2005
فرکانس  امواج اولترا سوند حرارت را در مایع آمینیوتیک و در بدن جنین بالا می برد و باعث عوارض جبران ناپذیری برای مادر وجنین می شود

دوران بارداری،‌ انجام سونوگرافی از جنین یکی از روش‌های تشخیصی بسیار خوب است ولی در بسیاری موارد والدین به پزشک پیشنهاد انجام سونوگرافی‌های سه بعدی را می‌دهند که به عنوان یادگاری داشته باشند، در صورتی که از عوارض جدی اینگونه سونوگرافی‌ها بی اطلاعند.
شهره علی محمدی، فوق تخصص جنین و زنان و زایمان در گفتگو با گزارش مجله پزشکی دکتر سلام گفت: عملکرد دستگاه سونو گرافی سه بعدی با امواج اولترا سوند است و در صورتی که با فرکانس و عمق زیاد تابیده شود و بالاتر از حد استاندارد باشد حرارت را در مایع آمینیوتیک و در بدن جنین بالا می برد.
علی محمدی ادامه داد:  در انجام سونوگرافی سه بعدی با توجه به محل تابش امواج برای مشاهده داخل بدن جنین، حرارت بیشتر از حد معمول به مغز، ستون فقرات، قلب و احشاء شکمی وارد می‌شود.
با توجه به اینکه بدن جنین لحظه به لحظه در حال رشد و انجام تقسیمات سلولی است این داغی و حرارت اضافه، باعث ایجاد اختلال و تغییراتی در روند طبیعی تقسیمات سلولی می‌شود.
این فوق تخصص پریناتولوژی گفت: انجام این گونه سونوگرافی‌ها که بیشتر جنبه تجاری دارد تا تشخیصی، معمولاً توسط والدین به پزشک، پیشنهاد می‌شود. نکته مهم در این سونوگرافی‌ها این است که سه بعدی شدن ساختار بدن جنین توسط کامپیوتر پردازش می‌شود.
با توجه به تمام این مسائل و اینکه مشکلات ناشی از حرارت بالای ایجاد شده توسط این سونوگرافی‌ها در جنین جبران ناپذیر است توصیه می‌شود والدین انجام هرگونه سونوگرافی را تنها به عهده پزشک بگذارند تا در صورت لزوم و تشخیص پزشک معالج انجام گیرد.