در مورد تیپ شخصیتی نوع D چه می دانید؟ ویژگی های این نوع تیپ شخصیتی چیست؟ صفات تیپ شخصیتی نوع D می تواند برای سلامت و روابط شما مضر باشد. آیا تمایل به داشتن احساس غم دارید، درون گرایید، احساسات خود را از دیگران پنهان می کنید و تمایل دارید به دیدن نیمه خالی لیوان دارید؟ شما ممکن است تیپ شخصیتی نوع D باشید. در این مقاله از بخش روانشناسی دکتر سلام به بررسی تیپ شخصیتی نوع D می پردازیم.

انواع تیپ شخصیتی

انواع تیپ شخصیتی در اصل توسط متخصصین قلب در دهه 1950 شناسایی شد تا بیمارانی که ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های قلبی باشند، شناسایی شوند. به این دلیل که روند تحقیق سال ها به طول انجامید، انواع تیپ شخصیتی بیشتری شناسایی شد و در نظر گرفتن حروف خاص، نمادی برای یک دسته ویژگی های شخصیتی بود.

تیپ شخصیتی نوع D

شما ممکن است قبلا تیپ شخصیتی نوع A را شنیده باشید که شامل ویژگی هایی نظیر رقابت جویی، روحیه تهاجمی و سطح بالایی از جاه طلبی ها می باشد. افرادی که دارای شخصیت نوع A هستند بیشتر در معرض ابتلا به عوارض قلبی مانند فشار خون بالا و بیماری های قلبی هستند.

هنگامی که ما درباره انواع تیپ های شخصیتی مانند این صحبت می کنیم، به تشخیص صحیح روان شناختی اشاره نمی کنیم، اما این باعث ایجاد الگوی مشخصی است که می تواند به محققین برای افرادی که ممکن است در معرض خطر بیماری قلبی و سایر عوارض سلامت جسمی باشند، کمک کند.

تیپ شخصیتی نوع D به چه معناست؟

تیپ شخصیتی نوع D نوع خاصی از تیپ شخصیتی است که در سال 1990 توسط روانشناس و پژوهشگر بلژیکی یوهان دنولت نام گذاری شده است. اختصاص نام “D” به این نوع شخصیت به معنای ناراحتی و اشاره به مجموعه ای از صفات شخصیتی است که شامل موارد زیر است:

  • احساس نگرانی
  • غمگینی
  • تحریک پذیری
  • نگاه بدبینانه
  • سخن منفی گفتن
  • اجتناب از محیط های اجتماعی
  • عدم اعتماد به نفس
  • ترس از شکست
  • ظاهر غم انگیز
  • بی خوابی

با وجود اینکه بسیاری از ما ممکن است در این خصوصیات مشترک بوده و تعدادی از این موارد را احساس کنیم، اما افراد با تیپ شخصیتی نوع D این صفات را بیشتر از افراد معمولی تجربه می کنند و در طول زمان این خصوصیات در آنها شدت بیشتری پیدا کند. تعیین نوع شخصیت تلاشی برای ارائه یک روش تشخیصی سلامت روان نیست، بلکه الگویست قابل توجه از رفتارهایی که می تواند به عنوان عامل مرتبط با سلامت جسمی، به ویژه سلامت قلب و ایمنی مورد تحقیق واقع شود.

چگونه می توانید تشخیص دهید که آیا شما تیپ شخصیتی نوع D هستید

محققان برای شناخت بهتر تیپ شخصیتی نوع D و نحوه ارتباط آن با خطرات سلامت جسم، یک معیار ارزیابی استاندارد برای کمک به شناسایی افراد با صفات تیپ شخصیتی نوع D که به عنوان مقیاس(DS14) نامیده می شوند، طراحی کرده اند. این ابزار به محققان برای اندازه گیری جامعه گریزی و روحیات منفی که هر دو از ویژگی های تیپ شخصیتی نوع D است، کمک می کند.

جامعه گریزی به معنای آن است که افراد تمایل دارند از تعاملات اجتماعی احتمالا به دلیل ترس از شکست و طرد شدن و همچنین بی اعتنایی به شرایط اجتماعی، دور باشند. تأثیر منفی بدین معنی است که افراد احساساتی مانند غم، نگرانی و تحریک پذیری را تجربه می کنند.

تیپ شخصیتی نوع D

سوالات مورد بررسی برای تعیین تیپ شخصیتی نوع D

اگر شما می خواهید بررسی کنید و کنجکاو هستید که بدانید تیپ شخصیتی نوع D هستید یا نه، بررسی سوالات زیر می تواند مفید باشد:

  • آیا تمایل دارم احساساتم را حبس کرده و آنها را به دیگران نشان ندهم؟
  • آیا ارتباط با افراد جدید دشوار است؟
  • آیا در موقعیت های چسبنده به راحتی می توانم غرق شوم؟
  • آیا تمایل به جلوگیری از تعاملات اجتماعی زمانی که امکان پذیر است دارم؟
  • آیا اغلب جملات منفی به خودم می گویم؟
  • آیا اغلب خودم را غمگین یا تحریک پذیر می بینم؟
  • آیا تمایل من بیشتر به خلق و خوی بد است؟
  • آیا من نگران هستم؟

چالش های احساسی در تیپ شخصیتی نوع D

احساسات مشترک با افرادی که به ما نزدیک هستند، می تواند برای بسیاری از ما آسیب پذیر باشد. ایده اشتراک احساسات با دیگران می تواند برای کسی که دارای ویژگی های شخصیتی D است، کاملا وحشتناک باشد.

افراد تیپ شخصیتی نوع D عموما از مورد انتقاد و قضاوت دیگران قرار گرفتن هراس دارند و در تلاش برای محافظت از خودشان در برابر این تجربیات، اغلب به شدت به پنهان کردن احساسات خود می پردازند. علاوه بر ترس از قضاوت و شکست خوردن، افراد با ويژگي هاي تیپ شخصیتی نوع D مخصوصا در زمان ناراحتي هاي عاطفي به سختی به دیگران اعتماد می کنند.

همانطور که ممکن است تصور کنید، این تلاش برای پنهان کردن احساسات ممکن است یک چالش باشد. افرادی که دارای صفات شخصیتی تیپ شخصیتی نوع D هستند، اغلب احساسات منفی را تجربه می کنند و معمولا اینطور احساس می کنند که انگار هیچ کس به آنها نیازی ندارد. علاوه بر ترس از شکست و مورد قضاوت دیگران قرار گرفتن، افراد تیپ شخصیتی نوع D نیز ممكن است از اطرافیان خود، به ویژه آن دسته از افرادی كه به آنها نزدیکترند، زیاد ناراحت شوند.

سلامت جسمانی

افراد تیپ شخصیتی نوع D کار سختی برای خنثی کردن، پوشش دادن و پنهان کردن احساسات پیچیده خود دارند که اغلب باعث عوارض جسمانی می شود و خطر ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری عروق کرونر (CAD)، نقص عملکرد ایمنی و التهاب مزمن را افزایش می دهد.

تحقیقات همچنان در این زمینه توسعه پیدا می کنند تا پزشکان و سایر درمان گران، میزان خطر بیماری و زمینه های مراقبت مورد نیاز را شناسایی کند. سختی کشیدن برای سرکوب یا پنهان کردن احساسات خود می تواند موجب بیماری های مربوط به اضطراب شدید در افراد تیپ شخصیتی نوع D، مانند افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون و افزایش قند خون شود.

تحقیقات اولیه دنولت نشان داد که تا چه میزان داشتن ویژگی های تیپ شخصیتی نوع D بر سلامت جسمانی تاثیر گذار است. در نظرسنجی از بیش از 300 بیمار در برنامه توانبخشی قلب، محققان دریافتند که حدود 27 درصد از بیماران که تیپ شخصیتی نوع D داشتند، طی 10 سال گذشته در مقایسه با تنها 6 درصد از افرادی که تیپ شخصیتی نوع D نداشتند، فوت کرده اند. علاوه بر این، در میان تقریبا 900 بیمار که تحت عمل جراحی قلب عروق کرونر قرار گرفتند، بیماران تیپ شخصیتی نوع D بیش از چهار برابر احتمال حمله قلبی داشتند یا در طی نه ماه بخاطر عمل جراحی جان خود را از دست دادند.

تیپ شخصیتی نوع D

روابط تیپ شخصیتی نوع D

از آنجایی که ویژگی های شخصیتی تیپ شخصیتی نوع D با نگرانی، ناراحتی و نگرانی افزایش می یابند و این افراد برای شرکت در تعاملات اجتماعی با چالش روبرو هستند، روابط می توانند برای این افراد نوعی مبارزه باشد.

اجتماع گریزی، توانایی فرد برای برقراری ارتباط با دیگران در هر سطح از روابط، خواه افرادی که با آنها ارتباط رسمی دارند مانند همکاران و خواه افرادی که با آنها روابط دوستی نزدیکتری دارند مانند دوستان صمیمی و آشنایان را با محدودیت روبرو می سازد.

وقتی افراد تیپ شخصیتی نوع D متوجه می شوند که می توانند با کسی ارتباط برقرار کنند ممکن است توسعه و حفظ رابطه سخت باشد زیرا ویژگی های منفی آنها بر رابطه تاثیر می گذارد. آنها را می توان به عنوان افراد بدبین، غم انگیز، و به طور بالقوه غیر قابل ارتباط با همکاران، دوستان و اعضای خانواده شناخت.

مدرسه و کار

افرادی که دارای ویژگی های شخصیتی تیپ شخصیتی نوع D می توانند در محیط مدرسه یا کار چالش های زیادی داشته باشند. با ایجاد انعطاف پذیری بیشتر اجتماعی، این افراد می توانند برقراری ارتباط با دیگران را توسعه دهند.

این تمایل به اجتناب از تعاملات اجتماعی و یا مقاومت در برابر آن می تواند به چالش کشیدن احساس تعلق و منافع مشترک با دیگران تبدیل شود و همچنین باعث می شود افراد تیپ شخصیتی نوع D احساس ناراحتی بیشتری در مواجهه با وظایف یا پروژه های گروهی که نیاز به همکاری با دیگران دارد، داشته باشند. به دلیل ماهیت محتاط آنها، افراد تیپ شخصیتی نوع D ممکن است افرادی قانون گریز یا غیر اجتماعی به نظر برسند.

با شناختن افراد تیپ شخصیتی نوع D اغلب به عنوان افرادی همراه با احساسات ناخوشایند و خودآزار و منفی باف، این نکته قابل فهم است که آنها همچنین می توانند با برنامه ریزی و دستیابی به اهداف شخصی خود مبارزه کنند.

 

چه در محل کار و چه در مدرسه، استرس این افراد می تواند روی تکالیف یا پروژه ها تأثیر تاثیرگذار باشد. در این حالت عاطفی، آنها ممکن است تمایل به پیش بینی نتایج منفی داشته باشند یا به راحتی می توانند دلایل این را بدانند که چرا چیزی خوب نیست.

تیپ شخصیتی نوع D

گام های مورد نیاز شما اگر تیپ شخصیتی نوع D هستید

اگرچه روش های مبارزه با نگرانی بیش از حد شناسایی شده اند، اما افراد تیپ شخصیتی نوع D می توانند روش هایی را برای کمک به خودشان برای زندگی کامل تر و لذت بخش یاد بگیرند. این نه تنها ممکن است باعث تغییر تجربیات و عواطف احساسی آنها شود، بلکه وضعیت جسمانی آنها نیز فرصتی برای بهبود دارد.

یادگیری راه های جدید برای مقابله با استرس، افزایش امید و خوش بینی و غلبه بر اجتماع گریزی می تواند عوامل کلیدی در کمک به افراد D نوع در زندگیشان باشد.

گام های مفید که تیپ شخصیتی نوع D می تواند برای بهبود کیفیت زندگی خود ایجاد کند، شامل موارد زیر است:

گفتار مثبت:

شناسایی و به چالش کشیدن الگوهای قدیمی گفتار منفی می تواند به افراد کمک کند که بدانند چگونه این تصمیم گیری، رفتارها و روابط خود را تحت تاثیر قرار داده است. اختصاص زمان برای کشف و درک صحیح سخنان مثبت قرار یک بازی تعویض کننده برای افراد تیپ شخصیتی نوع D می باشد.

مقررات هیجانی:

برخورد با غم و اندوه، استرس و نگرانی می تواند یک چالش برای انواع تیپ شخصیتی نوع D می باشد. درک این که چگونه این احساسات کار می کنند و چگونگی کمک برای تغییر آنها می تواند تصمیم گیری سالمتر و ناراحتی کمتری را در پی داشته باشد. به عنوان مثال، آنها ممکن است فکر کنند”وقتی احساس ناراحتی میکنم، به چه چیز نیاز دارم؟”

مهارت های مقابله ای سالم:

استفاده از رفتارهای جدید و سالم برای کمک به مقابله با لحظات پریشانی می تواند مفید باشد. از آنجایی که بسیاری از افراد تیپ شخصیتی نوع D در محدود کردن و پنهان سازی احساسات خود بسیار خوب هستند، یادگیری الگوهای احساسی بیشتر می تواند به آنها کمک کند که به راحتی حرکت کنند و به سمت شیوه های سالم تر بروند.

مهارت های بین فردی:

گریز و فرار نشانه ای از انواع شخصیتی تیپ شخصیتی نوع D است، بنابراین یادگیری چگونگی غلبه بر چالش های اجتماعی نکته ای کلیدی است. پیدا کردن راه هایی برای ارتباط با دیگران، پیدا کردن منافع مشترک و یادگیری چگونگی جلوگیری از موانع عاطفی کوچک می تواند کمک کننده باشد. این می تواند چیزی ساده مانند گفتن: “سلام” به شخص جدید، و یا یادگیری چگونگی شروع کردن یک رابطه بشاد.

تیپ شخصیتی نوع D

ورزش:

تمرین منظم ورزشی در برنامه روزمره ما می تواند در سطوح مختلف مفید باشد. برای کسانی که دارای ویژگی های شخصیتی تیپ شخصیتی نوع D هستند، می تواند به آنها اجازه دهد که احساسات خود را بهتر تنظیم کنند و به رفتارهای مقابله ای سالم دست پیدا کنند. ورزش های جسمی به تنظیم هورمون استرس کمک می کند و می تواند فرصتی را برای کاهش تنش فراهم کند.

تحمل درد و رنج:

زندگی به طور طبیعی دارای پستی و بلندی هایی می باشد، بنابراین به طور کامل از بین بردن عوامل پریشانی گزینه ای واقعی نیست. با این حال، یادگیری راه های سالم برای مدیریت لحظات استرس زا کمک بسیار خوبی است. تکنیک هایی مانند تنفس، تمرکز ذهنی و تمرین شکرگذاری نمونه هایی از راه های مناسب برای مدیریت موقعیت های استرس زا هستند.

خودكارآمدي:

افرادي كه داراي ويژگي شخصيتي تیپ شخصیتی نوع D هستند ميتوانند احساسات اميدوارانه و توانمندانه اي براي تغيير در زندگي خود داشته باشند. شناسایی و جشن گرفتن پیروزی های کوچک می تواند به افراد کمک کنند تا احساس اعتماد به نفس خود را افزایش دهند. خودكارآمدي مفهومي است كه به صلاحيت ما درباره ی اعتقاد به خودمان و توانایی كه ما را را قادر به انجام وظايف به طور موفقيت آميز مي کند، اشاره دارد. جشن پیروزی گرفتن، بدون توجه به اینکه چقدر کوچک باشد و جذب نقاط قوت می تواند به افزایش احساس خود کارآمدی کمک کند.

ایجاد رابطه:

به دلیل جامعه گریزی و ترس از شکست و قضاوت دیگران، قابل فهم است که افراد تیپ شخصیتی نوع D برای ایجاد ارتباط و حفظ آن محدودیت هایی دارند. یادگیری چگونگی اعتماد کردن، ارتباط موثر و شریک سالم می تواند در افزایش کیفیت زندگی مربوط به این زمینه خصوصیتی افراد تیپ شخصیتی نوع D کمک کننده باشد. مشاوره می تواند به افراد کمک کند تا بتوانند به نحوه موثر تعامل در روابط خود هدایت شوند و آنها را درباره چگونگی ایجاد و حفظ رابطه راهنمایی می کند.

تنظیم اهداف:

امید و خوش بینی برای افراد تیپ شخصیتی نوع D یک چالش است. یادگرفتن تعیین اهداف معنی دار می تواند به افراد کمک کند تا به ارزش ها و اولویت های شخصی خود دست پیدا کنند. تعیین هدف کوتاه مدت می تواند به افراد اجازه دهد تا یاد بگیرند که چگونه بر افزایش امید، خوش بینی و اعتماد به نفس خود تمرکز کنند.

ذهنیت:

ذهنیت، دعا و مدیتیشن می تواند به شخصیت های تیپ شخصیتی نوع D برای یافتن آرامش، افزایش صلح، به دست آوردن امید، و ارائه یک روش قابل اعتماد برای تنظیم احساسات خود در زمان ناراحتی کمک کند. تمرکز ذهنی و یادگیری چگونگی کم کردن اضطراب در مواقع استرس زا مزایای مختلفی از لحاظ احساسی و جسمی به همراه دارد.

تیپ شخصیتی نوع D

چگونه به افراد تیپ شخصیتی نوع D کمک کنیم

شما ممکن است برای کسی که دارای ویژگی های شخصیتی D است، شخصی باشید که می تواند چالش های خود را با شما مطرح کند. دانستن این که افراد تیپ شخصیتی نوع D تمایل به محدود کردن و پنهان کردن احساسات خود دارند، تشخیص اینکه این افراد چه زمانی به کمک نیاز دارند را دشوار می کند.

پس چگونه می توانم کمک کنم؟ چند راه وجود دارد که عزیزان می توانند برای کسانی که دارای ویژگی های شخصیتی D هستند، حامی و مشوق باشند.

مهمترین گامی که می توانید برداشته باشید این است که با آنها ارتباط برقرا کنید. شما لازم نیست که دقیقا بدانید چه چیزی باید بگویید، مهم این است که برای برقراری ارتباط با آنها تلاش کنید.

افرادی که دارای ویژگی های شخصیتی تیپ شخصیتی نوع D هستند، می خواهند در احساس ناراحتی خود تنها باشند و از اینکه دیگران را در احساس خود شریک کنند، تردید دارند. از آنجایی که برقراری ارتباط با آنها دشوار است بررسی چگونگی رفتار آنها در هر زمان می تواند راهگشا باشد. حتی اگر فرد برای تیپ شخصیتی نوع D بحث درباره احساساتش دشوار است یا نخواهد شما را در تجربیاتش شریک کند، این واقعیت که شما برای ارتباط با آنها وقت گذاشته اید باعث قدردانی آنها از شما خواهد شد.

اگر شخص تیپ شخصیتی نوع D تمایل به عقب نشینی و انزوا داشته باشد این احساس بر سلامت جسمی او تأثیر می گذارد، بنابراین فرصتی را برای دعوت آنها برای رفتن به ورزشگاه همراه با خودتان، پیاده روی و فعالیت های سرگرم کننده اختصاص بدهید. هر چیزی که به آنها اجازه حرکت کردن و ارتباط با دیگران را بدهد، می تواند برای آنها مفید باشد.

ارائه یک فضای امن احساسی برای ارتباط با تیپ شخصیتی نوع D مفید است. ترس از طرد شدن و مورد قضاوت واقع شدن، می تواند باعث شود که آنها نتوانند در جامعه قرار گیرند و به افراد، حتی نزدیکان و خانواده هایشان، اعتماد داشته باشند و آسیب پذیر باشند. نشان دادن علاقه به رفاه عاطفی آنها و اطمینان از اینکه تا زمان آماده شدنشان شما با آنها در ارتباط هستید، کلیدی است برای کمک به افراد تیپ شخصیتی نوع D که یاد بگیرند چگونه در هنگام ناراحتی با دیگران ارتباط برقرار کنند به جای اینکه احساسات خود را مخفی کنند.