آیا می دانید مصرف میوه های خشک چه فوایدی برای بدن دارد؟ میوه های خشک می تواند مواد غذایی و ویتامین های مورد نیاز بدنتان را تامین کند. در این مقاله از بخش تغذیه دکتر سلام می توانید با خواص بیشتر میوه های خشک آشنا شوید.
میوه های خشک اشباع از قند و کالری های طبیعی می باشند:
میوه ها حاوی مقدار قابل توجهی قند های طبیعی هستند. به علت آن که در زمان خشک کردن آب آنها تبخیر شده است، تمام قند و کالری شان را در قطعات بسیار کوچک تر متمرکز کرده اند. به همین دلیل، حاوی مقدار بسیار زیادی کالری و قند می شوند که شامل هر دو نوع گلوکز و فروکتوز است.
در اینجا و در چند مثال مقدار محتوای قندی میوه های خشک را بررسی خواهیم کرد:
- کشمش: 59 درصد
- خرما: 64 تا 66 درصد
- آلو خشک: 38 درصد
- برگه زردآلو: 53 درصد
- انجیر خشک: 48 درصد
حدود 22 تا 51 درصد از محتوای قند این میوه های خشک فروکتوز است. خوردن فروکتوز زیاد ممکن است اثرات منفی بر سلامتی داشته باشد که شامل افزایش خطر اضافه وزن، دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی می شود. یک مقدار حدودا 28 گرمی (1 اونس) کشمش، حاوی 84 کالری ست که تقریبا تنها از قند می آید، بنابراین میوه های خشک شیرین بوده و انرژی متراکمی دارند و راحت خواهد بود که در یک زمان مقدار زیادی از آن را بخورید که می تواند باعث افزایش مصرف شکر و کالری شما شود.
جمع بندی: میوه های خشک به طور نسبی کالری و قند بالایی دارند. بیشتر میوه های خشک محبوب، حاوی 38 تا 66 درصد شکر بوده و خوردن مقدار زیادی از آنها ممکن است باعث افزایش وزن و مشکلات متفاوت دیگری برای سلامتی شود.
از مصرف میوه های خشکی که قند های افزودنی دارند (مثل میوه های آب نباتی) اجتناب کنید:
گاهی اوقات برای اینکه میوه های خشک حتی شیرین تر و زیباتر شوند، آنها را با قند های افزودنی می پوشانند یا قبل از اینکه خشک شوند در محلول شربت شیرین قرارشان می دهند. میوه های خشک با قند های افزودنی به عنوان آب نبات میوه ای معرفی می شود. همانطور که می دانید، به کرات نشان داده شده است که قندهای افزودنی تاثیرات مضری بر سلامتی داشته، خطر چاقی، بیماری های قلبی و حتی سرطان را افزایش می دهد.
برای اجتناب از مصرف میوه های خشکی که حاوی قند های افزودنی هستند، بسیار اهمیت دارد که اطلاعات روی بسته آنها را که عناصر و مواد داخل شان مشخص شده است، بخوانید.
جمع بندی: بعضی از میوه ها برای خشک شدن با قند یا شربت های قندی روکش شده اند. بنابراین همیشه روی بسته های میوه های خشک را بخوانید و از خرید میوه های خشک و برند هایی که حاوی قند های افزودنی هستند، اجتناب کنید.
میوه های خشک ممکن است همچنین حاوی سولفات ها بوده و یا شاید آلوده به قارچ و مواد سمی باشند:
بعضی از تهیه کنندگان مواد نگهدارنده ای به میوه های خشک اضافه می کنند که سولفات ها نامیده می شوند. این مواد باعث می شوند که میوه های خشک جذاب تر به نظر بیایند، زیرا میوه ها را حفظ کرده و از تغییر رنگ آنها جلوگیری می کند. این ماده به خصوص برای خشک کردن میوه هایی که رنگ های درخشانی دارند مانند برگه زردآلو و کشمش، استفاده می شود.
بعضی از افراد ممکن است نسبت به سولفات ها حساس بوده و شاید بعد از قورت دادن شان احساس گرفتگی عضلات معده، جوش های پوستی و حملات آسمی را تجربه کنند. برای اجتناب از مصرف سولفات ها، میوه های خشکی را انتخاب کنید که قهوه ای یا خاکستری هستند و آنهایی که رنگ های روشن و درخشان دارند را استفاده نکنید.
میوه های خشکی که به شیوه های نادرست ذخیره یا دست کاری شده اند نیز ممکن است آلوده به قارچ ها، آفلاتوکسین ها و سایر عناصر سمی باشند.
جمع بندی: بنابراین سولفات ها به میوه های خشک اضافه می شوند تا رنگ آنها را حفظ کنند که ممکن است باعث بروز تاثیرات منفی بر افراد حساس شود. میوه های خشکی که به طور نادرسی ذخیره شده اند شاید آلوده به قارچ و سم باشند.
پیغام ما به شما:
همچون بسیاری از خوراکی ها، میوه های خشک، هر دو جنبه منفی و مثبت را به دنبال دارد. میوه های خشک می توانند مصرف فیبر و مواد مغذی تان را افزایش داده و مقدار زیادی آنتی اکسیدان را برای بدن تان تامین کنند. با این حال همچنین قند و کالری بالایی دارند که وقتی به مقدار زیاد مصرف شود، می تواند منجر به بروز مشکلات گردند.
برای همین دلایل، میوه های خشک باید تنها به مقدار کم و ترجیحا همراه با خوراکی های مغذی دیگر استفاده شوند. این میوه ها را نباید به صورت مشتی بخورید چرا که بسیار ساده خواهد بود که کالری زیادی را از طریق خوردن شان به بدن خود وارد کنید. همچنین میوه های خشک کربوهیدرات زیادی دارند و برای رژیم های غذایی با کربوهیدرات کم مناسب نیستند.
در پایان تکرار می کنیم میوه های خشک کامل نیستند اما قطعا برای میان وعده هایتان بسیار سالم تر و مغذی تر از چیپس ها یا سایر خوراکی های فرآوری شده می باشند.