با فواید مصرف گردو در دوران بارداری آشنایی دارید؟ آیا می دانید چه میزان گردو به طور روزانه می توانید مصرف کنید؟ مطالعات حاکی از این است که “مصرف آجیل های درختی چون گردو توسط مادران باردار میزان آلرژی کودک به آجیل را کاهش می دهد”. گردو، به عنوان ماده مغذی؛ غنی از ویتامین، مواد معدنی، چربی، پروتئین و فیبر ضروری بدن است. مسئله اینجاست که در دوران بارداری باید در مورد زمان، چرایی و نحوه مصرف گردوها احتیاط کنید. در این مقاله از بخش زنان و زایمان دکتر سلام، پیرامون مصرف گردو در دوران بارداری اطلاعاتی در اختیارتان قرار می دهد.
مصرف گردو در دوران بارداری (ژنوتیپ AKHORT)
بله، مصرف گردو در این دوران از زندگی خطری در پی ندارد چرا که گردوها غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که به عملکرد مغز و سلامت عصبی کمک می کند. آن ها همچنین منبع مهمی از پروتئین ها، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هایی هستند که برای بارداری سالم و رشد کودک ضروری اند.
مزایای مصرف گردو در دوران بارداری چیست؟
فواید مصرف گردو در دوران بارداری به شرح زیر است:
گردو غنی از امگا 3 است:
گردو حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است که برای مادر و جنین خوب است. اسیدهای چرب باعث تحریک فعالیت سلول های مغزی می شوند و همچنین به رشد بصری جنین کمک می کنند.
برای قلب خوب است:
گردو غنی از اسید آمینه ای به نام آرژینین است، که به شل شدن عروق خونی منقبض و تحریک جریان خون؛ کمک می کند. بنابراین، خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش می دهد و همچنین سطح کلسترول بدن را کنترل می کند.
غنی از آنتی اکسیدان هاست:
آنتی اکسیدان های قوی مانند کینون، یوگلون، تانن، تلیماگراندین، مس و ویتامین E موجود در گردوها از مادر و جنین در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند. بنابراین خوردن گردو باعث تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از عفونت می شود.
فولات از بروز نقص های مادرزادی پیش گیری می کند:
گردو، بهترین منبع اسید فولیک است که به تکامل مغز و سیستم عصبی کودک کمک می کند. همچنین باعث کاهش خطر نقص لوله عصبی و ناهنجاری های مادرزادی در کودک می شود.
ملاتونین خواب آور است:
ملاتونین برای سه ماهه سوم بارداری- زمانی که خواب دغدغه اصلی شما محسوب می شود- ضروری است. گردو باعث تحریک این هورمون در خون و نهایتا باعث خواب می شود.
جلوگیری از افسردگی:
در دوران بارداری احساساتی شدن و افسردگی کاملا طبیعی است. گردو و روغن آن منبع ارزشمندی از اسیدهای چرب امگا 3- به ویژه آلفا لینولنیک اسید است- که به بهبود سلامت جسمی و عاطفی مادر کمک می کند.
کنترل افزایش وزن:
پروتئین و فیبر موجود در گردو، سریعا حس گرسنگی تان را اشباع می کند و برای مدت طولانی حس سیری را در شما القا می کند و همچنین از افزایش قابل توجه وزن جلوگیری می کند.
منبع مس:
گردو، غنی از مس است؛ از این رو، به تولید گلبول های قرمز خون، ترمیم بافت ها و رشد و تکامل جنین کمک می کند. در ادامه درباره ارزش غذایی این آجیل مطالبی ارائه شده است.
ارزش غذایی گردو چیست؟
مواد مغذی موجود در 100 گرم گردو به شرح زیر است:
میزان | مواد مغذی |
654 کیلوکالری | کالری |
07/4 گرم | آب |
71/13 گرم | کربوهیدرات |
61/2 گرم | شکر |
23/15 گرم | پروتئین |
7/6 گرم | فیبر |
21/65 گرم | چربی |
ویتامین ها |
|
341/0 میلی گرم | تیامین (ویتامین ب1) |
150/0 میلی گرم | ریبوفلاوین (ویتامین ب2) |
125/1 میلی گرم | نیاسین (ویتامین ب3) |
537/0 میلی گرم | پیریدوکسین (ویتامین ب6) |
98 میکروگرم | اسید فولیک (ویتامین ب9) |
3/1 میلی گرم | اسید اسکوربیک (ویتامین C) |
IU 20 | رتینول (ویتامین A) |
0/70 میلی گرم | آلفا توکوفرول (ویتامین E) |
7/2 میکروگرم | فیلوکینون (ویتامین K) |
الکترولیت ها |
|
441 میلی گرم | پتاسیم |
2 میلی گرم | سدیم |
مواد معدنی |
|
98 میلی گرم | کلسیم |
91/2 میلی گرم | اهن |
346 میلی گرم | فسفر |
158 میلی گرم | منیزیم |
09/3 میلی گرم | فلز روی |
لیپیدها |
|
126/6 گرم | اسیدهای چرب اشباع شده کل |
933/8 گرم | اسیدهای چرب غیر اشباع مونو |
174/47 گرم | اسیدهای چرب غیر اشباع پلی |
IU = واحدهای بین المللی
ارزش غذایی و فوایدی که گردو برای سلامتی دارد؛ آن را در لیست مواد غذایی مورد نیاز دوران حاملگی قرار می دهد.
میزان مصرف گردو در دوران بارداری
مصرف مجاز گردو در دوران بارداری تا 30 گرم در روز است. این میزان برابر با یک سوم فنجان یا 10 عدد گردوی کامل است. مصرف بیش از این مقدار در روز می تواند سبب افزایش وزن و مشکلات گوارشی شود.
عوارض جانبی احتمالی مصرف گردو در دوران بارداری چیست؟
خطرات احتمالی مصرف بیش از حد گردو به شرح زیر است:
- این مهم، می تواند به مشکلات گوارشی مانند اسهال و نفخ منجر شود.
- اگر به مواد غذایی خاصی حساسیت داشته باشید، قبل از خوردن گردو احتیاط کنید، زیرا گردو محرک سیستم ایمنی بدن است و باعث ایجاد علائم آلرژیک می شود.
- گردو ممکن است در جذب آهن تداخل ایجاد کند و در نتیجه در بلند مدت منجر به کم خونی شود.
- مصرف بیش از حد گردو باعث افزایش وزن و در نتیجه افزایش سطح کلسترول بدن می شود.
هنگامی که گردو را در رژیم غذایی بارداری خود می گنجانید؛ احتیاط کنید.
اقدامات احتیاطی لازم حین مصرف گردو در دوران بارداری چیست؟
- قبل از اینکه گردو را در رژیم غذایی خود بگنجانید، با پزشک تان مشورت کنید.
- ترجیحا آجیل خام مصرف کنید. از مصرف انواع مختلفی از گردوهای فرآوری شده با شکر یا نمک اجتناب کنید.
- مارک های استاندارد و معتبر گردو را تهیه کنید.
- اگر مغز گردو فاسد و یا بخش هایی از آن تیره شده باشد، از خوردن آن اجتناب کنید.
- برای نگهداری تر و تازه گردو؛ آن را در یخچال یا ظرفی قرار دهید که غیر قابل نفوذ به هوا باشد.
گردو می تواند جایگزین مناسبی برای میان وعده های ناسالم باشد. شما همچنین می توانید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، یا به طرق دیگری مصرف کنید؛ که در ادامه به آن می پردازیم.
چگونه می توان گردو را در رژیم غذایی بارداری خود گنجاند؟
شما ممکن است راه های مختلفی را برای اضافه کردن گردو به رژیم خود امتحان کنید.
- گردوی کامل یا تکه هایی از آن را به سالاد خود اضافه کنید.
- آن را به محصولات پخته شده، سالاد سبزیجات و میوه ها یا گوشت و ماهی اضافه کنید تا طعم و مزه خوبی بدهند.
- سه یا چهار عدد گردو را به خوبی خرد کنید و به یک لیوان آب حاوی دو قاشق عسل اضافه کنید. این کار به تسکین بی خوابی، استرس و سردرد کمک کند.
- موز را تکه تکه کنید، آن را در عسل بریزید و رویش گردوی خرد شده بریزید. این میان وعده شما را سیر نگه می دارد و نیازتان به یک میان وعده شیرین را تامین می کند.
گردو تغذیه سالمی است؛ اما باید با احتیاط در رژیم غذایی بارداری گنجانده شود. گردو بخورید چون تغذیه ای سالم و متنوعی است و اگر در مورد مصرف آن شک دارید یا فکر می کنید که ممکن است به آن آلرژی داشته باشید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.