اسکولیوز چیست؟ چه درمان هایی برای دفرمیتی ستون فقرات وجود دارد؟ آیا راهی برای پیشگیری از بروز آن وجود دارد؟ اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) انحنای جانبی ستون فقرات است که بیشتر اوقات در خلال رشد درست قبل از بلوغ رخ می دهد. در حالی که اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) می تواند در شرایطی مانند فلج مغزی و دیستروفی عضلانی ایجاد شود، علت ایجاد اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) ناشناخته است. حدود 3٪ از بزرگسالان دارای اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) هستند. در این بخش از بیماری های دکتر سلام به بررسی دفرمیتی ستون فقرات خواهیم پرداخت.
بررسی اجمالی دفرمیتی ستون فقرات
بیشتر موارد اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) خفیف است، اما برخی از ناهنجاری های ستون فقرات همچنان با رشد کودکان شدیدتر می شوند. اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) شدید می تواند ناتوان کننده باشد. انحنای ستون فقرات خصوصاً شدید می تواند میزان فضای داخل سینه را کاهش دهد و عملکرد صحیح ریه ها را دشوار می کند.
کودکانی که دارای اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) خفیف هستند، معمولاً با اشعه X از نزدیک مورد بررسی قرار می گیرند تا ببینند انحنا رو به وخامت می رود. در بسیاری موارد، هیچ درمانی لازم نیست. برای جلوگیری از بدتر شدن انحنا، برخی از کودکان نیاز به بریس دارند. برخی دیگر ممکن است برای جلوگیری از بدتر شدن اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) و صاف کردن موارد شدید اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات )، نیاز به عمل جراحی داشته باشند.
اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) چیست؟
افراد مبتلا به اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) دارای انحنای جانبی به سمت ستون فقرات هستند که می تواند مانند “S” یا “C” به نظر برسد.
ستون فقرات گاهی اوقات “ستون فقرات” خوانده می شود، اما فقط یک استخوان نیست. این ماده از استخوان های زیادی ساخته شده است (به نام مهره ها) که به وسیله نوعی بافت الاستیک به نام غضروف متصل می شوند. این به افراد انعطاف پذیری را برای خم شدن، کشش، تعادل و حتی پیاده روی می دهد.
اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) زمانی است که مهره ها به جای مستقیم بودن، یک خط خمیده تشکیل می دهند. گاهی اوقات آنها نیز مانند یک میل لنگ، چرخانده می شوند (پیچ خورده).
انحنای های کوچک معمولاً مشکلی ایجاد نمی کنند. اما منحنی که بدتر می شود می تواند برای سلامتی فرد بد باشد. منحنی های بسیار بزرگ می تواند به مفاصل آسیب برساند و باعث آرتریت ستون فقرات شود. انحناهای بزرگ باعث می شود که دنده ها در برابر لگن ساییده شوند و باعث ایجاد درد شود. اگر انحنای ستون فقرات زیاد باشد، ممکن است افراد دچار مشکلات ریوی شوند.
کودکان در هر سنی – حتی نوزادان – می توانند اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) داشته باشند. شایعترین نوع اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات )، اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) ایدیوپاتیک نامیده می شود. این معمولاً وقتی افراد شروع به بلوغ می کنند ایجاد می شود.
انواع رایج اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) چیست؟
بزرگترین دسته اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات )، اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) ایدیوپاتیک است، اصطلاحی که برای اشاره به مواردی که دلیل قطعی ندارند استفاده می شود. اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) ایدیوپاتیک توسط گروه سنی تقسیم می شود:
- شیرخوار: 0 تا 3 سال
- نوجوان: 4 تا 10 سال
- نوجوان: 11 تا 18 سال
- بزرگسال: 18+ سال
- عصبی، هنگامی که ناهنجاری های عصبی روی عضلات ستون فقرات تأثیر می گذارد
به گزارش AANS، از بین این موارد، اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) ایدیوپاتیک بزرگسالان شایع ترین است.
پزشکان علت تقریبی 20 درصد موارد اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) را تشخیص می دهند. اینها شامل انواع مختلف اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) از جمله:
مادرزادی، که در آن از بدو تولد ناهنجاری های ستون فقرات آشکار است
دفرمیتی ستون فقرات همچنین می تواند به عنوان ساختاری یا غیر ساختاری طبقه بندی شود. در اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) ساختاری، انحنای ستون فقرات در اثر بیماری، آسیب یا نقص هنگام تولد ایجاد می شود و دائمی است. اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) غیر ساختاری انحنای های موقتی را تعریف می کند که قابل رفع هستند.
چه عواملی باعث اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) می شود؟
در حدود 80٪ موارد، پزشکان دلیل دقیق خمیدگی نخاع را نمی یابند. اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) بدون علت شناخته شده همان چیزی است که پزشکان آن را “ایدیوپاتیک” می نامند.
برخی از انواع اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) علل واضحی دارند. پزشکان آن انحنای ها را به دو نوع تقسیم می کنند :
- ساختاری
- غیر ساختاری
در اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) غیر ساختاری، ستون فقرات به طور عادی کار می کند، اما به نظر می رسد خمیده است. چرا این اتفاق می افتد؟ دلایل زیادی وجود دارد، مانند بلند بودن یک پا از پای دیگر، اسپاسم عضلات و التهاباتی مانند آپاندیسیت. وقتی این مشکلات درمان شوند، این نوع اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) اغلب از بین می رود.
در اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) ساختاری، انحنای ستون فقرات سفت و سخت است و قابل برگشت نیست.
علل آن عبارتند از:
- فلج مغزی
- دیستروفی عضلانی
- نقائص هنگام تولد
- عفونت ها
- تومورها
- شرایط ژنتیکی مانند سندرم مارفان و سندرم داون
اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) مادرزادی با رشد کمر نوزاد قبل از تولد شروع می شود. مشکلات مربوط به استخوان های ریز در قسمت پشت، به نام مهره ها، می تواند باعث خم شدن ستون فقرات شود. مهره ها ممکن است ناقص باشند یا از تقسیم درست نباشد. پزشکان ممکن است هنگام تولد کودک این بیماری را تشخیص دهند. یا ممکن است آنها تا سالهای نوجوانی آن را تشخیص ندهند.
سابقه خانوادگی و ژنتیک همچنین می توانند از عوامل خطرناک اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) ایدیوپاتیک باشند. اگر شما یا یکی از فرزندانتان به این بیماری مبتلا هستید، اطمینان حاصل کنید که سایر بچه های شما به طور منظم غربالگری می شوند.
اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) بیشتر در مواقع رشد، معمولاً در کودکان بین 10 تا 15 سال رخ می دهد. تقریباً در همین تعداد دختران و پسران اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) ایدیوپاتیک جزئی تشخیص داده می شوند. اما انحنای ها در دختران 10 برابر بیشتر می شوند و احتمالاً نیاز به درمان دارند.
اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) تشخیص داده شده در سالهای نوجوانی می تواند تا بزرگسالی ادامه یابد. هرچه زاویه انحنای ستون فقرات بیشتر باشد، با افزایش زمان احتمال بیشتری برای افزایش آن وجود دارد. اگر در گذشته دچار اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) شده اید، پزشک باید به طور مرتب شما را چک کند.
اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) دژنراتیو بر بزرگسالان نیز تأثیر می گذارد. معمولاً با افزایش سن دیسک ها و مفاصل ستون فقرات، در قسمت تحتانی کمر ایجاد می شود.
ریسک فاکتورهای موثر در ایجاد اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات )
عوامل خطر برای ایجاد شایعترین نوع اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) شامل موارد زیر است:
- سن. علائم و نشانه ها به طور معمول در خلال رشد رخ می دهند که درست قبل از بلوغ اتفاق می افتد.
- ارتباط جنسی. اگرچه هر دو دختر و پسر و اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) خفیف یکسان دچار شوند، اما دختران از خطر بدتر شدن انحنای و نیاز به درمان، بسیار بیشتر هستند.
- سابقه خانوادگی. اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) در خانواده ها ارثی است، اما بیشتر کودکان مبتلا به اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) سابقه خانوادگی این بیماری را ندارند.
عوارض اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات )
در حالی که بیشتر مبتلایان به اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) نوع خفیفی از اختلال دارند، اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) ممکن است گاهی اوقات عوارضی ایجاد کند، از جمله:
آسیب به ریه و قلب:
در اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) شدید، استخوان های دنده ممکن است بر روی ریه ها و قلب فشار بیاورد، و این باعث می شود نفس کشیدن و پمپاژ قلب سخت تر شود.
مشکلات برگشتی:
بزرگسالانی که در کودکانی دچار اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) شده اند نسبت به افراد دیگر، بیشتر دچار کمردرد مزمن می شوند.
ظاهر:
هرچه اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) بدتر شود، می تواند باعث ایجاد تغییرات قابل توجه شود – از جمله باسن و شانه های ناهموار، دنده های برجسته و تغییر مکان کمر و تنه به اطراف. افراد مبتلا به اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) اغلب از ظاهر خود ناراضی می شوند.
تشخیص اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات )
پزشک در ابتدا سابقه پزشکی مفصلی را بررسی خواهد کرد و ممکن است در مورد رشد اخیر سؤال کند. در طول معاینه فیزیکی، پزشک ممکن است فرزند شما را نگه دارد و سپس از کمر خم کند، با بازوهایی که شل آویزان است، تا ببیند که یک طرف قفس دنده برجسته تر از طرف دیگر است یا خیر.
پزشک شما ممکن است معاینه عصبی را نیز انجام دهد تا بررسی کند:
- ضعف عضلانی
- تهی بودن
- رفلکس های غیر طبیعی
- تست های تصویربرداری
اشعه X ساده می تواند تشخیص اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) را تأیید کرده و شدت انحنای ستون فقرات را نشان دهد. اگر پزشک مشکوک باشد که یک بیماری زمینه ای – مانند تومور – باعث ایجاد اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) می شود، ممکن است آزمایش های تصویربرداری اضافی مانند MRI را توصیه کند.
آزمایشات تصویربرداری که ممکن است پزشک شما برای جستجوی اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) دستور دهد شامل موارد زیر است:
اشعه ایکس:
در طول این آزمایش، مقادیر کمی از اشعه برای ایجاد تصویری از ستون فقرات شما استفاده می شود.
اسکن MRI:
در این آزمایش از امواج رادیویی و مغناطیسی استفاده می شود تا تصویری دقیق از استخوان ها و بافت اطراف آنها بدست آید.
سی تی اسکن:
در طی این آزمایش، اشعه ایکس با زوایای مختلفی گرفته می شود تا یک تصویر 3 بعدی از بدن گرفته شود.
اسکن استخوان:
این آزمایش یک محلول رادیواکتیو تزریق شده در خون شما را نشان می دهد که در مناطقی با افزایش گردش خون متمرکز می شود و ناهنجاری های ستون فقرات را برجسته می کند.
درمان اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) چیست؟
پس از تشخیص اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات )، با پزشک خود همکاری خواهید کرد تا بهترین روش برای درمان ستون فقرات خمیده خود را تعیین کنید.
نحوه مدیریت وضعیت شما بستگی به سن شما، نوع اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) شما، اندازه گیری انحنای پشت و نحوه ظاهر آن دارد. برای بچه ها، پزشک در نظر خواهد گرفت که چه میزان احتمال رشد بیماری بیشتر است.
او همچنین علائمی را که می تواند ناشی از انحنای های شدید، مانند درد، عملکرد محدود بدن و مشکلات تنفسی باشد، در نظر می گیرد. در حالی که دستورالعمل هایی برای انحنای های خفیف، متوسط و شدید وجود دارد، تصمیم گیری برای شروع درمان همیشه به صورت فردی انجام می شود. عواملی که مورد توجه قرار می گیرند عبارتند از:
ارتباط جنسی:
دختران نسبت به پسران خطر پیشرفت بالاتری دارند.
شدت انحنا:
انحناهای بزرگتر احتمالاً با گذشت زمان بدتر می شوند.
الگوی انحنای:
انحناهای دوتایی، همچنین به عنوان انحناهای S شکل شناخته می شوند، بیشتر از انحناهای C شکل بدتر می شوند.
محل منحنی:
انحناهایی که در قسمت مرکزی (قفسه سینه) ستون فقرات قرار دارند بیشتر از منحنی های قسمت فوقانی یا تحتانی ستون فقرات بدتر می شوند.
بلوغ:
اگر استخوان های کودک رشد خود را متوقف کرده اند، خطر پیشرفت انحنا کم است. این همچنین بدان معنی است که پرانتزی در کودکانی که استخوانهای آنها هنوز در حال رشد است بیشترین تأثیر را دارد.
درمان اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) شما در یکی از سه دسته قرار می گیرد:
- مشاهده
- گزینه های غیر جراحی مانند بریس
- عمل جراحی
مشاهده و بررسی انحنا اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات )
انحناهای خفیف، مانند موارد موجود در 90٪ موارد اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات )، معمولاً نیازی به درمان ندارند.
اگر فرزند شما این بیماری را داشته باشد، پزشک خانواده ممکن است روش انتظار و دیدن را توصیه کند. برخی از کودکان اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) “ایدیوپاتیک” ایجاد می کنند، به این معنی که پزشکان نمی دانند که چه چیزی باعث ایجاد آن شده است. این اتفاق معمولاً در وسط سالهای رشد آنها، از سنین 10 تا 18 سالگی رخ می دهد.
پزشکان کودکانی را کنترل می کنند که ستون فقرات آنها با زاویه کمتر از 20 درجه منحنی باشد.
با تغییر بدن کودک در دوران بلوغ، انحنا ممکن است یکسان بماند یا بدتر شود.
بریس برگشت در درماناسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات )
اگر اقدامات انحنا کودک شما بین 20 تا 40 درجه باشد، پزشک وی ممکن است توصیه کند که از پشتی استفاده کند تا از رشد آن جلوگیری کند. اما یک بریس نمی تواند یک منحنی را اصلاح کند.
پرانتز ممکن است از پلاستیک سخت ساخته شود. اینها می توانند سفت و سخت یا الاستیک باشند و به راحتی حرکت کنند. نوع نیاز کودک شما به این بستگی دارد که منحنی او در چه حدی قرار دارد و در کجا واقع شده است. او ممکن است روزانه بین 16 تا 23 ساعت بند را بپوشد، تا زمانی رشدش کامل شود. هدف این است که منحنی را کنترل کنیم بنابراین نیازی به جراحی نخواهد بود.
سؤالات متداول درباره استفاده از بریس در درمان دفرمیتی ستون فقرات
استفاده از بریس برای درمان مدت ها است که رواج دارد. در ادامه به تعدادی از سوالات متداول بیماران در مورد بریس پاسخ خواهیم داد.
آیا اگر اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) دارم باید بند بپوشم؟
اکثر مبتلایان به اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) نیازی به استفاده از بریس ندارند. از هر شش بیمار نوجوان حدود یک نفر علائمی از بزرگ شدن منحنی آنها در طول رشد خود را نشان می دهد. هرچه یک منحنی بزرگتر شود، احتمال دارد که برای اصلاح آن نیاز به عمل جراحی بیشتری باشد. بنابراین، اگر علائمی از پیشرفت انحنا دارید، پزشک ممکن است به شما توصیه کند که از یک بریس پشتی مخصوص استفاده کنید که سعی شود از بزرگتر شدن منحنی جلوگیری کنید.
در چه درجه منحنی از بریس استقاده می شود؟
درمان بریس به طور کلی برای جلوگیری از بدتر شدن اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) استفاده می شود:
- منحنی با اندازه متوسط (20 تا 40 درجه)
- منحنی مترقی (بیش از 5 درجه افزایش یافته است)
- منحنی که هنگام تشخیص اولیه بیش از 30 درجه باشد
- هنوز کارهای زیادی انجام نشده است
پزشک شما ممکن است فاکتورهای دیگری را در توصیه به استفاده از یک بریس، مانند اینکه شرایط پزشکی دیگری دارید، و یا دارای اعضای خانواده اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) هستید در نظر بگیرد.
تاثیر استفاده از بریس در درمان اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات )
مطالعات متعدد نشان می دهد كه مهار اسكولیوز می تواند منحنی ستون فقرات شما را به اندازه كافی کوچک كند تا نیاز به عمل جراحی نداشته باشد.
انحنای شما به احتمال زیاد کوچکتر می شود زیرا در پرانتز نگه داشته می شود. هنگامی که ستون فقرات شما به طور کامل رشد کرده است و شما از پوشیدن بریس خودداری می کنید، در نهایت منحنی اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) شما به اندازه اصلی خود بر می گردد. در بعضی موارد، منحنی پس از مهاربندی، کوچکتر می شود.
تحقیقات تأیید می کنند که هرچه زمان استفاده از بیشتر باشد، کارایی بیشتری دارد. پوشیدن بریس فقط شش ساعت در روز تقریبا بی فایده است، در حالی که کسانی که روزانه بیش از 16 ساعت از بریس استفاده می کنند، کمتر به جراحی نیاز خواهند داشت. با این حال، مواردی وجود دارد که در انحنا حتی اگر از بند استفاده شود، همچنان به رشد خود ادامه می دهد.
به چه نوع بریسی نیاز دارم و چرا؟
پزشک شما با یک متخصص ارتودنسی (متخصصی که وسایل کمکی مانند بریس ها را بسازد) کار خواهد کرد تا بهترین نوع بریس را برای شما پیشنهاد کند.
نوع بریس مورد نیاز شما به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:
- جایی که انحنای شما روی ستون فقرات شما قرار دارد
- انحنای شما چقدر انعطاف پذیر است
- تعداد منحنی های شما
- موقعیت و چرخش برخی مهره ها در ستون فقرات شما
- شرایط پزشکی دیگری که ممکن است داشته باشید
پزشک و متخصص ارتودنسی شما نیز هنگام پیشنهاد بریس، فعالیت ها و شیوه زندگی شما را در نظر می گیرند. پس از آن شما می توانید تصمیم بگیرید که کدام بریس را انتخاب کنید. بریس فقط در صورت پوشیدن آن مطابق خواسته عمل می کند.
انواع بریس چیست؟
دو نوع بریس وجود دارد: بندهای پلاستیکی (سفت و سخت) و پرانتزهای الاستیک نرم (پویا).
یک بریس سفت مانند پوسته ای است که قسمت جلویی و پشت بدن فوقانی شما را عموماً از زیر بغل به پایین لگن می پوشاند. بریس معمولاً با سه تسمه Velcro چسبانیده می شود و به راحتی می توان برای گرفتن دوش یا انجام سایر فعالیتها برداشت.
بریس های نرم از تسمه های الاستیک، Velcro و انواع مختلف پلاستیکی یا فلزی کوچکتر استفاده می کنند تا بریس را به شکلی که برای نوع منحنی شما مناسب تر است قرار داده و در حین حرکت از آنها کمک بگیرید.
خواه به یک بریس پلاستیکی یا نرم احتیاج داشته باشید، پزشک شما می تواند از بریسی استفاده کند تا بتواند به راحتی در بدن شما قرار بگیرد.
چه مدت و در چه زمانی باید از بریس استفاده کنم؟
شما باید بند را ببندید تا ستون فقرات رشد خود را متوقف کند. این زمان بندی کاملاً از شخص به شخص دیگر متفاوت است. پزشک شما هر 4 تا 6 ماه یکبار بریس و وضعیت رشد شما را بررسی می کند.
میزان زمانی که هر روز باید بند را بپوشید بستگی به موارد مختلفی دارد، از جمله رشد شما و نوع بریسی که می پوشید. رایج ترین زمان استفاده از بریس روزانه 16 تا 23 ساعت است.
بعضی از بریس ها را فقط هنگام خواب می پوشید، اما برای همه نوع منحنی کار نمی کنند. پزشک به شما توصیه خواهد کرد که کدام بریس و زمان پوشیدن برای شما مناسب تر است.
چگونه باید بند را استفاده کنید؟
ممکن است سخت باشد که بند خود را ببندید، اما به زودی شما متخصص آن خواهید شد. لباس هایی با سبک های گشاد به راحتی بند شما را می پوشاند.
تا زمانی که پزشک شما تأیید کند، شما قادر خواهید بود که بند خود را برای ورزش و یا انجام سایر فعالیت های تفریحی بردارید.
اگر بند نپوشم چه اتفاقی می افتد؟
پوشیدن بریس یک راه مهم برای پیشگیری از بدتر شدن اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) است.
بریس فقط در صورت پوشیدن آن موثر خواهد بود. مانند بسیاری از موارد دیگر، شما یک انتخاب دارید، اما انتخاب شما عواقبی نیز دارد. اگر پزشک شما یک بریس را توصیه می کند و شما تصمیم به پوشیدن آن ندارید، پس خطر بزرگتر شدن منحنی خود را افزایش می دهید.
بسته به اینکه منحنی شما به چه میزان بزرگ می شود، برای اصلاح آن ممکن است نیاز به عمل جراحی داشته باشید. یا ممکن است تصمیم بگیرید که کاری در مورد منحنی انجام ندهید و خطر ادامه آن را افزایش دهید. این ممکن است بعدها در زندگی شما باعث ایجاد مشکلات پزشکی شود.
درمان دفرمیتی ستون فقرات
روش های درمانی برای اسکولیوز چیست؟ درمان این بیماری توسط پزشک به روش های مختلفی از جمله جراحی، فیزیوتراپی و… انجام می شود.
در ادامه به بررسی این روش های درمانی می پردازیم.
عمل جراحی
هنگامی که منحنی ها بین 45 تا 50 درجه باشد، معمولاً انتظار می رود که بدتر شوند و حتی ممکن است بر نحوه عملکرد ریه ها نیز تأثیر بگذارد. در مواردی از این دست، پزشک ممکن است عمل جراحی فیوژن ستون فقرات را توصیه کند، که نشان داده شده است افزایش انحناها را متوقف می کند.
در طی این عمل، استخوانهای کوچک ستون فقرات که خمیده می شوند، ذوب می شوند. این مهره ها یک استخوان مستقیم تشکیل می دهند. از آنجا که رشد در این منطقه از ستون فقرات متوقف شده است، منحنی دیگر نباید تغییر کند.
این عمل به پیوند استخوان نیاز دارد و از 4 تا 8 ساعت طول می کشد. کودک شما باید حدود دو تا چهار هفته بعد از عمل مجدداً به مدرسه برگردد.
درمان اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) دژنراتیو
اگر فرد بالغ مبتلا به اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) دژنراتیو هستید، پزشک ممکن است برای تقویت قدرت شما، فیزیوتراپی، حرکات کششی و تمریناتی را توصیه کند. داروهای بدون نسخه و استفاده از بریس برای مدت زمان کوتاه ممکن است به تسکین درد شما کمک کند. اگر پاهای شما را نیز آزار می دهند، تزریق بلوک اپیدورال یا عصب می تواند تسکین دهنده موقتی باشد.
ممکن است در اثر درد در ناحیه کمر یا پاها در اثر اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) دژنراتیو غیرفعال شوید. این می تواند کیفیت زندگی شما را کاهش دهد. اگر درمان های غیر جراحی به شما کمک نکرده اند، ممکن است زمان انجام عمل باشد.
جراحی می تواند تعادل ستون فقرات شما را بهبود بخشد و فشار عصبی روی ستون فقرات شما را کاهش دهد، این به درد کمک می کند. ممکن است استخوانهای ستون فقرات شما برای اصلاح تراز آن ترکیب شوند.
پس از عمل جراحی ستون فقرات، به زمان زیادی برای بهبودی نیاز خواهید داشت، بسیاری از ویزیت های پیگیری با پزشک و انجام فیزیوتراپی. قبل از عمل، با خانواده و دوستان خود در مورد نوع حمایتی که به شما بهتر می شود صحبت کنید. برخی از افراد تصمیم می گیرند که پس از عمل مدتی در خانه سالمندان یا مرکز توانبخشی بمانند.
آیا سایر درمانها موثر هستند؟
شما ممکن است برای کمک به اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات )، درمان کایروپراکتیک، مکمل های غذایی یا تحریک الکتریکی را در نظر بگیرید. اما بدانید که هیچکدام از اینها نشان نمی دهد که تغییرات در منحنی های ستون فقرات را متوقف کند.
در حالی که ورزش تأثیر مستقیمی بر اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) ندارد، مهم است که در هر سنی سالم بمانید و وزن متعادلی داشته باشید. فعالیت هایی مانند دویدن، پیاده روی و فوتبال می تواند به قوی نگه داشتن استخوان های شما کمک کند. این مسئله به ویژه مهم است اگر با بزرگتر شدن مجبور به مقابله با اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) شوید.
سؤالات متداول در مورد درمان های جایگزین برای اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات )
بسیاری از بیماران و والدین آنها در مورد اثربخشی گزینه های درمانی غیر از مهاربندی و جراحی سوال می کنند.
آیا فیزیوتراپی به اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) من کمک خواهد کرد؟
ثابت نشده است که فیزیوتراپی می تواند به افراد مبتلا به اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) کمک کند. روش های مختلف فیزیوتراپی برای جبران اثرات اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) و بهبود شکل و ظاهر بدن شما طراحی شده است. شواهد علمی وجود دارد که نشان می دهد فیزیوتراپی ممکن است به شما کمک کند که محکم تر به نظر برسید و تنفس خود را بهبود ببخشید. با این حال، در حال حاضر شواهد کمی وجود دارد که نشان می دهد فیزیوتراپی به تنهایی در جلوگیری از بدتر شدن منحنی در طول رشد مؤثر است.
اگر علاوه بر اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات )، در مشکلات ستون فقرات مانند کمردرد نیز وجود داشته باشد، پزشک ممکن است برای رفع نیازهای خاص شما فیزیوتراپی تجویز کند.
آیا درمان کایروپراکتیک کمک خواهد کرد؟
کایروپراکتیک یک روش بحث برانگیز در درمان است که به نظر می رسد در درمان درد حاد و کوتاه مدت مؤثر است. به نظر نمی رسد که شرایط مزمن با مراقبت طولانی مدت از کایروپراکتیک کنترل می شود.
بیمارانی که اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) دارند و درمان کایروپراکتیک را انتخاب می کنند، در صورت افزایش انحناهای آنها، باید به ارتوپدی ستون فقرات یا جراح مغز و اعصاب مراجعه کنند. بیمه ممکن است درمان کایروپراکتیک را پوشش دهد یا نباشد.
آیا طب سوزنی به درمان و مدیریت مشکلات کمر من کمک خواهد کرد؟
طب سوزنی از سوزن های ریز استفاده می کند که برای تحریک نقاط بدن است و به نظر می رسد جریان انرژی برای معالجه بسیاری از بیماری ها ایجاد می شود. هیچ مدرک علمی وجود ندارد که این نظریه را اثبات کند یا اینکه استفاده از آن در درمان مشکلات کمر یا کمردرد کمک می کند. بیمه معمولاً چنین رفتاری را پوشش نمی دهد.
آیا یوگا به درمان و مدیریت مشکلات کمر من کمک می کند؟
بسیاری از سیستم های یوگا وجود دارد. اصولاً، بیشتر سیستم های یوگا برای بهبود ماهیچه ها از طریق کشش، نگه داشتن موقعیت ها و تمرینات تنفسی انجام می شود. برخی از سیستم های یوگا همچنین شامل مراقبه هستند. تا چه اندازه در رفع مشکلات کمر کمک خواهد کرد، اثبات نشده است، اما ممکن است به افراد دارای کمردرد کمک کند. سلامت عمومی شما نیز ممکن است بهبود یابد.
چگونه ماساژ می تواند به مشکلات کمر من کمک کند؟
ماساژ ممکن است به افراد دارای کمردرد کمک کند. ارتوپد ستون فقرات یا جراح مغز و اعصاب شما ممکن است شما را به یک ماساژور ارجاع دهد.
روشهای بسیاری از ماساژ وجود دارد. حتماً بدانید که آیا ماساژ درمانی شما توسط ایالتی که در آن زندگی می کنید مجوز دارد و در کجا آموزش دیده است. بیمه به طور کلی هزینه های ماساژ درمانی را پرداخت نمی کند.
آیا تمرینات پیلاتس، اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) یا مشکلات برگشتی من را بهبود خواهد بخشید؟
تمرینات پیلاتس بر تقویت عضلات شکمی و پشت تمرکز دارد. همچنین بر ایستادگی و تنفس نیز تأکید شده است. تمرینات باید به تدریج در سطح دشواری افزایش یافته و باعث افزایش درد کمر نشوند. تمرینات پیلاتس برای افرادی که دارای کمردرد هستند در نظر گرفته نشده است. بیماران باید درباره آموزش هر مربی سؤال کنند.
تمرین های درمانی دفرمیتی ستون فقرات در خانه
در بخش آموزش مجدد،اسنایدر می گوید: “یافتن راههای جدید حرکت می تواند به برخی از عدم تعادل اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) کمک کند. او دو روش برای این کار پیشنهاد می کند. یکی این است که بدن خود را به جهتی هدایت کنید که از قبل خم شود و حتی بیشتر کشش یابد. این می تواند باعث شود عضله ای که کشیده اید عقب بماند و کمی کوتاه شود. اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) بر توانایی سیستم عصبی مرکزی برای کمک به منقبض شدن و کوتاه شدن عضلات تأثیر می گذارد. اسنایدر می گوید: “شما باید آنها را بیشتر بکشید تا آنها را به حالت كوتاهی برسانید.”
رویکرد دوم شامل انجام خلاف است: اگر ستون فقرات شما به سمت چپ شما تکیه دارد، به سادگی به راست تکیه دهید. اسنایدر خاطرنشان می کند، این روش به نظر نمی رسد که موثر باشد. این حرکات به منظور کمک به عضلات ضعیف است. او می گوید: “تصور کنید كه یک باند لاستیکی می گیرید و مدت طولانی آن را كشیده و بعد از آن رها كنید.”
سه تمرین برای اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات )
تمرین های زیر توسط افراد مبتلا به اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) انجام می شود. ورزش برای سلامتی کلی مهم است، اگرچه برای افرادی که دارای اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) متوسط یا شدید هستند، ابتدا اسنایدر ارزیابی پزشک را توصیه می کند.
قدم بردارید و به یک دست برسید
- هر زمان که پشت خود را به سمت پایین کشیدید، هر کدام پا بلندتر ظاهر شد، روی یک جعبه کوچک قرار دهید.
- هنگامی که به زانو خم می شوید ، پای مخالف را به پایین بکشید.
- در هنگام فرود آمدن، بازوی را در همان طرف پا پایین بیاورید تا حد ممکن بالا برود. به عنوان مثال، اگر پای چپ پایین بیاید، بازوی چپ را بالا ببرید.
- یک طرف را 2 تا 3 ست 5 تا 10 تکرار را انجام دهید. تمرین را از طرف دیگر انجام ندهید.
سگ بالا و پایین
- در حالت مستعد در حالی که بازوهای مستقیم کشیده شده است، باسن خود را به سمت عقب و بالا بکشید تا حد ممکن.
- این کار را به مدت 2 ثانیه نگه دارید و سپس باسن خود را به سمت پایین بیاورید.
- سعی کنید تا حد امکان کمترین کشیدگی ممکن را داشته باشید بدون اینکه احساس ناراحتی یا احساس درد کنید.
- 2 تا 3 ست 5 تا 10 تکرار را انجام دهید.
تقسیم موضع با بازوی
- قدم به جلو با پا بلندتر در جلو و در طول کمی بیش از حد ممکن.
- در هر زمان ممکن کمر خود را تا حد ممکن صاف نگه دارید.
- شروع به تغییر وزنه خود به جلو و عقب کنید، به این ترتیب که احساس می کنید تغییر وزن روی آن احساس می شود، زانو به جلو خم شود.
- همانطور که وزن خود را به جلو می چرخانید، بازوی مخالف پای جلو خود را تا حد ممکن به سمت بالا بلند کنید.
- در حالی که آن بازو به سمت بالا می رسد، تا جایی که ممکن است بازوی دیگر را با کف دست خود عقب ببرید. این امر باعث می شود که پیچ و مهره به سمت طرف پای جلو بچرخد.
- این تمرین را فقط از یک طرف انجام دهید. 2 تا 3 ست 5 تا 10 تکرار را انجام دهید
مدیریت اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) شما
اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) خفیف معمولاً با ورزش، مشاهده پزشکی و فیزیوتراپی مخصوص اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) کنترل می شود. برای برخی از مبتلایان به اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات )، یوگا نیز توصیه می شود سطح درد خود را کاهش داده و انعطاف پذیری را افزایش دهند.
اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) متوسط معمولاً شامل مهاربندی برای جلوگیری از خم شدن بیشتر ستون فقرات است. بسته به انحنای ستون فقرات، پزشک ممکن است افزایش مشاهدات پزشکی یا سایر روشهای درمانی را توصیه کند.
هنگامی که ستون فقرات به یک انحنای خاص برسد و به محض اینکه فرد مبتلا به اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) شد به سن خاصی برسد، عمل جراحی به توصیه شده ترین گزینه درمانی تبدیل می شود. جراحی برای اصلاح اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) می تواند اشکال مختلفی داشته باشد و به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:
- روشی که ستون فقرات شما شکل می گیرد
- قد شما چقدر است
- آیا سایر قسمتهای بدن از رشد ستون فقرات به شدت آسیب دیده است یا خیر
پیشگیری از دفرمیتی ستون فقرات
نه. بنابراین شایعاتی را که شنیده اید فراموش کنید ، مانند “آسیب های ورزشی در دوران کودکی می تواند باعث اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) شود.” درست نیست.
به همین ترتیب، اگر بچه های شما در مدرسه هستند، ممکن است نگران وزن کتاب های درسی که در اختیار دارند باشید. در حالی که کوله پشتی های سنگین ممکن است باعث درد کمر، شانه و گردن شود، منجر به اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) نمی شود.
نحوه ایستادن یا نشستن یک شخص بر شانس اسکولیوز ( دفرمیتی ستون فقرات ) آنها تأثیر نمی گذارد. اما یک ستون فقرات خمیده ممکن است تاثیرگذار باشد. اگر فرزند شما قادر به ایستادن به حالت ایستاده نیست، از پزشک خود بخواهید که ستون فقرات او را ببیند.