محققان در پژوهشهای جدید خود به این نتیجه دست یافتند که می ان آب طالبی و بیماری فشار خون ارتباط مستقیمی وجوددارد و و اقعا شفا دهنده است البته این فقط برای بیمار فشارخون مناسب است و تا اند ازهای بیماری را کنترل میکند اگر بیماریهای دیگری نیز دارید باید با احتیاط مصرف کنید تا زیان نداشته باشد .
محققان برای آزمایش، مقداری از پلاکتهای خون را گرفته با مقدار کمی عصاره یا آب طالبی شیرین مخلوط کرده و مشاهده کردند در طالبی عاملی وجود دارد که به شدت مانع از انباشته شدن غیرطبیعی پلاکتها میشود و در نتیجه از انعقاد و لخته شدن خون در رگها (که عامل حملههای قلبی است) جلوگیری میشود. اگر طالبی و آسپیرین با هم خورده شود، خاصیت ضد انعقاد خون نیرومندتری تشکیل میشود.
طالبی را بدون شکر یا چیزهایی دیگر به طور ساده باید پیش از غذا خورد؛ کسانی که طالبی را با نمک و فلفل میخورند هضم آن را آسانتر میکنند ولی در مقابل، خاصیت ملین آن را کم میکند.
گوشت طالبی را اگر روی سوختگیهای سبک و سطحی یا ورم پوست بگذارند، آن را تسکین داده و شفا میبخشد.
تخم طالبی یا گرمک با تخم کدو و تخم خیار تشکیل تخمهای خنک را میدهند و برای تسکین و نرم کردن سینه و رفع اگزما مصرف میشود.
فراموش نکنید مصرف زیاد دستنبو، طالبی و گرمک برای بیماران دیابتی، ورم روده و سوءهاضمه ضرر دارد و موجب نفخ روده، معده و درد معده میشود.
طرز مصرف آن این است که این سه تخم را کمی میکوبند و در آب میریزند تا شیره آن در آب مخلوط شود، سپس آن را صاف کرده و مصرف میکنند. دستنبو، گرمک و طالبی، تشنگی را در تابستان تسکین میدهد.
خواص درمانی
طالبی و گرمک به علت داشتن پتاسیم و عطر مطبوع، مقوی قلب هستند و عروق را باز میکنند، همچنین به دلیل درصدی منیزیم از میوههای آرام بخش به شمار میروند.
طالبی و گرمک فشار خون را پایین میآورند به طوری که پتاسیم موجود در آنها جدار رگها را نرم کرده و منجر به دفع سدیم اضافی میشود. اشخاصی که فشار خون بالا دارند میتوانند روزانه با خوردن نصف طالبی به کنترل این بیماری کمک کنند.
همچنین این میوهها میتوانند اثر داروهای پایین آورنده فشار خون را تسریع بخشند.
این میوهها سرشار از فیبر بوده و بسیار ملین و مسهل هستند، بدین سبب برای کسانی که دچار یبوست، بواسیر و افزایش چربی خون هستند، بسیار توصیه میشود.
این میوهها به دلیل مدر بودن برای کسانی که دچار احتباس ادرار و یا سنگ مجاری ادراری هستند بسیار موثر است و همچنین افراد مبتلا به کم خونی، نقرس و روماتیسم بهتر است حتماً طالبی را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
این میوهها به دلیل دارا بودن قند، خاصیت تقویتکنندگی داشته و یکی از احیاء کنندگان سلولی و از عوامل تجدید جوانی هستند.
طالبیهای با گوشت زرد حاوی مقدار قابل ملاحظهای ترکیب شیمیایی آنتیاکسیدان بتاکاروتن بوده که پیشساز ویتامین A به شمار میرود. همچنین گرمک نیز برای پیشگیری از بیماری یرقان و رفع حرارت کبد مفید بوده و زیاد کننده شیر زنان شیرده و خارج کننده رسوبات کلیه و مثانه است.
طالبی و گرمک هر دو برای دفع سموم بدن و خون و فعالیتهای سلولهای پوستی مفید هستند و به علت داشتن مقادیر زیاد فسفر باعث تقویت سلولهای مغزی و فعالیت اعصاب میشوند.
همچنین فراوانی کلسیم آنها موجب تقویت عضلات و تکمیل استخوانبندی و رشد و نمو سامانه اسکلتی انسان میشود.
منبع: پرشین وی