خیلی از افراد از لبخند لثه ای راضی نیستند و باید بدانید که لبخند لثه نما معمولا در نتیجه ژنتیک به وجود می آید. در برخی بیماران هنگامی که دندان های دائمی رشد می کنند، لثه به درستی عقب نمی رود. برخی از اختلالات سبب رشد بیش از حد بافت لثه می شوند اما این اتفاق به ندرت می افتد. خط لثه پایین معمولا بدشکلی حساب نمی شود و روی سلامت دهان و دندان ها تاثیر منفی نمی گذارد. به همین خاطر است که لیفت لثه به عنوان یک جراحی زیبایی در نظر گرفته می شود و معمولا بیمه هزینه آن را تقبل نمی کند. در این مقاله از بخش دندانپزشکی دکتر سلام به لیفت لثه می پردازیم.
جراحی لیفت لثه
جراحی لیفت لثه نوعی جراحی زیبایی دندان ها است که بافت لثه را بر می دارد یا به آن شکل جدیدی می دهد تا قسمت بیشتری از دندان پیدا باشد و به دندان ها این امکان را بدهد که بلندتر به نظر برسند. معمولا جراحی لیفت لثه نسبت به سایر روش های درمانی دندانپزشکی مثل ونیر، خیلی گران قیمت نیست. خیلی از افراد با بافت اضافی لثه متولد می شوند و به همین خاطر دندان های آن ها معمولا کوچک و کوتاه به نظر می رسد.
برای افرادی که لبخند لثه ای دارند و از بافت اضافی اطراف دندان هایشان راضی نیستند، جراحی لیفت لثه نتایج زیبایی برای آن ها فراهم می کند. اگر به علت شکل لثه از لبخندتان راضی نیستید، برای کانتورینگ لثه گزینه مناسبی هستید. این پروسه زیبایی دندان ها که به آن اسکالپتینگ بافت یا تغییر شکل لثه هم می گویند می تواند خط لثه ناهموار را اصلاح کند و به شما لبخند رضایت بخشی را هدیه کند.
چه چیزی سبب خط لثه ناهموار می شود؟
یک سری موارد سبب پایین بودن و یا بلند بودن بیش از حد لثه ها می شوند. لثه ای که قسمت زیادی از دندان ها را پوشانده باشد می تواند سبب کوچک به نظر رسیدن دندان ها شود. این مشکلات می توانند به علت ژنتیکی، مشکلات سلامتی و مصرف برخی داروهای خاص اتفاق بیفتند. بلند بودن بیش از حد لثه هم می تواند سبب بلند به نظر رسیدن دندان ها شود که معمولا توسط عقب رفتن لثه اتفاق می افتد.
بیشتر بدانید: ارتودنسی چیست؟ + انواع، علل، کاربرد و سوالات متداول
این اختلالی است که در آن بافت لثه از روی دندان عقب می رود و ریشه دندان در معرض دید قرار می گیرد. عقب رفتن لثه نه تنها سبب بلند به نظر رسیدن دندان ها می شود بلکه می تواند سبب بروز مشکلات جدی همچون پوسیدگی برای دندان ها شود. عقب رفتن لثه می تواند نشان دهنده بیماری پریودنتال باشد. بیماری پریودنتال عبارت از بدتر شدن ساختار پشتیبان دندان ها (لثه و استخوان) است.
جراحی لیفت لثه: آیا ضروری است؟
جراحی لیفت لثه نوعی پروسه زیبایی در نظر گرفته می شود. در بیشتر موارد انجام این پروسه از نظر پزشکی ضروری نیست. بسیاری از افراد برای ارتقاء ظاهر خود لثه شان را اصلاح می کنند. اما بسیاری از افراد به عنوان قسمتی از پروسه پریودنتال (همچون افزایش طول تاج دندان و پروسه های اصلاحی) جراحی کانتورینگ لثه را انجام می دهند.
جراحی لیفت لثه چیست؟
جراحی لیفت لثه که به آن جینجیوکتومی هم می گویند پروسه ای است که در آن قسمت کوچکی از بافت لثه را بر می دارند، جایی که لثه با دندان ها در ارتباط است. این پروسه معمولا روی دندان های جلویی انجام می شود چون وقتی می خندید و صحبت می کنید دندان های جلو پیدا هستند.
گاهی به جراحی لیفت لثه ایجاد کانتور لثه ای هم می گویند. وقتی به این جراحی ایجاد کانتور لثه ای می گویند معمولا هدف بیشتر در خصوص اصلاح خط لثه است تا این که هدف اصلاح لبخند لثه ای داشته باشد. برخی از بیماران روی برخی دندان ها بافت بیشتری نسبت به سایر دندان هایشان دارند و همین سبب لبخند نامتقارن می شود. ایجاد کانتور لثه ای می تواند این عدم تقارن را برطرف کند و لبخند زیباتری به فرد ببخشد.
خلاصه جراحی لیفت لثه
جراحی لیفت لثه را گاهی با افزایش طول تاج دندان اشتباه می گیرند. افزایش طول تاج دندان پروسه متفاوتی است که شامل برداشتن استخوان و بافت لثه است. اما جراحی لیفت لثه تنها بافت لثه را بر می دارد. جراحی لیفت لثه برای درمان بیماری ها به کار نمی روند. انواع دیگری از جراحی لثه وجود دارند که برای اصلاح پریودنتیت (بیماری پیشرفته لثه) انجام می شوند و بیشتر به دلایل سلامتی صورت می گیرند.
به خاطر پیشرفت هایی که در زمینه جراحی لیفت لثه صورت گرفته، معمولا این پروسه بین افراد محبوبیت زیادی دارد. تکنولوژی لیزر مدرن لیفت لثه را سریع تر کرده، که با درد کمتری همراه است و زمان کمتری برای ریکاوری نیاز دارد.
در گذشته لیفت لثه با ایجاد برش و گاهی بخیه همراه بود. امروزه بیشتر دندانپزشکان از تکنولوژی ای به نام لیزر دندانپزشکی بافت نرم استفاده می کنند تا به آرامی قسمتی از بافت لثه را بردارند. لیزر رگ های خونی را کاتتریزه (منظور سوزاندن و بستن) می کند، مقداری از بافت را بر می دارد و سبب خونریزی کمتر، ورم کمتر و بهبود سریع تر می شود.
بیشتر بدانید: پل های دندانی یا بریج؛ انواع، نحوه انجام و سوالات متداول
پروسه لیفت لثه گاهی همراه با سایر پروسه های زیبایی (مثلا در ادامه درمان ارتودنسی) انجام می شود. سایر روش های افزایش طول دندان شامل ونیر و باندینگ هستند که هر کدام از آن ها می توانند به جای لیفت لثه یا در ترکیب با آن استفاده شوند. اگر لبخند لثه ای یا دندان های کوچک دارید، لیفت لثه انتخاب مناسبی برای ارتقاء ظاهر لبخندتان است.
چه چیزی سبب لبخند لثه ای می شود؟
وقتی بافت لثه بیش از حد رشد می کند و دندان ها را می پوشاند، هنگامی که فرد لبخند می زند قسمت بیشتری از لثه پیداست و دندان ها کوچک تر به نظر می رسند. این اتفاق گاهی بعد از استفاده از بریس دندان، به علت تغییرات هورمونی یا به عنوان عوارض جانبی مصرف برخی داروها اتفاق می افتد. لبخند تنها شامل دندان ها نیست. تمام قسمت هایی که روی لبخند تاثیر می گذارند باید در توازن با هم باشند تا فرد لبخند زیبایی داشته باشد. یکی از قسمت های لبخند که معمولا از آن غافل می شوند و آن را نادیده می گیرند لثه است.
در مراکز دندانپزشکی، پزشکان بررسی می کنند که آیا لثه نامتوازن است یا نه، چون این مورد خیلی روی زیبایی لبخند تاثیر گذار است. از طریق پروسه لیزر دیود ساده می توان مشکلات لثه را حل کرد، توازن ایجاد کرد و لبخند فرد را بهبود بخشید. می توان با کمک این کار لبخند متوازن تری برای افراد ایجاد کرد.
آیا جراحی لیفت لثه یا کانتورینگ لثه محدودیتی هم دارد؟
محدودیت جراحی لیفت لثه به این بستگی دارد که قرار است تا چه حد اسکالپتینگ با لیزر انجام شود. تنها به میزان خاصی بافت لثه در اطراف دندان ها نیاز است تا بتوان توازن سالمی بین دندان و لثه برقرار کرد. این اندازه را عرض بیولوژیک می گویند. اگر لبخند لثه ای دارید که با لیزر به تنهایی قابل اصلاح نیست روش های دیگری هستند که می توان از آن ها هم استفاده کرد.
برای بررسی این که برای اصلاح لبخند لثه ای چه کارهایی می توان انجام داد باید به پزشک مراجعه کرد. پزشک از دهان تصاویر دیجیتالی تهیه می کند و آن ها را بررسی می کند. علاوه بر این دندانپزشک لثه فرد را هم بررسی می کند تا ببیند بهترین راه برای رسیدن به نتیجه دلخواه فرد چیست.
بعد از جراحی لیفت لثه
در این جراحی به بخیه نیازی نیست و این پروسه خیلی سریع و معمولا بدون هیچ درد خاصی انجام می شود. حدود ۲۴ ساعت بعد از این جراحی می توانید بخورید و بنوشید و حدود یک هفته بعد کاملا بهبود خواهید یافت. هر گونه درد بعد از این پروسه را می توان با مصرف داروهای بدون نیاز به نسخه برطرف کرد. می توان بلافاصله بعد از جراحی این داروها را مصرف کرد.
اگر پروسه لیفت لثه به همراه سایر جراحی های زیبایی انجام شده باشد، زمان ریکاوری می تواند طولانی تر باشد. پزشک می تواند مدت زمان احتمالی ریکاوری را تخمین بزند. برای اطمینان از دوام نتایج رضایت بخش و طولانی مدت، بعد از این جراحی باید مرتب به پزشک مراجعه کنید، در خانه توصیه های پزشک را رعایت کنید و بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرید.
بیشتر بدانید: چکار کنیم که دچار عفونت لثه نشویم
این کار سبب منع عفونت و پیشگیری از عقب رفتن لثه می شود و باعث زیبا و سالم به نظر رسیدن لبخند جدیدتان می شود. هر پروسه تهاجمی و هر گونه جراحی یک سری خطرات دارد. قبل از انجام هر نوع جراحی باید از متخصص مربوطه درباره خطرات آن سوال بپرسید.
چرا هنگامی که بعضی از افراد می خندند لثه هایشان نمایان می شود؟
گاهی اوقات دلیل این موضوع این است که دندان ها به علت این که توسط بافت لثه پوشانده شده اند، خیلی کوتاه به نظر می رسند. گاهی دلیلش این است که دندان های فرد بیش از حد معمول کوچک هستند یا لب بالا کوتاه تر از حد معمول است. به طور کلی دلیل اصلی لبخند لثه ای ژنتیکی است اما دندانپزشک می تواند خط لثه را با دندان ها هماهنگ کند.
مزایای لیفت لثه چه هستند؟
بسیاری از مزایای لیفت لثه شامل این مواردند:
- افزایش طول دندان ها
- مشاهده نسبت مناسبی از دندان ها هنگام لبخند
- تقویت ظاهر لبخند
جراحی لیفت لثه تنها در یک جلسه می تواند لبخندی رضایت بخش برای فرد به ارمغان بیاورد. برای راحت بودن فرد در طی این پروسه، دندانپزشکان استفاده از مسکن هایی را پیشنهاد می دهند تا اطمینان حاصل کنند که افرادی که تحت درمان لیفت لثه و سایر روش های درمانی هستند تجربه رضایت بخش و راحتی خواهند داشت.
پروسه لیفت لثه
در طی این پروسه پزشکان از لیزر دندانپزشکی بافت نرم و کانتورینگ برای اصلاح بافت اضافی لثه استفاده می کنند تا لبخندی زیبا و متقارن برای فرد ایجاد کنند. تنها در طی چند دقیقه، لیزر میزان کافی مینای دندان را به معرض نمایش می گذارد که روی لبخند تاثیر مثبتی دارد. لیزر دندانپزشکی بافت نرم به فرد این امکان را می دهد که به تکنولوژی با دقتی دسترسی داشته باشد. برخی از مزایای لیزر دندانپزشکی بافت نرم شامل این مواردند:
- خونریزی جزئی و گاهی عدم خونریزی
- ورم جزئی و گاهی عدم ورم
- نبود بخیه
- برداشتن دقیق بافت سبب درمان درست می شود.
- اذیت شدن و درد جزئی
- زمان بهبود کم
چه کسی گزینه مناسبی برای انجام جراحی لیفت لثه است؟
افرادی که بافت اضافی لثه یا مشکلات مربوط به خط لثه دارند، تا زمانی که سالم باشند، سیگار نکشند و از نظر بهداشت دهان و دندان در سطح مناسبی باشند، برای انجام اسکالپتینگ لثه گزینه مناسبی هستند. دندانپزشک بیمار را معاینه می کند تا ببیند که آیا او گزینه مناسبی برای انجام پروسه لیفت لثه هست یا نه.
بیشر بدانید: روش های درمانی مختلف برای بیماری های لثه
علاوه بر این، خط لثه به طور جزئی بررسی می شود تا مشخص شود که کدام قسمت ها به کانتورینگ نیاز دارند و چگونه می توان به تقارن بین خط لثه و دندان ها دست پیدا کرد. دلایل زیادی نیستند که فرد را برای انجام پروسه لیفت لثه گزینه مناسبی نمی دانند و در زیر به برخی از آن ها اشاره شده است:
- افرادی که بیماری لثوی دارند.
- افرادی که نسبت به مواد بیهوشی آلرژی دارند.
- افرادی که هنوز دندان های دائمی در حال رشد دارند.
بعد از جراحی لیفت لثه چگونه لثه ام را سالم نگه دارم؟
بعد از جراحی لیفت لثه باید یک سری نکات را رعایت کنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن به بهترین نتیجه برسید:
- برای مقابله با هر گونه درد بعد از انجام جراحی لیفت لثه، دوز مناسبی از داروهای بدون نیاز به نسخه دریافت کنید. از جمله این داروها می توان به ایبوپروفن اشاره کرد.
- تا زمانی که اثر داروهای بیهوشی از بین نرفته، از خوردن و آشامیدن بپرهیزید. این سبب پیشگیری از هر گونه آسیب به لثه می شود.
- در خانه به رعایت بهداشت دهان و دندان اهمیت بدهید. به آرامی مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. می توانید بدون ایجاد فشار زیاد به قسمتی که جراحی روی آن انجام شده، به میزان ممکن پلاکت ها را برطرف کنید.
- اگر از شوینده دهان استفاده می کنید حتما به خاطر داشته باشید که از نوع بدون الکل آن استفاده کنید. می توانید چندین روز بعد از این پروسه از محلول شستشوی آب نمک استفاده کنید.
- سیگار نکشید و از محصولات تنباکو استفاده نکنید چون انجام این کارها ممکن است که پروسه بهبود را به تاخیر بیندازد. حتی می توانید از این موقعیت به عنوان فرصتی برای ترک مصرف دخانیات استفاده کنید تا از بهداشت دهان و دندان و لبخند زیبای خود محافظت کنید.
لیفت لثه نقش مهمی در برنامه های درمانی مربوط به دهان و دندان ایفا می کند. لیفت لثه می تواند فرایند سفید کردن دندان ها را تکمیل کند یا به ونیرها ظاهر طبیعی تری در خط لثه ببخشد.
چه پزشکانی لیفت لثه را انجام می دهند؟
بسیاری از دندانپزشکان و متخصصان بیماری های لثوی می توانند فرایند کانتورینگ لثه را انجام دهند. قبل از انجام این فرایند از پزشک درباره تجربه اش در خصوص انجام آن سوال بپرسید.
لیفت لثه : هزینه آن به چه صورت است؟
هزینه کانتورینگ لثه به اندازه قسمتی که روی آن کار انجام شده بستگی دارد. هزینه کانتورینگ لثه با توجه به شرایط هر فردی با فرد دیگر فرق دارد. معمولا اگر کانتورینگ لثه برای اهداف زیبایی انجام شود بیمه هزینه آن را تقبل نمی کند.
لیفت لثه : خطرات
هیچ جراحی ای بدون عوارض جانبی و خطر نیست. خطرات مربوط به کانتورینگ لثه هم شامل این مواردند:
- عکس العمل آلرژیک به مواد بیهوشی (نادر)
- بازگشت بافت لثه
اگر از ظاهر دندان ها و لثه تان راضی نیستید از پزشک درباره این که کانتورینگ لثه برای شما مناسب است یا نه سوال بپرسید. اما به خاطر بسپارید که مثل هر عمل جراحی زیبایی دیگر، نتیجه نهایی این عمل هم به مهارت پزشک بستگی دارد. قبل از مراجعه به پزشک حتما خوب درباره تخصص او تحقیق کنید. از پزشک بخواهید که تصاویر کارهایی که انجام داده را به شما نشان دهد تا از تصمیم خود بیشتر مطمئن شوید.
لبخند لثه ای چیست؟
لبخند لثه ای شرایطی است که طی آن دندان های شخص به علت میزان غیر عادی بافت لثوی کوتاه به نظر می رسند. به عبارت دیگر، لثه قسمت زیادی از دندان را می پوشاند. وقتی هنگام لبخند، میزان لثه ای که پیداست خیلی بیشتر از حد معمول است فرد احساس می کند که لبخند غیر جذاب و لثه ای دارد.
کسانی که لبخند لثه ای دارند معمولا از نشان دادن دندان های خود احساس خوبی ندارند. این افراد اعتماد به نفس خود را از دست می دهند. اگر چنین مشکلی دارید می توانید با مراجعه به پزشک و اصلاح خط لثه لبخندی زیبا داشته باشید.
تغییر موقعیت خط لثه
جراحی لیفت لثه، خط لثه دندان های بالایی را با بالا بردن خط لثه اصلاح می کند. این جراحی به نشان دادن بیشتر ساختار دندان و ارتقاء لبخند کمک می کند. تحقیقات نشان داده اند که ۱۴% از زنان و ۷% از مردان لبخند لثه ای دارند. وقتی صحبت از لبخند رضایت بخش می شود لثه و دندان ها باید به میزان خاصی مشخص باشند. با برداشتن بافت اضافی لثه، دندان ها و لثه به هنگام لبخند به میزان مناسب خود را نشان می دهند.
بسیاری از دندانپزشکان جراحی های زیبایی دندانپزشکی را انجام می دهند اما جراحی لیفت لثه حتما باید تحت نظر یک متخصص ماهر و با تجربه انجام شود.
فرنکتومی لثه
فرنکتومی از طریق جراحی، فرنوم دهان را اصلاح می کند. فرنوم لایه هایی از بافت است که زیر زبان یا در لب بالا قرار دارد. فرنوم های فراوانی در دهان قرار دارند. برجسته ترین فرنوم، فرنومی است که در جلوی دندان های بالا و پایین قرار دارد. وقتی فرنوم به نحوی قرار گرفته باشد که در نحوه قرار گرفتن دندان ها دخالت کند یا سبب عقب رفتن لثه شود، باید با یک پروسه جراحی ساده آن ها را اصلاح کرد.
مزیت های فرنکتومی چه هستند؟
فرنکتومی فرایندی ساده است که به سلامت طولانی مدت لثه و دندان ها کمک می کند. علاوه بر این، فرنکتومی بعد از درمان ارتودنسی از بازگشت مشکلات پیشگیری می کنند.
جراحی موکوجینجیوال
وقتی عقب رفتن لثه اتفاق می افتد، بدن توانایی مقابله طبیعی خود در برابر باکتری ها و آسیب را از دست می دهد. وقتی عقب رفتن لثه اتفاق می افتد، بازسازی لثه با کمک پیوند بافت امری ضروری است. وقتی عقب رفتگی لثه جزئی باشد، به میزان جزئی بافت سالم وجود دارد و از دندان ها محافظت می کند و در این شرایط به درمان خاصی به جز مراقبت در خانه نیازی نیست.
اما وقتی عقب رفتگی لثه پیشرفت کرده باشد و به غشاء مخاطی (بافت لثه متصل به لب ها و گونه ها) رسیده باشد، اولین خط دفاعی در برابر نفوذ باکتری ها از بین می رود. پیوند بافت برای حل چنین مشکلاتی انجام می شود. برای پیوند بافت یک تکه نازک از بافت سقف دهان یا قسمت های اطراف را بر می دارند تا بافت لازم در اطراف دندان را فراهم کنند.
بیشتر بدانید: از روی لثه ها می توان چه بیماری های را تشخیص داد؟
پیوند بافت لثه برای پوشاندن قسمت هایی از ریشه دندان که در معرض دید هستند انجام می شود. هدف اصلی این پروسه ایجاد بافت محکم در اطراف دندان ها برای محافظت بهتر در مقابل بیماری های لثوی است. پیوند آزاد لثه در مقایسه با پیوند بافت همبند معمولا هنگامی انجام می شود که پوشاندن ریشه دندان احتمال وقوع ندارد.
ترمیم عقب رفتن ریشه (پیوند بافت همبند زیر اپی تلیال)
عقب رفتن لثه در نتیجه حرکت خط لثه زیر ریشه دندان اتفاق می افتد. عقب رفتن لثه در نتیجه از دست دادن استخوان اطراف دندان ها اتفاق می افتد. این عقب رفتن می تواند یک دندان را تحت تاثیر بگذارد یا در دهان پخش شود. علائم این اختلال متفاوت هستند.
گاهی هیچ علائمی دیده نمی شود و گاهی حساسیت دندان، التهاب بافت، در معرض قرار گرفتن ریشه دندان، پیشرفت حفره دندان و مشکلات زیبایی دیده می شوند. امروزه عقب رفتن ریشه به راحتی با فرایند پیوند بافت درمان می شود.
چرا درمان لبخند لثه ای با لیفت لثه بهتر از درمان با بوتاکس است؟
برای درمان لبخند لثه ای از بوتاکس هم استفاده می شود. نوروتوکسین به طور موقت حرکات عضلات مربوطه را به تاخیر می اندازد. پس هنگامی که بوتاکس به درون ماهیچه پشت لب بالا تزریق می شود، ماهیچه ها حرکت نمی کنند و لب بالا پایین تر می آید. این روش برای پوشاندن لبخند لثه ای استفاده می شود چون لب بالا قسمت بیشتری از لثه را می پوشاند.
به طور کلی با در نظر گرفتن تمام چیزهایی که گفته شد، استفاده از بوتاکس به این منظور معایبی هم دارد. اولین نقطه منفی این است که این درمان موقتی است. این به این معناست که درمان های مکرر برای نتایج ماندگار نیازند. اما جراحی لیفت لثه نتایج ماندگار ایجاد می کند. دوم این که تزریق سبب پایین آمدن بیش از حد لب بالا می شود.
سوم این که بوتاکس می تواند مانع از لبخند شود. هدف درمان پروسه های اصلاح لثه این است که به بیماران این امکان را بدهند تا لبخند خود را نشان دهند نه این که آن ها را از خندیدن منع کند. در آخر بوتاکس برخلاف جراحی لیفت لثه، روی طول واقعی لثه تاثیری ندارد.
سایر پروسه های مربوط به دندان
کراون دندان
کراون دندان روکشی برای پوشاندن دندان آسیب دیده، شکسته، ضعیف شده و ترک خوردگی دندان است. این پروسه شامل تراشیدن دندان آسیب دیده و قرار دادن کراون روی آن است. کراون ها از مواد متفاوتی همچون فلز، پورسلین و سرامیک ساخته شده اند. کراون دندان آسیب دیده را کاملا می پوشاند و لبخند زیبا به فرد می بخشد.
ونیر
ونیرها هم همچون کراون برای ارتقاء ظاهر دندان ها استفاده می شوند اما کل دندان را نمی پوشانند و تنها بخش جلویی آن را می پوشانند. برای قرار دادن ونیر، جلوی دندان باید تراشیده شود اما نه به اندازه ای که برای کراون دندان را می تراشند. از این روش بیشتر برای بهتر کردن ظاهر دندان های بد رنگ، ساییده و لب پر شده استفاده می شود.
قیمت ونیرها با توجه به مواد استفاده شده متفاوت است اما معمولا قیمت آن پایین تر از کراون است. دلیل ارزان تر بودن آن به این علت است که کراون تنها سطح جلویی دندان ها را می پوشاند و کل دندان ها را نمی پوشاند. با استفاده از ونیر همراه با جراحی لیفت لثه، بیماران می توانند با اعتماد به نفس لبخند زیبا و دندان های سفید خود را به نمایش بگذارند.
درمان با پیوند لثه
درمان لیفت لثه مشکل اضافی بودن لثه را برطرف می کند اما پیوند لثه برعکس است و روی درمان کم بودن بافت لثه و در معرض قرار گرفتن ریشه دندان و خود دندان ها تمرکز می کند.
- جراحی پیوند بافت لثه به قسمت هایی که بافت لثه کمی دارند، بافت لثه پیوند می زند.
- این جراحی ترمیمی ظاهر لبخند را ارتقاء می بخشد.
- اگر به علت مشکلات دندان و مشکلات بایت دچار عقب رفتن لثه شده اید، پروسه پیوند بافت لثه می تواند به شما کمک کند.
- این پروسه به ترمیم بافت از دست رفته و لبخندی سالم کمک می کند.
- این فرایند موثر است و اعتماد به نفستان را بالا می برد.
در طول جراحی پیوند بافت لثه، دندانپزشک خط لثه را ترمیم می کند. جراحی پیوند بافت لثه دقیقا نقطه مقابل جراحی لیفت لثه است. در طی این جراحی، پزشک بافت سالم و طبیعی را به قسمت هایی از لثه پیوند می زند و سبب ایجاد لبخند سالم و طبیعی می شود.
بسیاری از افراد به علت بیماری های لثوی به این روش ترمیمی نیاز دارند. اگر دچار بیماری هایی مثل پریودنتیت یا جینجیویت هستید، این اختلالات سبب عقب رفتن لثه می شوند. این اتفاق با سرعت خیلی پایین می افتد و به همین خاطر است که معمولا دیر متوجه آن می شوند. به هر حال، اگر این آسیب ها به موقع درمان نشوند می توانند افزایش یابند.
وقتی حجم زیادی از لثه از دست رفته باشد، بیشتر دندان و گاهی ریشه دندان در معرض دید قرار می گیرند و سبب حساسیت و آسیب به استخوان های پشتیبان می شوند و احتمال از دست دادن دندان هم در این شرایط افزایش پیدا می کند. با این نوع روش ترمیمی، پزشکان می توانند از دست رفتن لثه را اصلاح کنند، بافت موجود را ترمیم کنند و ظاهر رضایت بخشی را برای شما به ارمغان بیاورند.
چه کسی گزینه مناسبی برای انجام جراحی پیوند بافت لثه است؟
تنها راهی که می توان فهمید برای انجام جراحی پیوند بافت لثه گزینه مناسبی هستید یا نه، این است که برای معاینه نزد دندانپزشک بروید. گاهی نیز در طی انجام سایر پروسه های مربوط به دندان و ملاقات های مرتب با دندانپزشک، او تشخیص می دهد که فرد باید این کار را انجام دهد. سلامت دهان و دندان امری ضروری است و داشتن لثه سالم برای پشتیبانی از دندان ها اساسی است و به نگه داشتن دندان ها در جای خود کمک می کند.
در برخی موارد اگر دچار عقب رفتن لثه شده باشید دندانپزشک انجام پیوند بافت لثه را پیشنهاد می دهد. اگر دندان هایتان به دمای سرد و گرم و مصرف برخی مواد غذایی ادویه دار و شیرین حساس هستند، می توانید این فرایند را انجام دهید. اگر هنگامی که در آینه نگاه می کنید می بینید که دندان هایتان از حد معمول کشیده تر هستند انجام پیوند بافت لثه می تواند به شما کمک کند. این موضوع نشان دهنده عقب رفتن لثه و در معرض قرار گرفتن ریشه دندان هاست.
اگر متوجه افزایش فضا بین دندان هایتان شدید، این می تواند نشان دهنده بیماری پریودنتال باشد. بیرون بودن ریشه دندان روی زیبایی دندان ها خیلی تاثیر می گذارد. درست است که معمولا جراحی پیوند بافت لثه را نوعی فرایند زیبایی می دانند اما اگر در معرض از دست دادن دندان هستید هم انجام این جراحی به شما پیشنهاد می شود. پس برای مراجعه به دندانپزشک دیر نکنید.
جراحی پیوند بافت لثه چگونه انجام می شود؟
در طول جراحی پیوند بافت لثه، به بافت سالم برای قسمت هایی از لثه که عقب رفته اند و جاهایی که از دست رفتن بافت چشمگیر است، نیاز است. برای انجام این کار پزشکان از بافت های خود فرد استفاده می کنند. در برخی شرایط این بافت را از سقف دهان بر می دارند. این گزینه مناسبی است چون نوعی هماهنگی طبیعی ایجاد می کند و ریسک عفونت را پایین می آورد.
اگر فرد به دلایلی امکان انجام چنین کاری را نداشته باشد، دندانپزشکان از پوست های موجود در بانک بافت استفاده می کنند. این فرایند در مطب پزشک انجام می شود و انجام آن بین ۱ تا ۳ ساعت وقت می برد. پزشک از بیحسی موضعی استفاده می کند. بعد از انجام آن احساس درد جزئی خواهید داشت که با مصرف داروهای مسکن قابل کنترل است. امکان ایجاد ورم وجود دارد که چند روز بعد از انجام جراحی بهبود می یابد.