با اینکه کدو حلوایی اساسا در دسته گیاهان قرار دارد اما به طور کلی آن را میوه ای با دانه های پرخاصیت محسوب می کنند. کدو جزو تیره کدوئیان است و در گروه سبزیجات و گیاهان گوشتی که پوست هم دارند دسته بندی می شود. گفته می شود که کدو اولین بار حدود 7500 سال پیش در مکزیک و آمریکای شمالی استفاده شد و بعد از آن به سراسر دنیا راه پیدا کرد. در این مقاله از بخش تغذیه دکتر سلام ما به بررسی موارد زیر می پردازیم:
- انواع کدو
- خواص و فواید کدو برای سلامتی
- خواص و فواید کدو برای پوست و مو
- نکات مهم و کاربردی در استفاده از کدو هنگام پخت و پز و آشپزی
- ارزش غذایی کدو
- خواص تخم کدو
انواع کدو
کدو سبز یا کدوی تابستانی
این نوع کدو معمولا نسبت به بقیه کدوها کوچکتر است و زودتر آماده مصرف می شود. به طور کلی چهار نوع کدوی تابستانی وجود دارد: کدوی گردن کج، زوچینی یا کدوی سبز و زرد، کدوی گردن راست و کدوی اسکالوپ یا گوش ماهی.
پوست کدوهای تابستانی نازک است و گوشت نرم و لطیفی دارند. این کدوها آب فراوانی دارند و مزه شان هم شیرین و ملایم است. دانه ها یا همان تخم کدو سرشار از ویتامین A، C و نیاسین است. بهترین نوع کدو سبز بین 110 تا 170 گرم وزن دارد و پوستش هم صاف و بدون لکه است. یادتان باشد که کدوهای تابستانی را نباید بیشتر از 5 روز در یخچال نگهداری کنید.
کدو حلوایی زمستانی
این نوع کدو بر خلاف اسمش در مناطقی که آب و هوای گرمی دارند رشد می کند. دلیل نام گذاری این کدو ماندگاری آن در تمام طول زمستان است. کدوی زمستانی انواع مختلفی دارد که عبارتند از: کدوی اسپاگتی، کدوی بلوطی و کدو حلوایی یا همان کدو تنبل. کدوهای زمستانی پوست ضخیم و سفت و سختی دارند و دانه هایشان منبع غنی ویتامین A و C، آهن و ریبوفلاوین است.
برخلاف کدوهای تابستانی گوشت این نوع کدوها سفت و سخت است و پوستشان هم قابل خوردن نیست. بنابراین قبل از پختن آنها باید پوستشان را جدا کرد و معمولا زمان بیشتری هم برای پختن نیاز دارند. بهترین نوع کدوی زمستانی وزن سنگین تر و پوست سفت و سختی دارد. علاوه بر این رنگ یک کدوی زمستانی خوب و مرغوب پررنگ و پوستش هم بدون لکه و صاف است. این نوع کدوها را می توان تا یک ماه در یخچال نگهداری کرد.
هم کدوهای تابستانی و هم کدوهای زمستانی از نظر تنوع بسیار مختلف و متفاوتند. این کدوها جانشینی عالی و سالم برای غذاهای پرکالری و چرب محسوب می شوند. از کدوی اسپاگتی می توانید به جای اسپاگتی و ماکارونی استفاده کنید. رشته های نازک این کدوی خوشمزه و زیبا را می توانید به انواع سالادها و ساندویچ هایتان اضافه کنید و از خوردنش لذت ببرید.
علاوه بر این از انواع مختلف کدوها می توانید در سوپ هایتان استفاده کنید. کدوهای زمستانی با شربت افرا هم طعم بی نظیر و دلچسبی به شما می دهند. پودینگ کدو هم گزینه خوشمزه دیگریست که انواع مختلف کدو پیش رویتان می گذارد.
کدو بلوطی
پوست این کدو سبز تیره است و شیارهای عمیقی هم دارد. کدوی بلوطی سرشار از فیبر است و رایج ترین نوع کدو در تمام طول سال محسوب می شود.
کدو گردویی
شکل این نوع کدو شبیه ناقوس است و گوشت لذیذ و شیرینی هم دارد. کدو گردویی یکی از پر طرفدارتین انواع کدوهای زمستانی است و در مقایسه با انواع دیگر کدو بیشتر میزان ویتامین A و Cرا در خود دارد.
کدو هابارد
این کدو که بزرگترین نوع کدوهای زمستانه است پوستی به رنگ سبز تیره تا خاکستری روشن دارد و گوشتش هم بسیار شیرین و خوش طعم است. با استفاده از شیرینی طبیعی این کدوی خوشمزه می توانید شیرینی ها و پای های بی نظیری در خانه تهیه کنید و از خوردنشان لذت ببرید.
کدو حلوایی
کدو حلوایی یا همان کدو تنبل وزنی بین 50 تا 225 گرم دارد و پوست آن هم نارنجی روشن و خوشرنگ است. گوشت این نوع کدو طعم ملایم و شیرینی دارد و می توان از آن برای تهیه پای، سس های مختلف و موارد دیگر استفاده کرد.
کدو اسپاگتی
این کدوی بیضی شکل به رنگ زرد و نارنجی موجود و گوشت آن بعد از پخت به شکل رشته های اسپاگتی در می آید و دقیقا به همین دلیل هم به این کدوی خوشمزه کدو اسپاگتی گفته می شودو
کدو سبز
کدو سبز یکی از معروفترین کدوهاست که به رنگ سبز تیره یا روشن وجود دارد. این نوع کدو طرفداران خاص خودش را دارد و پای ثابت بسیاری از دستورهای غذایی به شمار می رود.
کدو پتی پان
پتی پان یا کدوی زرد کدوی کوچک دایره ای شکلیست که لبه های منحنی دارد و پوست آن زرد، سبز یا سفید است. این نوع کدو سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است و می توان از آن در انواع و اقسام غذاها استفاده کرد.
کدو دلیکاتا
کدوی دلیکاتا، کدوی بوهمی، کدو بادام زمینی و کدوی سیب زمینی شیرین همه و همه نام نوعی کدوی مستطیلی شکل است که پوست نرم و نازکی به رنگ سبز و نارنجی دارد و گوشت آن شیرین است و مزه ای شبیه بادام زمینی می دهد. این کدو در واقع متعلق به خانواده کدوهای تابستانیست اما برخی ها آن را کدوی زمستانی حساب می کنند.
کدو گردن کج زرد
این نوع کدو گردنی کشیده و بلند دارد که انتهای آن خمیده است و پوست و گوشت آن هم زرد رنگ است. کدوی گردن کج یکی از محبوب ترین کدوهای تابستانی است که طرفدران زیادی دارد.
کدو ترومبوچینو
کدوی ترومبوچینو کدویی بلند و باریک و سبز رنگ است که به آن زوچتا هم گفته می شود. این نوع کدو در مقایسه با انواع دیگر کدوها مقاومت بیشتری در برابر آفات گیاهی دارد و در ایتالیا بسیار پر طرفدار و محبوب است.
خواص کدو حلوایی
کدو حلوایی منبع غنی مواد غذایی با ارزش و مفید است. به طور کلی کدوهای تابستانی در مقایسه با نوع زمستانی شان آب بیشتری دارند و به همین دلیل به نظر می رسد کدوهای زمستانی از نظر تغذیه ای ارزش بیشتری داشته باشند. ولی به هر حال هر دو نوع کدوی تابستانی و زمستانی سرشار از خواص و ویژگی های مفیدند و روی سلامتی بدن تاثیر مثبت می گذارند. در ادامه به برخی از این ویژگی ها اشاره می کنیم.
کدو حلوایی دوست قلب شماست
کدو حلوایی برای قلب بسیار مفید است و خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد چون تقریبا هیچ نوع چربی و کلسترولی ندارد. علاوه بر این مشخص شده است که کدو حاوی مقدار زیادی منیزیم و پتاسیم است و نه تنها خطر ابتلا به حمله قلبی را کاهش می دهد بلکه باعث کاهش فشار خون، افزایش میزان ویتامین C و بتاکاروتن در بدن و همینطور جلوگیری از اکسیداسیون کلسترول می شود.
مواد مغذی موجود در کدو حلوایی از اکسید شدن کلسترول در دیواره عروق جلوگیری می کنند و به این ترتیب مانع از بروز بیماری آترواسکلروز یا تصلب شرایین می شوند.
اگر دنبال کاهش وزن هستید کدو حلوایی بخورید
کدوهای تابستانی گزینه خوبی برای کسانی محسوب می شوند که قصد کاهش وزن دارند چون این کدوها کالری و چربی خیلی پایینی دارند. یک فنجان کدو حاوی چیزی حدود 36 کالری، 7 گرم کربوهیدارت، 1 گرم پروتئین و کمتر از 1 گرم چربی است و هیچ کلسترولی هم ندارد. بنابراین اگر دلتان می خواهد لاغر شوید مصرف کدو یکی از بهترین گزینه هاست. به جای استفاده از سیب زمینی، ذرت و دیگر سبزیجاتی که کالری بیشتری دارند بهتر است کدو حلوایی نوش جان کنید.
کدو حلوایی خاصیت ضد سرطانی دارد
کدوی تابستانی حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد در بدن می شود. علاوه بر این، بتاکاروتن بالا و ویتامین C موجود در کدو مانع از ابتلای شما به سرطان و پیری زودرس می شود و از بدن در برابر آلودگی ها و مواد شیمیایی مختلف محافظت می کند. از طرف دیگر، ویتامین A موجود در کدو مانع از بروز سرطان ریه و سرطان حفره دهان می شود.
سلامت استخوان ها را از کدو حلوایی بخواهید
کدو سرشار از منگنز و ویتامین C است. منگنز ماده ارزشمندیست که به حفظ ساختار سالم استخوان ها، جذب کلسیم، ایجاد آنزیم های مختلف و تشکیل استخوان ها در بدن کمک می کند و تراکم استخوانی ستون فقرات را هم بهبود می بخشد.
ویتامین C موجود در کدو هم به تولید کلاژن که برای ساخت توده استخوانی حیاتیست کمک می کند. از این گذشته کدو حاوی مقدار زیادی منیزیم است که باعث افزایش سلامتی مفاصل و استخوان ها می شود. مواد معدنی با ارزش دیگری هم مثل آهن، فولات، روی و فسفر در کدو وجود دارند که همگی به سلامت بیشتر استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان کمک می کنند.
مصرف کدو حلوایی باعث تقویت چشم و قدرت بینایی می شود
کدوی تابستانی منبع غنی بتا کاروتن و لوتئین است. لوتئین نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولا که اغلب منجر به کوری می شود، دارد. یک فنجان کدوی تابستانی حاوی 135 میلیگرم بتا کاروتن و 2400 میکروگرم لوتئین است. به علاوه اینکه کاروتنوئیدهای موجود در کدوهای زمستانی هم خطر ابتلا به بیماری ماکولای چشم را کاهش می دهند.
کدو حلوایی به حفظ سلامتی روده کمک می کند
فیبر بالای موجود در کدو برای سلامتی روده بسیار مفید است. این فیبر باعث دفع سموم از بدن می شود و با جلوگیری از یبوست به سلامت روده ها کمک می کند. یک فنجان کدو حدود 2.52 گرم فیبر دارد.
برای حفظ سلامتی پروستات کدو حلوایی بخورید
مصرف کدو در کاهش علائم بیماری هایپرتروفی خوش خیم پروستات موثر است. در این بیماری غده پروستات به شکل غیر طبیعی بزرگ می شود و باعث ایجاد مشکلات ادراری و اختلال در عملکرد جنسی بیمار می شود.
کدو حلوایی مانع از بروز سندرم پیش از قاعدگی می شود
این گیاه پر خاصیت سرشار از منگنز است. تحقیقات نشان داده زنانی که در ژیم غذایی شان مقدار زیادی منگنز مصرف می کنند کمتر از دیگران به تغییرات خلقی و سندرم قبل از قاعدگی دچار می شوند. بنابراین اگر از این مشکلات رنج می برید حتما کدو را در برنامه غذایی تان بگنجانید.
مصرف کدو سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
ویتامین C موجود در کدو با تقویت سیستم ایمنی بدن مانع از ابتلا به سرماخوردگی و آلرژی می شود. علاوه بر این، پوست کدو منبع غنی فیبر به شمار می رود که هم به هضم غذا کمک می کند و هم جلوی بروز بسیاری از بیماری ها را می گیرد. بنابراین توصیه می شود که تا حد امکان کدو را با پوست نوش جان کنید.
کدو سرشار از ویتامین های مختلف است
کدو و مخصوصا کدوی تابستانی منبع غنی ویتامین های مختلف مثل ویتامین C، ویتامین A و سایر مواد معدنی مثل منیزیم، فولات، مس، ریبوفلاوین و فسفر است. به علاوه اینکه کدو دارای کاروتنوئیدهایی مثل بتا کاروتن و همینطور حاوی مقادیر زیادی فیبر، پتاسیم و منگنز هم هست که باعث تعادل مایعات و تجزیه گلوکز در بدن می شوند.
کالری کدو بسیار پایین است
کدوها و به خصوص کدوهای تابستانی کم کالری هستند و کربوهیدارت کمی هم دارند. از طرف دیگر کدو هیچ کلسترولی ندارد. بنابراین اگر دنبال یک ماده غذایی مفید و کم کالری هستید کدو بهترین گزینه است.
مصرف کدو حلوایی از یبوست جلوگیری می کند
فیبر بالای موجود در کدو نه فقط برای سلامت روده ها مفید است بلکه به درمان یبوست هم کمک می کند. اگر از مشکل یبوست رنج می برید حتما از کدو استفاده کنید.
کدو حلوایی یکی از سبزیجات حاوی پروتئین است
اگر از رژیم های گیاهخواری پیروی می کنید و یا به هر دلیلی نمی توانید گوشت مصرف کنید می توانید از کدو استفاده کنید. البته چون پروئتین موجود در کدو خیلی زیاد نیست بهتر است در کنار سایر سبزیجات پروتئین دار آن را مصرف کنید تا پروتئین مورد نیاز بدنتان کاملا تامین شود.
کدو حلوایی به فرایند هضم غذا کمک می کند
پزشکان توصیه می کنند که برای تسهیل روند هضم غذا حتما از مواد غذایی حاوی فیبر بالا استفاده کنید. خوشبختانه کدو یکی از همین مواد غذاییست. خوردن کدو به روند هضم غذا سرعت می دهد و مانع از ایجاد نفخ، یبوست و مشکلات گوارشی می شود.
کدو دشمن دیابت است
فیبر موجود در کدو به کاهش میزان قند خون کمک می کند. بنابراین اگر مبتلا به دیابت هستید حتما کدو را در برنامه غذایی تان بگنجانید.
کدو بخورید تا فشار خونتان تنظیم شود
کدو سرشار از پتاسیم است و مانع از انسداد عروق و شریان های خونی می شود. مصرف کدو به طور موثری می تواند فشار خونتان را کاهش بدهد و پتاسیم موجود در آن نیز برای تعادل مایعات در بافت ها و سلول های بدن ضروری است.
علاوه بر این کدو حاوی منیزیم و روی هم هست که هر دوی آنها به جذب پتاسیم و حفظ فشار خون طبیعی در بدن کمک می کنند.
کدو خواص آنتی اکسیدانی بی شماری دارد
کدو حاوی مواد معدنی ارزشمندی مثل بتا کاروتن و ویتامین C است و به این ترتیب به بدن کمک می کند تا با اثرات مخرب رادیکال های آزاد مقابله کند. از این گذشته، با مصرف کدو می توانید مانع از بروز علائم پیری و اختلالات ذهنی ناشی از رادیکال های آزاد شوید.
مصرف کدو حلوایی کلسترول خون را کاهش می دهد
وجود فیبر بالا در کدو کافیست تا بتوانیم به راحتی بگوییم این گیاه پر خاصیت ضد کلسترول خون است. کلسترول بالا یک از دلایل بروز بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزیست. اگر کلسترول خونتان بالاست به طور منظم کدو بخورید تا بعد از مدتی اثرات شگفت آور آن را مشاهده کنید.
خوردن کدو حلوایی در پیشگیری از آسم موثر است
بتاکاروتن نام آنتی اکسیدان با ارزشی است که به مقدار زیاد در کدو موجود است و می تواند خطر ابتلا به آسم را بسیار کاهش دهد.
مصرف کدو سیستم عصبی و عضلات بدن را تقویت می کند
کدو حاوی سه الکترولیت بسیار مهم یعنی پتاسیم، منیزیم و کلسیم است. این الکترولیت ها در کاهش انقباضات عضله ای و همینطور تحریک انتقال دهنده های عصبی موثرند. بنابراین اگر از گرفتگی عضلانی رنج می برید می توانید با مصرف کدو به راحتی این مشکل را برطرف کنید. علاوه بر این منیزیم موجود در کدو به شل شدن عضلات قلب کمک می کند و کلسیم آن هم برای انقباضات طبیعی قلب لازم است.
خواص و اثرات مصرف کدو حلوایی روی پوست
همه ما آرزو داریم که پوستی نرم و لطیف و درخشان داشته باشیم. با این حال مسائل مختلفی مثل قرار گرفتن در معرض اشعه ماورای بنفش خورشید و مواد شیمیایی، مصرف غذاهای مضر، سبک زندگی ناسالم و بیماری های طولانی مدت همه و همه روی سلامت پوست تاثیر منفی می گذارند.
اما جای نگرانی نیست! با پیروی از یک رژیم غذایی سالم و پر از سبزیجات می توانید باز هم طراوت و شادابی پوستتان را به دست بیاورید. به طور کلی سبزیجات برای پوست مفیدند؛ کدو هم یکی از همین سبزیجات است.
مزایای مصرف کدو حلوایی برای سلامتی پوست
حفظ سلامت پوست
همان طور که گفتیم کدو منبعی فوق العاده از ویتامین A محسوب می شود. بتاکاروتن موجود در کدو در بدن به ویتامین A تبدیل می شود که آنتی اکسیدانی قویست و در حفظ سلامت و طراوت پوست بسیار موثر است.
جلوگیری از پیری پوست
یکی از مزایای مصرف کدو حفاظت از پوست در برابر اثرات مضر تابش نور خوشید و همینطور مقابله با کم آبی بدن است. از طرف دیگر کدو مقدار زیادی ویتامین C دارد که با رادیکال های آزاد مبارزه می کند و جلوی چین و چروک افتادن روی پوست را می گیرد.
خواص و مزایای مصرف کدو حلوایی برای موها
عوامل زیادی باعث می شود تا موها طراوت و شادابی شان را از دست بدهند که از میان آنها می توان به قرار گرفتن در معرض نور خورشید و مواد شیمیایی و همینطور کمبود مواد مغذی و حیاتی در بدن اشاره کرد. این عوامل باعث بروز مشکلاتی مثل ریزش مو، شوره سر، مو خوره و نازک شدن موها می شوند. مصرف برخی سبزیجات رشد موها را تحریک می کند و کدو هم دقیقا یکی از همین سبزیجات است.
از طرف دیگر همان طور که قبلا اشاره کردیم کدو سرشار از بتاکاروتن است و باعث حفظ سلامتی موها می شود. این ماده حیاتی در تحریک رشد موها و حفظ طراوت و شادابی آنها هم موثر است.
طرز تهیه کدو کبابی بسیار خوشمزه و راحت
اگر هنوز نمی دانید چطور از کدو در برنامه غذایی تان استفاده کنید ما اینجا هستیم تا یک دستور پخت سریع و راحت برای تهیه کدوی کبابی یا گریل شده را در اختیارتان قرار بدهیم.
مواد لازم برای تهیه کدوی کبابی
- نصف قاشق چایخوری روغن زیتون
- یک حبه کوچک سیر خرد شده
- یک چهارم قاشق چایخوری نمک
- یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه
- 2 عدد پیاز متوسط خرد شده
- یک فنجان کوچک ریحان
- چند برش از انواع کدو تابستانی
طرز تهیه
- یک تابه را روی شعله متوسط قرار بدهید تا کمی گرم شود. بعد تکه های پیاز، سیر و کدوی خرد شده را در آن بریزید.
- مواد را کاملا با هم مخلوط تا کنید و تا زمانی که طلایی شوند آنها را حرارت بدهید.
- حالا نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید.
- اجازه بدهید مخلوط 2 دقیقه روی حرارت باقی بماند و بعد شعله را خاموش کنید.
- حالا این مخلوط خوشرنگ را در ظرف مناسبی سرو کنید و از خوردنش لذت ببرید.
ارزش غذایی کدو حلوایی
هم کدوی زمستانی و هم کدوی تابستانی جزو مغذی ترین سبزیجات محسوب می شوند. کدوهای تابستانی آب بیشتری دارند ولی کدوهای زمستانی مغذی ترند. مشخصات تغذیه ای و ارزش غذایی این گیاه پر خاصیت که سرشار از بتا کاروتن، لوتئین،آهن، منیزیم و پتاسیم است در جدول زیر نشان داده شده است.
جدول ارزش غذایی در 100 گرم کدو
اصل | ارزش غذایی | مقدار مورد نیاز روزانه (RDA) |
انرژی | 45 Kcal | 2% |
کربوهیدرات | 11.69 g | 9% |
پروتئین | 1.0 g | 2% |
کل چربی | 0.1 g | 0.5% |
کلسترول | 0 mg | 0% |
فیبر | 2 g | 5% |
فولات | 27 µg | 7% |
نیاسین | 1.200 mg | 8% |
اسید پانتوتنیک | 0.400 mg | 8% |
پیریدوکسین | 0.154 mg | 12% |
ریبوفلاوین | 0.020 mg | 2% |
تیامین | 0.100 mg | 8% |
ویتامین A | 10630 IU | 354% |
ویتامین C | 21 mg | 35% |
ویتامین E | 1.44 mg | 10% |
ویتامین K | 1.1 µg | 1% |
سدیم | 4 mg | 0.5% |
پتاسیم | 352 mg | 7% |
کلسیم | 48 mg | 5% |
مس | 0.072 mg | 8% |
آهن | 0.70 mg | 9% |
منیزیم | 34 mg | 9% |
منگنز | 0.202 mg | 1% |
فسفر | 33 mg | 5% |
سلنیوم | 0.5 µg | <1% |
روی | 0.15 mg | 1% |
کاروتن α | 834 µg | — |
کاروتن ß | 4226 µg | — |
کریپتوزانتین | 3471 µg | — |
لوتئین زاکسنتین | 0 µg | — |
8 خاصیت شگفت انگیز تخم کدو حلوایی
تخم کدو سرشار از ویتامین B1، C و بتاکاروتن است. بنابراین، این دانه های پر خاصیت در کنار طعم و مزه بی نظیرشان خواص بیشماری هم دارند که در ادامه این مطلب به برخی از آنها اشاره می کنیم.
میان وعده ای مغذی برای همه
تخم کدو را می توان به عنوان یک میان وعده خوشمزه و مقوی مصرف کرد. این دانه های با ارزش به راحتی و همه جا در دسترس اند و می توان آنها را به شکل خام و بو داده استفاده کرد.
درمان آرتروز با کدو حلوایی
تخم کدو به خاطر دارا بودن خواص ضد التهابی نه تنها تورم و درد ناشی از آرتروز را کاهش می دهد بلکه هیچ عارضه جانبی دیگری مثل افزایش چربی و کلسترول هم به دنبال ندارد.
سلامت استخوان ها
کمبود روی در بدن باعث شکستگی استخوان ها می شود. خوشبختانه تخم کدو منبع غنی روی است که تراکم استخوان ها را افزایش می دهد و جلوی پوکی استخوان را می گیرد.
حل مشکلات روده
قبایل بومی آمریکا از تخم کدو برای درمان انگل و کرم های روده ای استفاده می کنند. علاوه بر این بهتر است بدانید تخم کدو ملین است و به درمان یبوست و مشکلات گوارشی هم کمک می کند.
ضد افسردگی با کدو تنبل
تخم کدو حاوی اسید آمینه ای به نام ال- تریپتوفان است که کاهش آن در بدن باعث بروز افسردگی می شود. ال- تریپتوفان یکی از مواد ضروری مورد نیاز بدن است که می توانید با مصرف تخم کدو آن را تامین کنید.
سرشار از اسیدهای آمینه
دانه های کدو منبع غنی اسیدهای آمینه حیاتی مثل تریپتوفان و گلوتامات هستند. تریپتوفان در بدن به سروتونین و نیاسین که نوعی خواب آور طبیعیست تبدیل می شود.
ضد میکروب
عصاره تخم کدو و روغن های طبیعی موجود در آن دارای خواص ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد باکتریایی هستند.
تقویت نیروی جنسی با کدو تنبل
مصرف تخم کدو باعث افزایش نیروی جنسی و کاهش اختلالات پروستات می شود. تخم کدو حاوی مقدار زیادی فسفر است که نقش مهمی در نعوظ سالم و افزایش میل جنسی ایفا می کند. روی موجود در این دانه ها نیز به تولید اسپرم سالم و ترشح هورمون جنسی تستوسترون در مردان کمک می کند. از تخم کدو به عنوان نیرو دهنده قوا و عملکرد جنسی استفاده می شود.