خانمهای جوان مبتلا به سندرم پلی کیستیک تخمدان (PCOS) حتی اگر چاق هم نباشند ، درمعرض ریسک بسیارزیادیی برای ابتلا به دیابت هستند.
یکی از متخصصین بهداشت باروری می گوید: با افزایش ناگهانی مبتلایان به دیابت، این تحقیق نیاز به اطلاع رسانی و غربالگری افراد بخصوص در گروه های درمعرض خطر از جمله زنان مبتلا به PCOSرا پررنگ تر کرد.
این تحقیق به سرپرستی پرفسورHelena Teedeودکتر Anju Johamاز دانشکده ی بهداشت عمومی و طب پیشگیری دانشگاه Monashانجام گردید. دراین تحقیق دانشمندان به آنالیز یک مطالعه ی ایپدمیولوژیک در مقیاس بزرگ به نام مطالعه ی طولی سلامت زنان در استرالیا پرداختند.
بیش از 6000 زن با سن بین 28-25 سال به مدت 9 سال تحت نظر قرار گرفتند از بین این افراد 500 نفر به PCOSمبتلا بودند. بروز و شیوع دیابت نوع 2 درمیان زنان مبتلا به PCOS3 تا 5 برابر بیشتر مشاهده گردید. قطعاً چاقی ماشه ی کلیدی برای ابتلا به دیابت نوع 2 است اما چاقی ماشه ی مهمی برای ابتلا به دیابت در زنان مبتلا به PCOSمحسوب نمی شود.
پرفسور Teedeمی گوید: نتایج این تحقیق اهمیت غربالگری دیابت درمراقبتهای بهداشتی از زنان مبتلا به PCOSرا آشکار می کند.
او می افزاید: دیابت نوع 2 قابل پیشگیری است اما تنها درصورتیکه افراد درمعرض خطر غربالگری شده و آگاهی کافی در مورد خطر ابتلا به این بیماری را بدست آورند می توانند اقدامات پیشگیرانه ای را در جهت کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 انجام دهند.
پرفسور Teedeمی گوید: اگر زنان مورد مطالعه درسنین اوج باروری خود (بیست و پنچ سالگی تا سی و هفت سالگی) به دیابت مبتلا شوند ولی از ابتلا خود بی خبر باشند خطرات قابل توجهی سلامت آنها و نوزادانشان را تهدید خواهد کرد.
او می افزاید: این تحقیق نشان داد که ارتباط واضحی بین PCOSو دیابت وجود دارد با این حال PCOSبه عنوان یک عامل خطر ابتلا به دیابت درنظر گرفته نمی شود و بسیاری از زنان جوانی که به PCOSمبتلا هستند به طور منظم برای دیابت غربالگری نمی شوند این زنان حتی قبل از بارداری برای اطمینان از عدم ابتلا به دیابت غربالگری نمی شوند.
درحال حاضر دستورالعمل های غربالگری دیابت برای افراد بالای 40 سال، غربالگری را توصیه می کند که البته باید درمورد زنان مبتلا به سندرم پلی کیستیک تخمدان تمدید نظر شود. ما بوضوح نیاز به تحقیقات بیشتر در زمینه ی PCOS، غربالگری بهتر افراد مبتلا به این سندرم و پیشگیری و درمان داریم.
بیماری سندرم پلی کیستیک تخمدان یک نفر از هر 5 زن را تحت تأثیر قرار می دهد. در این مطالعه همچنین مشخص گردید بسیاری از زنان از ابتلا خود به PCOSکه شایع ترین اختلال هورمونی است بی خبر هستند. علایم آن می تواند دوره های نامنظم پریود، افزایش وزن، افزایش بیش از حد موهای صورت وآکنه باشد. PCOSمعمولاً با استراتژی غربالگری منظم و استراتژیهای پیشگیرانه درکنار تغییرات شیوه ی زندگی و دارو مدیریت می گردد.
منبع-http://diabetestma.org