جوش های سرسیاه گونه ای از رایج از جوش های ایجاد شده در صورت می باشند. اگرچه افرادی که دارای پوست چرب می باشند بیشتر مستعد این نوع جوش می باشند اما جوش سرسیاه در هر نوع پوستی ایجاد خواهد شد. جوش سرسیاه زمانی ایجاد می شود که روزنه های پوست توسط سلول های مرده و چربی اضافی پوست (سبوم) مسدود می گردد. برخلاف جوش های سرسفید که روزنه را به کلی مسدود می کنند جوش های سرسیاه دارای سطحی باز هستند و رنگ سیاه آن به دلیل اکسیداسیون چربی پوست توسط هوا می باشد. شاید فردی که دچار جوش سرسیاه شده است تلاش کند که جوش ها را تخلیه کند اما این کار باعث تخریب پوست می گردد. در ادامه این مقاله از بخش زیبایی، پوست و موی دکتر سلام، با راهکارهایی برای از بین بردن جوش های سرسیاه و چگونگی جلوگیری از ایجاد دوباره آن ها آشنا خواهید شد.
از تخلیه جوش های سرسیاه خود داری کنید:
قطعا شما در مورد عواقب تخلیه، خارش و دست کاری آکنه ها اطلاعاتی دارید. با این وجود هنوز هم نمی توان از وسوسه تخلیه جوش ها و دست زدن به آن ها کاست. در سال های اخیر، ماسک ها و دستگاه های مکشی به بازار عرضه شده اند که می توانند به تخلیه و تمیز کردن روزنه های پوستی و جوش ها کمک کنند.
اگرچه تخلیه روزنه ها و تمیز کردن آن ها مواد زائد را از آن ها خارج می کند اما عناصر مفیدی که به پوست کمک می کنند را هم خارج می کند. از جمله چربی طبیعی پوست و فولیکول های مو. خارج کردن این عناصر موجب خشک شدن پوست و تحریک آن می شود. هرگاه پوست تحریک شود، غدد تولید کننده چربی پوست چربی بیشتری تولید می کنند و در نتیجه جوش سرسیاه بیشتر بر روی پوست ظاهر خواهد شد.
دیگر روش خارج کردن چربی از پوست، استفاده از ابزار پلاستیکی می باشد. این روش جوش های سرسیاه پوست را بدون اعمال فشار خارج می سازند. نکته قابل توجه این است که استفاده از این ابزار باید توسط متخصصان پوست که سال ها تجربه دارند انجام شود. اگر این کار را در محیط های نامعتبر و توسط افراد بی تجربه انجام دهید ایجاد اسکار، زخم و خراش بر روی پوست خواهد کرد.
وقت خود را با استفاده از بنزویل پراکسید هدر ندهید:
هرگاه به دنبال استفاده ار دارو درمانی باشدی طیف گسترده ای از داروها که حاوی بنزویل پراکسید می باشند پیش روی شما قرار خواهند گرفت. مشکل کار در این است که بنزویل پراکسید برای همه افراد چاره ساز نخواهد بود. بنزویل پر اکسید تورم که نشان دهنده التهاب جوش است را کاهش می دهد. بنزویل پراکسید برای از بین بردن کیست ها و باکتری های جوش ها مفید هستند. جوش های سرسیاه التهابی و باکتریایی نمی باشند پس استفاده از بنزویل پراکسید گزینه خوبی نخواهد بود.
جوش های سرسیاه را با سالسیلیک اسید تمیز کنید:
به جای بنزویل پراکسید به دنبال داروهایی باشید که حاوی سالسیلیک اسید می باشند. سالسیلیک اسید برای درمان جوش های سرسیاه و سر سفید توصیه می شود زیرا این نوع دارو قادر به تجزیه مواد مسدود کننده روزنه ها می باشد ( چربی های اضافی و سلول های مرده پوست). اگرچه شستشوی پوست دوبار در روز نیاز است سعی کنید که از شوینده هایی که حاوی سالسیلیک اسید هستند برای شستن صورت یک بار در روز استفاده کنید.
ممکن است که تمایل به استفاده از شوینده های حاوی سالسیلیک اسید تنها در شب داشته باشید و از شوینده های دلخواه خود هنگام صبح استفاده کنید. می توانید از هر دو شوینده به طور همزمان در هر دو وعده صبح و شب استفاده کنید. برخی از افراد به سالسیلیک اسید حساس هستند و بیشتر از یک بار در روز نمی توانند ازآن استفاده کنند. اگر استفاده مداوم از آن باعث تحریک پوست تان می شود از این کار خودداری کنید.
به آرامی پوست خود را با AHA و BHA تمیز کنید:
ممکن است که قبلا شنیده باشید که استفاده از لایه بردار ها تاثیر منفی بر آکنه خواهد داشت. این گفته در مورد آکنه های ملتهب صادق است زیرا این کار موجب قرمزی و تحریک جوش ها می شود. درمورد جوش های سرسیاه، استفاده منظم از لایه بردارها موجی می شود که سلول های مرده پوست که موجب انسداد روزنه ها می شوند را از روی سطح پوست بردارد. این فرایند ممکن است که جوش های سرسیاه را از بین ببرد.
برای تهیه اسکراب ها بهتر است به دنبال محصولی باشید که حاوی آلفا و بتا هیدروکسید اسید هستند (AHA و BHA). گلیکونیک اسید معمول ترین نوع AHA و سالسیلیک اسید یک نوع BHA می باشد. هر دو نوع شویند لایه بالای جوش را می شویند. این کار موجب می شود که سرسیاه و سفید روی جوش از بین برود و روزنه ها را تمیز کنند و باعث نرمی پوست شوند.