21_Dishes_for_Diabetes
برنامه غذایی بیماران دیابتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.ما در این مطلب بهترین مواد غذایی برای این افراد را آورده ایم

استفاده از مکمل های دارویی جهت تامین مواد غذایی مورد نیاز بدن برای دیابتی‌ها چندان توصیه نمی شود و توصیه بر این است که املاح مورد نیاز بدن از مواد غذایی طبیعی فراهم شود.

دکتر فرهاد رجب پور مدیر آموزش و پژوهش بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت، گفت: غذاهای مفید برای افراد دیابتی غذاهایی هستند که تاثیر بسیار اندکی بر روی افزایش قند خون داشته و می توانند موادی شامل کلسیم، پتاسیم، فیبر، منیزیم و ویتامین های A، C، E را برای بدن فراهم کنند.

در حال حاضر استفاده از مکمل های دارویی جهت تامین مواد غذایی مورد نیاز بدن چندان توصیه نمی شود و توصیه بر این است که املاح مورد نیاز بدن از مواد غذایی طبیعی فراهم شود.

۱- لوبیا: همه انواع لوبیا بسیار مفید بوده و غنی از فیبر می باشند، بطوری که یک سوم از کل نیاز روزانه فرد با مصرف تنها نصف فنجان لوبیا برطرف می شود لوبیا همچنین منبع مناسبی برای منیزیم و پتاسیم می باشد.

با وجود اینکه لوبیا به عنوان یک ترکیب نشاسته ای در نظر گرفته می شود مصرف نصف فنجان لوبیا می تواند به اندازه مصرف ۵۰ گرم گوشت بدون چربی به بدن پروتئین برساند.

در صورت نداشتن وقت کافی می توان از لوبیا های کنسرو شده استفاده کرد ولی باید توجه داشت که قبل از مصرف باید کامل شستشو و آب کشی انجام شود تا سدیم اضافی آن حذف شود.

۲- سبزیجات دارای برگ سبز تیره: اسفناج، کلم و … دارای کالری و کربوهیدرات پایینی بوده و افراد دیابتی می توانند از آن استفاده کنند.

۳- مرکبات: پرتقال، لیمو شیرین، لیمو ترش و گریپ فروت که حاوی مقادیر /NC/B;راوانی فیبر محلول و ویتامین C می باشند.

۴- میوه هایی نظیر گیلاس، آلبالو و توت فرنگی: این میوه‌ها حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان، فیبر و ویتامین هستند. همچنین استفاده از آن ها همراه ماست کم چرب و سبک می تواند به عنوان یک دسر ایده آل برای دیابتی ها محسوب شود.

۵- گوجه فرنگی: مصرف هر شکلی از گوجه فرنگی اعم از خام، سس گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی می تواند منبع غنی از ویتامین C یا آهن و ویتامین E برای شما باشد.

۶- ماهی های غنی از امگا۳: ماهی آزاد می تواند انتخاب مناسبی باشد، مصرف ماهی های دودی و ماهی هایی که تازه نباشند نمی توانند انتخاب مناسبی برای افراد دیابتی باشند

۷- سیب زمینی شیرین: غنی از فیبر و ویتامین A بوده و می تواند جایگزین بسیار مناسبی برای سیب زمینی عادی در افراد دیابتی باشد. سیب زمینی شیرین برخلاف نام خود حاوی ۱۰ درصد قند می باشد.

۸- حبوبات: حبوبات حاوی کلیه مواد غذایی مورد نیاز بدن می باشند ولی زمانی که در نان و به صورت آرد سفید استفاده می شوند فاقد خواص لازم می باشند. این ترکیبات همچنین حاوی منیزیم، کروم و امگا ۳ و فولات می باشند.

۹- آجیل: از نظر سلامتی در تنظیم چربی های موجود در بدن مفید بوده و غنی از فیبر و منیزیم می باشد. آجیل ها همچنین حاوی امگا ۳ می باشند.

۱۰- ماست و شیر کم چرب: لبنیات به داشتن استخوان و دندان های محکم کمک شایانی می کنند، علاوه بر کلسیم فرآورده های لبنی غنی شده منبع خوبی برای ویتامین D می باشند.