یک مورد دیگر هم در لیست تفاوت های بین زن و مرد، اضافه کنید: افسردگی زنان در مقابل افسردگی مردان. محققان طی مطالعات خود به این نتیجه رسیده اند که زنان حدود دو برابر مردان دچار افسردگی می شوند و افسردگی عامل اصلی بیماری در میان زنان است. اما تفاوت ها به این جا ختم نمی شوند. افسردگی در مردان متفاوت از زنان است. دکتر اندرو آنجلینو، رئیس بخش روان پزشکی در بیمارستان عمومی شهر هاوارد گفت: ” زنان مبتلا به افسردگی ممکن است گریه کنند در حالی که مردان عصبانی می شوند”. ما به پسرها آموخته ایم که گریه نکنند؛ بنابراین به جای گریه کردن، عصبانی و تهدید کننده می شوند.” در این مقاله از بخش روانشناسی و داروهای دکتر سلام به بررسی افسردگی زنان در مقابل افسردگی مردان می پردازیم و کنترل عوارض درمان های دارویی آن را مورد تحلیل قرار می دهیم.
شناسایی تفاوت های افسردگی زنان در مقابل افسردگی مردان
این تفاوت ها در اوایل نوجوانی بروز می کنند و دختران افسرده بیشتر از پسران از تصویر بدنی خود نارضایتی نشان می دهند و احساس گناه، شکست، دشواری در تمرکز و ناراحتی را تجربه می کنند. از سوی دیگر، پسران افسرده بیشتر احتمال دارد که علاقه خود را نسبت به فعالیت های معمول زندگی شان از دست بدهند و صبح هنگام بیشتر افسرده و خسته به نظر برسند. گذشته از سن، زنان افسرده بیشتر در معرض استرس، ناراحتی و مشکلات خواب قرار می گیرند، در حالی که مردان افسرده بیشتر کج خلق و عصبانی اند.
مردان و زنان به روش های مختلفی با افسردگی خود مقابله می کنند و زنان بیشتر از مردان به دنبال درمان اند. مردان چهار برابر بیشتر از زنان خودکشی می کنند و تقریبا هشت مورد از هر ده مورد خودکشی در کشور، مربوط به مردان است. با این حال، زنان بیشتر به فکرخودکشی اند. یکی از دلایل نرخ بالای خودکشی در میان مردان این است که به احتمال زیاد از اسلحه استفاده می کنند در حالی که زنان به احتمال زیاد از وسایل کمتر مهلکی مانند مسمومیت استفاده می کنند.
همچنین به نظر می رسد که افسردگی در بین هم جنس گرایان و افرادی که هویت جنسیتی سیالی دارند بسیار شایع تر است و متأسفانه افرادی که در این گروه ها هستند، در دسترسی به خدمات بهداشتی دچار مشکل می شوند و افسردگی شان اغلب ناشناخته می ماند و اغلب با عواقب مهلکی رو در رو می شوند.
فرصتی برابر برای کمک به افسردگی زنان در مقابل افسردگی مردان
آنجلینو می گوید: یکی از راه های کاهش خطر ابتلا به افسردگی زنان یا افسردگی مردان ، اقدام به جلوگیری از وقوع حوادث است، به خصوص اگر شما سابقه خانوادگی این بیماری را داشته باشید. در اینجا برخی از بهترین روش ها برای انجام این کار وجود دارد.
زندگی سالم:
این مهم؛ به معنی پیروی از رژیم غذایی سالم؛ یافتن راه هایی برای مدیریت استرس و ورزش منظم است. طبق گفته آنجلینو: “چند پوند اضافه وزن؛ استرس را افزایش می دهد”. این، به نوبه خود، باعث افزایش خطر افسردگی زنان یا افسردگی مردان می شود.
او همچنین اضافه می کند: مزایای ورزش فراتر از کنترل وزن است. “ورزش به شما حس موفقیت می دهد، طوری که به هنگام مقابله با افسردگی احساس قدرت می کنید”.
در حقیقت تحقیقات اخیر نشان داده اند که فعالیت، چه بسا کم، خود کارایی بزرگسالان را افزایش می دهد- یک عبارت علمی برای این حس که “من می توانم”.
حفظ تعادل و حمایت اجتماعی:
آنجلینو می گوید: افراد به احتمال زیاد وقتی زندگی شان از کنترل خارج می شود، دچار افسردگی می شوند، چه از لحاظ کاری، چه مسائل خانوادگی یا مشکلات سلامتی. داشتن لیستی از اولویت ها و تلاش در جهت رسیدن به آن ها، به شما کمک می کند که از دست پاچگی و احساس به دام افتادن و ناامیدی خلاصی یابید. قبل از اینکه به لبه تیغ برسید و شکست بخورید، در کنار عزیزان خود باشید و از گروه ها و تیم های کاردانی که مراقب سلامتی تان هستند استقبال کنید و تحت حمایت شان قرار بگیردید.
هر روز سر کار بروید:
لازم نیست که دستمزد آنچنانی از این کار داشته باشید، اما این کار باید طوری باشد که به ساختاری به روزتان ببخشد و حس مسئولیت و هدفمندی را در شما زنده نگه دارد. گزارشی نشان داد که بازنشستگی، به دنبال بالا بردن اولیه سلامتی، خطر افسردگی بالینی را تا 40 درصد افزایش می دهد. آنجلینو می گوید: حل مسئله در هر نوع کاری، حسی از موفقیت را در فرد ایجاد می کند، که به تقویت اعتماد به نفس و حس تندرستی و هویت در او موجب می شود.
در سال۱۹۵۰ بود که برای اولین بار داروهای ضد افسردگی برای درمان افسردگی به وجود آمدند. در آن زمان دید بسیار مثبتی نسبت به آن ها وجود داشت. تعداد کمی از افراد مصرف کننده عوارض جانبی مشاهده شده از آن را گزارش کردند. مشکل اساسی ای که این داروها داشتند روی عملکرد جنسی افراد بود. امروزه، حدود ۷۰ درصد از کسانی که از این داروها مصرف می کنند، در روابط جنسی دچار مشکل شده اند و اعتراف کرده اند که شاهد تغییراتی در زندگی زناشویی خود بوده اند. عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی روی روابط جنسی شامل موارد زیر هستند:
- کم شدن تمایل جنسی
- از دست دادن شور و هیجان و علاقه
- اختلال نعوظ
- سخت رسیدن به حالت ارگاسم
هنوز دلیل تاثیر گذاشتن داروهای ضد افسردگی روی روابط جنسی کاملا مشخص نشده است. برخی از پزشکان این تاثیرات را به عوارض ناشی از دارو ربط می دهند، برخی دیگر از پزشکان عوامل دیگری را در این پروسه دخیل می دانند. دلیل آن هر چه که باشد، خوشبختانه راه های زیادی وجود دارد که بتوان برای کنار آمدن با عوارض جانبی ایجاد شده پس از مصرف داروی ضد افسردگی از آن ها استفاده کرد. ممکن است روشی که برای یک فرد کارآمد است برای فرد دیگری چنین نباشد. اما راه هایی وجود دارد که می توانید زندگی زناشویی خود را همچنان بدون تغییر نگه دارید و به هر میزانی که نیاز دارید از داروهای ضد افسردگی هم استفاده کنید.
نکاتی برای کنترل عوارض جانبی ناشی از داروهای ضد افسردگی
در زیر به نکاتی اشاره شده که برخی افراد با رعایت آن ها به تاثیرات منفی داروهای ضد افسردگی غلبه کردند. همیشه این قبیل مشکلات را با پزشک خود در میان بگذارید تا از کمک و توصیه های او بهره مند شوید. پزشک به شما خواهد گفت که چه روشی مناسب شما است.
اختلالات مربوط به روابط جنسی را با دارو درمان کنید:
اگر مردی از اختلال نعوظ رنج می برد و همزمان از داروی ضد افسردگی استفاده می کند؛ باید این مشکل را با پزشکش در میان بگذارد. پزشک می تواند با تجویز ویاگرا یا سیالیس این مشکل را برطرف کند.
پس از عمل جنسی از داروی ضد افسردگی استفاده کنید:
با پزشک خود صحبت کنید و ببینید که آیا می توان داروی ضد افسردگی را بعد از عمل جنسی مصرف کرد یا خیر. سعی کنید زمانی رابطه جنسی داشته باشید که میزان مصرفی این دارو در پایین ترین حد ممکن باشد. این گونه می توان از تمام عوارض جانبی احتمالی پیشگیری کرد.
کم کردن میزان مصرفی دارو:
با پزشک خود صحبت کنید تا ببینید آیا می توان میزان داروی مصرفی را پایین آورد یا خیر. به هیچ عنوان بدون مشورت پزشک این کار را انجام ندهید. اثبات شده که برخی از داروهای ضد افسردگی خاص، حتی با پایین آوردن میزان مصرفی هم کاملا موثر عمل می کنند. به علاوه هیچ تاثیر مخربی روی روابط جنسی ندارند.
داروی ضد افسردگی دیگری پیدا کنید که عوارض جانبی آن کمتر باشند:
اگر راه های زیادی را برای حفظ روابط جنسی خود امتحان کرده اید و به نتیجه نرسیده اید؛ وقت آن است که داروی ضد افسردگی خود را تغییر دهید. می توانید با پزشک خود مشورت کنید و ببینید کدام داروی ضد افسردگی مناسبتان است. این دارو باید علاوه بر نداشتن هیچ تاثیر مخربی روی زندگی زناشویی، موثر هم باشد.
با متخصص مشورت کنید:
معمولا وقتی مشکلات فیزیکی یا پزشکی باعث ایجاد مشکلات جنسی می شوند، عوامل روانشناختی هم درگیر می شوند. مثلا تجربه اختلال نعوظ ممکن است باعث شود که مرد از رابطه جنسی دوری کند و همزمان همسرش حس می کند که طرد شده است. این مشکلات می توانند صمیمیت زوجین را از بین ببرند. با سکس تراپ صحبت کنید تا در حل مشکلات جنسیتان به شما کمک کند. به کمک متخصص می توانید بهتر مشکل خود را ابراز کنید و فعالیت جنسی خود را بهبود ببخشید.
چرا مطالب سایت منبع ندارن ، مطالب علمی باید حتما دارای آدرس باشن که در پایان مطلب نوشته شده باشه .