتق از خود می نامند، به این معنی که مواد لازم از بدن خود فرد گرفته می شود. در بیشتر موارد پروسه اتولوگ سریع تر از گرفتن چربی از غیر از بدن فرد است. زیرا بدن شما ماده تزریق شده را شناسایی کرده، درنتیجه پاسخ آلرژیک کمتری به ماده بدن خود نشان می دهد.
بیشتر بخوانید: لیفت باسن برزیلی + راهنمایی کامل
انتقال چربی صورت چگونه انجام می شود؟
از آنجایی که طریقه تزریق این چربی ها همامند فیلرهاست، اما گرفتن چربی از ران یا شکم کمی پیچیده تر است که باید در اتاق عمل انجام شود. بسته به این که بعد از این مواد معدنی خون حالت نرمال خود را داشته باشد یا نه، بعضی از چربی های تزریق شده در طول تزریق زنده نمی مانند. اما اگر چربی مواد خونی غنی داشته باشد، نتیجه آن می تواند دایمی و ماندگار باشد. اما در صورت نداشتن مواد خونی چربی به سرعت محو خواهد شد.
به عنوان نمونه حدود 20 تا 80 درصد از تزریق های چربی می توانند مواد مغذی خون را انتقال دهند. اما اگر چربی قادر به این کار در محل جدید نباشد، باید جراحی پلاستیک برای تزریق دوباره چربی انجام شود تا اینکه چربی پیوند زده به خوبی مواد خونی را ساپورت کند. طبق گفته دکتر جان ماندلسون، چربی ها کاملا غیر قابل پیش بینی اند، به همین دلیل در مواردی نیاز به جراحی دوم پیدا می شود. اما این ناتوانی چربی به تنهایی ساعث ایجاد سرطان نخواهد شد.
توجه داشته باشید که در بعضی موارد، در ملاقات دوم نیازی به تزریق دوباره نیست و پزشک می تواند سلول چربی شما به طور منجمد را ذخیره کند و در صورت لزوم آن را تزریق کند.
آمادگی برای جراحی
طی مشاوره های اولیه، پزشک تمام آزمایشات و عکس های شما را بررسی کرده و بهترین نقطه برای تزریق را شناسایی می کند. پیشنهاد می شود که قبل و بعد از عکس ها چندین بار به مطب پزشک مراجعه کنید. مانند همه پروسه های زیبایی، مهارت عمل دکتر یکی از مهم ترین فاکتورهای موفقیت است. حتما با دکتر در مورد خطرات احتمالی این عمل صحبت کرده و از میزان رضایت افراد بعد از این عمل اطلاعات لازم جمع آوری کنید.
برای مرحله ای که مربوط به خارج کردن چربی است باید دقت داشته باشید که از داروها و مکمل هایی که در انعقاد خون اختلال ایجاد می کنند، استفاده نکنید؛ مثل قرص ماهی، ویتامین E، و آسپیرین. ممکن است پزشک از شما بخواهد روز قبل از عمل بعد از شام چیزی نخورید. همچنین مرطوب نگه داشتن بدن با نوشیدن زیاد آب، قبل و بعد از این پروسه بسیار مهم است. دقت کنید که کیفیت نتیجه بستگی به آمادگی شخصی خودتان و میزان پیروی شما از پیشنهادات پزشک می باشد.
پروسه انتقال چربی به صورت
روز قبل از عمل ممکن است دکتر شکاف کوچکی در محل خروج چربی ایجاد کند که معمولا این شکاف روی ران، پهلو و باسن می باشد و مقدار کمی چربی را بیرون می کشد. توجه کنید که برعکس لیپوساکشن های قدیمی، مقدار چربی خارج شده بسیار کم است، و در ظاهر فرد تاثیر بلند مدتی نخواهد داشت. این چربی توسط سانتریفیوژها تشریح شده و آلودگی های آن خارج می شود. قسمتی از چربی با بالاترین کیفیت مورد تزریق قرار می گیرد.
دکتر تیموتی کاتزن، اینگونه شرح می دهد که چربی شکم با دست ساکشن می شود و به وسیله سانتریفیوژ، بافت مناسب آن جدا می شود. در طی ساکشن از لوله های خاص، با خطوط پرانتزی روی آن، چربی را به اطراف شقیقه و لب تزریق می کنند.
بعضی از پزشکان این اجازه را به شما می دهند که هم خارج کردن چربی و هم پیوند آن را در یک روز انجام دهید، اما بعضی دیگر چربی را جدا کرده و منجمد می کند و در روزی دیگر آن را تزریق می کنند. اگرچه انجام دادن هر دو مرحله در یک جلسه رایج تر است. به هرحال هر دو مرحله بدون درد بوده و با بیهوشی عمومی انجام می گیرد.
ریکاوری انتقال چربی و تاثیرات جانبی آن
دوره بعد از عمل ممکن است از دو ناحیه احساس سوزش داشته باشید: قسمتی که چربی از آن خارج شده که می تواتد روی ران، شکم یا باسن باشد، و قسمتی از صورت که چربی به آن تزریق شده است. خارش بدترین حسی است که در سه روز اول ممکن است داشته باشید. احتمال دارد در ده روز اول در هر دو محل کبودی داشته باشید که می توان با میکاپ آن را پوشش داد. طی سه تا شش هفته این کبودی ها کاملا محو خواهند شد.
مثل همه پروسه های زیبایی بهترین نتیجه را بعد از چند ماه می توان دید؛ زمانی که چربی دقیقا در محل خود می نشیند. بیشتر بیماران بهترین نتیجه را بعد از سه ماه مشاهده کرده اند. معمولا ترس از انجام این عمل طبیعی است اما ایجاد شکاف در قسمت خروج چربی بسیار ریز است و معمولا دکتر قسمتی را انتخاب می کند که پنهان تر از همه جا باشد. هرگونه زخم ایجاد شده نیز به طور کامل محو خواهد شد.
هزینه انتقال چربی به صورت چقدر است؟
هزینه هر نوع عملی معمولا بستگی به محل جغرافیایی انجام عمل، اعتبار و شهرت جراح و اهداف خاص شما از زیبایی می باشد. برای اطلاع دقیق تر از هزینه با مطب جراح تماس بگیرید.
آیا خطری در این عمل وجود دارد؟
خطر این پروسه در مقایسه با دیگر جراحی های زیبایی بسیار کم است. خطری که ممکن است وجود داشته باشد، بی رنگ شدن قسمتی می باشد که از آن چربی خارج می شود که به دیس کرومیا معروف است . بسته به محل تزریق چربی، احتمال نوعی ناهمواری یا برآمدگی در پوست وجود دارد. معمولا احتمال آن برای افرادی بیشتر است که تزریق چربی زیر چشم را انجام می دهند.
به دلیل جلوگیری از مشکلات احتمالی، بهتر است موادی که طی این عمل استفاده می شود را روی فرد تست کرد. با پزشک خود در مورد خطرات احتمالی در مورد سن، وزن، و دیگر ریسک ها در رابطه با زیبایی صحبت کنید.
تزریق چربی و فیلر پوست
تزریق چربی به صورت با استفاده از فیلر در چند مورد مهم متفاوت است. فیلرها از هیالورونیک اسید ساخته شده اند و نتایج سریع تری نسبت به تزریق چربی دارند. از طرفی اگر از فیلر راضی نبودید، می توانید با هیالورونیداز فیلر را به راحتی خارج کنید. اما تاثیر دایمی تزریق چربی و غیر قابل برگشت بودن آن ممکن است افراد را از انجام آن منصرف کند. بیشتر پزشکان فیلرها را پیشنهاد می دهند. در حالیکه فیلرها موقت هستند و می توان به راحتی آنها را خارج کرد، به همین دلیل شما هم احتمالا آپشن با ریسک پایین را انتخاب می کنید که در صورت نارضایتی بتوانید آن را به حالت اول برگردانید.
دکتر گرت ویرث، جراح پلاستیک اینگونه بیان می کند: به شخصه تغییر ظاهر بعد از فیلر هیالورونیک اسید را بیشتر می پسندم و بیمار نیز می تواند تصمیم به نگهداری یا خروج آن بگیرد. دکتر بریان پینسکی نیز همین عقیده را دارد. طبق گفته او، اگر بیمار از نتیجه راضی نبود، می تواند مثل قبل شود. اما در صورت نارضایتی از پیوند چربی باید دوباره جراحی شد. من نیز هیالورونیک اسید را پیشنهاد می کنم. اما اگر بیمار صددرصد از نتیجه راضی باشد، پیوند چربی را پیشنهاد می کنم.
درحالیکه خطرات هردو بسیار کم است، اما پیوند چربی دو قسمت بدن را درگیر می کند و ممکن است در محل خروج چربی زخم کوچک ایجاد شود. از طرفی در جراحی های اتولوگ مثل پیوند چربی، خطر عفونت بسیار پایین است و امکان پاسخ ایمنی از فرد نیز کم است.
در مورد هزینه نیز، فیلرهای قابل تزریق ارزان تر هستند اما در طول سال چندین بار باید توسط متخصص پوست یا جراح پلاستیک ویزیت شوید، به همین دلیل ممکن است مجموع هزینه ها نسبت به پیوند چربی بیشتر باشد. هر دو روش طرفدارن زیادی دارد. اما اگر به دنبال نتیجه سریع هستید، فیلر را انتخاب کنید که هم سریع و هم آسان است و ریکاوری آن نیز مدت زمان کمتری دارد. اما اگر به دنبال جوانسازی دائمی هستید، بهتر است با متخصص پوست یا جراح پلاستیک خود در مورد پیوند چربی صحبت کنید.