درمورد سینوزیت ها و علل آن چه می دانید؟ سینوزیت یک بیماری شایع است که در آن پوشش سینوس ها ملتهب می شود. این بیماری معمولاً در اثر عفونت ویروسی ایجاد می شود و اغلب طی دو یا سه هفته بهبود می یابد. سینوس ها  یک سیستم بهم پیوسته از حفرات کوچک و پر از هوا در پشت گونه ها و پیشانی شما  هستند. مخاط تولید شده توسط سینوس های شما معمولاً از طریق کانال های کوچک تخلیه می شود. در سینوزیت ، این کانال ها مسدود می شوند زیرا لبه های سینوس ملتهب (متورم) هستند. سینوسهای سالم پر از هوا می شوند. اما هنگامی که آنها مسدود و پر از مایعات شوند ، میکروب ها می توانند رشد کرده و باعث عفونت شوند. سینوزیت معمولاً نتیجه  ویروس سرماخوردگی یا  آنفولانزا است که از مجاری هوایی فوقانی به سینوس ها پخش می شود. فقط چند مورد در اثر باکتری هایی که سینوس ها را آلوده می کنند ایجاد می شود. یک دندان آلوده یا عفونت قارچی نیز می تواند گاهی اوقات باعث ملتهب شدن سینوس ها شود. سینوس ها دارای انواع مختلفی هستند که در این مقاله از بخش بیماری ها دکتر سلام به بررسی آن می پردازیم.سینوزیت

محل قرارگیری سینوس ها

سینوس یک حفره توخالی و پر از هوا است. اهداف این مقاله، به سینوس و حفره های توخالی که در جمجمه قرار دارند و با یک سوراخ خیلی باریک در استخوان به یک راه هوایی نازک منتهی می شوند، اشاره می کند. به طور معمول همه از طریق یک روزنه به راه هوایی بینی متصل می شوند. انسان ها دارای چهار جفت از این حفره ها هستند که در ادامه به آنها اشاره می شود:

۱. سینوس جلویی (در پیشانی)

۲. سینوس ماگزیلاری یا فکی(پشت گونه)

۳. سینوس اتیوئید یا پرویزنی(بین چشم)

۴. سینوس اسفنوئید یا شب پره ای(در بالای بینی و پشت چشم ها)

سینوزیت چیست؟

سینوزیت یک التهاب رایج سینوس های پارانازال است که به طور موثر حفره های مخاطی لازم برای گذر بینی را به کار می گیرد. سینوزیت می تواند به صورت حاد یا مزمن باشد و همچنین می تواند توسط ویروس ها، باکتری ها، قارچ ها، آلرژی ها یا حتی واکنش خود ایمنی ایجاد شود.

با وجود اینکه سینوزیت بسیار ناراحت کننده و دردناک بوده ولی اغلب بدون مداخله پزشکی همراه است. با این حال، اگر علائم بیش از 7 تا 10 روز طول بکشد، یا اگر تب و یا سردرد بد وجود داشته باشد، باید به دکتر مراجعه کنید.  در سال ۲۰۱۵، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) گزارش کرد که ۱۲/۱ درصد از بزرگسالان در ایالات متحده در ۱۲ ماه گذشته با سینوزیت تشخیص داده شده اند.

سینوزیت

آمار سریع در سینوزیت

در اینجا برخی از نکات کلیدی در مورد سینوزیت وجود دارد و جزئیات بیشتر را در مقاله اصلی مشاهده خواهید کرد. همه مردم چهار جفت سینوس دارند، فضاهای توخالی پشت استخوان های صورت. آلرژی، باکتری یا یک ویروس می تواند باعث التهاب سینوس ها یا سینوزیت شود.معمولا بدون درمان خاصی حل میشود، اما گاهی اوقات توجه پزشکی هم مورد نیاز است.سینوزیت مزمن بیش از 12 هفته طول می کشد.

سینوزیت چیست؟

سینوس یک فضای توخالی در بدن است. انواع مختلف سینوس وجود دارد، اما سینوزیت بر سینوس های پارانازالی، فضاهای پشت چهره ای که منجر به حفره بینی می شوند تاثیر میگذارد. سینوس های پارانازال همان غشای مخاطی مانند در بینی هستند که یک ترشح باریک به نام مخاط را تولید می کنند و این قسمت از بینی را مرطوب کرده و ذرات خاکستر و میکروب را به دام می‌اندازند.

سینوزیت زمانی اتفاق می افتد که مخاط ها ایجاد شده و سینوس ها ملتهب می شوند. پزشکان اغلب سینوزیت را تحت عنوان رینوسینوزیت بیان میکنند، زیرا التهاب سینوس ها تقریباً همیشه با التهاب بینی، معروف به رینیت(ورم مخاط بینی) اتفاق می افتد.


بیشتر بدانید: سینوزیت پیشانی چیست؟


علائم سینوزیت

علائم سینوزیت بسته به طول و شدت عفونت متفاوت است. اگر بیمار دارای دو یا چند نشانه زیر و تخلیه بینی به رنگ سبز یا زرد باشد، ممکن است به عنوان سینوزیت حاد تشخیص داده شود.

  • درد و فشار صورت
  • مسدود شدن بینی
  • تخلیه بینی
  • کاهش حس بویایی
  • تجمع خون
  • سرفه کردن
  • در موارد پیشرفته تر، علائم زیر نیز ممکن است وجود دیده شود:
  • تب
  • تنفس بد بو
  • خستگی
  • دندان درد
  • سر درد

اگر این علائم به مدت 12 هفته یا بیشتر ادامه یابد، ممکن است پزشک سینوزیت مزمن را تشخیص دهد.

سینوزیت

علل سینوزیت

سینوزیت می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، اما همیشه به دلیل به دام افتادن میکروب ها در مایع سینوس ها ایجاد شده که باعث رشد آنها میشود.

ویروس ها: در بزرگسالان، 90 درصد موارد ایجاد سینوزیت حاصل از ویروس می باشد.

باکتری ها: در بزرگسالان، از هر ۱۰ مورد ۱مورد آن ناشی از باکتری است.

آلاینده ها: مواد شیمیایی یا تحریک کننده در هوا می تواند باعث ایجاد مخاط شود.

قارچ: سینوس ها به قارچ ها در هوا واکنش نشان می دهند، در سینوزیت ضد التهابی (AFs)، آنها توسط قارچ ها به عنوان سینوزیت مزمن مورد هجوم قرار میگیرند که این در ایالات متحده نادر است.

عوامل خطر ساز سینوزیت

در زیر مواردی ذکر شده که ممکن است خطر ابتلا به سینوزیت را افزایش دهد:

عفونت های دستگاه تنفسی که قبلا وجود داشته، مانند سرماخوردگی، پولیپ بینی، که در گذر از بینی می تواند منجر به التهاب شود. به عنوان مثال، ایمنی بدن که به علت یک وضعیت سلامتی یا برخی از انواع درمان ها، ضعیف شده باشد.

واکنش آلرژی به موادی مانند گرد و غبار، گرده و موهای حیوانی برای مثال، مشکلات ساختاری در بینی، همانند انحراف تیغه بینی؛ تیغه ای که، استخوان و غضروف بینی را به دو سوراخ تقسیم میکند. هنگامی که این تیغه از طریق آسیب یا رشد به یک طرف خم شده باشد، می تواند منجر به عفونت های مکرر و التهاب شود.


بیشتر بدانید: باید و نبایدهای ضروری برای مبتلایان به سینوزیت


انواع سینوزیت

سینوزیت همیشه شامل تورم بینی بوده، اما انواع مختلفی دارد و می تواند مدت زمان های مختلف را هم داشته باشد. انواع مختلف آن عبارتند از:

سینوزیت حاد: این نوع  تا 4 هفته طول می کشد و شایع ترین نوع است.

سینوزیت نیمه حاد: علائم طولانی تر از دوره حاد طبیعی، برای مثال بین 4 تا 12 هفته دارد.

سینوزیت مزمن: علائم همچنان بعد از 12 هفته به طور مداوم ادامه داشته باشد. ممکن است نیاز به درمان جدی و احتمالا جراحی داشته باشد.

زمان و درمان سینوزیت به نوع سینوس بستگی دارد.

سینوزیت

تشخیص سینوزیت

پزشک یک معاینه فیزیکی انجام می دهد و از بیمار در مورد علائم خود سوال می کند. این عمل معمولا برای تشخیص کافی است. پزشک ممکن است حفره بینی را با یک منبع نور یا یک دستگاه کوچک و دستی مورد بررسی قرار دهد، که این دستگاه می تواند برای بررسی گوش هم استفاده شود.

اگر علائم ادامه یابد، پزشک ممکن است فرد را به یک متخصص گوش، بینی و گلو (ENT) برای معاینه عمیق تر ارجاع دهد. آنها ممکن است یک اندوسکوپی بر روی بینی، توسط لوله کوچک، نازک و انعطاف پذیر، با نور و دوربین را انجام دهند. این عمل تصاویر دقیق تری ارائه می دهد. در موارد سینوزیت پایدار یا شدید، ممکن است یک سی تی اسکن گرفته شود.

چه عواملی باعث سینوزیت میشود؟

میلیون ها باکتری در بینی های ما وجود دارد و بیشتر وقت ها آنها بی ضرر هستند. حتی در زمان خزش به سمت سینوس ها، باعث ایجاد مشکلات نمی شوند، تا زمانی که آنها همراه با مخاط، تخلیه شوند. اما اگر سینوسی مسدود شود، غدد درون سینوسی همچنان به تولید مخاط، ادامه می دهد و مجموعه ای از مخاط پشتیبان را، که دکتر متسون آن را “محیط کامل کشت میکروب” می نامد، فراهم می کند.

باکتری ها از کنترل خارج شده، باعث عفونت می شوند و سیستم ایمنی بدن یک پاسخ التهابی را از بین می برد. نتیجه: تورمی، که باعث سردرد و درد صورت می شود؛ ایجاد مخاطی، که باعث افزایش احتمالی آن شده؛ و هجوم گلبول های سفید برای مبارزه با باکتری ها، که موکوس را ضخیم می کند و ممکن است آن را زرد یا سبز رنگ کند.

علائم دیگر نیز شامل از دست دادن حس بویایی یا چشایی، سرفه، تنفس بد بو، تب، دندان درد و پر شدن گوش می‌باشد. انسداد سینوس می تواند انواع مختلفی ناشی از عوارض زیست محیطی، آناتومیک و ژنتیکی داشته باشد، اما علت اصلی تورم به دلیل تولید و عبور مخاط در بینی توسط سرماخوردگی یا آلرژی می باشد.  سینوزیت جدی تر می تواند به علت مشکلات ساختاری مانند یک انحراف تیغه بینی( یک انحراف در دیواره سمت چپ) یا پولیپ بینی(رشد کوچک در ناحیه حفره سینوس) همراه باشد.

سینوزیت

مرحله اول دفاع در برابر سینوزیت: آبیاری بینی

یکی از ساده ترین، ارزان ترین و موثرترین روش های پیشگیری و درمان مشکلات سینوس، آبیاری بینی است. با استفاده از راه حل خانگی، شما می توانید علائم سینوزیت را کاهش دهید، وابستگی به اسپری های بینی و آنتی بیوتیک ها را کاهش دهید و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشید.

حداقل یک بار در روز، این مراحل را دنبال کنید: مخلوط کردن ½ قاشق چای خوری نمک غیر یددار و ½ قاشق چای خوری از سودا به 2 فنجان آب ولرم یا آب جوشیده شده( توصیه شده توسط آکادمی آمریکایی).

 سرنگ زدن با یک محلول شور

(اگر ترجیح می دهید، می توانید از یک پیتر کوچک برای ایجاد جریان از طریق بینی خود استفاده کنید. در حمام یا آشپزخانه خود خم شوید، نوک سرنگ را فقط در داخل یک سوراخ قرار دهید و به آرامی فشار دهید. ممکن است آب از سوراخ ( در اثر یک نارسایی) خارج شود. حداقل از یک سرنگ کامل استفاده کنید. این روش را در سوراخ دیگر تکرار کنید. (اگر این راه حل نمک بینی شما را از بین ببرد، از نمک کمتری استفاده کنید). به طور کامل (با آب جوشیده یا آب خنک شده) شستشو دهید و سرنگ را بعد از هر استفاده خشک کنید.

 

درمان سینوزیت

سینوزیت اغلب  مدت زمان طولانی طول می کشد. “سینوزیت حاد” یک ماه یا کمتر طول می کشد؛ “سینوزیت نیمه حاد”یک ماه تا سه ماه؛ و “سینوزیت مزمن” مدت طولانی تری نسبت به سایر (گاهی اوقات سالها) طول میکشد. اگر چندین حمله حاد در یک سال رخ دهد، آن را “عود کننده” مینامند. اکثرا درمان با روش های ساده ای مانند آبیاری بینی (به بالا مراجعه کنید) همراه است و در صورت لزوم با استراتژی های پیشرفته تری مانند تجویز داروهای درمانی یا جراحی مهار می شود.

افراد مبتلا به سینوزیت حاد غالبا بدون درمان بهتر می شوند، اگر چه می توانید با چند روش پیشگیرانه و تکنولوژی کمتری علائم را کاهش دهید و احتمال نیاز به داروهای قوی تر را نیز کاهش دهید (مراجعه به “جلوگیری از سینوزیت”).  پیش بینی کردن سینوزیت مزمن و روند توسعه آن امری دشوار است ، اما آگاهی بیشتر در مورد دو اصل اساسی می تواند در تصمیم گیری و چگونگی درمان علائم خود هنگامی که به پزشک مراجعه میکنید، کمک کند. در اینجا اصول اولیه ذکر میشوند:

سینوزیت حاد

سینوزیت حاد معمولا با سرما شروع می شود. ویروس ها و باکتریها باعث خنک شدن می شوند، بنابراین استفاده از آنتی بیوتیک ها بی فایده است. اما هنگامی که این سرما به سینوزیت تبدیل می شود، به این معنی است که قسمت های مسدود شده بینی دارای یک عفونت ثانویه ناشی از باکتری ها می باشند و در نهایت ممکن است به  آنتی بیوتیک ها نیاز داشته باشند.

به ندرت، به ویژه در افرادی که دارای سیستم های ایمنی ضعیف هستند، عفونت قارچی علت سینوزیت است. اگر علائم شدیدتر و بیش از یک هفته طول بکشد، ممکن است لازم باشد تا به پزشک اصلی خود مراجعه کنید. بر اساس علائم شما و نگاهی به درون بینی خود با یک چراغ قوه کوچک، او می تواند به طور کلی بگوید که آیا سینوزیت در آن صورت گرفته است.

اگر شما سینوزیت دارید، ممکن است آنتی بیوتیک تجویز شود، به خصوص اگر استراتژی های تخلیه پیشگیرانه کمک نمی کنند. آنتی بیوتیک ها معمولا 10 تا 14 روز تجویز می شوند، اما آزمایشات نشان می دهد که در بعضی موارد سه تا هفت روز کافی است. اولین انتخاب اغلب آموکسی سیلین یا آموکسی سیلین همراه با کلوولانات (تقویت کننده) است. بسیاری از پزشکان پی برده اند که یک دوره پنج روزه آزیترومایسین (زیترومکس) نیز به خوبی عمل می کند.

برای تسکین درد، یک فشار گرم بر روی صورت خود یا بخار ناشی از گرما میتواند موثر باشد مراجعه به کنترل کنترل “سینوزیت”. برای تسکین درد بیش از حد، میتوان از مسکن هایی مانند آسپرین، ایبوپروفن یا استامینوفن نیز استفاده کرد که درد صورت و همچنین سردرد و تب را کاهش میدهد.

سینوزیت مزمن

اگر علائمی مانند لرزش مشاهده شود، ممکن است سینوزیت مزمن داشته باشید، یک اختلال پیچیده تر که برای ارزیابی نیاز به یک متخصص گوش، بینی و گلو (ENT) (همچنین به عنوان یک outolargogologist) نامیده می شود) است. او یک سی تی اسکن بینی و سینوس ها را توصیه می کنند و حفره بینی را با یک لوله نازک (آندوسکوپ) بررسی می کند تا علل انسداد را بررسی کند. آزمایش خون و آلرژی و اجتماع باکتریایی نیز ممکن است مورد نیاز باشد.

آبیاری بینی و انعقاد می تواند در درمان سینوزیت مزمن با حفظ مخاط هنگام عبور از بینی موثر باشد. آگ گوگلفینین (موکینکس) یک عامل دیگر است. (هنگام استفاده برای اطمینان، یک لیوان آب کامل بخورید). استروئیدهای بینی مانند فلوتیکازون (فلوناز) یا بکوماتازون (Beconase) ممکن است برای کمک به التهاب اضافه شوند. ( باید به درستی برای جلوگیری از بیماریها، مورد استفاده قرار گیرد). از دستورالعمل ها برای استفاده بهتر و روش صحیح تر کمک بگیرید.

استروئیدهای خوراکی نیز به طور قابل توجهی موثر هستند، به ویژه در کاهش پولیپ های بزرگ، اما آنها در بلند مدت می توانند اثرات جدی تری مانند استخوان های ضعیف و حساسیت بیشتری نسبت به عفونت داشته باشند. عفونت باکتریایی می تواند در سینوزیت مزمن، پیچیده شود و ممکن است نیاز به آنتی بیوتیک های مختلف و طول دوره درمان بیشتری داشته باشد. در بعضی موارد، به طور عمده زمانی که آنتی بیوتیک های خوراکی شکست خورده و جراحی امکان پذیر نیست، یا زمانی که عفونت فراتر از سینوس ها گسترش یافته ممکن است آنتی‌بیوتیک های داخلی مورد نیاز باشد.

گاهی اوقات مشکل اصلی آناتومیک، مانند پولیپ بینی، یک تیغه انحرافی بینی، گذرگاه های پارانازال و یا بافت ضخیم با سال ها عفونت است. در این مورد، جراحی حداقل عامل مهار کننده می‌باشد که ممکن است به کاهش تعداد و شدت عفونت سینوس و گاهی اوقات بازگرداندن عملکرد طبیعی سینوسی کمک کند. جراحی درمان نیست: پولیپ ها، به عنوان مثال، ممکن است رشد کند. هر وضعیتی متفاوت بوده، بنابراین مهم است که با متخصص بحث مطرح شود.

سینوزیت

چگونه سینوزیت درمان می شود؟

سینوزیت حاد و نیمه حاد

بیشتر موارد سینوزیت حاد بدون درمان حل می شود. با این حال، سینوزیت می تواند ناراحت کننده باشد، بنابراین مردم اغلب از داروهای خانگی و داروهای بیش از حد (OTC) برای از بین بردن علائم استفاده می کنند. در موارد زیر، فرد باید به دکتر را مراجعه کند:

علائم بیش از 7 تا 10 روز طول بکشد.

تب بالاتر از 101.5 درجه فارنهایت یا حدود 38.6 درجه سانتیگراد وجود داشته باشد.

سردرد بد وجود دارد که با داروهای بیش از حد (OTC) حل نمی شود.

اختلالات بصری رخ می دهد، و یا تورم در اطراف چشم است زیاد میشود.

علائم حتی بعد از مصرف آنتی بیوتیک ها توصیه شده توسط پزشک ادامه می یابد. اگر سینوزیت علت باکتریایی داشته باشد، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک ها را تجویز کند. اگر علائم پس از دوره دارو باقی بماند، فرد باید دوباره به دکتر مراجعه کند.

سینوزیت مزمن

سینوزیت مزمن معمولا به علت باکتری نیست، بنابراین آنتی بیوتیک ها بعید است که علائم را حل کنند. عفونت قارچی می تواند با داروهای ضد قارچی درمان شود. اسپری های کورتیکواستروئید می توانند در موارد مکرر کمک کنند، اما این نیاز به یک نظارت پزشکی است.  در سینوزیت آلرژیک، درمان آلرژی با کاهش و جلوگیری از قرار گرفتن در معرض آلرژن ها مانند اغلب حیوانات می تواند باعث کمتر شدن سینوزیت مزمن شود.

سینوزیت

عمل جراحی

مسائل ساختاری مانند یک تیغه انحرافی بینی ممکن است به جراحی نیاز داشته باشد. جراحی همچنین اگر پولیپ وجود داشته باشد یا اگر سینوزیت نسبت به سایر درمان ها مقاومت کند ممکن است توصیه شود. جراحی سینوس آندوسکوپی (FESS) روش اصلی مورد استفاده برای درمان است، اما سایر جراحی ها ممکن است مورد نیاز باشد زیرا بعضی دیگر از بینی ها اغلب تحت تاثیر قرار می گیرند.

اگر تیغه انحرافی به صورت انحصاری باعث ایجاد عفونت های مجدد شود، به عنوان مثال، یک اپراستال برای صاف کردن این استخوان و غضروف جراحی نیزاستفاده می شود. درمان ممکن است هنوز پس از جراحی برای جلوگیری از بازگشت سینوزیت مورد نیاز باشد. جراحی همیشه باید آخرین مرحله برای درمان سینوزیت در کودکان باشد و قبل از ادامه، نظر دوم توصیه می شود. وقتی به پزشک مراجعه میکنید روند بیماری خود را مطرح کنید:

شما چندین بار سینوزیت داشته اید، و این وضعیت به درمان پاسخ نمی دهد. علائم سینوزیت دارید که بیش از 10 روز طول می کشد. علائم شما پس از مراجعه به دکتر بهبود نمی یابند. اگر یک یا چند علائم زیر را داشته باشید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید، که می تواند عفونت جدی را نشان دهد:

  • تب
  • تورم یا قرمزی در اطراف چشم ها
  • سر درد شدید
  • تورم پیشانی
  • سردرگمی
  • دید دوگانه یا سایر تغییرات بینایی
  • گرفتگی گردن

عوارض جدی سینوزیت مزمن نادر است، اما ممکن است شامل موارد زیر باشد:

مشکلات بینایی اگر عفونت سینوسی شما به سمت چشم شما گسترش یابد، می تواند باعث کاهش بینایی یا احتمالا کوری شود که ممکن است دائمی باشد. عفونت ها، به طور غیر عادی، افرادی که مبتلا به سینوزیت مزمن هستند ممکن است مورد التهاب غشاء و مایع اطراف مغز و نخاع (مننژیت)، واقع شوند و عفونت در استخوان ها یا عفونت پوستی جدی داشته باشند. بیمه گران ممکن است از بیماران شواهد بیشتری مبنی بر اینکه جراحی برای سینوزیت است و برای جراحی زیبایی و بهبود ظاهر بینی، نمیباشد درخواست کنند.

سینوزیت

جلوگیری از سینوزیت

گزینه های زیادی وجود دارد که می توانید برای کاهش احتمال ابتلا به سینوزیت یا کاهش علائم سینوزیت اولیه انجام دهید. یکی از مهم ترین آن است که زهکشی را ارتقاء دهید. در اینجا برخی از پیشنهادات وجود دارد:

روزنه های خود را از بین ببرید

به روزنه ها اب آشامیدنی برسانید تا به پاک کردن مخاطهای اضافی و غشاهای مرطوب کمک کنید. بهترین زمان برای انجام آن در صبح و در شب، زمانی که دندان های خود را میشویید. در طول روز، از اسپری بینی برای رسلانتی مسائل مربوط به بینی استفاده کنید.

نوشیدن مقدار زیاد آب

این عمل کمک می کند تا موکوس نازک و شل شود. یک بطری آب در میز خود در محل کار،یا نزدیکی آشپزخانه برای یادآوری شما برای نوشیدن آب در طول روز کافی است. بخار را استنشاق کنید‌ در هنگام دوش گرفتن و یا آب جوشی را تهیه کرده، یک حوله را روی سر خود قرار دهید و با دقت خالی کنید تا از بخار آب به خوبی استفاده کنید. برای جلوگیری از سوختگی، فاصله خود را در ابتدا نگه دارید و به تدریج به یک حالت راحت تغییر جهت دهید.

اجتناب از محیط های خشک

با استفاده از مرطوب کننده ها در خانه (به ویژه، هنگام رفتن به تخت خواب) و محل کارتان می توانید از عبور آزاد باکتری ها و عوامل دیگر از بینی جلوگیری کنید.

هنگام خواب سر خود را بالا نگه دارید

مخاط در استخوان ها در شب افزایش میابد بنابراین سر خود را  با یک بالش یا چیزی شبیه به آن در سمت بالا نگه دارید.

به بینی خود توجه کنید

به راحتی میتوانید به نوبه خود به بینی و سوراخ های آن اهمیت دهید، دمیدن با نیروی زیاد می تواند عبور از بینی را تحریک کند و مخاط باکتری ها را به سرطان تبدیل کند.

اجتناب از آنتی هیستامین ها مگر اینکه تجویز شود

آنتی هیستامین ها موکوس را ضخیم و تخلیه آن را سخت تر می کنند. اما اگر سینوزیت شما توسط آلرژی ها ایجاد شود، پزشک شما ممکن است شما را با دارو های آنتی هیستامین درمان کند.

مراقب مواد ضد گرفتگی بینی باشید

عملکرد قرص های ضد گرفتگی بینی در رگ های خونی دارای غشاهای کوچک، حفظ پاپ های باز بینی است. اسپری های بینی حاوی فنیل افرین یا اکسپرمازول نیز به خوبی و با سرعت کار می کنند. اما به دلیل افزایش تورم پس از مصرف دارو ها بیش از یک روز ضریب خطر ابتلا به سرطان های بالینی بینی طی یک وابستگی به عنوان بازسازی، افزایش می دهد. (طبق گفته دکتر، یک اسپری کوتاهتر مانند 0.25٪ یا 0.5٪ NEO-Synephrine، کمتر احتمال دارد که اثرات مضرتری مانند افرونین ایجاد کند.) مواد ضد گرفتگی می توانند باعث افزایش فشار خون شوند، بنابراین اگر فشار خون بالا داشته باشید، از آنها بدون مشاوره استفاده نکنید.

زندگی با سینوزیت

سینوزیت اغلب با درمان حل میشود، چیزهایی هم که می توانید در خانه برای کمک به آن انجام دهید نیز وجود دارد:

بیشتر استراحت کنید

با دراز کشیدن به پشت شما می توانید سینوس های خود را بیشتر مسدود کنید.

به پهلو دراز بکشید

این به شما کمک می کند تا بهتر نفس بکشید میتوانید از یک بالش هم کمک بگیرید.

نوشیدن مقدار زیاد مایعات

استفاده بیشتر لز مایعات گرم می تواند به گلو درد شما کمک کند.

اعمال گرما

سعی کنید یک حوله گرم و مرطوب را در برابر صورت خود نگه دارید. می توانید از طریق یک پارچه یا حوله گرم تنفس کنید. این می تواند فشار سینوسی را از بین ببرد و به تسویه سینوس کمک کند.

اجتناب از الکل

الکل می تواند تورم را در سینوس های شما بدتر کند.

سینوزیت

چه داروهای خانگی می تواند فشار سینوس را از بین ببرد؟

یک فرد می تواند فشار سینوس را با دارو درمان کند، اما مقدار زیادی از داروهای خانگی نیز ممکن است به کاهش علائم و سرعت بخشیدن به بهبود کمک کند. سینوس ها تحت تأثیر پوستی به نام غشای مخاطی قرار می گیرند.  این غشاء بدن را با تولید مخاط، در برابر خاک و دیگر ذرات که ممکن است بیماری ایجاد کند، محافظت می کند. پوشش سینوس ها می تواند در صورت داشتن واکنش یا آلرژیک باشد.

تورم ممکن است منجر به احساس فشار در اطراف بینی، گونه ها و بالای چشم ها شود. این مناطق چهره ممکن است دردناک به نظر برسند. عفونت ها یا آلرژی ها می توانند منجر به فشار ناگهانی در سینوس شوند. پاک کردن بینی می تواند به کاهش این علائم کمک کند. در زیر جایگزین های طبیعی به حای دارو، برای فشار سینوسی بیش از حد است.

۱. اسپری بینی سالین

استنشاق سالین می تواند به پاک کردن یک بینی مسدود شده کمک کند. سالین را میتوان به راحتی  در خانه با استفاده از آب استریل، نمک و نوشابه سودا ساخت. ترکیبات زیر را ترکیب کنید:

_1/4 پاینت آب پاک

_1/4 قاشق چای خوری (TSP) نمک  _1/4 سودا

این را در یک زمان مشخص برای بینی خود استفاده کنید. به طور متناوب، از یک بطری اسپری تمیز و خشک استفاده کنید. به آرامی نازل را به یک سوراخ وارد کرده و محلول را داخل آن اسپری کنید. دو تا سه بار در روز تکرار کنید.

 

نتی پات

۲. نتی پات

بعضی از مردم از گلدان های نیتی استفاده می کنند تا بینی را تمیز کنند، که کمک می کند تا غشای مخاطی مخاطب را در سینوس ها حفظ کند. این دستگاه به نظر می رسد یک گلدان کوچک با لوله مانند طولانی میباشد. می توان آن را آنلاین خریداری کرد. در اینجا چگونگی استفاده از یک نتی پات ذکر شده است:

  • دست ها را بشویید
  • گلدان را با آب استریل پر کنید
  • به طور مستقیم به جایی تکیه دهید
  • سر را به سمت چپ مایل کنید
  • به آرامی دهانه آن را به بالاترین سوراخ  وارد کنید
  • از طریق دهان نفس بکشید
  • آب را به سوراخ بریزید

آب از یک سوراخ وارد میشود، که گرده، باکتری ها و دیگر ذرات را از بین میبرد. فرد باید این فرایند را در هر دو سوراخ تکرار کند. حتما لازم است که از آب استریل یا مقطر استفاده شود که می توان از یک داروخانه خریداری کرد، به طور متناوب به آب جوشیده ضربه بزنید و اجازه دهید به‌خوبی سرد شود.

۳. استنشاق بخار

میتوانید با استفاده از بخار برای باز کردن قسمت های بینی به کاهش فشار سینوس کمک کنید. استنشاق بخار در خانه آسان است. آب جوشیده را درون یک کاسه بزرگ ریخته و بچرخانید، در این حالت چهره به طور مستقیم بالاتر از آب قرار میگیرد. سر را با یک حوله پوشش دهید و از طریق بینی نفس بکشید.

۴.طب فشاربا انگشتان(روشی شبیه به طب سوزنی)

طب فشار بخش مهمی از طب سنتی چینی است. این شامل اعمال فشار به نقاط خاص در بدن می شود تا درد یا علائم بیماری را از بین ببرد. طبق نظر دانشمندان روشن نیست که آیا طب فشاری کار می کند، اما ممکن است برخی علائم را کاهش دهد. طب سوزنی برای درمان سرماخوردگی، انواع آنفولانزا و مشکلات سینوسی مورد استفاده قرار گرفته است. می توان آن را در خانه یا توسط یک متخصص حرفه ای انجام داد. مراقب باشید که فشار بیش از حد اعمال نکنید، چرا که باعث درد یا ناراحتی می شود. در اینجا چگونگی استفاده از طب فشار برای درمان سینوس ذکر شده است:

انگشتان هر دو دست را به هم متصل کنید دهید، شکل یک فنجان را تشکیل دهید؛ از دست های به هم متصل شده استفاده کنید تا پشت سر، جایی که گردن و جمجمه قرار دارد را نگه دارید فشار لمس انگشتان را گسترش دهید و مهره ها را در هر دو طرف ستون فقرات پیدا کنید.

از این فشار لمس برای ماساژ این منطقه در حلقه های کوچکتر استفاده کنید. آرامش و تنفس آرام و عمیقی داشته باشید. این عمل را برای مدت 4 تا 5 ثانیه در یک بازده زمانی انجام دهید. استفاده از نوک انگشتان برای ماساژ گونه ها و پل بینی نیز ممکن است به کاهش فشار کمک کند. این ماساژ باید ملایم انجام شود.

۵. آب گیری

در هر زمانی برای بدن فرد مناسب و ضروری است که آب گیری خود را حفظ کند. غشای مخاطی را در سینوس ها با نوشیدن مقدار زیادی مایعات حفظ کنید. مایعات به سینوس ها کمک می کنند تا به درستی کار کنند. آب، آب میوه و چای گیاهی جایگزین مناسبی برای چای و قهوه هستند.

۶.اعمال فشرده سازی با گرما

استفاده از گرما در منطقه سینوسی می تواند به کاهش فشار کمک کند. یکی از ساده ترین راه های انجام این کار با استفاده از یک دستکش گرم است. یک دستکش تمیز و مناسب را تحت تاثیر آب گرم قرار دهید و آن را بیرون بکشید. آن را به مدت چند دقیقه فشار دهید.

۷. روغن های ضروری

روغنهای ضروری روغن های طبیعی حاصل از گیاهان هستند. موسسه سینوسی آمریکایی توصیه می کند با استفاده از برخی از روغن های ضروری برای از بین بردن فشار سینوس اقدام کنید. منتول احساس گذر از بینی را تقویت میکند.چند قطره روغن به آب گرم اضافه کنید و به آرامی در بخار از طریق بینی نفس بکشید.

این روغن برخی از خواص بیهوشی را دارد، اما هیچ نظریه علمی ثابت نمی کند که منتول باعث می شود که گذرگاه بینی باز شود.روغنهای ضروری، از جمله منتول، به راحتی و انلاین در دسترس هستند. با این حال، مردم باید مطمئن باشند که این روغن ها را از منابع مورد اعتماد خریداری  میکنند.

۸. آرامش و استراحت

تمرکز بر کار یا مطالعات می تواند برای یک فرد با فشار سینوس دشوار باشد. داشتن یک استراحت و آرامش کافی می تواند به بهبود کمک کند.

۹. استفاده بیش از حد از دارو ها

مردم می توانند همانند مواد مخدر بیش از حد (OTC) به برخی دارو ها وابسته شوند که عبارتند از:

  • استامینوفن
  • ایبوپروفن
  • ناپروکسن
  • آسپرین

همگی اینها ممکن است به کاهش علائم از جمله درد موضعی، تب و سردرد کمک کنند.

۱۰. آب گیری

نوشیدن مقدار زیادی مایعات به طور واضح به مردم کمک می کند تا آب بدن را حفظ کنند و همچنین می توانند به حفظ مخاط فرد کمک کند. گزینه های خوب برای مایعات زمانی که یک فرد عفونت سینوس را دارد عبارتند از:

  • آب ساده
  • آب گرم با لیمو، عسل، یا زنجبیل
  • چای گیاهی
  • سبزیجات

۱۱. اعمال فشار با گرما

استفاده از فشار با گرم به صورت می تواند به کاهش درد و کاهش فشار در سینوس های مسدود شده کمک کند. برای ایجاد یک فشار گرم، یک پارچه را در آب گرم خیس کنید، آن را بیرون بکشید و در مناطق آسیب دیده چهره قرار دهید.

سینوزیت

درمان های طبیعی برای سرما خوردگی و سینوزیت

روی

مطالعات نشان می‌دهند که مکمل روی ممکن است به کاهش طول مدت سرماخوردگی و کاهش علائم مربوط به آن کمک کند. کارشناسان بر این باورند که این امر به این دلیل است که روی از رینوویروس، ویروسی که سبب بروز سرماخوردگی می شود و در بدن تکثیر می شود، پیشگیری می کند.

افراد می‌توانند روی را به صورت یک قرص، قرص های جویدنی و یا شربت مصرف کنند، اما همیشه باید از مقدار دوز مصرفی که بر روی بسته بندی درج شده، پیروی کنند. مصرف بیش از اندازه روی، باعث حالت تهوع و درد معده می‌شود. روی به صورت آنلاین در دسترس است و در داروخانه ‌ها به عنوان مکمل و یا اسپری بینی موجود می باشد. استفاده از اسپری روی برای بینی، می‌تواند به طور موقت، باعث از دست دادن حس بویایی افراد شود.

عسل

عسل خاصیت ضد میکروبی دارد. همین خاصیت ضد میکروبی، باعث می شود که بتواند با باکتری ها و ویروس ها مبارزه کند. یک مطالعه  نشان داد که عسل در تسکین سرفه، که یکی از علائم سرماخوردگی در کودکان بالای ۱ سال می باشد، موثر است. درکودکانی که کمتر از ۱ سال سن دارند، به خاطر بروز خطر بوتولیسم نوزاد، نباید از عسل برای درمان سرماخوردگی استفاده کرد.

افراد می‌توانند برای تسکین گلو درد و یا سرفه، مقداری عسل را به آب گرم اضافه کرده و مصرف کنند. اضافه کردن لیمو به این ترکیب، طعم اضافی را به آن می دهد و ویتامین C نیز دارد. افراد می‌توانند عسل را در فروشگاه ‌های خواربار فروشی، بازارهای محلی و یا به صورت آنلاین خریداری کنند.

اکیناسه (سرخارگل)

برخی افراد از عصاره گیاه اکیناسه ( سرخارگل)، برای کمک به پیشگیری از سرماخوردگی و تسکین علائم گرفتگی بینی استفاده می‌کنند. تحقیقات نشان داده اند که ترکیبات گیاه اکیناسه، ممکن است از سیستم ایمنی بدن حمایت کنند.  برخی از این ترکیبات خواص ضد ویروسی دارند و می توانند با ویروس‌های آنفلولانزا مبارزه کنند. تحقیقات در مورد تاثیر گیاه اکیناسه در درمان سرماخوردگی، تا امروز، نتایج مختلفی داشته است و برخی از مطالعات هیچ گونه فایده و سودی را در این زمینه نشان نداده اند.

مطالعات دیگری نشان داده اند که برخی از محصولات خاص اکیناسه ممکن است احتمال سرماخوردگی فرد را به میزان 10 تا 20 درصد کاهش دهند. افراد می‌توانند گیاه اکیناسه را به صورت مکمل و یا چای گیاهی خریداری کنند. اکیناسه یک گیاه محبوب است که بسیاری از افراد برای مقابله با آنفولانزا و سرماخوردگی از آن استفاده می کنند.

سیر برای سلامتی کودکان

سیر

سیر ممکن است با سرماخوردگی مبارزه کند زیرا دارای خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی است. یک مطالعه نشان داد افرادی که به صورت روزانه و به مدت 3 ماه، از سیر استفاده کرده اند، در مقایسه با گروه دارونما، کمتر دچار سرما خوردگی و سینوزیت شدند. سیر به مدت طولانی، به عنوان یک درمان خانگی برای سرماخوردگی وآنفولانزا  مورد استفاده قرار می گرفته است.

افراد می توانند سیر را به صورت خام بخورند و یا آن را به وعده های غذایی خود اضافه کنند و یا مکمل آن را مصرف کنند. به غیر از افرادی که به سیر حساسیت دارند، مصرف آن برای دیگر افراد، معمولا خطری ندارد. سیر تازه را به راحتی می توانید از سوپرمارکت‌ ها خریداری کنید. افرادی که مزه و طعم سیر  را دوست ندارند، می‌توانند مکمل های سیر را  به صورت آنلاین خریداری کنند.

منتول

گرفتگی سینوس ها و فشردگی مجاری هوایی، از علائم رایج سرماخوردگی هستند که  منتول به از بین بردن آنها کمک می کند. منتول از گونه گیاه نعناع می باشد و اثرات ضد باکتریایی و ضد درد دارد و یکی از اجزاء تشکیل‌دهنده بخور برای درمان سرماخوردگی می باشد. همچنین افراد می‌توانند منتول را به آب داغ اضافه کنند و بخار حاصل از آن را استنشاق کنند. اگرچه مطالعه ای که در سال ۲۰۱۳  انجام گرفت نشان داد که استنشاق منتول به کاهش سرفه ‌های ناشی از محرک ‌های محیطی کمک می کند، اما تحقیقات محدودی در مورد تاثیر آن در پاکسازی مجاری هوایی فشرده وجود دارد.

تحقیقات دیگری نشان داده اند که بخور منتول، اوکالیپتوس و کافور می تواند به طور قابل‌توجهی باعث بهبود خواب در کودکان و بزرگسالانی شود که دچار سرماخوردگی شده اند. با این حال، محققان دریافتند که خطرات می‌تواند بیشتر از مزایای آن باشد چون منتول می‌توانند سوزش و خارش پوست را افزایش دهد.

ویتامین D

ویتامین D3  ممکن است یک مکمل مفید برای پیشگیری یا کاهش ابتلا به سرماخوردگی باشد. نتیجه تحقیقات انجام گرفته، نشان می دهند که بین مصرف مکمل ویتامین D و کاهش سرماخوردگی در دانشجویان رابطه ای وجود دارد. افرادی که در آب و هوای سرد زندگی می‌کنند ممکن است متوجه شوند که مصرف یک مکمل، می تواند میزان سطح ویتامین D آنها را در طول ماه ‌های زمستان افزایش دهد، دقیقا زمانی که پوست آنها ممکن است در معرض تابش نور خورشید قرار نگیرد.

روغن پونه‌کوهی

پونه حاوی تیمول و کارواکرول است که هر دو دارای اثرات ضد باکتریایی هستند. افراد به طور سنتی از روغن های ضروری حاوی تیمول برای تسکین سردرد، اسهال، و سرفه استفاده می کنند. افراد ممکن است متوجه این نکته شوند که مصرف روغن پونه‌کوهی یا مالیدن آن بر روی قفسه سینه، به تسکین علائم سرماخوردگی کمک می‌کند.

کاهش استرس و داشتن یک خواب خوب

داشتن استرس یا کمبود خواب می تواند خطر ابتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا را افزایش دهد. یک مطالعه نشان می دهد که کاهش سطح استرس از طریق انجام فعالیت های تمرکز حواس و یا انجام تمرینات ورزشی، باعث کاهش خطر ابتلا به یکی از این دو  بیماری می شود.

افرادی که در یک برنامه تمرکز حواس یا ورزش شرکت می کنند، نسبت به گروه دارو نما، روزهای کاری کمتری را به خاطر ابتلا به بیماری، از دست داده اند. یک مطالعه جزئی و کوچک در سال ۲۰۱۵ نشان داد افرادی که ساعات کمتری از شبانه روز را می‌خوابند، نسبت به سرماخوردگی، آسیب پذیری بیشتری دارند.

ماست یونانی

پروبیوتیک ها

پروبیوتیک ها باکتری های زنده ای هستند که از سلامت دل و روده شما پشتیبانی می کنند و ممکن است به افراد کمک کنند تا از سرماخوردگی و آنفولانزا پیشگیری کنند. تحقیقات نشان داده اند که پروبیوتیک ها از سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس های آنفولانزا می توانند محافظت کنند.

در یک آزمایش کنترل شده، در افرادی که پروبیوتیک مصرف کرده بودند، نمونه های کمتری از موارد ابتلا به سرماخوردگی در مقایسه با افرادی که پروبیوتیک مصرف نکرده بودند، وجود داشت. افراد می توانند مکمل های پروبیوتیک را از فروشگاه های بهداشتی مواد غذایی و یا به صورت آنلاین خریداری کنند. پروبیوتیک ها در بسیاری از مواد غذایی نیز یافت می شود از جمله:

  • ماست
  • کلم ترش
  • میسو
  • تمپه

جینسینگ آمریکای شمالی

جینسنگ ممکن است به کاهش علائم سرماخوردگی و یا آنفولانزا کمک کند، اگر چه مطالعات صورت گرفته، نتایج متفاوتی را درمورد تاثیر  آن ارائه کرده اند. تحقیقات درباره تولیدات گیاهی که حاوی جینسینگ آمریکای شمالی هستند، نشان داد که خطر و طول مدت سرما خوردگی و سینوزیت و آنفولانزا را درافراد مسن‌ کاهش می‌دهد. افراد می توانند جینسینگ را به صورت خام و یا به شکل کپسول یا چای گیاهی مصرف کنند.

انواع توت ها

توت ها حاوی پلی فنول  هستند که دارای خواص ضد ویروسی می باشند و ممکن است بتوانند با ویروس های آنفولانزا مقابله کنند. تحقیقات نشان داده اند که اقطی (elderberries) می تواند علائم و  نشانه های آنفولانزا را کاهش دهد و نوشیدنی قره قاط نیز می تواند از عملکرد ایمنی بدن پشتیبانی کند.

برخی از مطالعات که در شرایط آزمایشگاهی انجام گرفته است، نشان می دهند که عصاره توت قابلیت مبارزه با ویروس آنفلوآنزا را دارد. توت فرنگی، زغال اخته، شاتوت و تمشک نیز منابع خوبی از ویتامین C هستند که می توانند به حمایت از سیستم ایمنی بدن کمک کنند.

ویتامین C

ویتامین C برای حفظ سلامتی سیستم ایمنی بدن، حیاتی و لازم است. بسیاری از افراد معتقدند که ویتامین C  ممکن است بتواند به کاهش مکرر سرما خوردگی و سینوزیت کمک کند. اگرچه هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نشان دهد مصرف ویتامین C مانع از سرماخوردگی می شود و یا علائم سرماخوردگی را کاهش می دهد، اما محققان پیشنهاد کرده‌ اند که مصرف منظم ویتامین C می‌تواند به برخی از مردم کمک کند.

با اینکه آنها می گویند که در این زمینه انجام تحقیقات بیشتری لازم است، اما ایمنی کلی و هزینه پایین ویتامین C به این معنی است که این روش، یک روش ایمن و مطمئن برای افرادی است که به طور جداگانه و منحصرا مورد آزمایش قرار می گیرند. مرکبات و آووکادو حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C هستند. افراد می‌توانند مکمل ویتامین C را از داروخانه ‌ها و یا به صورت آنلاین خریداری کنند.