با نکات اپیلاسیون در طول بارداری چقدر آشنایی دارید؟ بارداری زمان هیجان انگیزی است و بدن شما در حال تغییرات زیادی در هر دو قسمت فیزیکی و احساسی، قرار می گیرد. اما در طول 9 ماه آینده، تغییر سطح هورمون ها می تواند منجر به موارد غیرطبیعی برای تان شود. بعضی از این تغییرات مانند رویش مو در جاهای ناخواسته ای است که می تواند دست پاچه تان کند. ممکن است خودتان به دنبال روشی باشید تا این موهای زاید را بر دارید. در این مقاله از بخش زنان و زایمان دکتر سلام به بررسی اپیلاسیون در طول بارداری می پردازیم.
آیا اپیلاسیون در طول بارداری بی خطر است؟
اپیلاسیون در طول بارداری معمولا بی خطر در نظر گرفته می شود، اما مواردی برای احتیاط وجود دارد که چه در خانه اپیلاسیون کنید و چه به سالن یا اسپا بروید، باید مراقب شان باشید. مطمئن شوید که نزد فردی با تجربه و دارای صلاحیت اپیلاسیون می کنید. درمورد سابقه کاری و آموزش هایی که دیده است سوال کنید. چک کنید که وسایل اپیلاسون تمیز باشد و از موم یا نوارها بین مشتریان مجدد استفاده نمی شود چرا که انجام اینکار می تواند شما را در معرض عفونت های باکتریایی قرار دهد.
پوست هایی که شرایط یا ناراحتی های زیر را دارند، نباید اپیلاسیون شوند:
- زخم باز
- رگ های واریسی
- جوش
- بافت هایی که جای زخم دارند
- خال
- کورک
- زگیل
- مناطقی که داروهای ضد آکنه بر رویشان استفاده می شود.
دکتر تیسپورا شاین هواس متخصص پوست در لوس آنجلس کالیفرنیا بیان می کند: ” اپیلاسیون می تواند مناطقی که از قبل تحریک شده اند، پوست های متورم، مناطقی که به طور بالقوه آکنه را شیوع می دهند، فولیکولیت و موهای در حال رشد دارند را تحریک کند.”
لوازم اپیلاسیون خانگی در دوران بارداری بی خطر هسیتند اما مطمئن شوید که موم خیلی داغ نیست و هر محدوده ای را که موم میزنید می توانید ببینید و دستتان به آن می رسد. این موارد از سوختگی پوست که می تواند دردناک بوده و عفونی شود، پیشگیری می کند.
رشد مو و اپیلاسیون در طول بارداری
در زمان بارداری، هورمون ها باعث ایجاد تغییر بر موها و ناخن ها شده و دوره فعال رشد آنها طولانی تر می شود. موهای سر ممکن است ضخیم تر رشد کنند. همچنین شاید زمان براشینگ کردن و دوش گرفتن متوجه شوید، موهای کمتری از سرتان می ریزد.
درحالی که ضخیم شدن موهای سر زیبا به نظر می رسد، متاسفانه سر تنها جایی نیست که موهایش ضخیم می شوند. بسیاری از زنان در این زمان رشد موهای زاید را در جاهایی مثل زیربغل، پاها و محدوده بیکینی، تجربه خواهند کرد. همچنین بیشتر احتمال دارد در جاهایی که قبلا موهای قابل توجه ای نداشت مانند چانه، بالای لب، پایین کمر، خط ناف تا بالای بیکینی و اطراف نوک سینه، مو ببینید. اما نگران نباشید، این الگوی جدید رشد مو، برای همیشه طول نخواهد کشیدو حدود 6 ماه یا بیشتر بعد از تولد فرزندتان، مو و ناخن ها به حالت طبیعی برمی گردند.
در این زمان، اگر موهای اضافی مزاحم پیدا کردید، اپیلاسیون یکی از راه هایی ست که کمک تان می کند تا از شر آن ها خلاص شوید.
برداشتن مو با استفاده از اپیلاسیون:
استفاده از موم برای برداشتن موهای زاید می تواند توسط یک متخصص در سالن یا توسط خودتان با استفاده از لوازم اپیلاسیون شخصی تان، انجام شود. قبل از اینکه شروع کنید، مطمئن شوید که موهایتان حدود 3 سانت رشد کرده اند بنابراین موم به آن خواهد چسبید.
دو نوع موم نرم و سخت وجود دارد. موم نرم برای لایه های نازک استفاده می شود. یک نوار پارچه ای بر روی موم قرار داده و بر موم مالش داده می شود. سپس به سرعت در جهت مخالف رویش مو، کنده می شود.
موم سخت بر لایه های ضخیم تر زده شده و سپس اجازه داده می شود، خشک شود تا سفت تر گردد. سپس خود موم را در جهت مخالف رویش مو می کشند.
موم سخت به اندازه موم نرم به پوست نمی چسبد، بنابراین بیشتر در مناطق حساسی مثل زیربغل و بیکینی استفاده می شود.
حساسیت ها در طول بارداری:
بدن شما خون و مایعات بیشتری را تولید می کند تا از رشد کودکتان حمایت نماید. در نتیجه پوست شما حساس تر از حالت طبیعی شده و اپیلاسیون دردناک تر می شود.
اگر تاکنون اپیلاسیون نکرده اید، ممکن است ایده خوبی نباشد که آن را در طول بارداری شروع کنید. با تجویز پزشک، از داروی مسکن یک ساعت قبل از اپیلاسیون استفاده کنید تا ناراحتی را به حداقل برسانید.
به متخصص اپیلاسیون تان بگویید، می خواهید یک تست در محدوده کوچک از موهایتان داشته باشید. با این کار می توانید متوجه شوید که در زمان انجام آن چه احساسی خواهید داشت و علاوه بر این اجازه می دهد تا متوجه واکنش پوست تان شوید. اگر خیلی زیاد دردناک بود، می تواند قبل از اینکه محدوده زیادی از پوست تان را تحت تاثیر قرار دهد متوقفش کنید.
جایگزین های اپیلاسیون در طول بارداری
اگر متوجه شدید که پوستتان برای اپیلاسیون در طول بارداری خیلی حساس است، گزینه های دیگری برای برداشتن مو وجود دارد. بسته به اینکه موی زاید در کجا روییده است، ممکن است قادر باشید به سادگی از موچین استفاده کنید. این کار برای محدوده های کوچکتر مانند ابرو یا نوک سینه بهترین روش است. ممکن است بتوانید از بند انداختتن استفاده کنید.
شاین هواس بیان می کند که شیو کردن بی خطرترین راه برای برداشتن موهای اضافی ست، اما ممکن است شیو کردن بعضی از نقاط در طول بارداری برایتان دشوار شود. در این موارد همسرتان ممکن است بتواند کمکتان کند.
پودر های موبر و استفاده از مواد شیمیایی در طول بارداری ممکن است مضر باشد، بنابراین قبل از مصرف آنها با پزشکتان صحبت کنید.