با سبزیجات کم کربوهیدرات آشنایی دارید؟ یکی از انواع رژیم های غذایی برای لاغری، رژیم غذایی کم کربوهیدرات است که هدف اصلی این رژیم، کاهش مقدار مصرف کربوهیدرات است. به همین منظور لازم است که شما مواد غذایی کم کربوهیدرات و در عین حال مغذی را مصرف کنید. مصرف سبزیجات در هر حال، چه قرار داشتن در رژیم غذایی کم کربوهیدرات و چه خارج از آن، همواره مفید است، اما اگر شما تمایل به کاهش کربوهیدرات مصرفی خود دارید، بهتر است که از سبزیجات کم کربوهیدرات استفاده کنید. در این مقاله از بخش تغذیه دکتر سلام، شما را با برخی از سبزیجات کم کربوهیدرات، بیشتر آشنا خواهیم کرد.
آووکادو یکی از سبزیجات کم کربوهیدرات
آووکادو غذای منحصر به فرد و خوشمزه ای است و اگرچه به لحاظ فنی نوعی میوه است، اما به عنوان سبزیجات مصرف می شود. آنها حاوی چربی زیاد و مقدار خیلی کمی از کربوهیدرات هستند. یک پیمانه از آووکادوی خرد شده، دارای 13 گرم کربوهیدرات است که 10 گرم آن را فیبر تشکیل می دهد. آووکادو همچنین، غنی از اسید اولئیک می باشد که نوعی چربی اشباع نشده است و تاثیرات مثبت زیادی بر سلامتی دارد. تحقیقات نشان می دهد که آووکادو می تواند به کاهش کلسترول “بد” و سطوح تری گلیسرید کمک کند. آووکادو همچنین غنی از ویتامین C، فولات و پتاسیم است.
اگرچه آووکادو غذایی با میزان کالری نسبتا بالایی است، اما ممکن است برای کنترل وزن مفید باشد. در تحقیقی، افرادی که دارای اضافه وزن بودند و ناهار آنها شامل نصف آووکادو بود، اغلام کردند که پس از خوردن آن، احساس سیری کاملی داشتند و ظرف 5 ساعت آینده، میل کمتری به خوردن داشتند.
گل کلم یکی از سبزیجات کم کربوهیدرات
گل کلم یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین سبزیجات کم کربوهیدرات است. این سبزی، طعم بسیار مطبوعی دارد و می تواند به عنوان جایگزینی برای سیب زمینی، برنج و سایر مواد غذایی حاوی کربوهیدرات بالا، مورد استفاده قرار گیرد.
یک پیمانه از گل کلم خام حاوی 5 گرم کربوهیدرات است که 3 گرم آن فیبر است. همچنین مقدار زیادی ویتامین K دارد و همچنین می تواند 77 درصد از نیاز روزانه ویتامین C را تامین کند. همانند دیگر سبزیجات چلپیائی، مصرف گل کلم با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان همراه است.
لوبیا سبز
لوبیا سبز گاهی اوقات به عنوان لوبیای محکم یا لوبیای رشته ای نیز شناخته می شود. آنها همراه با لوبیاها و عدس ها عضو خانواده ی بقولات هستند. با این حال، آنها حاوی کربوهیدرات به مراتب کمتری از سایر حبوبات هستند. یک پیمانه از لوبیای سبز پخته شده حاوی 10 گرم کربوهیدرات است که 4 گرم آن فیبر است. لوبیا سبز سرشار از کلروفیل است که ممکن است به محافظت شما در برابر سرطان کمک کند. علاوه بر این، آنها حاوی کاروتنوئیدها هستند که با سبب بهبود عملکرد مغز در دوران پیری می شود.
کاهو یکی از سبزیجات کم کربوهیدرات
کاهو یکی از کم کربوهیدرات ترین سبزیجات روی زمین است. یک پیمانه کاهو حاوی 2 گرم کربوهیدرات است که 1 گرم از آن را فیبر تشکیل می دهد. بسته به نوع آن، ممکن است همچنین منبع خوبی از ویتامین های خاص باشد. به عنوان مثال، کاهوی رومینا و سایر گونه های تیره رنگ غنی از ویتامین های C، A و K هستند. کاهوها همچنین سرشار از فولات هستند و فولات به کاهش سطح هموسیستئین کمک می کنند که این مواد ترکیباتی هستند که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهند.
سیر
سیر برای اثرات مفیدی که بر روی عملکرد ایمنی دارد، مشهور است. مطالعات انجام شده نشان می دهد که مصرف سیر ممکن است مقاومت بدن را در برابر سرماخوردگی افزایش دهد و فشار خون را کاهش دهد. اگرچه سیر نوعی از سبزیجات حاوی مقدار بالای کربوهیدرات هستند، اما به دلیل عطر و طعم شدید آن، در مقادیر کمی مصرف می شوند. یک حبه سیر حاوی 1 گرم کربوهیدرات است که بخشی از آن را فیبر تشکیل می دهد.
کلم پیچ یکی از سبزیجات کم کربوهیدرات
کلم پیچ یک سبزی مرسوم است که به شدت سرشار از مواد مغزی و آنتی اکسیدان ها از جمله کورستین و کومپفرل است. مطالعات نشان می دهد که کلم پیچ فشار خون را کاهش می دهد و همچنین از قلب شما محافظت می کند.
یک پیمانه از کلم خام حاوی 7 گرم کربوهیدرات است که 1 گرم از آن فیبر است. همچنین کلم پیچ 206 درصد از نیاز روزانه ویتامین A و 134 درصد از نیاز روزانه ی ویتامین C بدن را تامین می کند. مصرف زیاد ویتامین C می تواند عملکرد سیستم ایمنی را بهود بخشد و توانایی پوست برای مبارزه با رادیکال ها آزاد را افزایش دهد.
خیارها
خیارها میوه ای با طراوت و حاوی مقدار کمی از کربوهیدرات ها هستند. یک پیمانه از خیار خرد شده حاوی 4 گرم کربوهیدرات است که کمتر از 1 گرم آن را فیبر تشکیل می دهد. اگرچه خیارها حاوی مقدار زیادی از ویتامین ها و مواد معدنی نیستند، اما آنها حاوی ترکیباتی به نام کوکوربیتاسین E هستند که ممکن است برای سلامتی مفید باشند. نتایج مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که خیار خواص ضد التهابی و ضد سرطانی دارد و می تواند سلامت مغز را حفظ کند.