مصرف مداوم و منظم نوشابه، خطر ابتلا به سکته ، پوکی استخوان ،اختلال دستگاه گوارش ،حل شدن تدریجی مینای دندان، سرطان لوزالمعده،تشکیل سنگ های کلسیمی در کلیه ها و بسیاری بیماریهای دیگر میشود
مصرف مکرر نوشابههای گازدار در افراد منجر به بروز بیماریهای راشیتیسم، نرمی استخوان، پوکی استخوان و دیابت نوع 2 میشود.
گفت: نوشابههای گازدار چاق کننده بوده و فاقد ارزش تغذیهای هستند. این نوشابهها مواد مغذی دیگری نداشته و مقدار زیادی قند و شکر دارند.
وی ادامه داد: نوشابههای گازدار حاوی رنگ، اسانس و مواد نگهدارنده هستند. این مواد نگهدارنده برای بدن انسان مضر بوده چرا که سرطان زا هستند. اسانسها و افزودنیهای موجود در نوشابه حتی اگر استاندارد باشند در صورت مصرف بیش از حد به دلیل مواد شیمایی موجود در آنها لطمات جبران ناپذیری به بدن انسان وارد میکند.
وی اظهار داشت: افرادی که روزانه یک یا تعداد بیشتری ازنوشابههای شیرین استفاده میکنند احتمال بروز دیابت نوع 2 در آنها نسبت به افرادی که به ندرت این نوشیدنیها را استفاده میکنند بیشتر است. در چند سال اخیر بطری 2 لیتری نوشابههای گازدار به دلیل مقرون به صرفه بودن در بازار عرضه میشود. هر بطری 2 لیتری نوشابه میتواند حدود 700 کالری انرژی داشته باشد.
این مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت: افزودن اسید فسفریک به نوشابه منحصر به ایجاد گاز در آن میشود. نسبت کلسیم به فسفر یک نسبت خاصی باید داشته تا کلسیم به خوبی جذب بدن شود. در صورتی که این نسبت بر هم بخورد و فسفر زیادتر از حد مصرف شود کلسیم به خوبی جذب نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: مصرف مکرر و دراز مدت نوشابه منجر به دفع کلسیم از بدن شده که در کودکان راشیتیسم ایجاد میکند.همچنین مصرف این نوشابهها در جوانان و نوجوانان نرمی استخوان و در افراد میانسال و سالمند ایجاد پوکی استخوان در پی دارد. پوسیدگی دندانها، تاثیر بر روی کلیهها و سوء تغذیه از دیگر مضرات نوشابه است. هر بطری حاوی 300 میلی لیتر نوشابه درحدود 28 گرم قند دارد.
وی اذعان داشت: نوشابههای گاز دارد رژیمی نیز همان خطرات نوشابههای گازدار معمولی را دارند چرا که دارای همان گاز و افزودنیها بوده و فاقد ارزش تغذیهای هستند. تنها فرقی که در نوشابههای رژیمی وجود دارد این بوده که شکر کمتر در آنها استفاده شده و یا اینکه حاوی قندهای مصنوعی هستند که آن نیز مضر بوده و برای انسان زیان آور است و منجر به چاقی میشود.