وقتی دچار کبد چرب یا بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) میشوید که بیش از 5 درصد سلولهای کبد حاوی چربی باشند. اگر دچار کبد چرب هستید یعنی سلامت شما در خطر است و برای درمان آن باید سبک زندگی را تغییر دهید و غذاهایی که برای کبد چرب مضر هستند را از برنامه غذایی حذف کنید. در ادامه با غذاهای مضر برای کبد چرب آشنا شوید.
غذاهای مضر برای کبد چرب
1. لبنیات پر چرب
افرادی که دچار کبد چرب هستند باید از مصرف پنیر و لبنیات پر چرب خودداری کنند. پنیر و لبنیات پر چرب دارای چربیهای اشباع زیادی هستند و اگر انواع کم چرب آن را انتخاب نکنید در طولانی مدت تاثیرات منفی بر کبد شما خواهند داشت.
2. نوشیدنیهای گازدار
از مصرف نوشیدنیهای گازدار مانند نوشابه خودداری و به جای آنها از آب طعمدار شده یا تکههای میوه استفاده کنید.
3. گوشت قرمز
تحقیقات نشان دادهاند که افرادی که بیشتر از گوشت قرمز و احشاء استفاده میکنند به احتمال بیشتری به کبد چرب غیرالکلی مبتلا میشوند. سعی کنید مصرف گوشت قرمز را به هفتهای یکبار محدود کنید.
4. آرد سفید
سفید به این معناست که آرد مورد نظر به میزان زیادی پردازش شده و میتواند منجر به بالا رفتن قند خون شود، در حالیکه آرد سبوسدار به خطر محتوای فیبر زیادی که دارد اینطور نیست.
5. نمک
مطالعات نشان دادهاند که مصرف سدیم بیشتر در ابتلا به کبد چرب نقش دارد. از آنجا که بیشتر غذاهای مصرفی ما به طور طبیعی دارای سدیم میباشند، بهترین راه کنترل سدیم ورودی به بدن، کاهش میزان نمک مصرفی روزانه است.
6. نوشیدنیهای الکلی
با نوشیدن نوشیدنیهای الکلی، عملکرد طبیعی کبد مختل می شود. الکل میتواند با استفاده از مواد ساختاریاش، سلولهای کبد را از بین ببرند که نتیجه آن میتواند ایجاد بیماریهایی اعم از هپاتیت یا سیروز کبدی شود.
7. مصرف بیش از حد قند
اگر کبد چرب دارید، برای درمان آن باید از مصرف شکر و قند دوری کنید و به جای آنها از عسل یا خرما استفاده کنید. گاهی شیرین کنندههای مصنوعی درست است که کالری کمتری نسبت به قند و شکر دارند اما اگر در مقادیر زیاد مصرف شوند باعث بدتر شدن وضعیت کبد چرب شما خواهند شد.
8. چربیها
چربی از اصلیترین عوامل ایجاد کبد چرب محسوب میشود. در مورد مصرف چربیها باید گفت که نه تنها مقدار چربی مصرفی اهمیت دارد، بلکه نوع چربی نیز در ابتلا به کبد چرب مؤثر است.
9. غذای بسیار تند
خوردن غذاهای تند میتواند به کبد آسیب وارد کند و مهم نیست که غذاهای تند خیلی زیادی را مصرف کنید و میتواند مشکلات گوارشی ایجاد کند .
10. غذاهای سرخ شده
غذاهای سرخ شده عموماً سرشار از چربی و کاری هستند. به همین دلیل خوردن غذاهای خیلی سرخ شده یا بسیار نمکدار میتوانند دریافت کالری را بالا برده و موجب افزایش وزن شوند.
سخن پایانی:
سبک زندگی و تغذیه نامناسب میتواند باعث آسیب رساندن به کبد و دیگر اعضاهای بدن شود. اگر یک رژیم غذایی داشته باشید که در آن از ویتامینها و پروتئینها به میزان کافی استفاده نشدهاند میتوانند یک رژیم نامتعادل را ایجاد کنند و باعث آسیب رساندن به بدن شوند.
منبع: زوم لایف
سلام، آیا خوردن تخم مرغ برای کبد چرب مضر است؟
سلام روز بخیر زردش اصلا میل نکید