کبد با وزن تقریبی 44/1 تا 66/1 کیلوگرم، به عنوان بزرگترین غده بدن شناخته می شود و دارای دو لوب اصلی، راست و چپ است. این اندام از دو منبع خونی تغذیه می گیرد: شریان کبدی که یک چهارم خون کبد را تامین می کند و ورید باب که سه چهارم خون کبد را تامین می نماید.

وظایف اصلی کبد عبارت‌اند از:

  • کبد تصفیه خانه و پالایشگاه بدن است.
  • کـبد صفرا را ترشح می کند.
  • کبد مسوول زدودن بیلی روبین از خون. طحال و مسوول انهدام گلبول های قرمز، فرسوده و پیر است.
  • کبد متابولیسم کربوهیدرات، پروتئین و چربی را انجام می دهد؛
  • کبد محل ذخیره و فعال کردن ویتامین‌ها و مواد معدنی است؛
  • کبد آمونیاک را به اوره تبدیل می کند؛
  • کبد متابولیسم استروئیدها را انجام می دهد؛
  • کبد تمام کلسترول مورد نیاز بدن را می سازد.

بیماری کبد چرب چیست؟

یکی از مهمترین وظایف کبد، ذخیره سازی و سوخت و ساز چربی ها در بدن است. کبد طبیعی حاوی 5 گرم چربی در هر 100 گرم وزن خود می باشد. در صورتی که میزان چربی بیش از 5 درصد افزایش یابد، بیماری کبد چرب رخ می دهد. این بیماری در عصر جدید به دلیل رعایت نکردن رژیم غذایی سالم، مصرف فست فودها و عدم فعالیت بدنی بسیار  شیوع یافته است. انباشت چربی در سلول های کبدی می تواند به التهاب این سلول ها منجر گردد و باعث اختلال در عملکرد بدن انسان شود.

چه کسانی در معرض ابتلا به بیماری کبد چرب هستند؟

  • افرادی که عوامل خطر پیدایش این بیماری را دارند، مانند افراد چاق، مبتلایان به دیابت و افراد بی ‌تحرک، بیماران دچار کم کاری تیروئید و کم کاری هیپوفیز، افراد مبتلا به سندرم متابولیک و اختلال متابولیسم، سطح بالای کلسترول و تری گلیسیرید در خون.
  • استفاده از برخی داروها نیز می ‌تواند باعث رسوب چربی در کبد گردد. در این زمینه می ‌توان به لووستاتین، استروئید، ویتامین A، متوتروکسات، آسپیرین، آمیودارون و استروژن سنتتیک اشاره نمود.
  • همچنین کاهش سریع وزن در افرادی که قبلاً به چاقی مبتلا بوده‌‌‌اند و نیز گرسنگی های طولانی می‌ تواند باعث بروز این بیماری شود.
  • در کسانی که سوء تغذیه ی پروتئینی دارند یا به دلیل اضافه وزن مفرط، جراحی‌های پیوند بای پس (Bypass) روده‌ای، بعضی از جراحی‌های شکم شامل برداشتن کیسه صفرا، برداشتن قسمتی از روده یا معده یا جراحی روی لوزالمعده انجام داده‌اند هم کبد چرب دیده می ‌شود.
  • به دنبال تغذیه ی وریدی طولانی مدت نیز این عارضه بروز می ‌کند.
  • در زمینه ی بعضی بیماری‌های مزمن از جمله: کولیت زخمی نیز بروز این بیماری گزارش شده است.
  • در مواردی هم دلیل خاصی برای بروز بیماری کبد چرب توسط پزشک تشخیص داده نمی شود.

بیماری کبد چرب

روش درمان بیماری کبد چرب

برای درمان و بهبود کبد چرب و جلوگیری از ابتلا به بیماری های خطرناک و مرگ آور کبد چرب استفاده از روش های سنتی و داروهای گیاهی بهترین روش می باشد. در حال حاضر داروهای زیادی در بازار برای کنترل کبد چرب وجود دارد اما برخی از آن ها دارای عوارض متعددی هستند و مهم تر اینکه به صورت شیمیایی تهیه می شوند ولی قرص سینارکول شرکت دینه که با گیاهانی همچون زردچوبه و کنگر فرنگی تهیه می شود، بدون عوارض و دارای خاصیت درمانی بسیار مطلوبی می باشد.

خواص شگفت انگیز قرص سینارکول (Cynarchol) برای درمان کبد چرب

این قرص از ترکیبات کاملا گیاهی تهیه شده که جهت افزایش تولید و دفع صفرا، تقویت کبد، درمان کبد چرب، کمک به درمان نارسایی عملکرد کبدی و محافظت از سلول های کبد و هم چنین کنترل کلسترول بد خون مورد مصرف قرار می گیرد. قرص سینارکول که حاوی گیاهان دارویی و مفیدی از جمله زردچوبه می باشد جهت درمان هیپرلیپیدمی ملایم تا متوسط، اختلال عملکرد کبد و کیسه صفراوی استفاده می شود. با مصرف این محصول میزان چربی کبد و در نتیجه عملکرد این عضو حیاتی تنظیم خواهد شد.

اجرای تشکیل دهنده قرص سینارکول

عصاره سینارا اسکولیموس ( کنگر فرنگی یا آرتیشو ) حاوی450 میلی گرم   ( معادل 20 میلی گرم کلروژنیک اسید ) و 70 میلی گرم پودر ریشه زردچوبه می باشد. سایر ترکیبات موجود در این عصاره شامل سینارین، سیناروپیکرین، اسید کافئیک، فلاوونوییدها ( اسکولیموزید و سیناروزید )، استرول ها  و مواد معدنی هستند.

برخی از خواص مواد تشکیل دهنده این قرص برای درمان کبد عبارتند از :

کنگر فرنگی :

یکی از اصلی ترین فواید کنگر فرنگی یا Cynara scolymus به واسطه ی اثرات آنتی اکسیدانی آن، تاثیر حفاظتی قوی در مقابل اکسید کنندگی برخی از واسطه های التهابی و ممانعت از پراکسیداسیون و انباشتگی چربی در کبد (کبد چرب) می باشد. کنگر فرنگی همچنین به بهبود اختلالات کبدی نظیر درمان نارسایی های کبد و یرقان کمک می کند. جلوگیری از تشکیل دوباره سنگ های صفراوی از خواص مصرف کنگر فرنگی است. سینارا اسکولیموس یا آرتیشو در افزایش ترشحات صفرا و دفع آن موثر بوده و باعث کاهش کلسترول و رفع یبوست ناشی از عملکرد ضعیف کبد می گردد. عصاره این گیاه همچنین باعث حفاظت و ترمیم سلول های کبدی در مقابل سمومی مانند الکل و تتراکلرید کربن می شود و عوارض ناشی از سوء هضم غذا مانند احساس سنگینی، عدم تحمل چربی، نفخ و تهوع را برطرف می کند.

ریشه زردچوبه:

زردچوبه پودر ریشه گیاه معروف زردچوبه با نام لاتین Curcuma longa  است و سالیان درازی است که به عنوان محبوب ترین ادویه‌های خوراکی به شمار می‌رود. زردچوبه دارای فواید متعددی از قبیل ضدمیکروب، ضدسرطان، آنتی‌اکسیدان، کاهش دهنده چربی خون، ضدنفخ و اسپاسم، محرک سیستم ایمنی بدن و به خصوص محافظ کبد است.

اگر به بیماری کبد چرب مبتلا هستید، زردچوبه مورد استفاده در این محصول برای مبارزه با التهابات درونی بدن بسیار موثر است. این گیاه برای دفع عفونت‌های ویروسی نیز بسیار مفید است. چرا که منبع غنی کورکومین بوده که یک ترکیب فعال و قدرتمند ضدباکتریایی، ضدویروسی، ضدقارچی، ضدسرطان و ضد التهاب شناخته شده است، علاوه بر آن باعث افزایش سلول‌های کبدی و حتی بازسازی آن‌ها می‌شود.

مصرف قرص سینارکول  باعث افزایش ترشح و نیز افزایش دفع صفرا می شود و به این ترتیب به سلامت کبد کمک شایان توجهی می کند.

عملکرد کبد

روش مصرف قرص سینارکول

حداکثر 3 بار در روز هر بار 1 تا 2 قرص می توانید از این محصول استفاده کنید. زمان مصرف همراه با غذا باید باشد و دوز مصرفی با توجه به میزان چربی خون و شرایط بدن در افراد مختلف متفاوت و مطابق نظر پزشک می باشد.

موارد منع مصرف قرص سینارکول دینه

  • در موارد تنگی یا انسداد مجاری صفراوی
  • در حساسیت شناخته شده به آرتیشو یا سایر گیاهان خانواده کمپوزیته مثل کالاندولا و آفتابگردان مصرف نشود .
  • کودکان زیر 12 سال برای مصرف نیاز به مشورت پزشک دارند
  • ازدیاد حساسیت به این دارو و ترکیبات آن

نکات مهم در خصوص قرص سینارکول شرکت دینه

  • تداخل دارویی خاصی درباره این قرص گزارش نشده است.
  • مصرف قرص سینارکول در دوران بارداری و شیردهی حتما باید با تایید پزشک صورت پذیرد.
  • از این قرص برای بهبود ناراحتی کبد بعد از مصرف الکل نیز استفاده می گردد.


بیشتر بخوانید: