آیا مصرف سرکه سیب در بارداری مجاز است؟ سرکه سیب یکی از رایج ترین انواع سرکه است که به “معجزه جدید آب” معروف شده است. نتیجه مصرف سرکه و مزایای آن، مردم جهان را به شگفتی آورده است. بنابراین این روزها، یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در میان علاقمندان می باشد. اگر این موضوع بسیار خوب و خوشحال کننده است اما بهتر است قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند. چون مزایای مصرف سرکه سبب شده ریسک ابتلا به بیماری بعد از آن کاهش یابد. در این مقاله از بخش زنان و زایمان و تغذیه دکتر سلام به بررسی سرکه سیب در بارداری می پردازیم.
ایمنی مصرف سرکه سیب در بارداری
مصرف سرکه یک غذای ناامن به حساب نمی آید و در لیست غذاهایی که باید از مصرف آن جلوگیری کنید، قرار ندارد. بسیاری ادعا کردند که سرکه سیب می تواند برای درمان دردهای بسیار متنوعی استفاده شود. به هرحال چنین عقیده ای وجود دارد که زن های باردار باید سرکه سیب پاستوریزه مصرف کنند و از سرکه غیر پاستوریزه و فیلتر نشده خودداری کنند.
فواید مصرف سرکه سیب در بارداری
با تاکید پزشکان، نوشیدن سرکه سیب در هنگام بارداری برای شما فواید زیادی به همراه دارد. مهم ترین آن ها در زیر بیان شده است:
1) به درمان ویار صبحگاهی کمک می کند:
استیک اسید می تواند میزان اسید در بدن را تنظیم کند و از اسهال و استفراغ صبحگاهی جلوگیری کند. اگر مادر احساس سوزش معده در طول هفته دوازدهم داشته باشد، با مصرف این سرکه، می تواند اسیدیته ای که به دلیل رشد نوزاد در داخل رحم ایجاد شده است را درمان کند.
۲) به هضم کمک کرده و مشکلات معده را درمان می کند:
سرکه سیب ویژگی های آنتی بیوتیکی دارد که با باکتری های مضر می جنگد. سرکه سیب باعث تقویت باکتری های مفید می شود و متابولیسم بدن را ارتقا می دهد و به هضم کمک می کند. همچنین هنگامی که احساس ناراحتی در هنگام بارداری دارید، معده تان را آرام می کند.
۳) کلسترول و فشار خون را کاهش می دهد:
داشتن تناسب اندام و وزن مناسب در هنگام زایمان یکی از کابوس های زنان باردار می باشد. سرکه سیب می تواند وزنتان کاهش داده و اشتهایتان به غذا را کم کند.
۴) وزن را کنترل می کند:
سرکه سیب با کاهش اشتها به شکر و مواد شیرین، وزن را کنترل کرده و کاهش وزن را برای مادران محیا می سازد. با کاهش نگهداری آب در شکم، به جلوگیری از ورم معده در طول بارداری کمک می کند.
۵) رفع کننده بوی بد طبیعی:
سرکه سیب بوی بد را از بین می برد. مخمر و باکتری هایی که در طول دوران بارداری منجر به بوی بد بدن می شوند را می کشد.
۶) از آکنه و زگیل جلوگیری می کند:
در هنگام بارداری زن ها دچار آکنه می شوند. افزایش هورمون آندروژن باعث می شود پوست چربی بیشتری تولید کند و چرب تر شود. سرکه سیب منافذ باز پوست را می بندد که سبب شده پوست یک دست شده و باعث درمان آکنه های پوستی می شود. قرص ACV (قرص سرکه سیب، معجزه لاغری) نیز کمک می کند از شر این آکنه و زگیل ها خلاص شوید.
۷) مخمرهای مضر را می کشد و از عفونت های UTI (عفونت مجاری ادراری) جلوگیری می کند:
ادرار تیره در طول دوران بارداری می تواند نشانه ای از عفونت مجرای ادراری باشد. بعض از خانم ها سرکه سیب را به عنوان ماده مناسبی در حمام استفاده می کنند تا از مخمر جلوگیری کرده و مانع از رشد عفونت شوند.
چه زمانی مصرف سرکه سیب در بارداری را باید محدود کرد؟
اگرچه تمام بارداری ها منحصر به فرد بوده و مشابه نیستند اما معمولا در طول سه ماهه دوم و سوم بارداری سوزش معده احساس می شود. همان طور که از قبل می دانید، سرکه میزان اسیدیته بالایی دارد و می تواند شرایط را بدتر کند. مادران باید فورا مصرف سرکه را در حالتی که سوزش معده آن ها عود کرده، کاهش دهند یا متوقف کنند.
عوارض خوردن سرکه سیب در بارداری
سرکه تاثیرات مثبت و زیادی در انسان دارد که در مطالعات علمی نیز ثابت شده است. اما این نشان دهنده آن نیست که موارد منع مصرف نداشته باشد. استفاده از سرکه سیب زیاد و بیش از حد می تواند مضر باشد و خطرناک نیز هست. سرکه سیب می تواند به علائم ناخوشایند گوارشی در بعضی افراد منجر شود:
دوزهای بسیار زیاد سرکه به مدت طولانی باعث کاهش پتاسیم و کمبود استخوان می شود
نوشیدنی ها و غذاهای اسیدی گاهی اوقات به مینای دندان آسیب می زند
همچنین هنگامی که با پوست تماس پیدا کند، به خاطر خاصیت فوق العاده اسیدی آن، سبب سوختگی می شود.
نحوه مصرف سرکه سیب در بارداری
یک سوال واضحی که به ذهن هر کسی می رسد این است که اگر سرکه در بارداری خورده شود، چه اتفاقی می افتد؟ سرکه به طور کامل در مقادیر کم و ضروری مطمئن و ایمن است. مقدار کمی سرکه سیب در دستور یک غذا، سالاد یا ساندویچ راه های مطمئنی برای مصرف سرکه خواهد بود.
انواع سرکه که می توانید امتحان کنید از قرار زیر می باشند، بهتر است سرکه پاستوریزه یا رقیق شده استفاده کنید. سرکه سرد به خاطر قابلیت داشتن باکتری های مضر توصیه نخواهد شد و می تواند روی جنین داخل رحم تاثیر بگذارد. مخصوصا اگر مادر سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشد. انواع مختلف سرکه در زیر آورده شده است:
۱) سرکه بالزامیک (نوعی چاشنی با منشا ایتالیایی، این سرکه معطر و دارای طعم شیرین است) :
این نوع از سرکه می تواند در قیمت های مختلفی وابسته به این که چقدر قدمت دارد و چقدر خالص است، وجود دارد. گران ترین نوع آن برای استفاده در پنیر و سبزیجات مناسب و ایده آل است. برای چاشنی زدن به هر غذا نیز این نوع سرکه مفید خواهد بود.
2) سرکه برنجی:
این نوع سرکه ملایم ترین نوع سرکه بوده و کمترین اسیدیته را بین انواع دیگر دارد. از الکل برنجی مخمری ساخته شده و در آشپزی و پخت و پز کشورهای آسیایی و چینی استفاده می گردد.
جایگزین هایی برای سرکه که می توانید استفاده کنید
جایگزین های زیادی برای سرکه وجود دارد که دستورالعمل های زیادی برای انواع آن وجود دارد. همه کاره ترین سرکه از شربت سیب تخمیر شده با مقداری از طعم سیب بوده که جایگزین خوبی برای سرکه سیب خواهد بود. یک قاشق چای خوری از سرکه سفید می تواند با یک قاشق چای خوری شربت لیمو و دو قاشق چای خوری سرکه سفید جایگزین شود.
سرکه توت فرنگی در طعم و عطر شبیه به سرکه سیب بوده و بنابراین جایگزین خوبی به شمار می آید. جایگزین برای یک قاشق سوپ خوری سرکه بالزامی، یک قاشق سوپ خوری سرکه سیب به علاوه یک دوم قاشق چای خوری شکر می باشد.
سلامتی یک خانم تحت تاثیر تعادل و عدم تعادل هورمون هایش می باشد و سیستم ایمنی ضعیف در طول دوره بارداری اهمیت دارد. پس مراقبت ویژه و احتیاطات لازم نیاز بوده و باید رعایت شود. سرکه در همه جا قابل دسترس است و در آشپزخانه ها همیشه وجود دارد. اغلب در آشپزی و پخت و پز استفاده می شود و برای تزئین و چاشنی برای سالاد کاربرد خواهد داشت. هر کسی می تواند از این خوراکی مقوی و نیروبخش محبوب استفاده کند و از آن سود ببرد.