اگر هنگام پلک زدن احساس درد و سنگینی در پلک هایتان می کنید که با ظهور یک لکه کوچک قرمز در مژه ها همراه شده است، باید به شما بگوییم که به احتمال زیاد به گل مژه دچار شده اید. اگر چه ظاهر گل مژه ممکن است ناخوشایند باشد، اما در بسیاری از موارد بی خطر است. گل مژه یک برآمدگی کوچک است که گاهی در بیرون یا داخل پلک نمایان می شود. علت اصلی ابتلا به گل مژه را می توان مسدود شدن فولیکول ها یا غدد چربی مژه توسط مواد دفعی، باکتری ها و چربی بیش از حد دانست. همچنین از عوامل دیگری که منجر به ظهور گل مژه می شوند، می توان استرس های محیطی و بلفاریت را نیز نام برد. در این مقاله از بخش چشم پزشکی دکتر سلام در این مورد صحبت می کنیم.
علائم گل مژه
افراد مبتلا به گل مژه، معمولاً از علائمی مانند درد، خارش، قرمزی و اشکی شدن چشم ها شکایت می کنند. در این وضعیت ممکن است که چشم کبود و به نور حساس شود. در برخی از افراد نیز به علت دردناک شدن پلک ها، تعداد دفعات پلک زدن کاهش می یابد. در موارد خفیف، گل مژه تنها به شکل یک برآمدگی سطحی بر روی پلک ها ظاهر می شود، اما در موارد شدید تر، این وضعیت می تواند داخل پلک ها را نیز درگیر کند.
تجمع چرک در مرکز گل مژه، ظاهری مشابه با جوش به آن می دهد که لازم است به درستی این دو وضعیت از هم افتراق داده شوند. در بسیاری از موارد، علائم گل مژه با پاره و تخلیه شدن چرک داخل آن، از بین می رود.
علل گل مژه
به نظر می رسد که یکی از دلایل اصلی ظهور گل مژه، مسدود شدن مجاری غدد پلکی می باشد. در افراد مبتلا به بلفاریت مزمن، به علت تجمع بیش از حد باکتری ها و عفونی شدن غدد، احتمال ابتلا به گل مژه افزایش می یابد. یکی دیگر از مواردی که می تواند منجر به گل مژه شود، نقص عملکردی غدد میبومیوس می باشد.
آرایش چشم نیز می تواند از علل ابتلا به گل مژه باشد. مطالعات نشان می دهد که آرایش چشم غلیظ یا استفاده مشترک از لوازم آرایش می تواند احتمال ابتلا به گل مژه را افزایش دهد. به همین دلیل توصیه می شود که همواره قبل از خواب، آرایش صورت را پاک کنید. برخی از افراد نیز به علت استرس های روزمره فراوان به این وضعیت دچار می شوند.
انواع گل مژه
گل مژه در دسته ها و نوع های مختلفی قرار می گیرد و نمی توان آن را تنها یک نوع دانست. در بند های زیر به انواع آن اشاره شده است:
- نوع هوردئولوم یا Hordeolum: این گل مژه به یک نوع چربی یا آبسه ای معروف است که در چشم جاری می شود و معمولا شایع ترین گل مژه ای است که در بدن انسان رخ می دهد. هوردئولوم را باید یک عفونت دانست که گل مژه را قرمز و متورم می کند. اگر این گل مژه بیش از دو روز در چشم شما جاری بود، حتما خودتان را به یک چشم پزشک نشان دهید تا علت آن را بررسی کند.
- کیست میبومین یا همان شالازیون: این توده در پلک ها ایجاد می شود و جای دیگری ندارد. زمانی که شما هوردئولوم خود را درمان نکنید، چنین چیزی در پلک شما آغاز به قعالیت می کند. شالازیون را می توان مزمن دانست. یکی از بدی های شالازیون این است که ماندگاری بالایی دارد و بین هشت الی شانزده هفته بر روی پلک می ماند و بعد از گذشت این دوره کم کم از بین می رود. شالازیون در بیشتر مواقع خودش نابود می شود و دیگر اثری از آن پیدا نمی شود اما اگر شالازیون به طور خودکار از بین نرود، شخص به جراحی نیاز پیدا می کند.
- کیست غده ی عرق یا Sweat Gland: اگر احساس کردید در نزدیکی مجراهای اشکی تان، یک کیست براق و کروی شکل ایجاد شده است، بدانید که کیست غده ی عرق برای شما به وجود آمده است. این کیست خود به طور کل خطرناک نیست اما می تواند حاوی سلول های سرطانی باشد که این قضیه را خطرناک می کند و بهتر است که این کیست را به یک چشم پزشک نشان دهید تا بررسی دقیقی داشته باشد.
- کراتوز یا Keratosis: حاصل ترکیب کراتین پوست و بافت را می توان کراتوز دانست که در انواع مختلفی پدیدار می شود. کراتوز خود سه نوع اکتینیک، سبورهیک و پیلاریس را دارا است.
- کیست انکلوژن یا Inclusion: چنین گل مژه هایی معمولا درد زیادی را همراه خود دارند و مایع های سفیدی درون آن ها وجود دارد. این گل مژه هم در پلک ایجاد می شود و یک تورم را دور خود ایجاد می کند. این گل مژه خطری برای انسان ندارد اما در نهایت باید توسط یک چشم پزشک بررسی و درمان شود.
گل مژه و نشانه های آن
گل مژه معمولا نشانه های مختلفی از خود در افراد مختلف نشان می دهد اما نشانه ای که در تمام افراد مشترک است، تورم و قرمز شدن اطراف آن است که در همگی رخ می دهد. علاوه بر آن گل مژه نشانه های دیگری هم به همراه خود دارد که ممکن است برخی افراد دچار آن شوند و برخی دیگر نشوند که در بند های زیر بیان شده است:
- پلک و دور چشم به چیز های مختلف حساسیت نشان می دهد.
- در اطراف گل مژه درد احساس می شود.
- برجستگی های مختلفی بر روی پلک و اطراف چشم ایجاد می شود.
- وجود خارش های مختلف در اطراف گل مژه.
- قرمز شدن و تورم پلک در حین به وجود آمدن گل مژه.
- درد و ناراحتی هنگامی که پلک می زنید.
- خشک شدن پوست دور چشم و پلک.
- رنگ اطراف گل مژه تغییر پیدا می کند و ترشح های مختلفی از خود نشان می دهد.
بخش دیگری که باید در مورد این نشانه ها دانست این است که چنین نشانه هایی قطعا عوارض های مختلفی هم به همراه خود دارند. گاهی این نشانه ها فقط به خاطر گل مژه نیستند و می خواهند عفونت های دیگری هم در چشم مطرح کنند.
گل مژه و عفونت های مختلف آن
گل مژه خود از طریف یک سری باکتری های دیگر که عفونت زا هستند به وجود می آید. استافیلوکوک خود یکی از باکتری هایی است که باعث ایجاد گل مژه می شود و تمامی این عفونت ها در بند های زیر بیان شده اند:
- فولیکول مژه: مژه از طریق یک سوراخ باریکی خارج می شود که به آن فولیکول مژه می گویند.
- غده چربی: سبوم ماده چربی است که به وسیله همین غده تولید می شود. حال جالب است بدانید که چنین غده ای ارتباط مستقیم با فولیکول مژه دارد و به آن وصل شده است. سبوم باعث چرب شدن دائمی مژه ها می شود و دیگر خشکی در آن بخش نخواهد بود.
- غده عرق: غده عرق هم مانند سبوم در مرحله اول چسبیده به فولیکول مژه است و در مرحله بعد مانند همان تلاش می کند که چربی ایجاد کند. فعالیت غده عرق در سطح چشم است و آن را از خشک شدن دور می کند.
روش های پیشگیری برای گل مژه
همیشه روش هایی وجود دارد که با انجام آن ها باعث می شوید که گل مژه یا چیز های دیگر در بدن شما ایجاد نشود. به این کار ها جلوگیری یا همان پیشگیری می گویند که بیشتر بیماری ها آن را دارا هستند. برای پیشگیری از وجود گل مژه در بدن تان باید از روش های زیر پیروی کنید:
- همیشه دست های خودتان را با مایع های مختلف بشویید تا از میکروب ها و باکتری ها در امان باشد. این کار را چندین بار در روز ادامه دهید.
- سعی کنید تا حد ممکن چشم های تان را لمس نکنید.
- از لوازم آرایشی های مناسبی استفاده کنید. لوازم های قدیمی خود را استفاده نکنید و از لوازم های استاندارد مصرف کنید. همچنین تا حد ممکن لوازم آرایشی تان را به کسی قرض ندهید.
- اگر از آن دسته افرادی هستید که از لنز برای چشم های خود استفاده می کنید، حتما قبل از برداشتن لنز ها، دست هایتان را کامل بشویید و دس و لنز خود را ضد عفونی کنید.
- افرادی که در گذشته یک بار دچار گل مژه شده اند می توانند با استفاده از کمپرس آب گرم، از رشد مجدد آن جلوگیری کنند.
- اگر در بدن خود بلفاریت دارید، با پزشک خود مشورت کنید و مراقبت های لازم را برای چشم خود انجام دهید.
درمان گل مژه
در بسیاری از افراد، گل مژه بیش از حد انتظار بر روی پلک می ماند. مبتلایان می توانند با انجام مراحل زیر، سرعت بهبودی شان را افزایش دهند.
کمپرس گرم:
یک تکه پارچه تمیز برداشته، گرم کنید و به مدت 10 دقیقه بر روی گل مژه قرار دهید. این کار را حداقل 4 مرتبه در روز انجام دهید.
ماساژ:
به آرامی با نوک انگشتانتان ناحیه آسیب دیده را ماساژ دهید. مراقب باشید که حین انجام این کار، به چشم ها آسیبی نرسد.
استفاده از قطره چشم:
قطره های استریل چشمی یا پماد های آنتی بیوتیکی می توانند انواع عفونت های چشمی را از بین ببرند. چشم پزشکان با توجه به شدت گل مژه داروی مناسب را برای شما تجویز می کنند.
درمان های دیگری هم برای گل مژه وجود دارد که کمتر از این نوع درمان ها استفاده می شود اما می توانید شما از چنین درمان هایی استفاده کنید تا نتیجه موثری برای خود بگیرید:
- ماساژ گل مژه: زمانی که شما گل مژه خود را ماساژ می دهید، مایعات درون آن با سرعت بیشتری خارج می شوند. در ابتدا باید دست تان را کاملا ضد عفونی کنید و با صابون بشویید. سپس یک کمپرس گرم بر روی پلک تان قرار دهید و بعد از گذشت پنج دقیقه سعی کنید به آرامی با انگشت تان نواحی مورد نظر را به سمت بالا مالش دهید. همین کار را چند بار در روز به مدت پنج دقیقه انجام دهید تا نتیجه موثری داشته باشید.
- استفاده از برگ گواوا: برگ گواوا خاصیت های بسیار بالایی در خود دارد که از مهم ترین آن ها کم کردن تورم و درد های مختلف در سطح بدن است. به همین دلیل است که برگ گواوا یک درمان خانگی و مناسب برای گل مژه شناخته می شود. کافی است چند برگ گواوا پیدا کنید و آن را از طریق مایکروویو یا آب جوش گرم نگه دارید. سپس آن را روی چشم خودتان قرار دهید و تا موقعی که سرد می شود صبر کنید و با برگ بعدی جایگزین کنید. چنین کاری به طور مداوم چند هفته انجام دهید تا درد شما به طور کامل درمان شود و یا کاهش زیادی داشته باشد.
- سرکه سیب و درمان خانگی با آن: سرکه سیب می تواند عفونت های سطحی پوست را برطرف کند زیرا در آن خاصیت ضد عفونی وجود دارد. سرکه سیب در کنار کمپرس آب گرم می تواند یک ترکیب کامل و مناسب برای گل مژه باشد و درد و عفونت آن را برطرف کند. سرکه سیب را می توانید هم میل کنید و هم آن را بر روی پوست خود قرار دهید. اگر می خواهید آن را میل کنید کافی است دو قاشق از آن را درون یک لیوان آب بریزید و آن را میل کنید. اگر می خواهید سرکه سیب را روی گل مژه خود قرار دهید، ابتدا دو قاشق از سرکه را درون یک لیوان آب گرم بریزید و سپس با پنبه مرتبا آب درون لیوان را روی گل مژه خود بمالید و این کار را چند هفته ادامه دهید.
- استفاده از روغن کرچک: مهم ترین خاصیت روغن کرچک این است که می تواند ابعاد گل مژه را کوچک تر کند و همین باعث می شود که درمان گل مژه زودتر صورت بگیرد. در کنار آن روغن کرچک دارای خواص ضد التهابی بالایی است که خود کاربرد زیادی در درمان گل مژه خواهد داشت. اگر می خواهید از روفن کرچک استفاده کنید، قبل از آن باید کمپرس آب گرم بر روی گل مژه قرار داده باشید و سپس با پد نخی از روغن کرچک استفاده کنید. راه دیگر هم این است که روغن کرچک را با کمی زردچوبه ترکیب کنید و خمیر حاصل را بر روی گل مژه قرار دهید تا درمان انجام شود.
- نمک سولفات برای درمان: در ابتدا نمک سولفات را با یک لیوان آب گرم ترکیب کنید و حاصل آن را با یک پارچه تمیز روی گل مژه تان قرار دهید. این کار را به مرور زمان بیشتر کنید و بعد از چند هفته شاهد درمان و کم شدن درد گل مژه خواهید بود.
- روغن اسطوخودوس: می توانید همان روغن را بدون هیچگونه ترکیبی روی گل مژه بریزید و می توانید با روغن کندر ترکیب کنید و سریع تر بهبود پیدا کنید. چنین کاری حداقل باید سه روز انجام شود تا نتیجه کار را ببینید.
- استفاده از عسل: برای اینکه عسل به خوبی ترکیب شود باید آب را به مقدار مناسبی گرم کنید. سپس با پارچه این ماده را روی گل مژه خود ماساژ دهید و هر روز به مدت پانزده دقیقه مشغول چنین کاری شوید.
درمان خانگی رفع گل مژه
درمان های خانگی، بهترین درمان ها برای رفع گل مژه هستند. شما زمانی هم که به یک پزشک خودتان را نشان می دهید او به شما استفاده از درمان های خانگی را پیشنهاد می کند و شما باید از چنین درمان هایی پیروی کنید. برخی از این درمان ها در بند های زیر بیان شده اند:
- اگر احساس درد و ناراحتی در بخش گل مژه و پلک خود دارید، باید از کمپرس آب گرم استفاده کنید. برای این کار ابتدا آب گرم را در ظرف کوچکی قرار دهید و سپس یک دستمال پیدا کنید. آن را درون آب گرنم قرار دهید و اضافه های آن را خارج کنید. سپس دستمال را بر روی قسمت مورد نظر قرار دهید تا آرامش کافی را به دست اورید. اگر به مدت سه الی چهار روز به مدت پانزده دقیقه این کار را انجام دهید، نتیجه موفقی خواهید داشت. گرما یکی از مهم ترین عاملانی است که عفونت را از غده چربی جدا می کند و مایعات درون گل مژه تخلیه می شود.
- استفاده از آنتی بیوتیک ها هم برای درمان گل مژه رواج دارد. البته پزشک تنها در صورتی برای شما آنتی بیوتیک تجویز می کند که شما بیش از یک گل مژه در بدن خود داشته باشید. آن موقع مجبور به مصرف آنتی بیوتیک های مختلفی خواهید شد.
- برخی فکر می کنند که فشار دادن پلک ها و گل مژه ها به درمان و تخلیه آن ها کمک می کند که این تصور کاملا اشتباه است. اگر می خواهید درمان سالمی داشته باشید باید از مالیدن پلک های خود دوری کنید. مالش باعث پخش شدن عفونت در بخش های دیگر می شود.
- عده ای از لنز برای چشم های خود استفاده می کنند. در حالت عادی استفاده نرمال از لنز ایرادی ندارد اما هنگامی که شخص دچار گل مژه شده است باید لنز ها را جدا کند و حتما از یک عینک برای خود استفاده کند.
- زنانی که از لوازم های آرایشی استفاده می کنند، باید در شب آن ها را از صورت خود با آب و دستمال مرطوب پاک کنند و اثری از آن ها باقی نماند. لوازم های آرایشی همگی باکتری های مختلفی دارند که وجود برخی از آن ها موجب ایجاد عفونت می شود و باید سریعا از روی صورت پاک شود.
تمام این روش ها برای رفع گل مژه کاربردی هستند اما اگر هیچکدام از آن ها برای درمان گل مژه پاسخگو نبودند، پزشک شما را جراحی می کند. جراحی تنها راهی است که بعد از تمام این کار ها باقی می ماند و باید صورت گیرد.
عوارض گل مژه
هر چه گل مژه دیر تر درمان شود، احتمال تبدیل شدن آن به شالازیون افزایش می یابد. شالازیون زمانی اتفاق می افتد که غدد چربی مسدود شده، عفونی شوند. معمولاً این وضعیت با درد، التهاب و ورم پلک درگیر همراه است. به منظور درمان شالازیون، پزشکان برشی در ناحیه آسیب دیده ایجاد کرده تا چرک داخلی تخلیه شود. همچنین به منظور کاهش ورم می توان از استروئید های تزریقی استفاده کرد.
توجه داشته باشید که به هیچ عنوان به گل مژه نباید دست زد و اقدام به تخلیه آن کرد. این کار می تواند منجر به ایجاد عفونت های چشمی ثانویه شود. بهتر است که به گل مژه زمان دهیم تا خود به خود تخلیه شود.
به منظور جلوگیری از ابتلا به عفونت های ثانویه بهتر است از که برای مدتی از آرایش چشم و لنز های تماسی دوری کرد. در اغلب موارد، گل مژه خود محدود شونده بوده و پس از چند روز از بین می رود.
درمان های خانگی گل مژه
عصاره سیر:
با وجود این قرار دادن ترکیبات قوی در کنار چشم می تواند منجر به ناراحتی شود، عصاره سیر غنی از ترکیبات ضد میکروبی و ضد قارچی می باشد که می تواند به سرعت عفونت ها را از بین برده و سرعت بهبود را افزایش دهد. به منظور تهیه عصاره سیر می توان 8 الی 10 حبه سیر را کاملاً له کرده و عصاره آن را بر روی ناحیه آسیب دیده قرار داد. جهت استفاده کافی است تا عصاره را بر روی سطح خارجی پلک قرار داده تا ترکیبات فعال با نفوذپذیری بالایی که دارند به ناحیه مورد نظر رسیده و فعالیت های ضد میکروبی خود را آغاز کنند.
سیب زمینی:
شاید در نظر مردم، این ماده خوراکی سرشار از نشاسته، فاقد هر گونه خاصیت درمانی طبیعی باشد، اما جالب است بدانید که سیب زمینی غنی از ترکیبات انقباضی است که می توانند به کاهش التهاب و ورم کمک کنند. سیب زمینی را برش داده، اطراف آن یک لایه گاز استریل می پیچیم و به آرامی آن را بر روی گل مژه فشار می دهیم.
رعایت بهداشت فردی:
یکی از علل اصلی ابتلا به گل مژه رعایت نکردن بهداشت شخصی می باشد. اگر احساس می کنید که به طور مداوم به گل مژه یا عفونت های پوستی دچار می شوید، بهتر است که صورت، بخصوص اطراف چشم هایتان، را با آب سرد بشوئید. این کار می تواند از تجمع باکتری ها در اطراف و داخل حفرات پوستی جلوگیری کند.
چای سبز:
بسیاری از مردم پس از استفاده از چای کیسه ای، آن را دور می اندازند، در حالی که یکی از درمان های محبوب گل مژه استفاده از کیسه های چای می باشد. این گونه که پس از دم کردن چای، کیسه را خارج کرده و داخل یخچال می گذاریم تا کمی خنک شود، سپس آن را بیرون آورده و بر روی محل عفونت قرار می دهیم. چای به خاطر داشتن مواد آنتی اکسیدان، عفونت را از بین برده و چرک را به سرعت خارج می کند. در نتیجه ی تمامی این فعالیت ها، سرعت بهبودی افزایش می یابد.
آلوئه ورا:
آلوئه ورا یکی از شناخته شده ترین موادی است که دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی طبیعی می باشد. سال هاست که مردم برای درمان گل مژه از عصاره یا برگ آلوئه ورا استفاده می کنند. برای از بین بردن عفونت می توانید ژل خارج شده از برگ های آلوئه ورا را زیر چشم مالیده یا عصاره ی این گیاه را بر روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید. به منظور اثر بخشی بیشتر، می توانید این کار را 2 الی 3 مرتبه در روز انجام دهید.
پیاز:
بسیاری از افراد هنگام خرد کردن پیاز اشک می ریزند و خبر ندارند که پیاز سرشار از مواد آنتی اکسیدان و ترکیبات ضد میکروبی است، به طوری که به سرعت می تواند باکتری استافیلوکوکوس اورئوس را از بین ببرد. پیاز را نصف کرده و داخل یک پارچه نازک بپیچید، سپس به آرامی آن را بر روی ناحیه عفونی فشار دهید. یک از نشانه های اثربخشی این درمان، اشک ریختن می باشد، پس به هیچ عنوان نگران گریه کردن نباشید!
شست و شوی چشم:
یکی از توصیه هایی که پزشکان در ارتباط با گل مژه می کنند، شست و شو چشم با آب پرفشار می باشد. طبیعی است که پاک کردن مواد زائد و چربی اضافه از گوشه های چشم، احتمال ابتلا به گل مژه را کاهش می دهد. شست و شوی چشم در افراد مبتلا نیز به شدت علائم را کم می کند.
جعفری:
جعفری خواص درمانی طبیعی فراوانی ندارد، اما می تواند در کاهش علائم گل مژه بسیار مفید واقع شود. برگ های این گیاه معطر را جوشانده و از عصاره بدست آمده برای از بین بردن گل مژه استفاده کنید. ترکیبات فعال جعفری به خروج باکتری ها و چرک کمک می کند، در نتیجه سرعت بهبودی افزایش می یابد و میزان ورم پلک ها کمتر می شود.
زرد چوبه:
کمی زرد چوبه را با آب مخلوط کرده و آن را می جوشانیم. حال یک تکه پارچه تمیز برداشته و آن را با عصاره بدست آمده، آغشته کرده و بر روی ناحیه آسیب دیده قرار می دهیم. زرد چوبه دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی می باشد که می تواند سرعت بهبودی گل مژه را به طور چشم گیری افزایش دهد. به منظور اثربخشی بیشتر، بهتر است که این کار را روزانه 2 الی 3 مرتبه انجام دهید.
شالازیون چیست؟
شالازیون وضعیتی است که در آن یکی از غدد چربی پلک ها بزرگ شده و معمولاً منجر به متورم شدن ناحیه می شود. این وضعیت زمانی رخ می دهد که مجاری غدد چربی پلک ها مسدود شود. بسیاری از افراد در مراحل اولیه شالازیون هیچ گونه علائمی را از خود نشان نمی دهند، اما با گذر زمان و بزرگ تر شدن ضایعه، علائمی مانند قرمزی و ورم پلک ظهور می کنند. اگر شالازیون بزرگ باشد، به پلک فشار وارد کرده و منجر به تاری دید می شود. در موارد نادر و شدید نیز کل پلک ورم می کند.
تفاوت گل مژه و شالازیون
در برخی از موارد افتراق گل مژه با شالازیون کار بسیار دشواری است و نیاز به تخصص فراوان دارد. گل مژه وضعیتی دردناک است و معمولاً در گوشه های چشم ظاهر می شود. در اغلب موارد، گل مژه عامل عفونی دارد که می تواند منجر به ورم و درگیری تمامی پلک شود.
در بسیاری از موارد شالازیون دردناک نیست و کمی دورتر از گوشه ی چشم ایجاد می شود. علت اصلی آن مسدود شدن مجاری غدد چربی می باشد و در موارد نادر می تواند کل پلک را درگیر کند.
زمان مناسب برای مراجعه به پزشک
به طور کل بهتر است که همان اول به یک چشم پزشک مراجعه کنید. مناسب ترین زمان دقیقا همان موقعی است که شما از وجود گل مژه در خود آگاه شدید. حال اگر به هر نحوی نتوانستید در همان اول به سراغ پزشک بروید و از روش های خودتان برای درمان استفاده می کردید، اگر یکی از نشانه های زیر را در خود دیدید حتما به یک چشم پزشک مراجعه کنید:
- تورم زیاد باعث بسته شدن چشم شود
- قرمز شدن بیش از حد در نواحی چشم
- دید پایین یا اختلال در دید
- ماندگاری تورم بالا
- خون ریزی در گل مژه یا بازگشت آن
- کاهش مژه ها
- سفیدی درون چشم تغییر رنگ دهد
- ترشحات زیادی از چشم خارج شود که ناشی از چرک هستند
- تب بالا در بدن
- اشک فراوان
- قرمز شدن مداوم چشم
- داشتن درد در نواحی گل مژه
- برگشتن گل مژه در مکان قبلی
- دوبینی
- گره های لنفاوی گردن یا گوش تورم داشته باشند
با دیدن یکی از این ها حتما خودتان را به چشم پزشک یا اورژانس بیمارستان نشان دهید تا بررسی دقیقی بر روی علت و روش درمان برای شما داشته باشد.