بادام زمینی بسیار مغذی است و منبع عالی پروتئین گیاهی، فیبر و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی اساسی است. بادام زمینی اشکال مختلفی دارد- برشته شده، نمکی، روکش شکلاتی و کره بادام زمینی که هر کدام خواص مغذی متفاوت و مزایای سلامتی متفاوتی دارند. علاوه بر خواص سالم غذایی، این مغزیجات مقوی، یک غذای غنی از کالری است، بنابراین مصرف میزان کافی از آن بسیار برای سلامتی مفید است. در این مقاله از بخش تغذیه دکتر سلام، خواص غذایی این مغزیجات مقوی،، مزایای سلامتی انواع مختلف ان را مقایسه می کنیم.
ارزش غذایی بادام زمینی
بادام زمینی خام سالم تر است. این مغزیجات مقوی، منبع غنی از چربی های سالم، پروتئین و فیبر است. آنها همچنین حاوی مقدار زیادی پتاسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین ب هستند. با وجود کالری زیاد ، بادام زمینی غنی از مواد مغذی بوده و کربوهیدرات آن کم است.
طبق گزارش وزارت کشاورزی آمریکا، 100 گرم بادام زمینی خام حاوی 567 کالری و مواد مغذی زیر در واحد گرم، میلی گرم، و یا میکروگرم است.
- پروتئین ماکرومغذی= 25.8
- کربوهیدرات= 16.13
- فیبر= 8.5
- قند= 4.72
- چربی غیر اشباع= 24.43
- چربی های غیر اشباع پلی= 15.56
- چربی اشباع شده = 6.28
- مواد معدنی=
- پتاسیم= 705
- فسفر=376
- منیزیم=168
- کلسیم=92
- سدیم=18
- اهن=4.58
- روی= 3.27
- ویتامین ها
- ویتامین B-3 (نیاسین)= 12.07
- ویتامین) E آلفا –توکوفرول(= 8.33
- ویتامین B-1 (تیامین(= 0.64
- ویتامین B-6 (پیریدوکسین)= 0.35
- ریبوفلاوین (ویتامین14= (B-2
- فولات (ویتامین= (B-9 240
ترکیب چربی های سالم، پروتئین و فیبر در این مغزیجات مقوی، به این معنی است که آنها مزایای غذایی بالایی داشته و باعث می شود که فرد مدت بیشتری احساس سیری داشته باشد. این خواص باعث می شود این مغزیجات مقوی، به نسبت دیگر میان وعده ها از جمله چیپس، کراکر و دیگر غذاهای ساده کربوهیدراتی سالم تر باشد.
در قسمت زیر، در مورد مزایای مواد مغذی اساسی این مغزیجات مقوی، بحث می کنیم.
پروتئین
بادام زمینی منبع عالی پروتئین گیاهی است که هر 100 گرم بادام زمینی 25.8 گرم از پروتئین روزانه یک فرد را تامین می کند.
مقدار مجاز روزانه پروتئین برای بزرگسالان:
- 46 گرم برای زنان
- 56 گرم برای مردان
پروتئین برای ساخت و ترمیم سلول های بدن ضروری است. میزان پروتئین مورد نیاز یک فرد بسته به سن و سطح فعالیت آنها متفاوت است.
چربی های سالم
کره بادام زمینی همراه با نان تست و میوه برای صبحانه عالی است.
این مغزیجات مقوی، حاوی چربی های سالم است که بخش مهمی از رژیم غذایی مغذی است.
اسیدهای چرب بخش مهمی از هر رژیم غذایی هستند. بیشتر چربی های بادام زمینی اسیدهای چرب غیر اشباع و غیر اشباع پلی هستند که یک نوع چربی سالم هستند.
به گفته انجمن قلب آمریکا، مصرف چربی های غیر اشباع و چربی های اشباع نشده پلی به جای چربی های اشباع شده و ترانس سطح کلسترول خون افراد را بهبود می بخشد که به نوبه خود، خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش می دهد.
همچنین مقدار چربی اشباع شده در این مغزیجات مقوی، کم است. سلامت چربی اشباع شده نسبت به چربی اشباع نشده و یا غیر اشباع پلی کمتر است. پزشکان مصرف بیش از حد چربی اشباع شده را با بیماری های قلبی عروقی مرتبط می کنند. در نتیجه، بهتر است این مغزیجات مقوی، تا حد مطلوب مصرف شود که بتوانید از مزایای سلامتی آن بهره ببرید.
فیبر رژیمی
این مغزیجات مقوی، منبع خوبی از فیبر رژیمی است. هر 100 گرم بادام زمینی حاوی 8.5 گرم فیبر رژیمی است که تقریبا یک چهارم از فیبر مورد نیاز آقایان یا یک سوم از فیبر مورد نیاز زنان را تامین می کند.
- دستورالعمل های تغذیه به بزرگسالان آمریکایی توصیه می کنند که روزانه باید این مقدار فیبر رژیمی بدن را تامین کنند:
34 گرم برای مردان - 28 گرم برای زنان
فیبر یک ماده مغذی است که برای سلامت قلب مفید است. AHA گزارش می دهد که خوردن غذاهای غنی از فیبر باعث افزایش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بیماری قلبی، سکته مغزی، چاقی و دیابت نوع 2 می شود.
کدام بادام زمینی سالم تر است؟
مصرف این مغزیجات مقوی، به طور خام سالم تر است. کره بادام زمینی به دلیل خواص غذایی سالم و مزایای سلامتی عالی است. درباره مزایای سلامتی کره بادام زمینی بیشتر بدانید. می توانید این مغزیجات مقوی را بو داده و شور میل کنید اما در حد اعتدال. و مصرف زیاد سدیم عامل فشار خون بالا و ناراحتی قلبی است.
AHA میزان ایده آل 1500 میلی گرم سدیم در روز تا حداکثر 2300 میلی گرم سدیم – معادل 1 قاشق چای خوری نمک – به ویژه برای افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه می کند.
در صورت امکان، بادام زمینی خام با پوست خریداری کنید. پوست این مغزیجات مقوی، حاوی آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها از سلول های بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند. تولید کنندگان معمولا پوست را از این مغزیجات مقوی، برشته شده یا شور جدا می کنند.
می توانید در طول روز از بادام زمینی یا کره بادام زمینی به عنوان یک میان وعده استفاده کنید. در وعده های غذایی اصلی، این مغزیجات مقوی، را همراه با سالاد یا غذاهای تایلندی میل کنید.
فواید بادام زمینی
کاهش وزن
با وجود چربی و کالری زیاد، بادام زمینی باعث افزایش وزن نمی شود. در واقع، مطالعات مشاهده ای نشان داده اند که مصرف این مغزیجات مقوی، به حفظ وزن سالم و کاهش خطر ابتلا به چاقی کمک می کند. این مطالعات همه مشاهده ای بوده و نمیتوانند علت را اثبات کنند.
با این حال، یک مطالعه شش ماهه در مقیاس کوچک بر روی زنان سالم نشان داد که زمانی که دیگر منابع چربی در رژیم غذایی کم چرب با بادام زمینی جایگزین شدند، زنان حدود 6.6 پوند (3 کیلوگرم) وزن کم کردند اگرچه به آنها گفته شده بود که سعی کنند وزن اولیه خود را حفظ کنند.
مطالعه دیگری نشان داد که وقتی که 3 اونس (89 گرم) بادام زمینی به مدت 8 هفته به رژیم غذایی سالم بزرگسالان افزوده شد، وزن آنها تا حد انتظار افزایش نیافت.
عوامل مختلفی باعث می شوند که بادام زمینی باعث کاهش وزن شود:
- مصرف غذا را با احساس سیری به نسبت دیگر میان وعده ها همچون کیک برنج کاهش می دهند
- به دلیل خاصیت احساس سیری بادام زمینی، مردم افزایش مصرف این مغزیجات مقوی، را با کاهش مصرف دیگر غذاها جبران می کنند
- اگر بادام زمینی به اندازه کافی جویده نشود، از طریق سیستم گوارش شما عبور کرده اما جذب بدن نمی شود.
- میزان زیاد پروتئین و چربی غیر اشباع در این مغزیجات مقوی، به سوخت کالری کمک می کند
- این مغزیجات مقوی، منبع فیبر رژیمی نامحلول است که خطر ابتلا به افزایش وزن را کاهش می دهد
- خلاصه: خاصیت سیرکنندگی این مغزیجات مقوی، زیاد بوده و بهتر است در رژیم غذایی کاهش وزن گنجانده شود.
علاوه بر کمک به کاهش وزن، بادام زمینی چندین مزیت دیگر برای سلامتی دارد.
سلامت قلب
بیماری قلبی یکی از دلایل اصلی مرگ در سراسر جهان است. مطالعات مشاهده ای نشان می دهند که مصرف بادام زمینی و دیگر آجیل ها خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهند. این مزایا احتمالا نتیجه عوامل مختلفی هستند
این مغزیجات مقوی، حاوی مواد مغذی قلب است از جمله:
- منیزیم
- نیاسین
- مس
- اسید اولئیک
- و چند آنتی اکسیدان، مانند رزوراترول
بیشتر بخوانید: کره بادام زمینی در بدنسازی چه فوایدی دارد؟
جلوگیری از سنگ صفرا
حدود 10 تا 25 درصد از بزرگسالان در ایالات متحده از سنگ صفرا رنج می برند. دو مطالعه مشاهده ای نشان داده اند که مصرف مکرر این مغزیجات مقوی، ممکن است خطر ابتلا به سنگ صفرا را در مردان و زنان کاهش دهد.
به این دلیل که اکثر سنگ های صفراوی ناشی از کلسترول هستند، اثر این مغزیجات مقوی، بر کاهش کلسترول از سنگ صفرا جلوگیری می کند. برای تایید این یافته ها، مطالعات بیشتری لازم است.
خلاصه: به این دلیل که بادام زمینی حاوی مواد مغذی قلب است از بیماری های قلبی جلوگیری می کند. علاوه بر این، ممکن خطر ابتلا به سنگ های صفراوی را کاهش دهند.
بادام زمینی و سلامت مو
به دلیل وجود مواد مغذی و ویتامین های فراوان در بادام زمینی، نقش بسزایی در سلامت و رشد مو دارد. سلامت مو و پوست سر، به میزان مصرف اسید چرب امگا 3 بستگی دارد. بادام زمینی سرشار از این ماده بوده و باعث رشد موها می شود. همچنین با مصرف این ماده غذایی، شاهد ضخیم شدن ریشه موهایتان می شوید. لارژنین موجود در بادام زمینی باعث درمان طاسی شده و عروق خونی را پاکسازی می کند.
اثرات نامطلوب و عوارض آن
به غیر از آلرژی ، خوردن بادام زمینی عوارض جانبی دیگری ندارد. با این حال، در برخی موراد ممکن است برای سلامتی ضرر داشته باشد.
مسمومیت با آفلاتوکسین
بادام زمینی گاهی اوقات آلوده به یک گونه انگل بوده که عامل تولید آفلاتوکسین است. علائم اصلی مسمومیت با آفلاتوکسین عبارتند از کاهش اشتها و زردی چشم که نشانه های معمول مشکلات کبدی هستند.
مسمومیت شدید با آفلاتوکسین منجر به نارسایی کبدی و سرطان کبد می شود. خطر آلودگی آفلاتوکسین بستگی به نحوه ذخیره بادام زمینی دارد. این خطر با شرایط گرم و مرطوب، به ویژه در مناطق گرمسیری، افزایش می یابد. می توان از آلودگی آفلاتوکسین با خشک کردن بادام زمینی پس از برداشت و نگهداری در دما و رطوبت پایین جلوگیری کرد.
خاصیت ضد غذایی
- بادام زمینی حاوی مواد ضد غذایی است که مانع از جذب مواد مغذی شده و ارزش مواد غذایی را کاهش می دهند.
- یکی از مهم ترین مواد ضد غذایی در بادام زمینی، اسید فیتیک است. اسید فیتیک در تمام دانه های خوراکی، آجیل، دانه ها و حبوبات یافت می شود. در بادام زمینی، میزان آن بین 0.2-4.5٪ است.
- اسید فیتیک آهن و روی را در بادام زمینی کاهش می دهد، و ارزش غذایی آنها را کمی کاهش می دهد.
- این مساله در رژیم های متعادل و برای افرادی که مرتب گوشت مصرف می کنند نگران کننده نیست. با این وجود، در کشورهای در حال توسعه که منابع اصلی مواد غذایی دانه یا حبوبات هستند مشکل ساز است
بیشتر بدانید: خوردن کره بادام زمینی برای چه کسانی ممنوع است
آلرژی به بادام زمینی
بادام زمینی یکی از شایع ترین انواع آلرژی غذایی است. برآورد شده است که آلرژی به بادام زمینی حدود 1٪ از آمریکایی ها را تحت تاثیر قرار داده است. آلرژی های بادام زمینی کشنده هستند. افراد مبتلا به این آلرژی باید از مصرف این مغزیجات مقوی، اجتناب کنند.
چه زمانی باید کره بادام زمینی را به رژیم غذایی نوزادان وارد کرد ؟
گزارشات اخیر نشان داده است وارد کردن بادام زمینی به رژیم غذایی کودکان خطر ابتلا به آلرژی بادام زمینی در این کودکان را کاهش خواهد داد. بادام زمینی و محصولات مربوط به بادام زمینی بسیار خوشمزه و مغذی است. بادام زمینی در واقع جزو نوعی از آجیل است و حاوی مقادیر زیادی چربی های اشباع نشده، پروتئین، ویتامین E، نیاسین، مس، فولات، منگنز، آهن و … است. بادام زمینی همچنین حاوی درصد کمی کربوهیدرات است و شاخص قند خون در آن بسیار پایین است بنابراین برای بیماران دیابتی بسیار مفید است.
اگرچه بادام زمینی برای بسیاری از افراد یک وعده غذایی مغذی است اما برای بعضی افراد ممکن است بسیار خطرناک باشد. آلرژی به بادام زمینی نوعی آلرژی رایج است و علائم آن می تواند موجب تهدید زندگی افراد شود. در نتیجه استفاده از بادام زمینی در مکان های عمومی مانند ناهارخوری های مدرسه و محل های کار ممنوع است، تا خطر را به حداقل برساند. چون در صورت بروز خطر اگر شخص زودتر به مراکز بهداشتی نرسد ممکن است موجب مرگ او شود.
دو عامل برای ایجاد آلرژی بادام زمینی وجود دارد. کودکانی که درماتیت آتوپیک متوسط تا شدید دارد و کودکانی که به تخم مرغ آلرژی دارند در معرض خطر آلرژی به بادام زمینی هستند. علاوه بر این شدت درماتیت آتوپیک وابسته به شدت خطر ابتلا به آلرژی بادام زمینی است.
با این حال ، اخیراً گزارشی در مورد دستورالعمل های معرفی پروتئین بادام زمینی برای کاهش خطر آلرژی بادام زمینی در مجله انجمن پزشکی کانادا منتشر شده، که حاکی از آن است که با اضافه کردن بادام زمینی و محصولات بادام زمینی در رژیم غذایی کودکان خطر ابتلا به آلرژی بادام زمینی و حساسیت های ناشی از آن را کاهش داد.
بیشتر بخوانید: مصرف کره بادام زمینی به چه کسانی توصیه میشود
این گزارش با استناد به تحقیق منتشر شده در مجله پزشکی نیوانگلند و آزمایش 640 کودک زیر یازده ماه که مبتلا به درماتیت آتوپیک متوسط تا شدید بودند یا به تخم مرغ آلرژی داشتند، صورت گرفته است. این تحقیقات یافته های جالبی را نشان داد. تقریباً بیش از سه درصد از شرکت کنندگانی که در هفته، سه بار دو گرم کره بادام زمینی مصرف کردند، پنج سال دیرتر حساسیت خود را به آلرژی بادام زمینی نشان دادند در حالی که 17.2 درصد قریب به اتفاق شرکت کنندگان، که چنین نکردند آلرژی بادام زمینی را زودتر تجربه کردند.
این گزارش حاکی از این است که کره بادام زمینی جایگزین مناسبی برای بادام زمینی در کودکان است و می تواند به عنوان یک وعده غذایی برای کودکان بین 4 تا 6 ماه باشد. کره بادام زمینی طبیعی بدون روغن افزوده و قندهای تسویه شده و یا مواد نگهدارنده بهترین گزینه است. براساس این گزارش هشت یا یک و نیم قاشق چایخوری کره بادام زمینی دو بار در هفته برای محافظت در برابر آلرژی بادام زمینی گزینه مناسبی است. این امر برای کودکانی که درماتیت آتوپیک خفیف و آلرژی به تخم مرغ نیز ندارند هم کاربردی است. کودکانی که درماتیت آتوپیک خفیف و آلرژی به تخم مرغ دارند این کار را باید با حساسیت بیشتر و مشورت پزشک انجام دهند.
با توجه به مسئله این نکته حائز اهمیت است که درمان آلرژی بادام زمینی تضمینی و حتمی نیست و حتما دلیل بر این نیست که در آینده برای کودک حساسیت ایجاد نکند به خصوص اگر علائم خطرزای آن زیاد باشد. بنابراین باید در این زمینه با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید و حتما تحت انجام آزمایشات دقیق شدت خطر ابتلا به این آلرژی را در کودکان بررسی کنید. هرگز به صورت سرخود اقدام به انجام این کار نکنید چون ممکن است روی سلامتی فرزند شما تاثیرگذار باشد. این مسئله به عنوان یک درمان صد در صد شناخته نشده و هنوز مطالعات بیشتر بر روی آن ادامه دارد.
چرا خوردن بادام زمینی برای کودکان بی خطر است؟
تا سال 2008 متخصصان توصیه کرده بودند، کودکانی که در معرض خطر آلرژی به بادام زمینی قرار دارند حداقل تا سه سالگی بهتر است که از خوردن غذاهای حاوی بادام زمینی خودداری کنند. علاوه بر این به مادران چنین کودکانی توصیه شده بود که در دوران بارداری و شیردهی از خوردن بادام زمینی خودداری کنند. این توصیه ها منطقی به نظر می رسد. از این گذشته مادران علاقه نداشتند تا به کودکانی که در معرض آلرژی آنافیلاکسی بودند و این آلرژی ممکن بود برای آنان مرگبار باشد، بادام زمینی بدهند. این واکنش آلرژیک شدید بر روی سیستم های مختلف اندام تاثیر گذار بوده و اگر بلافاصله درمان نشود می تواند به سرعت مجاری تنفسی را از کار بیاندازد و راه تنفس را مختل کند.
در یک تحقیقات کاملا شوکه کننده در سال 2017 متخصصان، توصیه کردند نوزادانی با ریسک بالای آلرژی به بادام زمینی بهتر از 4 تا 6 ماهگی با غذاهایی حاوی بادام زمینی تغذیه شوند. ظاهرا استفاده از بادام زمینی برای کودکان در این سن واکنشی تهدید آمیز برای زندگی آنان ایجاد نخواهد کرد بلکه حساسیت کودک را نسبت به بادام زمینی کمتر خواهد کرد.
قبل از شروع بیاید چند نکته را روشن کنیم. در مرحله اول به کودکان نباید بادام زمینی کامل یا کره بادام زمینی کرانچی بدهیم. هر دوی این مواد دارای تکه های بادام زمینی است که ممکن است باعث خفگی در آنان شود. در عوض غذاهای حاوی بادام زمینی، مانند کره بادام زمینی رقیق شده یا کره بادام زمینی کاملا آسیاب شده بهترین گزینه است. قبل از اینکه کودکان را با کره بادام زمینی آشنا کنید اول مطمئن شوید به سنی رسیده اند که بتوانند غذاهای جامد مصرف کنند.
ظهور آلرژی بادام زمینی
در مقاله ای که در سال 2010 در مجله آلرژی و ایمنی شناسی بالینی منتشر شده است، محققان دریافتند شیوع آلرژی بادام زمینی در کودکان ایالات متحده از 0.4 درصد در سال 1997 به 1.4 درصد در سال 2008 رسیده است. رقمی که نشان می دهد میلیون ها کودک در این سالها به بادام زمینی آلرژی پیدا کرده اند. توجه داشته باشید، چنین ارقام مشابهی اخیرا در کشورهای دیگری مانند کانادا، انگلستان و استرالیا نیز گزارش شده است.
ظاهرا افزایش شیوع آلرژی مربوط به بادام زمینی هیچ ارتباطی با در دسترس بودن بادام زمینی ندارد. بنابراین این مسئله در 40 سال گذشته ثابت مانده است.
فرضیه های مبتنی بر دلایل افزایش میزان آلرژی به بادام زمینی در کودکان شامل افزایش حساسیت به بادام زمینی بوداده، شروع زود هنگام بادام زمینی دادن به کودک درحالی که سیستم ایمنی او کامل نشده است، تاخیر در وارد کردن بادام زمینی به رژیم غذایی کودک و قرار گرفتن در معرض محیطی است که در آن بادام زمینی مصرف نشده است.
نتایج حاصل از مطالعات اولیه درباره آلرژی به بادام زمینی (LEAP) که در سال 2015 انجام شده بود در مجله پزشکی نیوانگلند چاپ شد. این مطالعه مطالب جامعی از آلرژی به بادام زمینی ارائه داد.
در این آزمایش تصادفی محققان 640 کودک مبتلا به اگزمای شدید، حساسیت به تخم مرغ و یا هر دو که نشانه هایی خطر ابتلا به آلرژی بادام زمینی داشتند، انتخاب کردند. در این آزمایش کودکان به دو گروه تقسیم شده و به گروهی از آنان کره بادام زمینی داده شد. درحالی گروه دیگر تا شصت ماهگی از خوردن محصولات مربوط به بادام زمینی منع شدند. محققان دریافتند که قرار دادن محصولات حاوی بادام زمینی در رژیم غذایی اولیه کودکان در معرض ابتلا به آلرژی بادام زمینی، به طور چشم گیری موجب کاهش خطر ابتلا به آلرژی بادام زمینی و تعدیل پاسخ ایمنی بدن آنان به بادام زمینی خواهد شد. این حرکت به طور موثری تا 81 درصد خطر ابتلا به آلرژی به بادام زمینی را کاهش خواهد داد.
این تحقیقات مکمل تحقیقات قبلی بود که نشان داد خطر ابتلا به آلرژی بادام زمینی در کودکان یهودی انگلستان 10 برابر بیشتر از کودکان اسرائیلی بوده است. تفاوت اصلی این جمعیت در این بود که کودکان یهودی انگلستان در طول پنج سال اول زندگی خود از کره بادام زمینی در رژیم غذایی خود استفاده نمی کنند در حالی که در اسرائیل بادام زمینی از هفت ماهگی وارد رژیم غذایی کودک خواهد شد.
فرضیه مواجه با آلرژی دوگانه با بادام زمینی
وجود حقیقت علمی که وارد کردن زود هنگام بادام زمینی به رژیم غذایی کودکان با خطر ابتلای بالا به آلرژِی بادام زمینی احتمال ابتلا آنان را به این آلرژی کاهش خواهد داد با فرضیه آلرژی دوگانه در ارتباط است.
در واقع؛ بادام زمینی به کسانی که در معرض خطر ابتلا به آلرژی بادام زمینی هستند از دو راه قابل معرفی است. اول معرفی از طریق محیط است. افرادی که در معرض ریسک بالای این آلرژی قرار دارند اغلب دچار اگزما و دانه زدن روی پوست هستند. پروتئین موجود در بادام زمینی در اطراف محیط وجود دارد و می تواند به بدن آنان برسد. مانند باقی مانده بادام زمینی روی میزها و یا روغن بادام زمینی در انواع کرم ها که می تواند از راه پوست جذب بدن کودک شود. راه دوم وارد شدن پروتئین بادام زمینی به بدن کودک از راه دهانی است.
اگر کودکانی که در معرض خطر آلرژی به بادام زمینی قرار دارند، از استفاده بادام زمینی منع شوند، تنها راه آشنا کردن بدن آنان با بادام زمینی از طریق پوست است. با توجه به فرضیه آلرژی دوگانه قرار گرفتن در این وضعیت، احتمال ابتلا به آلرژی های دیگر و آلرژی بادام زمینی را بیشتر خواهد کرد. آشنایی با بادام زمینی از راه دهانی این مسئله را کاهش خواهد داد.
به عبارت دیگر، کودکانی که در معرض خطر آلرژی به بادام زمینی قرار دارند و از محصولات بادام زمینی در رژیم غذایی خود استفاد نمی کنند، همچنان در معرض آلرژی به بادام زمینی از طریق محیط هستند. این مسئله نیز ممکن است منجر به حساسیت شود. اما اگر از محصولات مربوط به بادام زمینی در رژیم غذایی استفاده کنند، احتمال تحمل این حساسیت بیشتر خواهد شد.
سه راهنمای مهم در مورد آلرژی به بادام زمینی
با توجه به نتایج مطالعات حاصله از تحقیقات LEAP با افزایش نگرانی در مورد افزایش میزان آلرژی به بادام زمینی در ژانویه 2017 دستورالعمل هایی در رابطه با این آلرژی به همراه جزییاتش توسط هیئت متخصص و کمیته هماهنگی انستیتوی ملی آلرژی و بیماریهای عفونی شرح داده شده است. این سه دستورالعمل با جزییات جدید در زمینه آلرژی به بادام زمینی بسیار موثر بوده است.
دستورالعمل شماره یک- اگر کودک مبتلا به اگزمای شدید، حساسیت به تخم مرغ و یا هر دو باشد، در معرض خطر آلرژی به بادام زمینی است. به همین دلیل غذاهای حاوی بادام زمینی از چهار تا شش ماهگی باید به رژیم غذایی او اضافه شود تا خطر ابتلا به آلرژی بادام زمینی کاهش یابد. در نظر داشته باشید که وارد شدن بادام زمینی به رژیم غذایی کودکانی با چنین ویژگی هایی نیازمند راهنمایی و توصیه پزشک متخصص اطفال و یا دیگر متخصصان مربوطه است.
وقتی کودک خود را به نزد پزشک ببرید. پزشک ابتدا یک آزمایش خون انجام خواهد داد تا از خطر ابتلا به آلرژی مطمئن شود. سپس دکتر ممکن است شما را به یک متخصص آلرژی اطفال ارجاع دهد که او نیز با انجام آزمایش های پوستی که برای کودک بی خطر است به شما آموزش خواهد داد چگونه بادام زمینی را وارد رژیم غذایی کودک کنید تا برای او مشکلی ایجاد نشود.
نکته مهم این است که بعضی کودکان حساسیت شدیدی به بادام زمینی دارد و به سادگی نمی توانند ورود بادام زمینی را به رژیم غذایی خود تحمل کنند و خطر آنافیلاکسی برای آنان وجود دارد. بنابراین این کار باید حتما زیر نظر پزشک انجام شود.
دستورالعمل شماره دو- اگر کودک مبتلا به اگزمای متوسط است، باید غذاهای حاوی بادام زمینی از حدود شش ماهگی وارد رژیم غذایی او شود تا خطر ابتلا به آلرژی بادام زمینی کاهش یابد. با این حال ورود پروتئین بادام زمینی به رژیم غذایی کودکانی با اگزمای متوسط به اندازه کسانی که احتمال ابتلای بسیار بالاتری دارند، ضروری نیست.
در کودکان مبتلا به اگزمای متوسط برای ورود بادام زمینی به رژیم غذایی آنان نباید لزوما عجله شود. به خصوص اگر غذاهای حاوی بادام زمینی جز رژیم غذایی خانواده نباشد. همانند کسانی که خطر ابتلای بالاتری دارند در این کودکان نیز ورود بادام زمینی به رژیم غذایی باید با توصیه پزشک و زیر نظر او انجام گیرد.
در رابطه با دستورالعمل شماره یک و دو توجه داشته باشید که تعیین شدید بودن یا متوسط بودن شرایط کودک وابسته معاینه پزشک متخصص است.
دستورالعمل شماره سه- بهتر است در کودکانی بدون ابتلا به اگزما یا حساسیت غذایی بادام زمینی به روشی مناسب، متناسب با سن و سال کودک و روال زندگی خانوادگی به وی معرفی شود.
سخن آخر
آلرژی به بادام زمینی نه تنها در ایالات متحده بلکه در سراسر جهان اشخاص زیادی را از نظر روحی، اجتماعی و اقتصادی تحت تاثیر قرار داده است. همچنین این آلرژی بر روی خانواده ها نیز تاثیرات بسیاری دارد. در بیشتر افراد مبتلا به آلرژی بادام زمینی این آلرژی در دوران کودکی آغاز می شود و در طول زندگی ادامه دارد. شیوع آلرژی بادام زمینی طی چند سال گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
قبل از سال 2008 به کودکانی که در معرض ابتلا به آلرژی بادام زمینی بودند توصیه می شد از غذاهای حاوی بادام زمینی و پروتئین بادام زمینی خودداری کنند. با این حال ما اکنون می دانیم که برخی کودکان در معرض خطر بیشتری نسبت به آلرژی بادام زمینی هستند و ورود بادام زمینی به رژیم غذایی آنان ممکن است این جساسیت را در آینده کاهش دهد. پیامدهای این یافته عمیق است و در آینده ممکن است باعث مقابله با آلرژی به بادام زمینی شود.
اگر فرزند شما به این آلرژی مبتلا نیست و فقط در معرض ابتلا به آن است (همانطور که قبلا گفتیم) بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا در مورد راه های درمانی با شما گفتگو کند. هرگز سرخود به سراغ درمان نروید چون ممکن است برای کودک شما خیلی خطرناک باشد.
چه مزایای دیگری برای بادام زمینی می شناسید؟ چگونه این ماده مقوی را وارد رژیم غذایی فرزندان خود کرده اید؟ تجربیات و پیشنهادات خود را با دیگر کاربران دکتر سلام به اشتراک بگذارید.