در مورد راه های درمان میگرن چه می دانید؟ درمان سردردهای میگرنی به یک سری علائم بستگی دارد. معمولا درمان سردردهای میگرنی به این بستگی دارد که چند وقت یک بار اتفاق می افتند و چه مدت طول می کشند. بوتاکس یک روش درمانی عالی برای بیمارانی است که سایر روش های درمانی برای میگرن مزمن موثر واقع نشده است. ممکن است قبل از مشاهده نتایج مدتی طول بکشد، اما بیشتر بیماران قبول دارند که تسکین درد احتمالی ارزش صبر و تحمل را دارد. در این مقاله از بخش بیماری های دکتر سلام به شما خواهیم گفت که دلایل وقوع میگرن چه هستند، چگونه باید از وقوع آن پیشگیری کرد و درمان آن به چه صورت است. میگرن به علت تغییرات خاص درون مغز اتفاق می افتد. که همیشه با سر درد شدید همراه است و باعث می شود که فرد به نور، صدا و برخی از بوها حساس شود. علائم رایج میگرن شامل این موارد هستند:

  • احساس درد در چشم
  • حساسیت به نور
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • درد شدید که معمولا در یک سمت از سر وجود دارد و بعضی افراد آن را به تپش و مشت زدن تشبیه می کنند.

سردرد میگرنی چیست؟

اگر چه از کلمه میگرن برای توصیف هر گونه سردرد شدیدی استفاده می کنند؛ اما سردرد میگرنی در نتیجه برخی تغییرات فیزیولوژیکی که در مغز صورت می گیرند اتفاق می افتد و سبب بروز درد و برخی علائم می شود. میگرن اغلب همراه با حساسیت به صدا، نور و بو است. علاوه بر این حملات میگرنی می توانند همراه با حالت تهوع و استفراغ باشند. این نوع سردرد معمولا یک سمت از سر را تحت تاثیر قرار می دهد اما در برخی موارد بیماران در هر دو سمت سر احساس درد دارند. این درد با فعالیت و فشار فیزیکی شدیدتر می شود. تمام سردردها میگرنی نیستند. علاوه بر این، تنها میگرن نمی تواند سبب سردرد شدید شود.

درمان میگرن

برای مثال سردردهای خوشه ای هم سبب ایجاد درد شدید می شوند. درد ناشی از سردردهای خوشه ای گاهی انقدر شدید است که از درد میگرن هم غیر قابل تحمل تر است. سردردهای خوشه ای نسبت به میگرن خیلی رایج نیستند. سردردهای کششی (تنشی) یکی دیگر از دلایل رایج سردرد هستند که به دنبال سفتی و گرفتگی عضلات گردن و سر اتفاق می افتند.

انواع میگرن شامل این موارد هستند:

  • معمولا میگرن های معمول همراه با اورا نیستند. حدود ۸۰ درصد از میگرن ها معمول هستند.
  • میگرن کلاسیک (همراه با اورا) با پیش درآمدی قبل از سر درد شروع می شود و از میگرن های معمول شدیدتر است.
  • میگرن خاموش یا آسفالژیک، میگرنی بدون درد است اما همراه با اورا یا سایر علائم میگرن است.
  • میگرن همی پلژیک علائمی دارد که تقریبا شبیه سکته هستند. این علائم شامل احساس ضعف و بی حس شدن یک قسمت بدن هستند.
  • میگرن شبکیه سبب از دست دادن موقت بینایی در یکی از چشم ها می شود که می تواند از چند دقیقه تا چند ماه ادامه داشته باشد. این مشکل معمولا نشان دهنده سایر عوارض جدی است و بیماران باید حتما نزد پزشک بروند.
  • میگرن مزمن که برای سه ماه متوالی، هر ماه بیش از ۱۵ روز طول می کشد.
  • میگرن استاتوس نوعی از میگرن است که بیش از ۷۲ ساعت طول می کشد.

سایر سردردها هم می توانند سبب ایجاد درد شدید شوند و این را باید بدانید که تمام سردردها میگرن نیستند. مثلا بعضی از افراد سر درد خوشه ای را بدترین دردی که تا حالا تجربه کرده اند می نامند. سردرد سینوسی نیز می تواند سبب ایجاد درد و التهاب شود. دلیل بروز میگرن ناشناخته است اما طبق برخی مطالعات، تغییر در میزان انتقال دهنده های عصبی نقشی اساسی در ایجاد میگرن دارد. حملات میگرنی می توانند به علت های مختلفی اتفاق بیفتند از جمله آن ها می توان به تغییرات هورمونی، استرس، محرک هایی مثل صدای بلند و برخی مواد غذایی اشاره کرد. درمان میگرن معمولا شامل مصرف برخی از داروهاست. داروهایی که برای رهایی از درد میگرن استفاده می شوند شامل تریپتان هستند. از جمله این داروها می توان به این موارد اشاره کرد:

  • سوماتریپتان (ایمیترکس، زکویتی و ترکسیمت)
  • ریزاتریپتان (مگزالت)
  • التریپتان (رلپاکس)
  • زولمی تریپتان (زومیگ)
  • آلموتریپتان (آکسرت)
  • فرواتریپتان (فرووا)

در سال ۲۰۱۸ اثبات شد که گروهی از داروها به نام کلسی تونین در درمان میگرن مزمن مفیدند. این داروها را به صورت ماهانه یا سه ماه یک بار تزریق می کنند تا از وقوع میگرن پیشگیری کنند. این گروه از داروها شامل ارنوماب (ایموویگ)، فریمنزوماب (آجووی) و گالکانزوماب (امگالیتی) هستند. برخی از بیمارانی که دچار میگرن مزمن هستند، هر سه ماه یک بار برای درمان سردرد، تزریق سم بوتولینوم (بوتاکس) دریافت می کنند. تغییرات در شیوه زندگی مثل داشتن برنامه غذایی سالم و ورزش کردن، تعدد حملات میگرن را کم می کند.

مثلا ورزش هایی مثل یوگا می توانند ماهیچه ها را تقویت کنند و در کنترل درد شدید مفید باشند. از مصرف مواد غذایی ای که سبب میگرن می شوند بپرهیزید. بسیاری از افرادی که درگیر میگرن هستند با ترکیبی از داروها و تغییر در نحوه زندگی خود می توانند این بیماری را کنترل کنند. حدود ۲۵% از افراد با مشکل میگرن دست و پنجه نرم می کنند. بیشتر زنان هستند که از این بیماری رنج می برند. طبق گزارشات، نسبت زنانی که بعد از بلوغ دچار میگرن می شوند در مقایسه با مردان حدود ۳:۱ است. احتمال می دهند که این اختلال ژنتیکی باشد چون اکثر افرادی که دچار این مشکل می شوند سابقه میگرن در خانواده خود دارند.

 

درمان میگرن

میگرن همراه با اورا چیست؟

در برخی موارد، میگرن همراه با پیش درآمد یا اورا شروع می شود. علائم آن شامل حساسیت به نور، احساس تاری یا نابینایی در یک چشم و بی حسی در یک از سمت از بدن هستند. پیش درآمد میگرن می تواند بیش از چند دقیقه طول بکشد و بعد از این که سردرد شروع شد از بین برود. گاهی نیز تا زمانی که سردرد برطرف نشده این حالت ادامه دارد. برای افرادی که تا حالا پیش درآمد میگرن را تجربه نکرده باشند و برای اولین بار چنین حالاتی داشته باشند، این علائم ترسناک هستند و گاهی فکر می کنند که سکته داشته اند.

سردرد اپیزودیک چیست؟

سردرد اپیزودیک یک سمت از سر را تحت تاثیر قرار می دهد، سبب ایجاد درد خفیف تا شدید می شود، که این درد با فعالیت فیزیکی شدیدتر می شود و همراه با حالت تهوع، استفراغ و حساسیت به نور و صدا است.

تفاوت بین میگرن و سردرد کششی (تنشی) چیست؟

سردرد تنشی دو سمت سر را تحت تاثیر قرار می دهد و درد آن مثل حالت ضربان نیست بلکه احساس فشار در کل سر ایجاد می کند. با این که درد ناشی از آن از خفیف تا شدید متفاوت است اما با انجام فعالیت های فیزیکی روزانه بدتر نمی شود. به علاوه این سردرد همراه با حالت تهوع، استفراغ و حساسیت به نور و صدا نیست.

میگرن چه مدت طول می کشد؟

سردرد میگرنی از چند ساعت تا چند روز طول می کشد.

چه چیزی سبب ایجاد سردرد میگرنی می شود؟

دلیل خاصی برای بروز میگرن وجود ندارد. اما بسیاری از افراد موافقند که نوسان در انتقال دهنده های عصبی (مواد شیمیایی که پیام را به سلول های مغز می رسانند) می تواند دلیل این سردردها باشد. این تغییر و نوسانات می توانند باعث شوند که افراد سردرد میگرنی داشته باشند.

مواد غذایی و سایر مواردی که سبب بروز میگرن می شوند چه هستند؟

بسیاری از عوامل سبب بروز میگرن می شوند. برای مثال مواد غذایی ای که سبب بروز میگرن می شوند شامل این مواردند:

  • نوشیدنی های الکلی
  • پنیر کهنه
  • نگهدارنده هایی مثل نیترات که در برخی مواد غذایی استفاده می شوند
  • مونو سدیم گلوتامات
  • شیرین کننده های مصنوعی
  • شکلات
  • فرآورده های لبنی

سایر مواردی که می توانند سبب بروز میگرن شوند:

  • استرس
  • خوابیدن بیش از حد
  • قرار گرفتن در برابر محرک هایی مثل نور، سر و صدا و بوهای قوی

تغییرات فشار جوی نیز یکی دیگر از عواملی هستند که سبب ایجاد سردردهای میگرنی می شوند. البته قرار گرفتن در برابر این محرک ها لزوما به این معنی نیست که فرد دچار سردرد خواهد شد.

 درمان میگرن

از کجا باید بفهمیم مشکلی که داریم میگرن است یا نوع متفاوتی از سردرد است؟

ملاک تشخیص میگرن بدون اورا این است که بیمار باید حداقل دچار ۵ حمله سردرد شود که این حملات در صورت درمان نشدن ۴ الی ۷۲ ساعت طول می کشند. این سردرد حداقل دو مورد از خصوصیت های زیر را دارد:

  • تحت تاثیر قرار دادن یک سمت از سر
  • درد آن به صورت ضربانی است
  • درد آن از خفیف تا شدید است
  • با انجام فعالیت های روزانه مثل راه رفتن و بالا رفتن از پله ها بدتر می شود.

علائمی که در قسمت بالا به آن ها اشاره شد مثل حالت تهوع و حساسیت به نور و صدا نیز جزو علائم این سردردها هستند. اگر آزمایش هایی که فرد داده است نشان داده اند که او هیچ مشکلی ندارد؛ تصویر برداری از مغز با MRI، سی تی اسکن یا نوار مغزی لازم نیست.


بیشتر بخوانید: چه سردردهایی از دندان درد نشات می گیرند و بالعکس


پیشگیری از میگرن

حدود 18 درصد از زنان و 6 درصد از مردان در ایالات متحده آمریکا میگرن دارند. با وجود اینکه این سردردهای دردناک و پر دردسر متداول است، درمان آن اغلب یک چالش است. سردردهای میگرن پیچیده است و هنوز کاملا درک نشده است. سلول های عصبی خاص و مواد شیمیایی مغز نقش مهمی را ایفا می کنند. هنگامی که رگ های خونی در مغز شما ملتهب و متورم می شود، تغییرات زیادی در حرکت به وجود می آید. علاوه بر سردرد در سرتان، مشکلاتی در دید شما به وجود می آید، نسبت به نور و صدا حساس می شوید، اسهال میگیرید یا بالا می آورید.

هر فرد مبتلا به میگرن علائم متفاوتی دارد. عوامل محرک هر فرد نیز متفاوت است اما بعضی از موارد معمول شامل کمبود خواب، غذاهای خاص و استرس است. از انجا که پزشکان درباره ی میگرن و اینکه چه قسمت هایی از مغز درگیر می شود، بیشتر اطلاعات به دست می آورند، آن ها راه های بهتری را برای جلوگیری از این سردردها پیدا می کنند. در اینجا همچنین تعدادی ابزار وجود دارد که می تواند از میگرن جلوگیری کند:

تحریک مغناطیسی فراقشری یا مغز از روی جمجمه(TMS):

در طول این درمان، شما یک دستگاه کوچک به نام اسپیرینگ تی ام اس را در پشت سر خود نگه می دارید. این ضربان دو ثانیه ای را ارسال می کند که فعالیت های الکتریکی غیرطبیعی ناشی از میگرن را قطع می کند، بنابراین میگرن متوقف می شود.

تحریک عصب فوق مغزی ورا پوستی ( TSNS):

سفالی از تحریک عصب فوق مغزی ورا پوستی استفاده می کند و به عنوان هدبند بر پیشانی بسته می شود و 20 دقیقه در روز روشن می شود تا از افزایش میگرن جلوگیری کند.

تحریک کننده عصب واگ غیر تعارضی ( nVS):

هسته گاما یک nVS است و با قرار دادن آن بر روی عصب واگ در گردن کار می کند. برای تسکین درد، تحریک الکتریکی خفیفی را به رشته های عصب انتقال می دهد.

درمان میگرن با دارو

درمان میگرن با دارو

اکنون، دو روش وجود دارد، درمان حاد و درمان پیشگیرانه.

درمان حاد:

این داروها سردرد را بعد از اینکه شروع شد، متوقف می کند. گروهی از داروها به نام ارجوت قدیمی ترین درمان برای میگرن هستند. تریپتان ها، دارو جدید، همانند ارجوت ها کار می کنند اما با این تفاوت که قوی تر هستند. آن ها در رها سازی برخی از مواد شیمیایی در مغز تاثیر می گذارند و مسیر درد در مغز شما را مسدود می کنند. با این حال، این داروها برای همه مناسب نمی باشد. اگر شما دچار فشار خون بالا ، بیماری عروق کرونر، سابقه سکته مغزی و دیگر مشکلات قلبی کنترل نشده هستید، نمی توانید از این داروها استفاده کنید. اگر باردار باشید احتمال بروز خطرات زیادی وجود دارد. پزشکتان باید درباره ی آن با شما صحبت کند.

درمان پیشگیرانه

اگر شما در معرض حملات مکرر قرار می گیرید، پزشکتان باید دارویی برای کاهش تعداد میگرن های شما تجویز کند. این همچنین می تواند به داروهای حاد برای بهبود وضعیت شما و کارایی بهتر کمک کند. داروهایی که برای جلوگیری از میگرن استفاده میشود عبارت اند از:

  • داروهای ضد افسردگی: آمیتریپتیلین و ونلافاکسین( افکسور)
  • داروهای ضد تشنج: گاباپنتین (نورونتین)، توپیرامات ( گیودکسی ایکس آر، توپاماکس، تروکندی ایکس آر) و والپروات( دیپاکوت)
  • بتا بلاکرها: متوپرولول، پروپرانولول و تیمولول
  • مهار کننده های سی جی آر پی: ارنوماب (ایموویگ)، فرمنزوماب (اجووی) و گالکانزوماب گنلم (امگالتی)

اگرچه این داروها می توانند کمک کنند اما بعضی از آن ها برای درمان دیگر مشکلات بهداشتی  مورد استفاده قرار می گیرد. تاثیر آن ها بر روی میگرن به طور اتفاقی کشف می شود. برخی از داروها برای بعضی از افراد بهتر از بعضی دیگر عمل میکند و تاثیرات جانبی آن متداول است. برای درمان میگرن حاد می توان از داروهای بدون نیاز به تجویز مثل استامینوفن (تایلنول و سایر داروها)، ایبوپروفن (ادویل، موترین)، ناپروکسن سدیم (Aleve) و سایر داروهای تجویزی استفاده کرد.

تریپتان

تریپتان ها (سوماتریپتان، ریزاتریپتان، التریپتان ، زولمی تریپتان، ناراتریپتان، آلموتریپتان و فرواتریپتان) در درمان میگرن خیلی موثرند. در خصوص استفاده از این داروها یک سری محدودیت ها وجود دارد. علاوه بر این داروهای ذکر شده از برخی داروهای دیگر هم می توان برای درمان میگرن استفاده کرد. برخی از این داروها را می توان بدون تجویز پزشک تهیه کرد و برخی دیگر نیاز به تجویز پزشک دارند.

موثر ترین داروها در درمان افسردگی کدامند؟

سایر داروهای درمان میگرن

دی هیدروگوتامین را می توان تزریق کرد یا در بینی اسپری کرد. اگر در ۲۴ ساعت گذشته از تریپتان استفاده کرده اید نباید این دارو را مصرف کنید. دیکلوفناک پتاسیم هم داروی ضد التهابی غیر استروئیدی است که برای درمان میگرن موثر است. مصرف داروهای ضد تهوع از جمله متوکلوپرامید (به صورت تزریق وریدی)، کلرپرومازین (به صورت تزریق وریدی و عضلانی) می توانند در درمان حالت تهوع و استفراغ و رهایی از درد میگرن موثر باشند.

نارکوتیک ها برای درد

داروهای نارکوتیک برای درمان سردردهای میگرنی مناسب نیستند و گاهی سبب بروز سردردهای شدیدتر می شوند. در تمام موارد روش های درمانی میگرن باید تحت نظر پزشک باشند. استفاده بیش از حد بسیاری از داروها برای درمان میگرن، می تواند سبب افزایش وقوع سردرد و حتی سردرد روزانه شود. این نوع سردرد به عنوان سردرد بر اثر مصرف زیاد دارو شناخته می شود.

داروهای پیشگیری کننده از میگرن

اگر کسی به طور مکرر دچار سردرد می شود یا اگر این سردردها بیش از چند روز طول می کشند باید از داروهای پیشگیری کننده استفاده کند. این داروها به صورت روزانه برای کاهش تکرر، شدت و طول دوره سردردهای میگرنی استفاده می شوند. داروهای زیادی هستند که می توانند در این زمینه موثر باشند، از جمله آن ها می توان به این موارد اشاره کرد:

  • داروهای فشار خون برای مثال پروپرانولول (ایندرال)، نادولول، وراپامیل (ایزوپتین) و فلوناریزین.
  • داروهای ضد صرع برای مثال دی والپروئکس سدیم (دپاکوت)، توپیرامات (توپاماکس)، گاباپنتین (نورونتین، گرالیز)
  • داروهای ضد افسردگی (آمی تریپتیلین، نورتریپتیلین و ونلافاکسین)
  • سایر مکمل ها مثل (منیزیم و ریبوفلاوین)

درمان سردردهای میگرنی بر اساس عواملی مثل سن، جنسیت، فشار خون و سابقه بیماری برای هر فرد در نظر گرفته می شود. برای مثال تزریق سم بوتولینوم نوع A (بوتاکس) برای بیمارانی مناسب است که ۱۵ روز از هر ماه را دچار سردرد می شوند. برای سایر بیماران ممکن است که استفاده از پپتید وابسته به ژن کلسی تونین مفید باشد. این داروها شامل ارنوماب (ایموویگ)، فریمنزوماب (اجووی) و گالکانزوماب (امگالیتی) هستند که می توانند تکرر میگرن را پایین بیاورند. این داروها به صورت ماهانه یا هر سه ماه یکبار تزریق می شوند تا میگرن را درمان کنند.

درمان میگرن با روش های خانگی و طبیعی

بیمارانی که دچار میگرن هستند می توانند در کنترل تکرر و شدت سردردهایشان نقشی اساسی ایفا کنند. دفعاتی که میگرن اتفاق می افتند، سطح درد، علائم و محرک هایی که سبب آن شده اند را در تقویم یادداشت کنید. علاوه بر این، بیماران باید نوع میگرنی که دارند را یادداشت کنند (هر شخصی می تواند بیش از یک نوع میگرن را تجربه کند). عواملی که فکر می کنید سبب سردردتان شده اند را یادداشت کنید، با تشخیص این عوامل و تغییر در نحوه زندگی می توانید میگرن را کنترل کنید. تغییرات در شیوه زندگی می توانند شامل این موارد باشند:

  • برنامه منظمی برای غذا خوردن و خوابیدن داشته باشید.
  • از مصرف مواد غذایی که می توانند سبب میگرن شوند بپرهیزید.
  • آب کافی بنوشید چون کم آبی بدن یکی از عواملی است که در برخی از افراد سبب میگرن می شود.
  • به طور مرتب ورزش کنید.
  • تکنیک های مدیتیشن هم برای پیشگیری از میگرن و کاهش شدت آن ها خیلی مفید هستند.

ورزش و درمان میگرن

بسیاری از افراد باور دارند که ورزش هایی که ماهیچه ها را تقویت می کنند می توانند درد میگرن را کم کنند. نمونه ای از ورزش هایی که می توانند سبب ریلکسیشن شوند شامل این مواردند:

  • مدیتیشن
  • تمرینات ریلکسیشن ماهیچه ها
  • تصویرسازی هدایت شده
  • یوگا

رژیم غذایی دیابتی

درمان میگرن با برنامه غذایی مناسب

هیچ برنامه غذایی خاصی نیست که به افرادی که میگرن دارند کمک کند تا از درد رها شوند. اما بهتر است که این افراد از مصرف مواد غذایی ای که در قسمت های بالا ذکر شدند بپرهیزند. اگر فرد بفهمد که کدام محرک سبب ایجاد میگرن در او می شود و از آن دوری کند می تواند تکرر این حملات را کم کند.

درمان میگرن با روش های روانشناسی

پزشکان قبل از شروع کار به دنبال داروهایی هستند که در متوقف کردن میگرن کارآیی بهتری دارند. برخی از درمان­ها در خط لوله عبارت اند از:

گیرنده متضاد EP4:

پروستاگلاندین­ها هورمون­هایی هستند که باعث افزایش التهاب در بدن می­شوند. همچنین اعتقاد بر این است که در میگرن نیز نقش دارند. آزمایشات بالینی برای آزمایش داروهای مسدود کننده پروستاگلاندین در افراد درحال انجام است.

درمان استرس

اگرچه داروهای جدید برای جلوگیری از میگرن کاربرد دارند، تحقیقات همچنان نشان می ­دهد که تکنیک­های طبیعی و عاری از دارو نیز می­تواند کمک آفرین و مفید باشد. گذشته از همه این ها، استرس یکی از شایع ترین محرک­ها در میگرن است. مطالعات نشان می­دهد افرادی که یاد می­گیرند بهتر با نگرانی ­های خود مقابله کنند، در واقع کمتر مبتلا به میگرن می ­شوند.

شما می­توانید روش­های درمانی زیر را امتحان کنید:

بازخورد زیستی:

این نوع درمان به شما یاد می­دهد که از عکس العمل بدنتان نسبت به استرس، که شامل متشنج شدن عضلات، ضربان قلب سریع و سرد شدن دست­ها می­باشد، آگاه باشید. یک حرفه­ای آموزش دیده به شما می­آموزد که چگونه آن پاسخ­ها را تغییر دهید و آرام شوید. مطالعات نشان می­دهد افرادی که از بازخورد زیستی استفاده می­کنند، 55 درصد کمتر دچار میگرن می­شوند. این درمان زمانی که از دارو برای جلوگیری از سردرد استفاده می­کنید، ممکن است بهتر عمل کند.

آرام سازی پیش رونده عضلانی(PMR):

این تکنیک آرام سازی به شما کمک می­ کند که واکنش بدن به استرس را قبل از مبتلا شدن به میگرن متوقف کنید. یک درمانگر به شما نشان می ­دهد که هر کدام از ماهیچه ­هایتان را محکم منقبض کنید سپس کاملا آن را رها سازید. او همچنین به شما می­آموزد که نفس کشیدن خود را عمیق تر و آرام تر کنید.

درمان شناختی رفتاری (CBT):

یک روانشناس می­تواند به شما کمک کند که یاد بگیرید چگونه افکار و عادات شما بر میگرن تاثیر می­گذارد. او همچنین به شما می­آموزد که نحوه واکنش بدنتان را به دردی که در هنگام حمله احساس می­کنید، تغییر دهید.

درمان میگرن

درمان میگرن با جراحی

جراحی میگرن عموما به عنوان عمل جراحی فشار عصبی طبقه بندی می شود، روندی که توسط دکتر بهمن گایورون در حدود دو دهه قبل مورد بررسی قرار گرفت. این روش به جراح پلاستیک نیاز دارد تا یک برش کوچک بر روی صورت، گردن و یا پیشانی ایجاد کند تا به طور فیزیکی نقاط تحریکی میگرن را مورد بررسی قرار دهد. داوطلبان ایده آل، مبتلایان به میگرن هستند که به روش “بوتاکس” (Botox) پاسخ مثبت می دهند، اما بعد از سایر درمان های غیر جراحی، کمی احساس ناراحتی می کنند.

جراحی میگرن، که به عنوان جراحی فشار عصبی نیز شناخته می شود، نیاز به سرکوب نقاط تحریکی میوفاشیال دارد – نقطه های تحریک پذیر که می توانند سفت شوند و درد میگرن را تحریک کنند – به طوری که آن ها قادر به ارسال هر گونه سیگنال درد به مغز نیستند.

جراحی توسط بهمن گایورون، جراح پلاستیک، در اوایل دهه ۲۰۰۰ انجام شد. دکتر گایورون مشاهده کرد که بیمارانی که دچار میگرن مزمن (بیش از ۱۵ درصد برای حداقل سه ماه) شده بودند، پس از بالا بردن ابروها و انجام دیگر شیوه های آرایشی، آسودگی چشمگیری را گزارش کردند. تحقیقات بعدی او نشان داد که حملات میگرن توسط شاخه های عصبی ملتهب در مغز و گردن ایجاد می شوند.

طبق تحقیقات دکتر گایورون، هنگامی که اعصاب اطراف فشار بیش از حد را ایجاد می کنند، محرک میگرن تحریک می شود. اگر این اعصاب بتوانند از طریق مداخله جراحی تشخیص داده شوند و درمان شوند، بیماران می توانند شاهد بهبودی قابل توجهی باشند. پزشکان این نقاط را به طریق مختلفی از جمله سی تی اسکن ، بلوک عصبی و سونوگرافی داپلر جدا می کنند.

درمان میگرن با جراحی چگونه انجام می شود؟

جراحی میگرن معمولا براساس بی هوشی عمومی توسط یک جراح پلاستیک تایید شده توسط یک بورد انجام می گیرد. روش های جراحی براساس نقاط تحریکی خاص بدن ما، متفاوت هستند. در بسیاری از موارد، این تعامل ماهیچه موجدار و عصب سه قلو است که میگرن را تحریک می کند. در چنین مواردی، یک پزشک بریدگی کوچکی را در امتداد پلک ایجاد خواهد کرد تا ماهیچه های منقبض کننده درد را از بین ببرد. بیشتر اوقات، این شامل برداشتن ماهیچه موج دار و سرکوب اعصاب عصبی یا اعصاب حسی دیگر است که موجب درد میگرن می شوند. جراحی با نام سوراخ کلید نیز ممکن است برای تسکین فشار، به ویژه در نقاط تحریکی در گردن، مورد استفاده قرار گیرد.

تکنیک های جراحی ویژه برای هدف قرار دادن سردردهای میگرن مورد استفاده قرار می گیرند که در نقاط تحریکی مختلف از جمله اطراف پیشانی، پشت سر و پشت چشم ها رخ می دهند. این کار معمولا برای جراحان پلاستیک به مدت یک تا دو ساعت طول می کشد تا روند کار را تکمیل کنند.

آیا درمان میگرن با جراحی موثر است؟

طبق مطالعه انجام شده توسط مرکز پزشکی بیمارستان ها در کلیولند، بیمارانی که جراحی که میگرن را انجام داده بودند نتایج ماندگاری را تجربه کردند و حدود ۹۰ درصد بیماران پنج سال پس از جراحی میگرن جزئی گزارش دادند. این مطالعه که در انجمن پزشکی جراحان پلاستیک آمریکا (ASPS)به چاپ رسید، در جراحی پلاستیک، نشان داد که حدود ۳۰ درصد مبتلایان به میگرن مزمن که این روند را تجربه کرده اند، حذف کامل میگرن را تجربه کرده اند.

مطالعه دیگر با استفاده از داده های جمع آوری شده از افراد گروه فیس بوک توسط افرادی که اخیرا تحت این روند قرار گرفتند دریافت که جراحی عصبی نسبت به دیگر درمان های میگرن، میزان موفقیت بالاتری دارد و ۹۰ درصد از کاربران آن را توصیه کرده اند. هم چنین وقتی درمان میگرن در نوجوانان استفاده می شود، موثرتر است. مطالعات دکتر گایورون در اوایل دهه ۲۰۰۰ به این نتیجه رسید که مبتلایان به میگرن از ۲۵ تا ۵ درصد در ماه بعد از جراحی فشار عصبی، شاهد بهبود قابل توجهی هستند.

چه کسی درمان میگرن با جراحی را انجام می دهد؟

ممکن است عجیب به نظر برسد که این نوع از روش های جراحی توسط جراحان پلاستیک انجام می شوند چون جراحی میگرن به عنوان یک روش آرایشی طبقه بندی می شود. بسیاری از جراحان برجسته این رشته تحت نظارت دکتر گایورون، که خود جراح پلاستیک است، آموزش دیده اند.

این روش همچنین شامل یک عمل جراحی زیبایی است که زمانی به طور مرتب برای درمان چین و چروک به کار می رفت. این خبرهای خوب و خبرهای بد در مورد این جراحی است. با دیدی مثبت، این به آن معنی است که وقتی جراحی بلوک عصبی را تجربه می کنید، به احتمال کمتری دچار آسیب های جدی می شوید. از طرف دیگر، ممکن است برای شما آسان تر باشد تا شرکت بیمه خود را متقاعد کنید که این جراحی را پوشش دهد.

درمان میگرن با جراحی

عوارض درمان میگرن با جراحی چگونه است؟

تورم و کبودی، از عوارض جراحی میگرن هستند و خیلی زود بعد از عمل جراحی بهبود می یابند و در ۴۸ – ۷۲ ساعت پس از عمل به اوج خود می رسند. مهم است که از فعالیت شدید اجتناب کنید و هر فعالیتی که ممکن است فورا پس از جراحی فشار خون شما را افزایش دهد، باعث افزایش تورم می شود و ممکن است زمان ریکاوری را طولانی تر کند. استراحت روی تخت خواب و کمپرس سرد می تواند زمان ریکاوری را کوتاه کند. در طی دو هفته، اغلب بیماران می توانند فعالیت های روزمره را ازسر بگیرند و فعالیت های خود را به طور کلی بعد چهار هفته ادامه دهند.

خطرات و عوارض جانبی درمان میگرن با جراحی چیست؟

عمل جراحی میگرن، هر گونه خطر عمل جراحی تهاجمی را باخود به همراه دارد. این خطرات شامل خون ریزی، عفونت و عوارض زخم است. همچنین این خطر وجود دارد که میگرن بهبود نیابد و ممکن است بدتر شود. عوارض جانبی ممکن است شامل از دست دادن احساس یا اختلال در مناطق عمل شده ناشی از دستکاری اعصاب درگیر باشد.

هزینه درمان میگرن با جراحی چقدر است؟

این جراحی معمولا گران است و هزینه بر است اما نسبت به موقعیت جغرافیایی شما و میزان دردتان، هزینه ها فرق دارد. با این حال، برخی پزشکان بر این باورند که این روش برای بیماران در مدت زمان طولانی به صرفه تر است، زیرا آن ها با صرفه جویی در مصرف داروها و از دست دادن زمان در محل کار خود آن را جبران می کنند.

آیا بیمه درمان میگرن با جراحی را تحت پوشش قرار می دهد؟

تحت پوشش قرار دادن بیمه به خاطر عمل میگرن و درمان های میگرن به طور گسترده می تواند به خوبی انجام شود. روش های جراحی که به ایمپلنت نیاز ندارند، معمولا نیاز به تایید اداره دارو فدرال ایالات متحده (FDA) ندارد، که این امر باعث می شود که آن ها تحت پوشش بیمه قرار بگیرند. با این حال، برخی استثنائات در این قانون وجود دارد. بهترین راه صحبت کردن با پزشک و ارائه بیمه درباره کاهش هزینه ها است.

تکنیک ها و انواع مختلف درمان میگرن با جراحی کدامند؟

همانطور که می دانیم، اغلب جراحی های میگرن، نقاط فشاری و اعصاب را هدف قرار می دهند تا درد را تسکین دهند. تحت این هدف، تکنیک های جراحی مختلفی وجود دارد. جراحی باید به جایی برسد که نقاط تحریکی شما در آن مورد هدف قرار دهند.

جراحی عصب فوق مداری حداقل تهاجمی، یا جراحی M.I.S.O.N.، نسخه ای از روش طراحی شده برای کاهش نقاط فشاری ناشی از اعصاب در پیشانی است. جراحی فشار عصبی بیشتر و یا جراحی M.I.G.O.N.E.، نوعی عمل جراحی فشار عصبی است که نقاط فشاری و اعصاب را در پشت گردن از بین می برد.

یک روش جراحی دیگر شامل حذف یا فشرده کردن عصب zygomaticotemporal است که اغلب برای سردرد موقتی مورد استفاده قرار می گیرد.

عصب زدایی یک روش جراحی دیگر است که برای درمان آسیب های نخاع، صرع و کمر به کار می رود. این گزینه به کاشت الکترودهای موجود در زیر پوست برای کلک زدن به اعصاب برای توقف ارسال پیام های درد به مغز نیاز دارد. برای برخی از بیماران، جراحی سیتوپلاستی برای اصلاح دیواره بینی، می تواند باعث ایجاد نتایج خوب در زمانی شود که اعصاب بینی، میگرن را تحریک می کنند.

کاندیدهای مناسب درمان میگرن با جراحی

اگرچه ما می دانیم که جراحی میگرن می تواند یک گزینه درمانی بسیار موثر برای بسیاری از مبتلایان به میگرن مزمن باشد، ولی و این بهترین انتخاب برای همه نیست.

آن هایی که می خواهند تحت عمل جراحی فشار عصبی قرار گیرند باید معیارهای زیر را رعایت کنند:

  • شما از حداقل ۱۵ میگرن به دلیل فشار عصبی و احساس درد، تنگی فشار در طول سردرد رنج می برید.
  • شما درمان های دیگر میگرن را امتحان کرده اید و درمان نشده اید.
  • داروهای دیگر برای شما کارساز نیستند و نسبت به آنها واکنش نشان می دهید.
  • میگرن شما ناتوان کننده و باعث می شود که شما از کار، رویدادهای اجتماعی، ورزش و دیگر بخش های مهم زندگی محروم شوید.

درمان های جایگزین درمان میگرن با جراحی

اگر نگران رفتن به زیر چاقو هستید، نگران نباشید. پزشکان به بررسی گزینه های جدید درمان میگرن در هر روز ادامه می دهند. حتی پدر جراحی میگرن معاصر، دکتر گایورون، استفاده از بوتاکس را به عنوان یک گزینه تسکین میگرن موثر، توصیه می کند. در حقیقت، بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که بیماران برای مدت چند ماه قبل از جراحی، بوتاکس را امتحان کنند (FDA برای درمان میگرن مزمن، بوتاکس را تایید کرد).

اگر چه جراحی کنترل فشار عصبی یک روش سرپایی با چند خطر شناخته شده است، بوتاکس، همیشه یک انتخاب خوب برای افرادی است که از رفتن به زیر چاقو می ترسند. هم چنین ممکن است دیگر درمان های میگرن، مثل بلوک های عصبی را در نظر بگیرید. این روش سرپایی تحت بی هوشی عمومی انجام می گیرد و نیاز به تزریق داروی درد به طور مستقیم به اعصاب دارد که به طور موثر اعصاب درد را مسدود می کند.

درمان میگرن با بوتاکس

  • بوتاکس یک روش پیشگیری از میگرن مزمن است.
  • برای بیمارانی که ماهانه 15 روز یا بیشتر با سردرد مواجه اند، مناسب است.
  • بیشتر افراد قبل از مشاهده نتایج، به چند دوره درمانی نیاز دارند.
  • بسیاری از شرکتهای بیمه به تامین هزینه های درمانی کمک می کنند.

هرکسی در هر لحظه ای ممکن است دچار سردرد شود. اما در برخی افراد، این سردردها بیشتر از یک مزاحمت گاه به گاه اتفاق می افتد؛ اینها یک وضعیت ناتوان کننده به وجود می آورند که تأثیر قابل توجهی در کیفیت زندگی افراد دارد.

براساس تحقیقات منتشر شده در سفالالژی، میگرن مزمن 1-2٪ از جمعیت را تحت تأثیر قرار داده است. درمان های رایج به طور معمول شامل داروهای مسکن درد، داروهای پیشگیری، درمان شناختی-رفتاری و نشان یابی عواملی خطرناک مانند چاقی، افسردگی و اضطراب است. علاوه بر این روش های درمانی، بوتاکس نیز به طور روز افزون برای جلوگیری از سردردهای مزمن میگرن در حال مشهور شدن است.

درمان میگرن با بوتاکس

عملکرد درمان میگرن با بوتاکس

ماده فعال بوتاکس، توکسین (سم) بوتولینوم نوع A که یک نوروتوکسین که بطور معمول برای کاهش ظاهر خطوط صورت به منظور زیبایی استفاده می شود، می باشد. در حالی که بوتاکس معمولاً برای درمان چین و چروک صورت استفاده می شود، می تواند به بیمارانی که به طور مرتب دچار سردرد می شوند نیز کمک کند. در سال 2010، بوتاکس تأییدیه FDA را برای استفاده در درمان میگرن مزمن دریافت کرد.

بوتاکس یک روش پیشگیری محسوب می شود. اعتقاد بر این است که بوتاكس با جلوگیری از تركیب مواد شیمیایی انتقال دهنده سیگنال های درد، میگرن را كاهش می دهد. مکانیسم دقیق هنوز کاملاً مشخص و درک نشده است.

کاندیدهای مناسب درمان میگرن با بوتاکس

طیف گسترده ای از مردم با بوتاکس می توانند به نتایج خوبی برسند. اگر بالای 18 سال سن داشته باشید و دچار میگرن مزمن باشید ممکن است کاندیدای مناسبی باشید. در تحقیقات منتشر شده از درمان های پیشرفته بیماری های مزمن، میگرن مزمن به عنوان سردرد 15روزه در ماه یا بیشتر تعریف شده است. به طور کلی، هرچه بیشتر سردرد داشته باشید، نتیجه بهتری از بوتاکس خواهید گرفت؛ اما برای افرادی که کمتر از 15 روز سردرد در ماه را تجربه می کنند، توصیه نمی شود.

این نکته همچنین حائز اهمیت است که بوتاکس یک روش درمانی اصلی برای میگرن مزمن در نظر گرفته نمی شود؛ بنابراین قبل از امتحان بوتاکس با پزشک خود در مورد سایر گزینه ها مشورت کنید. داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد تشنج معمولاً به عنوان داروی پیشگیری از میگرن مزمن تجویز می شوند. برخی از بیماران همچنین درمانهای جایگزین مانند طب سوزنی و درمان شناختی-رفتاری را مؤثر می دانند. برخی از بیمارانی که چندین بار روش درمانی هایی از جمله بوتاکس را امتحان کرده اند، در صورت عدم رسیدن به بهبودی ممکن است جراحی میگرن را متحمل شوند.

نحوه انجام درمان میگرن با بوتاکس

روش بوتاکس برای درمان سردردهای میگرنی تقریباً 15 دقیقه طول می کشد تا کامل شود. تزریق توسط یک فرد ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی در مطب پزشک با استفاده از سوزن های بسیار ریز انجام می شود.

قبل از تزریق، پزشک شما از شما سؤال می کند که آیا حساسیت ماهیچه ای دارید یا خیر. وی سپس عضلات شما را معاینه می کند و از شما می خواهد قبل از تزریق آنها را منقبض کنید.

در مرحله بعدی، پزشکتان شروع به تزریق بوتاکس به 31 ناحیه مختلف بدن می کند که در هفت ناحیه عضله سر و گردن تقسیم می شود. در کل از 155 واحد استفاده می شود و در بین ماهیچه ها به شرح زیر توزیع می شود:

ماهیچه تعداد واحد
چین دهنده 10
عضله دقت (ماهیچه هرمی بینی) 5
پیشانی 20
گیجگاهی 40
پَس  سَری 30
پارااسپاینال گردنی 20
عضله ذوذنقه 30

 

نتایج درمان میگرن با بوتاکس

اثرات بوتاکس موقتی است؛ به طور معمول حدود 12 هفته به طول می انجامد که خود یک دوره درمانی است. ممکن است قبل از اینکه متوجه شدن تفاوت قابل توجهی شوید، لازم باشد چند دوره درمانی را طی کنید؛ اما بسیاری از بیماران می گویند ارزش صبر کردن را دارد. مطالعات نشان داده است که بیمارانی که پنج دوره درمانی را متحمل شده اند، به طور متوسط 9/2 روز سردرد کمتری در ماه را تجربه کرده اند. در بررسی های دیگر ، 61٪ از بیماران تسکین دردی عالی مشاهده کردند و 20٪ دیگر پس از درمان با بوتاکس برای میگرن مزمن، مقداری تسکین درد را گزارش کرده اند. طبق بررسی های آنلاین، 86٪ از بیماران این روش درمانی را به دیگران توصیه می کنند.

عوارض جانبی درمان میگرن با بوتاکس چیست؟

بوتاکس در سراسر جهان بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و یک درمان بسیار بی خطر محسوب می شود. با این حال، مانند هر روشی، خطراتی وجود دارد که باید از آنها آگاه شد. همانطور که در تحقیقات انجام شده در دانشگاه کلن ذکر شد، رایج ترین عوارض جانبی بوتاکس عبارتند از:

همچنین ممکن است دچار کبودی در اطراف محل تزریق و علائمی آنفولانزا مانند شوید. در صورت بروز عوارض جانبی یا در صورت تداوم علائم، با پزشکتان تماس بگیرید.

نکات مثبت و منفی بوتاکس

شاید بدانید در سال 2010 توسط FDA بوتاکس به عنوان درمان میگرن تایید شد و باعث شد تا این روش درمانی و زیبایی بسیار محبوب شود. پزشکان نقاط کنش گرا را شناسایی کرده و دردهایی که مرتبط به این نقاط هستند را دردهای میگرنی می نامند. تزریق بوتاکس به نقاط کنش گرا باعث فلج شدن ابتدایی عصب در این نواحی می شوند. تزریق مسدود کننده ها ،  از ارتباط عصب های سه قلو با اعصاب مرتبط با درد میگرن را جلوگیری می کند.

در این درمان موفقیت های دیده شده است. بهرحال، این درمان موقتی است. بطور معمول، نتایج تزریق بوتاکس حداقل بین 3 تا 6 ماه است، بدین معنا که میگرن در مدت کوتاهی دوباره بر می گردد. طی چند دهه گذشته، تحقیقات بیش تری صورت گرفته است که نشان می دهد راه حل جراحی می تواند پاسخ سردردهای مزمن میگرن باشد. مانند هر عمل جراحی، این جراحی نیز به راحتی انجام نمی شود، اما همچنان اثر بخش بودن این درمان مورد تحیق و بررسی است، جراحی می تواند تفاوت بین یک زندگی عادی، عاری از درد میگرن و تسکین درد برای همیشه باشد.

سؤالات متداول در مورد درمان میگرن با بوتاکس

آیا درمان میگرن با بوتاکس باعث ریزش مو می شود؟

این ممکن است یک نگرانی رایج باشد، اما هیچ مدرکی مبنی بر ریزش مو ناشی از استفاده بوتاکس برای درمان میگرن مزمن وجود ندارد. در عوض، مطالعات نشان داده اند که بوتاکس می تواند برای کاهش میزان ریزش مو مفید باشد.

چه مدت طول می کشد تا اثر آن به پایان برسد؟

تقریباً 3 ماه. در صورت تمایل به حفظ نتایج، به تعداد دفعات درمان بیشتری احتیاج دارید.

آیا بوتاکس برای جلوگیری از سردردهای گاه به گاه مناسب است؟

خیر. در این زمینه بوتاکس برای افرادی طراحی شده است که از میگرن مزمن رنج می برند و حداقل 15 روز سردرد در ماه تجربه می کنند. برای معالجه میگرن اتفاقی و مقطعی یا سردردهای تنشی مناسب نیست.

بعد از اولین درمان من هیچ تفاوتی نکردم. چرا بدن من پاسخ نمی دهد؟

مدتی طول می کشد تا نتایج کامل بوتاکس عملی شود. بیشتر افراد قبل از مشاهده نتایج باید چند دوره درمانی را پشت سر بگذارند. بسیاری از پزشکان توصیه می کنند قبل از نا امید شدن از این راه درمانی، حداقل سه دوره را امتحان کنید.

چگونه بوتاکس برای میگرن مزمن با بوتاکس آرایشی متفاوت است؟

بوتاکس مورد استفاده برای میگرن مزمن دقیقاً همان محصول بوتاکس است که برای اهداف آرایشی استفاده می شود. تفاوت در محل تزریق و میزان مورد نیاز آن است.

هزینه آن چقدر است؟

هزینه درمان به موقعیت مکانی شما و تعداد واحد بوتاکس مورد نیاز وابسته است. با توجه به اینکه نتایج فقط حدود 12 هفته طول می کشد، هزینه هایتان می تواند به سرعت اضافه شود.

آیا بیمه من درمان را تحت پوشش قرار می دهد؟

میگرن مزمن یک نشانه تأیید شده برای بوتاکس است؛ بنابراین بسیاری از بیمه های بهداشتی به پوشش هزینه های درمانی کمک می کنند. با توجه به اینکه بیشتر ارائه دهندگان بیمه، بوتاکس را به عنوان درمانی رده دومی می دانند، ممکن است اصرار کنند تا قبل از پرداخت هزینه های تزریق بوتاکس، سایر روش های پیشگیری را انجام دهید.

درمان میگرن

درمان میگرن با لیفت پیشانی

رفع فشارهای عصبی می تواند تغییرات مثبتی در زندگی شما ایجاد کند، یک زندگی نرمال را به شما هدیه دهد و باعث رفع دردهای میگرنی یا از بین رفتن دردهای دایمی سخت شود. در اینجا یک احساس ناخوشایند اما آشنا را برای شما شرح می دهیم. دردهای ضربانی دردناک همراه با فشار زیاد بر روی چشم ها آغاز می شوند و سرانجام خود را در یک اتاق تاریک در حالی که با یک بالش نیمی از صورت خود را پوشانده و دراز کشیده اید، می یابید.

یا ممکن است درد با کمی سرعت گریبان شما را بگیرید، زمانی که برای بستن بند کفش هایتان خم می شود، دردی شدید به سنگینی یک تن آجر را احساس می کنید. یا ممکن است صدای بلند موزیک همسایه باعث شروع ناگهانی درد در شما شود، حتی رایحه ادکلن بانویی که روبروی شما در اتوبوس نشسته است می تواند عامل شروع درد ناگهانی باشد.  به هرحال، دردهای میگرنی به خودی خود آغاز می شوند، همه افراد حداقل یک بار در شرایطی قرار گرفته اند که عامل بروز ناگهانی میگرن و تجربه آن شده است.

براساس تحقیقات انجام شده، حدود یک میلیارد نفر در سراسر جهان از میگرن رنج می برند، میگرن سومین بیماری شایع در سطح جهان است. برای همین، تقربیا یک میلیارد دلیل موجه برای یافتن درمان این بیماری وجود دارد.  شاید شنیده باشید که گزینه جراحی پلاستیک برای درمان میگرن موثر است. اما اگر تنها به گزینه بوتاکس می اندیشید خبر خوشحال کننده این است که گزینه بهتری هم وجود دارد. اجازه دهید کمی بیشتر در مورد دردهای میگرنی کنکاش کنیم و بر چگونگی تاثیر لیفت پیشانی بر تسکین میگرن مطالعاتی را انجام دهیم.

لیفت پیشانی درواقع کشیدن پوست پیشانی می باشد. جراحان پلاستیک برش هایی را در امتداد خط ابرو ایجاد می کنند و پوست را می کشند تا ظاهر بیمار جوان تر و شاداب تر شود. نوع برش ها بستگی به روش انتخابی جراح دارد اما نتایج تا حد زیادی یکسان هستند. لیفت پیشانی برای میگرن هایی که ناگهانی عارض می شوند یک امکان درمانی است. در سال 1999 گزارشاتی منتشر شد که حکایت از بهبود تعدادی از بیماران مبتلا به میگرن بعد از انجام بوتاکس داشت.

دکتر گایرون برای کشف ارتباط لیفت پیشانی با بهبود میگرن، بر روی 314 بیمار مبتلا به میگرن که لیفت پیشانی انجام داده بودند، تحقیقاتی را در طی دهه گذشته انجام داد. طبق گزازشات، از این بیماران 39 نفر قبل از عمل، میگرن داشته اند و از این تعداد 31 نفر اعلام کرده اند که بعد از جراحی، درد میگرن بطرز قابل توجه ای بهبود یافته است.

چگونه لیفت پیشانی در این افراد عامل کاهش یا بهبود کامل درد میگرن شده است؟ دکتر گایرون چنین استدلال می کند که اعصاب در اثر فشرده شدن ماهیچه ها و استخوان به درد پاسخ می دهند و لیفت پیشانی می تواند این فشار را کاهش دهد. سپس، وی روش خاصی را که بر روی نقاط کنش گرا اثرگذار است را گسترش داد و نام لیفت پیشانی را به جراحی کاهنده فشار عصبی تغییر داد.

درمان میگرن با لیفت پیشانی

اعمال جراحی کاهنده فشار عصبی چگونه عمل می کنند؟

دکتر گایرون خاطر نشان می کند که همه میگرن ها توسط یک عصب تحریک نمی شوند، وی دست کم چهار نقطه و نیز چهار نقطه کنش گرا اصلی این امر را معرفی می نماید. نقاط اصلی کنش گرا عبارتند از پیشانی، شقیقه، پشت سر و مستقیما در پشت چشم، قبل از عمل جراحی کاهش دهنده فشار عصبی جراح پلاستیک ابتدا مشخص می کند که کدام از این نقاط عامل درد شماست.

جراحان پلاستیک این کار را با تزریق بوتاکس یا مسدود کننده اعصابی مشابه در آن نقاط انجام می دهند. بوتاکس به موازات آنکه دقیقا ممکن است میگرن را درمان کند، عضله را فلج کرده و راه های اصلی مربوط به درد را مسدود می کند این فرآیند نسبتا وقت گیر است و ممکن است برای بیماران میگرنی که در حال سفر هستند محدودیت ایجاد کند حتی اگر جراحی با بیشترین موفقیت توام باشد.

این عمل جراحی بسیار شبیه لیفت ابرو ( بالا کشیدن ابرو) است. پزشک  بیهوشی موضعی انجام می دهد و برش های در امتداد مو ایجاد می کند و اعصاب مرتبط با درد میگرن را از این طریق از بین می برد. جایی که دقیقا برش ها ایجاد می شود بستگی به محل درد دارد. بسته به تعداد نقاط عامل درد، که رفع آن ضرورت دارد این روش می تواند از 15 دقیقه تا 1 ساعت به طول انجامید.

پیشوانه علمی بر مستند بودن درمان میگرن با لیفت پیشانی

بعد از این کشف ابتدایی، دکتر گایرون هدایت تحقیقات گسترده ای را در مورد ارتباط لیفت پیشانی و تسکین میگرن را به عهده گرفت. یافته های وی یک پشتوانه علمی است بر اینکه نه تنها لیفت پیشانی بر درد میگرن موثر است بلکه تاثیر ماندگاری نیز دارد. سال 2002 مطالعاتی بر روی بیماران بین 24 تا 63 ساله انجام گرفت. زمانی که میگرن تشخیص داده شد، بوتاکس به ماهیچه اخم( این ماهیچه در پل داخلی چشم جایی که به بینی متصل می شود، قرار دارد) تزریق می شود.

افرادی، تسکین کامل درد میگرن را تجربه کردند که فقط بوتاکس به عضلات آن ها تزریق شده بود. تزریق بوتاکس به ماهیچه ها و یکی از عصب های سه قلو( این عصب در گوشه چشم و متصل به شقیقه ها است) تنها درد میگرن را کاهش می دهد و نمی تواند آن را کاملا درمان کند. از 22 بیماری که تحت جراحی لیفت پیشانی قرار گرفتند، 10 نفر از آن ها بطور کامل درمان شدند و 11 نفر فقط کاهش  قابل توجه درد میگرن را تجربه کردند.

تاثیر قوی دارونما بر بیماران یکی دیگر از مطالعات دکتر گایرون است که بر روی یک گروه از بیماران انجام گرفت و با انجام یک جراحی پلاسبو یا بدل ( یک نوع جراحی است در آن جراحی درمانی انجام نمی شود و مانند دارونما عمل می کند) تاثیر جراحی های کاهنده فشار عصبی بر بیماران را بررسی کرد. این مطالعات که در سال 2009 انجام شد در شرایطی صورت گرفت که نه بیماران و نه پزشکان آن ها آگاه به بدل بودن جراحی بودند.

ازاین گروه مورد آزمایش 58% با گرفتن دارونماها ی قوی شاهد تسکین درد میگرن بودند. بهرحال، 84% از بیمارانی که تحت عمل جراحی اصلی قرار گرفته بودند شاهد تسکین و کاهش درد میگرن بوده اند که این نتیجه از نظریه تاثیر موثر عمل جراحی بر کاهش درد میگرن حمایت می کند.

اما در نهایت تسکین درد موقتی بیماران نتیجه دلخواه و کافی نبود. دکتر گایرون در جستجوی یک اثربخشی طولانی مدت و دایمی بود. مطالعات وی در سال 2011 ارزیابی میزان بهبودی بیماران بلافاصله بعد از عمل و دوباره بعد از یک دوره پنج ساله است.  تعداد 79 نفر از بیماران اصلی این پروژه تحقیقی به مدت 5 سال تحت بررسی قرار گرفتند. 61 نفر از این افراد نتایج موثر و مثبتی را از عمل جراحی دریافت کردند؛ 20 گزارش حکایت بر درمان میگرن دارد، در حالیکه 41 نفر از گروه مورد آزمایش کاهش چشمگیر درد میگرن را گزارش دادند.

به لطف تحقیقات دکتر گایرون حال می توان بر اساس مستندات تاثیر طولانی مدت این شیوه را بر درمان میگرن تایید کرد.

عوارض جانبی درمان میگرن با لیفت پیشانی

بهرحال جراحی کاهنده فشار عصبی یک جراحی است و عوارضی را می تواند داشته باشد. افرادی که لیفت پیشانی را به جهت درمان میگرن انجام می دهند ممکن است دچار عوارض جراحی لیفت پیشانی شوند، این عوارض عبارتند از؛ زخم شدن پوست، ریزش مو در اطراف شکاف های ایجاد شده، خونریزی، تورم و درد که به دردناکی درد میگرن نخواهد بود. اگر می خواهید لیفت پیشانی را برای درمان میگرن انجام دهید حتما با پزشک خود در مورد عوارض آن مشورت کنید.

علیرغم تحقیقات دکتر گایرون این جراحی همچنان در حال ارتقا و بررسی است و همچنان تا حد زیادی یک مورد تجربی تلقی می شود. این جراحی هنوز توسط FDA  به عنوان یک جراحی درمانی تایید نشده است، بنابراین بیمه نیز درمانی بودن این جراحی را برای پرداخت هزینه ها نپذیرفته است.  ممکن است پزشک شما درمان های دیگر را برای درمان میگرن ترجیح دهد و جراحی را قبول نکند.

همانطور که گفته شد تحقیقات همچنان ادامه دارد اما بسیاری از افرادی که جراحی کاهنده فشار عصبی را انجام داده اند از نتیجه آن رضایت داشته اند. در نتیجه، اگر از سردردهای میگرنی رنج می برید قطعا این شیوه ارزشمند و موثر خواهد بود.

درمان میگرن در بارداری

درمان میگرن در طول بارداری چگونه است؟ آیا در این زمان می توان دارو مصرف کرد؟

بسیاری از زنان در طول بارداری متوجه می شوند که میگرن آن ها برطرف شده است که این به خاطر سطح هورمون ها در دوران بارداری است. برای جلوگیری از ایجاد مشکل برای جنین، زنان باردار باید در طول این دوره مصرف برخی از داروها را قطع کنند. مطالعاتی در خصوص داروهایی که می توانند در طول بارداری برای درمان میگرن استفاده شوند، صورت گرفته است. مصرف استامینوفن در این دوره نسبتا بی خطر است به شرطی که به میزان پیشنهاد شده مصرف شود. اگر باردارید و مکررا دچار سردرد می شوید، پزشک می تواند از روش های درمانی دیگر برای شما استفاده کند. هنوز درباره مصرف بسیاری از داروهای میگرن در طول بارداری (از جمله تریپتان ها) مطالعات کافی صورت نگرفته است. پزشک باید قبل از تجویز هر دارویی برای زنان باردار معایب آن را هم در نظر بگیرد.

درمان میگرن برای کودکان چگونه است؟

کودکان هم می توانند دچار میگرن شوند. درمان میگرن در کودکان همچون بزرگسالان است. اما میزان دوز مصرفی برخی از داروها به خاطر سن کودکان باید پایین بیاید. استامینوفن و ایبوپروفن در درمان سردردهای حاد در کودکان مفیدند. برای درمان سردردهای شدیدتر می توان از تریپتان ها استفاده کرد. اگر این سردردها مکررا اتفاق می افتند، برای پیشگیری از آن ها باید به صورت روزانه دارو مصرف کنید. بعضی وقت ها با بالا رفتن سن بیماران، تکرر این حملات کم می شود و گاهی بعد از چند سال این حملات از بین می روند.

آیا میگرن می تواند سبب بروز سکته مغزی شود؟

میگرن و سکته مغزی می توانند همزمان اتفاق بیفتند اما این که رابطه علت و معلولی بین آن ها وجود دارد یا نه هنوز آشکار نشده است. وقتی سکته مغزی ایسکمیک در طول حملات میگرنی اتفاق می افتد به آن انفارکتوس میگرنی می گویند. نوعی از میگرن که با بالا رفتن ریسک بروز سکته مغزی ایسکمیک در ارتباط است، میگرن همراه با اورا است. یک چهارم افرادی که میگرن دارند به میگرن همراه با اورا مبتلا هستند. میگرن می تواند یکی از علائمی باشد که سبب سکته مغزی می شوند، به این معنی که افرادی که میگرن دارند بیشتر در معرض سکته مغزی هستند. اما لزوما در طول حملات میگرن، سکته مغزی اتفاق نمی افتد.