نتایج پژوهشی که در مجله نورولوژی امریکا به چاپ رسیده است، بیانگر این است که استفاده روغن زیتون از سکته مغزی در اشخاص سالمند پیشگیری می کند. رئیس این تیم تحقیقاتی که در فرانسه انجام شده است، بر این باور است که باید توصیه های تغذیه ای جدیدی برای جلوگیری از سکته مغزی در اشخاص 65 سال و بالاتر تدوین گردد. او می افزاید که سکته مغزی در اشخاص مسن بسیار شایع است و استفاده از روغن زیتون یک شیوه ساده و کم خرج برای جلوگیری از این بیماری می باشد.
برای انجام این مطالعه، پرونده پزشکی 7625 فرد 65 سال و بالاتر در سه شهر فرانسه مورد بررسی قرار گرفت. افراد شرکت کننده هیچ گونه سابقه سکته مغزی نداشتند. میزان مصرف روغن زیتون در این افراد در سه گروه طبقه بندی شد: عدم مصرف، مصرف متوسط و مصرف بالا. این افراد از روغن زیتون تصفیه نشده و خالص استفاده می نمودند. بعد از 5 سال، 148 مورد سکته مغزی به ثبت رسید.
بعد از بررسی رژیم غذایی، فعالیت فیزیکی، شاخص توده بدن و سایر عوامل خطرساز سکته، نتایج نشان داد در افرادی که به طور منظم و مداوم از روغن زیتون برای آشپزی و همچنین به عنوان سس سالاد استفاده کرده اند، خطر سکته مغزی در مقایسه با عدم مصرف کنندگان این روغن، 41 درصد کمتر است.
روغن زیتون دارای اثرات محافظتی در برابر بسیاری از عوامل خطرساز بیماری های قلبی- عروقی از جمله دیابت، فشارخون بالا، کلسترول بالا و چاقی می باشد. محققان معتقدند اینکه کدام ماده موجود در این روغن دارای این اثرات مفید می باشد، تاکنون به درستی مشخص نشده است، اما می توان اثرات غیر مستقیم این روغن همچون ایجاد طعم بهتر در غذاهای سالم مثل سالاد سبزیجات را نیز در بروز اثرات سودمند آن موثر دانست.
منبع-http://www.seemorgh.com