ورم ریوی یک بیماری است که در اثر وجود مایعات اضافی در ریه ها ایجاد می شود. این مایع در کیسه های هوایی ریه ها جمع می شود و تنفس را دشوار می کند. در بیشتر موارد، مشکلات قلبی باعث ورم ریوی می شود. اما مایعات می توانند به دلایل دیگری از جمله ذات الریه، قرار گرفتن در معرض برخی از سموم و داروها، ضربه به دیواره قفسه سینه و قرار گرفتن در ارتفاعات بالا نیز در ریه جمع شوند. در این مقاله از بخش بیماری ها دکتر سلام ما به بررسی ورم ریوی و راه های تشخیص علائم می پردازیم.
علائم ورم ریوی
ورم ریوی که به طور ناگهانی ایجاد می شود (ورم حاد ریوی) یک وضعیت اورژانسی است که نیاز به مراقبت فوری دارد. ورم ریوی بعضی اوقات می تواند کشنده باشد، اما اگر فورا تحت درمان قرار گیرد، بهبود می یابد. درمان ورم ریوی بسته به علت متفاوت است اما به طور کلی درمان شامل اکسیژن درمانی و داروها است.بسته به علت، علائم و نشانه های ورم ریوی ممکن است به صورت ناگهانی ظاهر شود یا با گذشت زمان بروز کند.
علائم و نشانه های ورم ناگهانی (حاد) ریوی
- تنگی شدید نفس یا مشکل در تنفس که در هنگام فعالیت یا دراز کشیدن بدتر می شود
- احساس خفگی یا غرق شدن که هنگام دراز کشیدن بدتر می شود
- خس خس سینه
- پوست سرد و مرطوب
- اضطراب، بی قراری یا احساس ترس
- سرفه ای که خلط ایجاد می کند و ممکن است آغشته به خون باشد
- لب های روشن
- ضربان قلب سریع و نامنظم (تپش قلب)
علائم و نشانه های طولانی مدت (مزمن) ورم ریوی
- در هنگام فعالیت فیزیکی تنگی نفس بیشتری نسبت به حالت طبیعی وجود دارد
- مشکل در تنفس همراه با فشار
- تنفس در هنگام دراز کشیدن مشکل است
- خس خس
- بیدار شدن از خواب در شب با سرفه یا احساس سختی در تنفس که ممکن است با نشستن تسکین یابد
- افزایش سریع وزن
- تورم در اندام تحتانی
- خستگی
علائم و نشانه های ورم ریوی در ارتفاع زیاد (HAPE)
HAPE می تواند زمانی اتفاق بیافتد که افراد در ارتفاعات بسیار زیاد به ورزش یا فعالیت می پردازند.
علائم و نشانه ها مشابه مواردی است که با ورم حاد ریوی رخ می دهد و شامل موارد زیر است:
- تنگی نفس بعد از ورزش
- سرفه کردن
- دشواری در بالا و پایین رفتن، که به مشکل در راه رفتن بر روی سطوح صاف منجر می شود
- تب
- خستگی
- سرفه ای که خلط ایجاد می کند که ممکن است آغشته به خون باشد
- ضربان قلب سریع و نامنظم (تپش قلب)
- ناراحتی قفسه سینه
- سردرد، که ممکن است اولین علامت باشد
تنگی نفس غیر قابل توضیح طبیعی نیست و برای یافتن دلیل باید به پزشک مراجعه کنید. ورم ریوی می تواند یک وضعیت خطرناک برای زندگی باشد. افراد مبتلا به مشکلات تنفسی، باید فوراً به بخش مراقبت های اضطراری مراجعه کنند. علاوه بر سختی در تنفس، این افراد ممکن است ضعف، بی حالی، رنگ پریدگی و تعرق را تجربه کنند. ممکن است بیماری با سرفه خلط دار همراه باشد.
ورم ریوی یا پلورال افیوژن
ورم ریوی هنگامی اتفاق می افتد که مایع در داخل ریه ها و در آلوئول ها جمع شود و نفس کشیدن را سخت کند. پلورال افیوژن هم به معنی وجود مایعات در ناحیه ریه است و گاهی اوقات به آن “آب آوری ریه ها” نیز گفته می شود. با این حال، در پلورال افیوژن، مایعات آبی در لایه های پلور که خارج از ریه ها هستند جمع می شوند. این وضعیت می تواند ناشی از نارسایی قلبی، سیروز یا آمبولی ریوی باشد. همچنین می تواند بعد از عمل قلب اتفاق بیفتد.
بیشتر بخوانید: الکتروکاردیوگرام چیست + نکات طلایی
علل ورم ریوی
ریه های شما حاوی تعداد زیادی کیسه هوا کوچک و الاستیک به نام آلوئولی هستند. با هر بار تنفس، این کیسه های هوا اکسیژن می گیرند و دی اکسید کربن آزاد می کنند. به طور معمول، تبادل گاز بدون مشکل صورت می گیرد. اما در شرایط خاص، آلوئولی ها به جای هوا از مایعات پر می شوند و مانع از جذب اکسیژن در جریان خون شما می شوند. دلایل زیادی می تواند باعث تجمع مایعات در ریه های شما شود، اما بیشتر آنها با قلب شما ارتباط دارد (ورم ریوی قلبی). درک رابطه بین قلب و ریه ها می تواند دلیل این اتفاق را توضیح دهد.
قلب شما چگونه کار می کند
قلب شما از دو محفظه فوقانی و دو محفظه تحتانی تشکیل شده است. محفظه های بالایی (دهلیز راست و چپ) خون ورودی را دریافت می کنند و آن را درون محفظه های تحتانی پمپ می کنند. محفظه های تحتانی (بطن های عضلانی راست و چپ) خون را از قلب شما به بیرون پمپ می کنند. دریچه های قلب – که جریان خون را در جهت صحیح حرکت می دهند – دروازه هایی در دهانه های محفظه هستند.
به طور معمول، خون دی اکسید شده از سرتاسر بدن وارد دهلیز راست می شود و به بطن راست یعنی جایی که از طریق رگ های خونی بزرگ (شریان های ریوی) خون به ریه های شما پمپ می شود، می رود. در آنجا خون دی اکسید کربن را آزاد کرده و اکسیژن جذب می کند. سپس خون غنی از اکسیژن از طریق رگ های ریوی به دهلیز چپ باز می گردد و از طریق دریچه میترال به داخل بطن چپ جریان می یابد و سرانجام از طریق شریان بزرگ دیگری به اسم آئورت از قلب خارج می شود.
دریچه آئورت در پایه آئورت از برگشت جریان خون به داخل قلب جلوگیری می کند. خون از طریق آئورت به بقیه بدن می رسد.
ورم ریوی مرتبط با قلب (کاردیوژنیک)
ورم ریوی کاردیوژنیک نوعی ورم ریوی است که به دلیل افزایش فشارها در قلب ایجاد می شود. این حالت معمولاً زمانی اتفاق می افتد كه بطن چپ قادر به پمپ كردن خون کافی از ریه های شما نباشد (نارسایی احتقانی قلب). در نتیجه فشار داخل دهلیز چپ و سپس رگ ها و مویرگ های موجود در ریه های شما افزایش می یابد و باعث می شود که مایعات از طریق دیواره های مویرگی به داخل کیسه های هوا منتقل شوند.
شرایط پزشکی ای که می تواند باعث ضعف بطن چپ و در نهایت تخریب آن شود شامل موارد زیر است:
بیماری عروق کرونر
با گذشت زمان، شریان هایی که خون ماهیچه قلب شما را تأمین می کنند، می توانند به دلیل رسوب چربی باریک شوند. حمله قلبی هنگامی رخ می دهد که یک لخته خون در یکی از این شریان های باریک تشکیل شود، جریان خون را مسدود کند و به بخشی از عضله قلب شما که توسط آن شریان تأمین می شود، آسیب برساند. نتیجه این است که عضله قلب آسیب دیده، دیگر نمی تواند آنطور که باید عمل پمپاژ را انجام دهد.
گاهی اوقات، وجود لخته علت بیماری نیست. درعوض، باریک شدن تدریجی عروق کرونر می تواند منجر به ضعف عضله بطن چپ شود. اگرچه بقیه قلب شما تلاش می کند تا این کمبود را جبران کند، اما زمان هایی وجود دارد که قادر به انجام موثر آن نیست. قلب نیز ممکن است به وسیله وجود بار اضافی تضعیف شود. هنگامی که عملکرد پمپاژ قلب شما ضعیف می شود، خون به تدریج به ریه های شما باز می گردد و مایعات موجود در خون را مجبور می کند تا از دیواره های مویرگی در کیسه های هوا عبور کنند. این وضعیت نارسایی احتقانی مزمن قلب نامیده می شود.
کاردیومیوپاتی
به بیماری ای که در آن ماهیچه قلب شما آسیب دیده باشد، کاردیومیوپاتی گفته می شود. از آنجا که کاردیومیوپاتی بر عملکرد بطن ها – پمپ اصلی قلب – تأثیر می گذارد، ممکن است قلب شما نتواند در شرایطی که نیاز به کار بیشتری دارد، مانند افزایش فشار خون، تسریع ضربان قلب و یا مصرف نمک زیاد، پاسخ دهد. هنگامی که بطن چپ نتواند پاسخگوی خواسته هایی باشد که بر روی آن قرار می گیرد، مایعات به ریه های شما بازمی گردد.
مشکلات دریچه قلب
در بیماری دریچه میترال یا بیماری دریچه آئورت، ممکن است دریچه هایی که جریان خون را در سمت چپ قلب شما تنظیم می کنند به اندازه کافی منبسط نشوند (تنگی). یا کاملاً بسته نشوند و به این ترتیب خون می تواند به قلب بازگردد. هنگامی که دریچه ها باریک می شوند، خون نمی تواند آزادانه در قلب شما جریان پیدا کند و فشار در بطن چپ ایجاد می شود و باعث می شود که بطن چپ با هر انقباض سخت تر و سخت تر کار کند. بطن چپ نیز منبسط می شود تا جریان خون بیشتر شود، اما این باعث می شود که عمل پمپاژ بطن چپ کارآمدتر باشد.
فشار بیشتر به دهلیز چپ و سپس تا رگ های ریوی گسترش می یابد و باعث تجمع مایعات در ریه های شما می شود. از طرف دیگر، اگر دریچه میترال نشت کند، هر بار که قلب شما پمپاژ انجام می دهد، مقداری خون به سمت ریه شما بازمی گردد. اگر نشت به طور ناگهانی ایجاد شود، ممکن است دچار ورم ریوی ناگهانی و شدید شوید.
فشار خون بالا
فشار خون بالای کنترل نشده می تواند قلب را بزرگ کند. سایر شرایط مانند فشار خون بالا به دلیل تنگی عروق کلیوی (تنگی شریان کلیوی) و ایجاد مایعات به دلیل بیماری کلیوی یا مشکلات قلبی نیز ممکن است منجر به ورم ریوی قلبی شوند.
ورم ریوی غیر وابسته به قلب (غیر قلبی)
ورم ریوی که در اثر اعمال فشار زیاد در قلب شما ایجاد نمی شود، ورم ریوی غیر قلبی نامیده میشود. در این شرایط، ممکن است مایعات از مویرگ های موجود در کیسه های هوایی ریه های شما نشت کنند زیرا خود مویرگ ها حتی بدون ایجاد فشار کمکی از قلب شما، نفوذپذیرتر می شوند یا ترشح می کنند.
برخی از عواملی که می توانند باعث بروز ورم ریوی غیر کاردیوژنیک شوند، عبارتند از:
سندرم پریشانی حاد تنفسی (ARDS)
این اختلال جدی هنگامی رخ می دهد که ریه های شما به طور ناگهانی با مایع و گلبول های سفید التهابی پر شود. شرایط زیادی، از جمله صدمات شدید (تروما)، عفونت سیستمیک (سپسیس)، ذات الریه و خونریزی شدید می تواند باعث ARDS شود.
ارتفاعات بلند
در کوهنوردان و افرادی که به مکان های مرتفع سفر می کنند، خطر ابتلا به ورم ریوی در ارتفاع بالا (HAPE) زیاد است. این شرایط – که عموماً در ارتفاعات بالاتر از 8000 پا (حدود 2400 متر) اتفاق می افتد – می تواند روی کوهنوردان یا اسکی بازانی که بدون افزایش سطح عادت، شروع به ورزش در ارتفاعات می کنند، تأثیر بگذارد، که این وضعیت می تواند از چند روز تا یک هفته یا بیشتر طول بکشد.
اما حتی افرادی که در گذشته در ارتفاعات کوهپیمایی کرده اند نیز مصون نیستند. اگرچه علت دقیق کاملاً درک نشده است، اما به نظر می رسد که HAPE در نتیجه افزایش فشار ناشی از انقباض مویرگ های ریوی ایجاد می شود. بدون مراقبت مناسب، HAPE می تواند کشنده باشد.
مشکلات سیستم عصبی
نوعی ورم ریوی به نام ورم ریوی نوروژنیک می تواند بعد از برخی از مشکلات سیستم عصبی یا بعد از جراحی مغز رخ دهد.
واکنش عکس دارو
بسیاری از داروها – از داروهای غیرقانونی مانند هروئین و کوکائین گرفته تا آسپرین – به ورم ریوی غیر قلبی منجر می شوند.
ورم ریوی فشار منفی
ورم ریوی می تواند پس از انسداد در مجاری هوایی فوقانی ایجاد شود و باعث ایجاد فشار منفی در ریه ها شود.
آمبولی ریوی
آمبولی ریوی، شرایطی است که هنگام لخته شدن خون در رگ های خونی متصل از پاها به ریه های شما رخ می دهد و می تواند منجر به ورم ریوی شود.
عفونت های ویروسی
ورم ریوی می تواند در اثر عفونت های ویروسی مانند ویروس هانتاویروس و دنگی ایجاد شود.
قرار گرفتن در معرض سموم خاص
این موارد شامل سموم استنشاقی و همچنین مواردی است که ممکن است در بدن شما گردش کند. استنشاق سموم باعث تحریک شدید راه های هوایی کوچک و آلوئول ها و در نتیجه تجمع مایعات می شود.
استنشاق دود
دود ناشی از آتش سوزی حاوی مواد شیمیایی که به غشای بین کیسه های هوا و مویرگ ها آسیب می رساند، اجازه ورود مایعات به ریه های شما را می دهد.
حالت غرق شدن
استنشاق آب باعث ورم ریوی غیر کاردیوژنیک می شود که با مراقبت فوری قابل برگشت است.
عوارض ورم ریوی
اگر ورم ریوی ادامه یابد، می تواند باعث افزایش فشار در شریان ریوی (فشار خون ریوی) شده و در نهایت بطن راست قلب شما را تضعیف کند. بطن راست نسبت به سمت چپ قلب، از عضله بسیار ضخیم تری تشکیل شده است، زیرا فشار بیشتری به منظور پمپ کردن خون به ریه ها دارد. عدم درمان ورم حاد ریوی، می تواند کشنده باشد. در برخی موارد، حتی در صورت درمان هم می تواند کشنده باشد.
بیشتر بخوانید: تغذیه در بیماران آمبولی ریه
جلوگیری از ورم ریوی
جلوگیری از شرایط و موقعیت هایی که باعث بروز ورم ریوی می شوند، می تواند در جلوگیری از بروز ورم ریوی مؤثر باشد. این اقدامات می توانند به کاهش خطر کمک کنند.
جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی
بیماری قلبی و عروقی علت اصلی ورم ریوی است.
با پیروی از این پیشنهادات می توانید خطر ابتلا به بسیاری از مشکلات قلبی را کاهش دهید:
فشار خون خود را کنترل کنید
فشار خون بالا می تواند منجر به شرایط جدی ای مانند سکته مغزی، بیماری قلبی عروقی و نارسایی کلیه شود. در بسیاری موارد، شما می توانید فشار خون خود را کاهش داده یا با انجام ورزش منظم آن را در سطحی سالم حفظ کنید.
حفظ وزن سالم
خوردن یک رژیم غذایی سرشار از میوه های تازه، سبزیجات و لبنیات کم چرب و محدود کردن مصرف نمک و الکل مفید است. حتی کمی اضافه وزن خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد. از طرف دیگر، حتی از دست دادن مقداری از وزن می تواند فشار خون و کلسترول شما را کاهش داده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
مراقب کلسترول خون خود باشید
کلسترول یکی از انواع مختلفی از چربی ها است که برای سلامتی مفید است. اما کلسترول بالا می تواند مضر باشد. میزان کلسترول بالاتر از حد طبیعی می تواند باعث شود که رسوبات چربی در شریان های شما شکل بگیرد، مانع جریان خون شود و خطر ابتلا به بیماری عروقی را افزایش دهد. اما تغییرات سبک زندگی اغلب می تواند سطح کلسترول شما را پایین نگه دارد. تغییرات سبک زندگی ممکن است شامل محدود کردن مصرف چربی ها (به خصوص چربی های اشباع) باشد. خوردن فیبر بیشتر، ماهی و میوه و سبزیجات تازه و ورزش منظم نیز مفید است.
سیگار نکشید
اگر سیگار می کشید و نمی توانید به تنهایی آن را ترک کنید، در مورد راهکارها یا برنامه های ترک سیگار با پزشک خود صحبت کنید تا به شما در ترک سیگار کمک کند. سیگار می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد.
مصرف نمک را محدود کنید
در صورت داشتن بیماری قلبی یا فشار خون بالا، استفاده از نمک کم سدیم بسیار مهم است. در برخی از افراد با عملکرد بطن چپ آسیب دیده، نمک اضافی ممکن است شروعی برای نارسایی احتقانی قلب باشد.
به طور منظم ورزش کنید
ورزش برای داشتن قلب سالم بسیار حیاتی است. ورزش منظم هوازی(حدود 30 دقیقه در روز)، به شما کمک می کند تا فشار خون و سطح کلسترول را کنترل کرده و وزن خود را در محدوده سالم حفظ کنید
استرس خود را مدیریت کنید
برای کاهش خطر ابتلا به مشکلات قلبی، سعی کنید سطح استرس خود را کاهش دهید. روش های سالم برای به حداقل رساندن یا مقابله با وقایع استرس زا در زندگی خود را بیاموزید.
جلوگیری از ورم ریوی در ارتفاع زیاد (HAPE)
اگر در ارتفاعات سفر می کنید، خود را به آهستگی با ارتفاع هماهنگ کنید. برخی از کوهنوردان برای جلوگیری از بروز علائم و نشانه های HAPE از داروهای تجویز شده مانند استازولامید یا نیفدیپین (Procardia) استفاده می کنند. برای جلوگیری از HAPE ، حداقل یک روز قبل از صعود، دارو را مصرف کنید. پس از رسیدن به مقصد، حدوداً پنج روز به مصرف دارو ادامه دهید.
تشخیص ورم ریوی
از آنجا که ورم ریوی نیاز به درمان سریع دارد، در ابتدا براساس علائم و معاینه جسمی، الکتروکاردیوگرام و پرتونگاری قفسه سینه تشخیصی انجام می گیرد. اگر وضعیت پایدارتر باشد، پزشک از تاریخچه پزشکی شما سؤال خواهد کرد.
آزمایشاتی که ممکن است برای تشخیص ورم ریوی و یا تعیین دلیل وجود مایعات در ریه های شما انجام شود عبارتند از:
اشعه X قفسه سینه
اشعه X قفسه سینه به احتمال زیاد اولین آزمایش برای تأیید تشخیص ورم ریوی و رد سایر دلایل احتمالی تنگی نفس شما خواهد بود.
پالس اکسیمتری
در پالس اکسی متری، یک سنسور به انگشت یا گوش شما متصل می شود تا میزان اکسیژن موجود در خون اندازه گیری شود.
آزمایش خون
معمولاً خون از رگ مچ دست گرفته می شود تا بتوان میزان اکسیژن و دی اکسید کربن موجود در آن (غلظت گاز خون شریانی) را بررسی کرد. همچنین ممکن است خون شما برای بررسی میزان ماده ای به نام پپتید ناتریورتیک بررسی شود. افزایش سطح این ماده ممکن است نشانگر بروز ورم ریوی در اثر بیماری قلبی باشد.
الکتروکاردیوگرام
این آزمایش غیر تهاجمی می تواند طیف گسترده ای از اطلاعات را در مورد قلب شما نشان دهد. در حین گرفتن نوار قلب، قسمت های چسبیده به پوست شما ضربان های الکتریکی را از قلب شما دریافت می کنند و به شکل امواج روی کاغذ گراف یا مانیتور ثبت می شوند. الگوهای موج، ضربان قلب و ریتم شما و اینکه چه مناطقی از قلب شما جریان خون را کاهش می دهد را نشان می دهد.
اکوکاردیوگرام
اکوکاردیوگرام یک آزمایش غیر تهاجمی است که از وسیله ای به نام مبدل استفاده می کند تا امواج صوتی با فرکانس بالا تولید کند تا از بافت های قلب شما منعکس شود. سپس امواج صوتی به ماشینی ارسال می شود که تصاویر قلب شما را بر روی مانیتور نمایش می دهد. این آزمایش می تواند به تشخیص تعدادی از مشکلات قلبی از جمله مشکلات دریچه قلب، حرکات غیر طبیعی دیواره های بطن، مایعات اطراف قلب (افیوژن پریکارد) و نقایص مادرزادی قلب کمک کند.
بیشتر بخوانید: علائم فشار خون ریوی و راه تشخیصی
درمان ورم ریوی
دادن اکسیژن اولین قدم در درمان ورم ریوی است. معمولاً اکسیژن را از طریق ماسک صورت یا کانولای بینی – یک لوله پلاستیکی انعطاف پذیر با دو دهانه که اکسیژن را به هر دو سوراخ بینی منتقل می کند – دریافت می کنید. این کار باید برخی از علائم شما را کاهش دهد. پزشک سطح اکسیژن شما را کنترل می کند. بعضی اوقات ممکن است تنفس شما با دستگاهی مانند دستگاه تهویه مکانیکی یا دستگاهی که فشار هوای مثبت ایجاد می کند، انجام گیرد.
بسته به شرایط و دلایل بروز ورم ریوی ممکن است یک یا چند داروی زیر تجویز شود:
دیورتیک ها
پزشکان معمولاً برای کاهش فشار ناشی از مایعات اضافی در قلب و ریه های شما، داروهای دیورتیک مانند (furosemide (Lasix را تجویز می کنند.
مورفین
این ماده مخدر ممکن است برای تسکین تنگی نفس و اضطراب استفاده شود. اما برخی از پزشکان معتقدند که خطرات مورفین ممکن است از مزایای آن فراتر رود و ترجیح بر استفاده از داروهای دیگر است.
داروهای فشار خون
اگر هنگام ایجاد ورم ریوی فشار خون بالا دارید، به شما داروهایی برای کنترل آن داده می شود. از طرف دیگر، اگر فشار خون شما خیلی پایین باشد، به احتمال زیاد داروهایی برای افزایش آن تجویز می شود. ممکن است پزشک شما داروهای فشار خونی را تجویز کند که باعث شود تا فشار وارد شده به قلب کاهش (کاهنده بار) یابد.
نیتروگلیسیرین نوعی کاهنده است که به کاهش فشار وارد شده به قلب شما کمک می کند. داروهایی مانند نیتروپروساید (نیتروپرس) کاهنده فشارهایی هستند که رگ های خونی شما را گشاد می کنند و فشار زیادی را بر بطن چپ قلب شما وارد می کنند. اگر ورم ریوی شما به دلیل بیماری دیگری مانند مشکلات سیستم عصبی ایجاد شود، پزشک بیماری ایجاد شده و ورم ریوی را درمان می کند.
درمان ورم ریوی در ارتفاع زیاد (HAPE)
اگر در حال کوهنوردی هستید و یا در ارتفاعات زیاد مسافرت می کنید و علائم خفیف HAPE را تجربه میکنید، باید علائم خود را تسکین دهید. همچنین باید فعالیت بدنی را کاهش داده و خود را گرم نگه دارید، زیرا فعالیت بدنی و سرماخوردگی می تواند وضعیت شما را بدتر کند. بسته به شدت وضعیت شما، ممکن است برای پایین آمدن از کوه به کمک نیاز داشته باشید. اکسیژن معمولاً اولین درمان است و اغلب می تواند علائم شما را تسکین دهد.
اگر اکسیژن اضافی در دسترس نباشد، می توانید از محفظه های هایپربرایک قابل حمل استفاده کنید، که تا زمانی که به ارتفاعات پایین تر می رسید، اکسیژن شما را تامین می کنند. علاوه بر اکسیژن درمانی و آمدن به ارتفاع پایین تر، داروی نیفدیپین ممکن است به کاهش فشار در شریان های ریوی و بهبود وضعیت شما کمک کند. برخی از کوهنوردان برای کمک به درمان یا جلوگیری از علائم HAPE از داروهای تجویزی مانند استازولامید یا نیفدیپین (Procardia) استفاده می کنند. برای جلوگیری از HAPE ، حداقل یک روز قبل از صعود مصرف دارو را شروع کنید.
داروهای خانگی برای درمان ورم ریوی
گیاهان روشی برای تقویت سیستم های بدن هستند. مانند هر روش درمانی، برای تشخیص مشکل باید قبل از شروع درمان با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است از گیاهان به صورت عصاره خشک شده (کپسول، پودر یا چای)، گلیسیریت ها (عصاره گلیسیرین) یا تنتور (عصاره الکل) استفاده کنید. گیاهان را در فنجان آب گرم بریزید. روزانه 2 تا 4 فنجان بنوشید. قبل از مصرف گیاهان دارویی برای درمان ورم ریوی حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
برای ورم ریوی که از قلب ناشی نمی شود:
سیر
به شما کمک می کند تا مخاط را سرفه کنید، فشار خون را کمی کاهش داده و سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند. سیر ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد(به خصوص اگر داروهای رقیق کننده خون (ضد انعقاد خون) مصرف می کنید) . اگر رقیق کننده خونی مانند وارفارین (کومدین) مصرف می کنید، قبل از مصرف سیر از پزشک خود مشورت بگیرید. سیر ممکن است با تعدادی از داروهای دیگر، از جمله داروهایی که برای درمان HIV و قرص های ضد بارداری استفاده می شوند، تداخل داشته باشد.
رزماری
ممکن است بدن را از شر مایعات اضافی خلاص کند. اگر دیورتیک مصرف می کنید، رزماری مصرف نکنید. برخی از گیاه شناسان بر این باورند که رزماری به طور بالقوه با داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین (کومدین) تداخل دارد.
شاه بلوط
ممکن است بدن را از شر مایعات اضافی خلاص کند. شاه بلوط ممکن است حاوی مواد شیمیایی سمی نیز باشد. بنابراین حتما از یک برند معتبر استفاده کنید. اگر قبلاً دیورتیک مصرف کرده اید، بیماری کبد یا کلیه دارید، رقیق کننده خون (ضد انعقاد خون) مصرف می کنید یا به لاتکس حساسیت دارید، از شاه بلوط استفاده نکنید. همچنین بیش از دوز توصیه شده مصرف نکنید.
دم اسب
به طور سنتی به عنوان یک دیورتیک به منظور کمک به بدن برای خلاص شدن از شر مایعات اضافی استفاده می شود. اگر قبلاً دیورتیک مصرف کرده اید، یا فشار خون بالا یا بیماری قلبی دارید، از مصرف دم اسب اجتناب کنید. آن را فقط تحت نظر پزشک مصرف کنید. برای ورم ریوی با منشاء قلبی، به ویژه نارسایی قلبی، ممکن است گیاهان زیر کمک کننده باشند. مهم است که بیماری تشخیص داده شود و با پزشک خود همکاری لازم را داشته باشید تا ببینید کدام گیاهان مناسب وضعیت شما هستند. این گیاهان را به تنهایی مصرف نکنید.
زالزالک
در درمان بسیاری از انواع بیماری های قلبی استفاده می شود. چندین مطالعه علمی نشان می دهد که زالزالک توانایی قلب در پمپاژ خون را در افراد دارای نارسایی قلبی بهبود می بخشد. همچنین علائم به طور قابل توجهی بهبود می یابد (مانند کاهش تنگی نفس و خستگی) و به افراد کمک می کند تا بیشتر فعالیت کنند. زالزالک با بسیاری از داروهایی که برای درمان بیماری های قلبی، فشار خون بالا و نارسایی قلبی مصرف می شود، تداخل دارد.
لیندن
ممکن است بدن را از شر مایعات اضافی خلاص کند. اگر داروی دیورتیک یا لیتیم مصرف می کنید، از لیندن استفاده نکنید.
فورسکولین
افرادی که نیترات یا نیتروگلیسیرین، یا داروهای موسوم به مسدود کننده های کانال کلسیم مانند دیلتیازم (کاردیزم، دیلاکور، تیازاک)، نیفدیپین (پروکاردیا) و وراپامیل (کالان ، ورلان) مصرف می کنند، نباید فورسکولین مصرف کنند. فورسکولین ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد (به خصوص اگر در حال حاضر رقیق کننده خون مانند وارفارین (کوادامین)، کلوپیدوگل (پلاویکس) یا آسپیرین مصرف کنید).
هانگ ژی
به بدن کمک می کند تا از شر مایعات اضافی خلاص شود. دوز مصرفی باید توسط پزشک تعیین شود. اگر داروی دیورتیک، لیتیم یا سیکلوفسفامید مصرف می کنید، هانگ ژی مصرف نکنید. مبتلایان به بیماری های خود ایمنی مانند روماتیسم مفاصل و لوپوس، نیز نباید هانگ ژی مصرف کنند.
جینکو
ممکن است به بهبود گردش خون و عملکرد قلب کمک کند. اگر رقیق کننده خون (ضد انعقاد خون) مصرف می کنید، مبتلا به دیابت هستید یا سابقه تشنج دارید، از جینکو استفاده نکنید. جینکو با بسیاری از داروها تداخل دارد. بنابراین قبل از مصرف از پزشک خود سؤال کنید. هر کسی که به هر علتی به ورم ریوی مبتلا می شود باید از نظر پزشکی مراقبت شود.
بسیاری از دلایل ورم ریوی به ویژه اگر به صورت حاد ایجاد شود، نیاز به بستری دارد. در برخی موارد ورم مزمن (طولانی مدت) ریوی، به عنوان مثال همراه با نارسایی احتقانی قلب، ممکن است نیاز باشد تا به طور مداوم به پزشک مراجعه کنید. بیشتر موارد ورم ریوی توسط پزشکان داخلی، متخصصان قلب و عروق یا پزشکان ریه درمان می شود.
آینده بیماری ورم ریوی چیست؟
ورم ریوی کاردیوژنیک یک بیماری مزمن است که باید کنترل شود و لزوماً درمان نمی شود. کنترل عوامل خطر بیماری قلبی (فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت و سیگار کشیدن) و کاهش مصرف نمک و مصرف مرتب داروهای تجویز شده موجب به حداقل رساندن علائم و جلوگیری از پیشرفت ورم ریوی می شود. ممکن است نظارت منظم برای نظارت بر اندازه گیری مایعات، افزایش وزن و فشار خون توصیه شود. ممکن است مراجعه به مشاور برای مدیریت رژیم غذایی مفید باشد.