طالبی ممکن است همانند دیگر میوه ها طرفدار نداشته باشد. طعم خوشمزه و ظاهر متفاوت و ترکیبات مغذی موجود در آن موجب جذب افراد به خوردن طالبی می شود البته اگر با این فواید آشنایی پیدا کنند. اگر تا به حال هنگام خرید از فروشگاه ها میلی به خرید طالبی نداشته اید از این به بعد با مطالعه این مقاله از بخش تغذیه دکتر سلام، تمایل بیشتری از خود نشان خواهید داد.
مواد مغذی موجود در طالبی:
اظافه کردن میوه ها به رژیم غذایی فواید بسیاری خواهد داشت. طالبی یک گزینه خوب برای این کار خواهد بود.
بتا کاروتن:
وقتی صحبت از بتا کاروتن به میان می آید، طالبی سر آمد مرکبات قرار خواهد گرفت. طبق دپارتمان کشاورزی ایالت متحده امریکا، طالبی بیش تر از نارنگی، گریپ فروت، پرتقال، هلو، انبه، شلیل، زرد آلو حاوی بتا کاروتن می باشد. یک تحقیق نشان داده است که میوه های نارنجی از جمله طالبی مقدار بتا کاروتن موجود در آن ها با بتا کاروتن موجود در هویج یکسان است.
بتا کاروتن یک نوع کارتینوئید می باشد. کارتینوئید ها پیگمان هایی هستند که به میوه ها و سبزیجات رنگ می بخشد. بتا کاروتن ها بعد از مصرف در بدن تبدیل به ویتامین A می شوند یا به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی به مبارزه با رایکال های آزاد که به بدن حمله می کنند عمل می کند. ویتامین A برای سلامت بینایی و سیستم ایمنی بدن و گلبول های قرمز نیز مفید است.
ویتامین C:
خوردن یک پیمانه طالبی خوردن شده بیش از 100 درصد نیاز روزانه به ویتامین C را جبران می کند. ویتامین C به تولید کلاژن در استخوان ها، رگ های خونی، شریان ها و عضلات کمک می کند.
تحقیقات بیشتری برای اثبات تاثیر موثر ویتامین C بر بیمار هایی نظیر آسم، سرطان و دیابت نیاز است. با این وجود استفاده از غذای های غنی از ویتامین C می تواند شما را در برابر بیماری سرما خوردگی نیز حفظ کند.
ویتامین C سرما خوردگی در بزرگسالان را 8 درصد و در کودکان 14 درصد کاهش می دهد.
فولات:
فولات با نام ویتامین B9 شناخته شده می باشد. هر گاه ویتامین B9 در غذا به طور طبیعی وجود داشته باشد آن را با نام فولات و اگر در مکمل ها باشد با نام اسید فولیک می شناسند. این ویتامین برای جلوگیری از نقص لوله عصبی هنگام زایمان بسیار مفید است. همچنین ممکن است ایجاد برخی از سرطان ها، زوال حافظه به دلیل افزایش سن را کاهش دهد هر چند تحقیقات بیشتری نیاز است.
هرگاه صحبت از سرطان است فولات ممکن است تاثیر دو برابر خواهد داشت. طبق تحقیقات دقیق تری که در این زمینه انجام شده است فولات ممکن است سرطان هایی که در مراحل اولیه هستند را از بین ببرد. اگرچه مکمل ها می توانند برای مراحل پیشرفته تر سرطان نیز کمک کننده باشند البته با دوز های بالاتر.
زنان باردار که در سنین پایین تر حامله شده اند نیاز به مصرف 400 تا 600 میکرو گرم فولات در روز دارند. مردان بالای 13 سال باید 400 میکرو گرم فولات نیز مصرف کنند. یک پیمانه طالبی خورد شده حاوی 74 میکروگرم فولات می باشد.
آب:
همانند دیگر میوه ها، طالبی حاوی مقدار زیادی آب می باشد، تقریبا 90 درصد آن را آب تشکیل داده است. خوردن طالبی به شما کمک می کند که در طول روز دچار کم آبی بدن نشوید، این یک فاکتور مهم برای سلامتی است. هرگاه بدن دارای آب کافی باشد قلب برای پمپاژ خون نیاز به فعالیت زیادی نخواهد داشت. همچنین وجود آب کافی به هضم غذا، سلامتی کلیه ها و تنظیم فشار خون نیز کمک می کند.
کم آبی بدن موجب بیماری های زیر می گردد:
- سرگیجه
- سردرد
- کاهش ادرار
- خشکی پوست
- خشکی دهان
- یبوست
در حالت های سخت تر ممکن است مشکلات زیر ایجاد شود:
- تپش قلب بالا
- گیجی
- فشار خون پایین
- چروکیده شدن پوست
- از دست دادن هشیاری
کم آبی بدن یک عامل پر خطر برای ایجاد نارسایی کلیه ها می باشد.
نوشیدن آب یکی از بهترین روش ها برای رفع کم آبی بدن است. خوردن میوه های پر آب مثل طالبی نیز گزینه مناسبی است.
فیبر:
از مزایای فیبر می توان به جلوگیری از ایجاد یبوست نام برد. رژیم غذایی غنی از فیبر ممکن است که ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت را کاهش دهد و با دادن احساس سیری به فرد در کاهش وزن نیز موثر باشد.
پتاسیم:
طالبی 14 درصد از نیاز روزانه پتاسیم بدن را تامین می کند. پتاسیم یک ماده الکترولیتی ضروری است. پتاسیم موجب تعادل بین سلول و مایع بدن می شود. پتاسیم یک عصر حیاتی برای سیستم عصبی و تولید عضلات می باشد.
دیگر ویتامین ها و مواد معدنی:
یک پیمانه طالبی خورد شده حاوی 1.5 گرم پروتئین می باشد. از جمله ویتامین ها و مواد معدنی در طالبی:
- ویتامین k
- نیاسین
- کولین
- کلسیم
- منیزیم
- فسفر
- زینک
- مس
- منگنز
- سلنیوم