در مصرف گیلاس محتاط باشید و بشدت حواستان به بلعیدن هسته آن باشد زیرا درآن صورت در معرض خطر مرگ قرار می گیرید
مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد گیلاس جزو میوه های خطرناکی است که باید با احتیاط بسیار مصرف شود.
گیلاس سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی بوده، از این رو روند پیری را به تأخیر می اندازد. تحقیقات نشان می دهد مصرف روزانه 6 عدد گیلاس می تواند جایگزین خوبی به منظور کنترل و درد ناشی از تورم بیماران باشد.
بررسی ها نشان می دهند، این میوه را می توان خام یا پخته مصرف کرد. دانه این میوه در صورت جویده شدن، له یا آسیب دیدن هیدروژن سیانور (نوعی ماده سمی) ترشح می کند. علایم مسمومیت خفیف آن سردرد، سرگیجه، اضطراب و استفراغ است. علایم مسمومیت بالای آن تنگی نفس، بالا رفتن فشارخون، ضربان قلب و از کار افتادن کلیه است. اثر دیگر مسمومیت ناشی از مصرف دانه این میوه اغما، تشنج و مرگ بر اثر حمله تنفسی است.
گفتنی است، گیلاس و آلبالو جزو میوه هایی هستند که در تابستان در مناطق مختلفی رشد می کنند و افراد به محض دیدن درخت گیلاس و سا آلبالو نباید آن را بچینند و مصرف کنند زیرا مطالعات اخیر نشان می دهند گیلاس جزو میوه های سمی است که باید از مناطق معتبر چیده شود و مصرف خود سرانه آن بدون آگاهی عواقب زیادی به دنبال د ارد.