ته دیگ و خراش ها یی روی یواره ی مری و معده و حتی دهان ایجاد می کنند که خود عامل مستعد کننده ی ابتلا به سرطان است ،سرطان مری و معده از عوارض خوردن ته دیگ است
-هنگام حرارت دادن به مواد غذايي حاودي نشاسته مادهاي به نام «آکرميلاميد» آزاد ميشود که بسيار سرطانزاست.
به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام دکتر احمدرضا درستي مدير گروه تغذيه جامعه دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: از گذشته ايرانيان به مصرف «تهديگ» علاقه داشتند و به همين دليل قسمتهاي زيرين برنج و ماکاروني را حرارت بيشتري ميدادند تا قهوهاي يا سياه رنگ شود.
وي افزود: هنگام حرارت دادن به مواد غذايي حاوي نشاسته مادهاي به نام «آکرميلاميد» آزاد ميشود که بسيار سرطانزاست.
درستي در ادامه يادآور شد: بهترين روش پخت برنج و ماکاروني بدين گونه است که جوشانده شوند و نبايد اين مواد غذايي را به صورت «دم کرده» مورد استفاده قرار داد زيرا موجب افزايش قندخون و چاقي ميشود.
اين دانشيار دانشگاه علوم پزشکي تهران در پايان خاطر نشان کرد: «ته ديگ» به دليل دارا بودن ميزان بالايي چربي و سوختگي بسيار مضر است و مصرف آن به هيچ عنوان توصيه نميشود.