پوست اطراف چشم ها یکی از قسمت هایی است که بیشتر علائم پیری را نشان می دهد چون قسمت دور چشم نوعی پوست نازک با رگ های خونی است. چروک، تیرگی و پف دور چشم از نشانه های عادی بالا رفتن سن است. اگر این چروک، تیرگی و پف دور چشم خیلی مشخص بودند می توانید با راهکارهای پزشکی یا درمان های خانگی آن ها را برطرف کنید.در ادامه این مقاله ار بخش زیبایی, پوست و موی دکتر سلام به توضیج کامل درباره درمان چروک، تیرگی و پف دور چشم پرداخته و با آن آشنا می شویم.

تیرگی و پف دور چشم

درمان چروک، تیرگی و پف دور چشم؛ خطوط زیر چشم

با بالا رفتن سن، پوست تان خاصیت انعطاف پذیری خود را از دست می دهد. عوامل محیطی همچون قرار گرفتن در معرض نور خورشید و عوامل ژنتیکی نقشی اساسی در ظهور زود هنگام چین و چروک و خطوط ریز روی صورت فرد ایجاد می کنند.

دلیل بروز خطوط و چین و چروک زیر چشم ها

اصلی ترین دلیل ظهور خطوط ریز و چین و چروک اطراف چشم ها بالا رفتن سن است.

اما یک سری دلایل دیگر برای این خطوط و چین و چروک ها وجود دارد که دوری از آن ها امکان پذیر است:

اشعه UV

اشعه مضر فرابنفش (UV) کلاژن موجود در پوست را تجزیه می کند. کلاژن مهم ترین پروتئین بافت پوست است و برای نگه داشتن ساختار صورت در گذر زمان اهمیت دارد. اشعه UV می تواند از طریق قرار گرفتن محافظت نشده در برابر نور خورشید و حمام آفتاب روی فرد اثر بگذارد. با توجه به سازمان غذا و دارو (FDA)، در معرض اشعه UV بودن می تواند سبب بروز زود هنگام چین و چروک روی صورت شود.

سیگار کشیدن

با توجه به تحقیقات علاوه بر سن، سیگار کشیدن هم یکی از عوامل اساسی بروز چین و چروک روی صورت مردان و زنان است. سیگار کشیدن پوست را در معرض استرس اکسیداتیو قرار می دهد و به کلاژن و الاستین پوست آسیب می زند. سیگار کشیدن می تواند سبب انقباض رگ های خونی صورت، انسداد گردش خون و نرسیدن ویتامین A به پوست شود.

حرکات و حالات تکراری صورت

حرکات صورت (همچون خنده، اخم، چروک کردن پیشانی) می توانند سبب بروز خطوط ریز روی صورت شوند. حتی عادات خوابیدن هم می توانند سبب ظهور چین و چروک روی صورت شوند (برای مثال اگر هر شب هنگام خواب، ماهیچه های صورت روی بالش فشار داده شوند). با بالا رفتن سن، پوست توانایی برگشتن به حالت اول خود را از دست می دهد. تحقیقات نشان داده اند که خوابیدن در حالی که صورت روی بالش قرار دارد می تواند سبب بروز خطوط ریز زیر چشم شود.


بیشتر بخوانید: زایده اخم بین دو ابرو و علت ان


چگونه در خانه از خطوط و چین و چروک زیر چشم خلاص شوید

برخی از انواع درمان های خانگی و محصولات مراقبت از پوست می توانند خطوط زیر چشم را کاهش دهند.

ورزش صورت برای سفت کردن پوست

برخی از انواع ورزش های صورت در سفت کردن پوست زیر چشم ها موثرند.

درمان آلرژی

آلرژی می تواند سبب التهاب اطراف چشم ها شود. به علاوه باعث آبریزش بیشتر چشم هم می شود. مالیدن چشم ها به علت علائم آلرژی می تواند سبب قرمزی چشم ها شود و پوست را خشک تر کند. درمان علائم آلرژی می تواند به صورت تان ظاهر آرام تری دهد و در دراز مدت از پوست زیر چشم ها محافظت کند.

به آرامی پوسته پوسته کردن

می توانید به آرامی پوست خشکی که زیر چشم هایتان شکل گرفته را پوسته پوسته کنید تا رشد سلول های جدید را تقویت کنید. از محصولاتی استفاده کنید که منحصرا برای پوسته پوسته کردن و ماساژ زیر چشم ها طراحی شده اند.

از چشمان تان محافظت کنید

چشم ها به مواد شیمیایی خیلی حساسند. پس با استفاده از محصولاتی که مخصوص استفاده برای چشم نیستند‌ به دید و پوست اطراف چشم هایتان آسیب نزنید.

با یک کرم مخصوص چشم قسمت های مربوطه را مرطوب کنید

عدم رطوبت سبب افزایش ظهور چین و چروک اطراف چشم ها می شود. دنبال مرطوب کننده هایی بگردید که سرشار از محصولاتی هستند که سبب تقویت گردش خون و رشد سلولی می شوند. رتینول (یکی از مشتقات ویتامین A)، پپتیدها و هیالورونیک اسید توسط تحقیقات و متخصصان زیبایی تایید شده اند. محصولات زیر چشم در قالب ژل و سرم می توانند بهترین گزینه برای مقابله با خطوط ریز باشند.

لوسیون چشم، صورت و بدن

به یاد داشته باشید که استفاده از مرطوب کننده صورت، برای زیر چشم می تواند سبب سوزش چشم شود. کرم هایی که برای بقیه بدن استفاده می شوند از نظر انسجام خیلی غلیظ هستند و پوست زیر چشم (که مستعد سوزش است) نمی تواند آن ها را جذب کند.

تیرگی و پف دور چشم

در معرض نور آفتاب قرار نگیرید

از کرم ضد آفتاب و کلاه استفاده کنید. با محافظت از پوست تان در برابر اشعه UV می توانید از شکل گیری خطوط ریز پیشگیری کنید. هنگامی که قصد بیرون رفتن دارید از کرم ضد آفتابی که SPF آن ۳۰ به بالا باشد استفاده کنید، حتی اگر هوا خیلی هم آفتابی نباشد.

وقتی قرار است چندین ساعت در معرض نور خورشید قرار بگیرید، از کلاه یا عینک آفتابی استفاده کنید. کلاه لبه دار بهتر می تواند از چشمان تان محافظت کند چون می تواند از نگاه با چشم نیمه باز پیشگیری کند (در صورت تکرار نگاه با چشم نیمه باز، احتمال بروز چین و چروک وجود دارد).

برنامه غذایی سالمی داشته باشید

ویتامین C، ویتامین A و ویتامین E به طور مکرر در محصولات مراقبت از پوست استفاده می شوند. با افزودن مواد غذایی سرشار از این ویتامین ها به برنامه غذایی تان، به پوست (و بقیه بدن) کمک می کنید که سلول های سالم جدید تولید کند. بسیاری از محققان بر این باورند که بین برنامه غذایی سالم و پوست سالم و جوان ارتباطی قوی وجود دارد. از مرکبات، هویج و کدو تنبل استفاده کنید تا این ویتامین ها را به برنامه غذایی خود بیفزایید.

چگونه خطوط زیر چشم را کاهش دهید

با انجام درمان ها و پروسه های زیبایی می توان خطوط زیر چشم ها را درمان کرد.

این اقدامات باید توسط متخصص پوست و زیبایی ماهر انجام شوند:

لایه برداری شیمیایی

می توان از لایه بردارهای شیمیایی روی صورت استفاده کرد تا سلول های مرده پوست را حذف کرد و رشد سلول های جدید را تقویت کرد. لایه برداری شیمیایی نمی تواند چین و چروک عمیق و افتادگی پوست را درمان کند اما می تواند خطوط ریز اطراف چشم ها را کاهش دهد.

فیلر

فیلرها به پوست زیرین یا پوست اطراف چشم ها تزریق می شوند تا ظاهر صورت را تقویت کنند. تاثیر فیلرها موقتی است و بیشتر محصولات نتیجه ای را در اختیارتان قرار می دهند که ۶ ماه الی ۲ سال دوام دارد. دو درمان مشهور در این زمینه شامل “رستیلان” و “ژوویدرم” است.

میکرودرمابراسیون

میکرودرمابراسیون یک پروسه مشهور و کم تهاجمی است که برای لایه برداری پوست استفاده می شود. در این نوع درمان از یک ابزار دستی برای قسمت های حساس پوست (همچون چشم ها) استفاده می کنند. میکرودرمابراسیون سلول های مرده پوست را پاکسازی می کند و گردش خون به قسمتی از پوست که روی آن فشار استعمال شده را افزایش می دهد.

لیزر

از لیزر به عنوان درمانی برای چین و چروک و خطوط زیر چشم ها استفاده می شود. چندین نوع درمان لیزر برای این هدف در دسترس هستند. لیزر فراکشنال یکی از گزینه هایی است که توسط ایجاد حفره های میکروسکوپی روی پوست عمل می کند و تولید کلاژن و الاستین را تحریک می کند.

میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ نوعی درمان مشهور است که خطوط ریز و چین و چروک را کاهش می دهد. در طول این پروسه از سوزن های کوچک برای ایجاد حفره روی پوست استفاده می کنند و بعد از آن می توان از کرم پوست یا سرم استفاده کرد. در حین بهبود، کلاژن تحریک می شود و سبب بهبود خطوط ریز و بافت پوست می شود.


بیشتر بخوانید: آنچه که باید از میکرونیدلینگ بدانید


بوتاکس

مقدار کمی بوتاکس درون ماهیچه های مورد نظر زیر چشم تزریق می شود و با آرام کردن قسمت مربوطه سبب کاهش چین و چروک می شود. با توجه به تحقیقات، بسیاری از افراد تنها در ۳ الی ۷ روز نتایج بوتاکس را مشاهده می کنند و بعد از ۳ الی ۴ ماه کاهش چشمگیری در ظاهر چین و چروک صورت را تجربه می کنند.

مواد ضد چروکی برای درمان چین و چروک و خطوط زیر چشم

اگر نمی خواهید پروسه های جراحی را انجام دهید و دنبال راه حل دیگری هستید؛ در قسمت پایین به شما خواهیم گفت که چه مواد ضد چروکی برای درمان چین و چروک زیر چشم موثرند.

کرم های ضد چروک چشم حاوی ویتامین A یا رتینول

درمان طلایی ضد چین و چروک رتینول است و هنگامی که برای درمان چین و چروک چشم استفاده می شود نیز به همان اندازه موثر است. رتینول با ضخیم کردن لایه های عمیق تر پوست، جایی که چین و چروک شکل می گیرند‌، عمل می کند. آنتی اکسیدان ویتامین A با حفظ کلاژن (که به سفت شدن پوست کمک می کند) و افزایش جایگزینی سلول های قدیمی با سلول های جدید سبب ایجاد پوست جوان تر با بافت صاف تری خواهد شد.

تیرگی و پف دور چشم

اگر نگران چین و چروک اطراف چشم هایتان هستید، ‌درمانی را به برنامه خود بیفزایید که بر اساس رتینول باشد. رتینوئیدها سبب خشکی و حساسیت می شوند و کرم های چشم با دقت ساخته شده اند تا سبب این تاثیر رتینول نشوند، اما بهتر است که قبل از استعمال این کرم های دور چشم آن ها را روی قسمت دیگری از بدن امتحان کنید. اگر استفاده از آن هیچ مشکلی ایجاد نکرد در ابتدا با یک دوز پایین شروع کنید و با گذر زمان (اگر هیچ واکنشی نشان ندادید) دوز را افزایش دهید.

کرم های ضد چین و چروک چشم حاوی پپتید

از زمان معرفی پپتیدها حدود ۱۰ سال می گذرد و شهرت آن ها در حال افزایش است. پپتیدها با تحریک پوست برای ساخت پروتئینی به نام کلاژن عمل می کنند. کلاژن یکی از عوامل اساسی در داشتن پوستی سفت و جوان است. تولید کلاژن با بالا رفتن سن کاهش میابد که این امر یکی از دلایل اصلی ایجاد چین و چروک است. با استفاده از کرم های مخصوص چشم که حاوی پپتید هستند، تولید کلاژن در پوست را تحریک کنید.

کرم های ضد چین و چروک چشم حاوی هیالورونیک اسید

کرم های حاوی رتینول و پپتید تاثیر متراکمی دارند و مشاهده تاثیرات آن ها چندین ماه زمان می برد. اما گاهی دنبال کاهش فوری (و البته موقت) در چین و چروک چشم هستید. برای این منظور ما کرم های حاوی هیالورونیک اسید را پیشنهاد می دهیم.

هیالورونیک اسید می تواند ۱۰۰۰ برابر وزن خودش آب نگه دارد. هنگامی که هیالورونیک اسید توسط پوست جذب شود و سبب جذب آب در قسمت مربوطه شود، می تواند به طور واضح چین و چروک را کاهش دهد. برای این که به نتیجه بهتری برسید پیشنهاد می دهیم که هیالورونیک اسید (که تاثیر موقت و فوری دارد) را با سایر انواع درمان همچون پپتید و رتینول که تاثیر دائمی دارند ترکیب کنید.

تیرگی و پف دور چشم

کرم های دور چشم چه کاری انجام می دهند؟

تقریبا برای هر قسمت بدن کرم جداگانه ای وجود دارد. ممکن است از استفاده از کرم های دور چشم غافل شوید اما این گونه از مزایای مواد موجود در آن ها محروم می مانید. کرم بدن، صورت، دست، پا، گردن، چشم و خیلی کرم های دیگر امروزه در دسترس هستند.

با وجود این کرم های متفاوت ممکن است از خودتان بپرسید که تفاوت آن ها در چیست؟ معمولا بیشتر افراد درباره تاثیر کرم چشم سوال می پرسند. به شما حق می دهیم که از نحوه عملکرد این کرم ها تعجب کنید. اگر چه کرم های چشم تا حدی شبیه مرطوب کننده های صورت هستند، اما مورد پیشین از برخی جهات متفاوت است.

کرم چشم:

  • مشکلات مخصوص زیر چشم را هدف قرار می دهد (همچون سیاهی و پف چشم).
  • برای پوست های حساس بدون خطر است.
  • وزن کمی دارد، جذب سریعی دارد که استعمال آن را تسهیل بخشیده است.

درست همچون کرم های پا که برای هدف قرار دادن پوستی که ضخیم و سفت شده طراحی شده اند، کرم های چشم نیز برای حل مشکلات زیر چشم طراحی شده اند.

درمان حلقه های تیره زیر چشم

حلقه های تیره زیر پلک پایین چشم ها در مردان و زنان رایج هستند. این تیرگی ها معمولا با پف چشم همراه هستند و می توانند باعث شوند که سن تان بیشتر از آن چیزی که هست به نظر برسد. دشوارترین قسمت این موضوع این است که خلاص شدن از این تیرگی ها سخت است.

اگر چه سیاهی زیر چشم می تواند روی هر کسی تاثیر بگذارد، اما بیشتر در میان این افراد رایج است:

  • افراد مسن
  • افرادی که زمینه ژنتیکی در این اختلال دارند (هیپرپیگمانتاسیون پری اوربیتال).
  • افرادی که از گروه های قومی غیر سفید پوست هستند.
  • پوست های تیره بیشتر در معرض هیپرپیگمانتاسیون اطراف چشم قرار دارند.

اگر چه ممکن است که خستگی منطقی ترین دلیل این اختلال به نظر برسد، اما یک سری عوامل وجود دارند که می توانند سبب بروز سیاهی زیر چشم شوند. در بیشتر موارد، دلیلی وجود ندارد که خودتان را خیلی نگران آن ها کنید و برای برطرف کردن آن ها به توجه پزشکی نیازی نیست.

چه چیزی سبب تیرگی زیر چشم می شود؟

برخی از عوامل سبب تیرگی زیر چشم می شوند.

برخی از این عوامل عبارتند از:

خستگی

خواب زیاد از حد، خستگی مفرط، یا خوابیدن دیرتر از موقعی که همیشه به رختخواب می رفتید، می توانند سبب شکل گیری حلقه های سیاه در زیر چشم هایتان شوند. کمبود خواب می تواند باعث تیرگی و رنگ پریدگی پوست شود و در این شرایط بافت های تیره و رگ های خونی زیر پوست بیش از پیش نمایان می شوند.

کمبود خواب می تواند سبب تشکیل مایعات در زیر چشم ها شود و باعث شود که چشم ها پف به نظر برسند. در نتیجه، تیرگی زیر چشم ها که می بینید ممکن است سایه ایجاد شده توسط پلک های پف کرده باشد.

سن

پروسه طبیعی بالا رفتن سن یکی دیگر از دلایل رایج شکل گیری حلقه های تیره زیر چشمان است. با بالا رفتن سن، پوست تان نازک تر می شود. به علاوه ممکن است چربی و کلاژن که برای حفظ خاصیت انعطاف پذیری پوست نیاز هستند را از دست بدهید. هنگامی که این اتفاق می افتد رگ های خونی تیره زیر پوست مشهودتر می شوند و سبب می شود که قسمت زیر چشم ها تیره شود.

فشار به چشم

خیره شدن به صفحه تلویزیون و یا مانیتور کامپیوتر می تواند سبب وارد شدن فشار قابل توجهی روی چشم ها شود. این فشار می تواند باعث شود که رگ های خونی اطراف چشم هایتان متورم شوند. در نتیجه این اتفاق، پوست اطراف چشم ها می تواند تیره شود.

آلرژی

عکس العمل آلرژیک و خشکی چشم می توانند سبب ایجاد حلقه های تیره اطراف چشم شوند. وقتی واکنش آلرژیک اتفاق می افتد، بدن برای پاسخ به باکتری های مضر هیستامین ترشح می کند. هیستامین علاوه بر ایجاد علائم ناخوشایند (همچون خارش، قرمزی و پف چشم ها)، می تواند سبب اتساع رگ های خونی و مشهود شدن آن ها هم شود.

آلرژی می تواند باعث شود که تمایل فرد به خاراندن پوست اطراف چشم ها (که دچار خارش شده) نیز بیشتر شود. این امر می تواند سبب تشدید علائم، التهاب، تورم و پارگی رگ های خونی نیز شود. این مسئله می تواند سبب شکل گیری سایه های تیره در زیر چشم ها شود.

دهیدراته شدن یا خشکی پوست اطراف چشم ها

خشکی پوست یکی از دلایل رایج شکل گیری حلقه های تیره در زیر چشم ها است. وقتی بدن به میزان کافی آب دریافت نمی کند، پوست زیر چشم ها شروع به تیره شدن می کند و چشم ها گود و فرورفته به نظر می رسند. این موضوع به علت نزدیک شدن پوست چشم ها به استخوان زیرین اتفاق می افتد.

قرار گرفتن در معرض نور خورشید

قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید می تواند باعث شود که بدن ملانین اضافی تولید کند. ملانین نوعی رنگدانه است که برای پوست رنگ فراهم می کند. زیاد از حد در معرض نور خورشید بودن (خصوصا چشم ها) می تواند سبب تیرگی رنگدانه های پوست اطراف چشم ها شود.

ژنتیک

سابقه خانوادگی نیز نقش مهمی در شکل گیری حلقه های تیره در زیر چشم ها ایفا می کند. تیرگی زیر چشم ها می تواند یک خصوصیت ارثی باشد که در کودکی دیده می شود و با بالا رفتن سن یا تشدید می شود یا به آرامی ناپدید می شود. زمینه داشتن بیماری هایی همچون تیروئید، می تواند سبب تیرگی زیر چشم ها شود.

درمان حلقه های تیره زیر چشم در خانه

درمان تیرگی زیر چشم به علت بروز آن بستگی دارد. اما یک سری درمان های خانگی وجود دارند که می توانند به درمان و کنترل این اختلال کمک کنند.

برخی از این روش ها عبارتند از:

از کمپرس آب سرد استفاده کنید

کمپرس آب سرد سبب کاهش ورم می شود و به انقباض رگ های متسع شده کمک می کند. کمپرس آب سرد به کاهش پف و حذف تیرگی زیر چشم هم کمک می کند. مقداری یخ قالبی را در پارچه تمیزی قرار دهید و روی چشمان تان بگذارید. به علاوه می توانید یک پارچه تمیز را با آب سرد مرطوب کنید و برای ۲۰ دقیقه روی پوست زیر چشم ها قرار دهید. اگر پارچه گرم شد یا یخ ها آب شدند، از اول این پروسه را تکرار کنید.

خواب کافی داشته باشید

خواب کافی می تواند به کاهش حلقه های تیره زیر چشم کمک کند. کمبود خواب باعث می شود که پوست رنگ پریده به نظر برسد و تیرگی زیر چشم ها واضح تر دیده شود. روزانه ۷ تا ۸ ساعت بخوابید تا از نمایان شدن تیرگی زیر چشم جلوگیری کنید.

بالا بردن سر

در حالی که کم خوابی می تواند در ایجاد پف های تیره زیر چشم نقش داشته باشد، اما گاهی اوقات این پف های تیره رنگ به علت نحوه خوابیدن ایجاد می شوند. سعی کنید که سرتان را با چند بالش بالا ببرید تا از تجمع مایعات در زیر چشم ها پیشگیری کنید. تجمع مایعات در زیر چشم ها می تواند باعث شود که چشم ها پف کرده و متورم به نظر برسند.

از چای کیسه ای استفاده کنید

استفاده از چای کیسه ای سرد شده روی چشم ها می تواند سبب تقویت ظاهر چشم ها شود. چای حاوی کافئین و آنتی اکسیدان ها است که می تواند به تحریک گردش خون کمک کند، رگ های خونی را منقبض کند و تجمع مایعات زیر پوست را کاهش دهد.

دو چای کیسه ای سیاه یا سبز را به مدت ۵ دقیقه در آب داغ خیس کنید. سپس آن ها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا سرد شوند. زمانی که سرد شدند، چشمان تان را ببندید و چای کیسه ای را برای ۱۰ تا ۲۰ دقیقه روی چشم های خود قرار دهید. بعد از برداشتن چای کیسه ای، چشمان خود را با آب سرد بشویید.

با آرایش، تیرگی زیر چشم را مخفی کنید

با این که آرایش کردن و محصولات زیبایی، تیرگی زیر چشم را درمان نمی کنند؛ اما می توانند به مخفی کردن آن کمک کنند. کانسیلر می تواند به پوشاندن قسمت های تیره و هماهنگی قسمت های مربوطه با رنگ عادی پوست کمک کند. با این حال همچون هر نوع درمان موضعی یا محصولات آرایشی باید با احتیاط از این مورد استفاده کنید.

تیرگی و پف دور چشم

گاهی برخی از محصولات سبب تشدید علائم و تحریک واکنش آلرژیک می شوند. اگر بعد از درمان های موضعی علائم غیر عادی را تجربه کردید، فورا مصرف آن را قطع کنید و قرار ملاقاتی با پزشک تعیین کنید.

پزشک برای برطرف کردن تیرگی زیر چشم چه درمان هایی را پیشنهاد می دهد

ممکن است پزشک تشخیص دهد که به درمان پزشکی نیاز است که این به دلیل ظهور این تیرگی ها بستگی دارد.

توصیه های پزشک ممکن است شامل موارد زیر باشند:

کرم های روشن کننده پوست

برای روشن کردن هیپرپیگمانتاسیون، ممکن است که پزشک کرم روشن کننده پوستی را پیشنهاد دهد که حاوی آزلاییک اسید، کوژیک اسید، گلیکولیک اسید یا هیدروکینون است. برخی از انواع کرم که به صورت بدون نیاز به تجویز پزشک در دسترسند حاوی درصد کمتری از مواد فعال هستند.

لیزر درمانی

لیزر از انرژی حرارتی برای تبخیر سلول های آسیب دیده استفاده می کند. رنگدانه های تیره زیر چشم می توانند مورد هدف لیزر قرار داده شوند. لیزر درمانی علاوه بر روشن کردن پوست می تواند به تحریک ساخت کلاژن هم کمک کند.

لایه برداری شیمیایی

ممکن است که متخصص پوست استفاده از لایه بردار را برای روشن کردن رنگدانه های تیره زیر چشم پیشنهاد دهد. این لایه بردارها شامل گلیکولیک اسید، رتینوئیک اسید و هیدروکینون هستند. ممکن است که پزشک استفاده از لایه بردار جسنر (Jessner) را پیشنهاد دهد که شامل ترکیبی از سالیسیلیک اسید، لاکتیک اسید و رزورسینول است.

بلفاروپلاستی

چربی می تواند طی پروسه جراحی توسط جراح پلاستیک، متخصص اكولوپلاستی یا جراح زیبایی از روی پلک پایین برداشته شود. این پروسه به کاهش سایه ای که توسط پلک چشم ایجاد شده کمک می کند و سبب کاهش ظاهر تیرگی زیر چشم ها می شود.

فیلر

فیلرهایی که بر پایه هیالورونیک اسید هستند (همچون رستیلان یا ژوویدرم) می توانند توسط متخصصان زیبایی به بافت زیر چشم تزریق شوند. فیلرها به پر کردن حجم از دست رفته زیر چشم (که می تواند دلیل ظهور تیرگی باشد) کمک می کنند.

چشم انداز درمان حلقه های تیره زیر چشم

برای بسیاری از افراد، تیرگی زیر چشم موقتی است و نشان دهنده بالا رفتن سن یا کم خوابی است. به همین علت درمان های خانگی و پزشکی زیادی ایجاد شدند تا ظاهر چشم ها را تقویت کنند. اگر تغییر رنگ یا ورم با گذر زمان تشدید شدند، قرار ملاقاتی با پزشک یا متخصص پوست تعیین کنید تا اطمینان حاصل کنید که مشکل را به درستی تشخیص داده اید و بهترین درمان را دریافت می کنید.

تیرگی و پف دور چشم

درمان چروک، تیرگی و پف دور چشم؛ پف چشم

برای رهایی از پف چشم چه کارهایی می توانید انجام دهید

راه های زیادی برای کاهش تیرگی و پف دور چشم وجود دارد. برخی از درمان ها ساده هستند (همچون نوشیدن آب بیشتر) و برخی دیگر کمی پیچیده هستند (همچون جراحی زیبایی). در این جا به یک سری نکات و ترفندها برای رهایی از تیرگی و پف دور چشم اشاره می کنیم.

به اندازه کافی بخوابید

خواب کافی در شب به کاهش تیرگی و پف دور چشم کمک می کند. بزرگسالان به ۷ تا ۸ ساعت خواب در شب نیاز دارند. برای اطمینان از این که به اندازه کافی خوابیده اید، یک برنامه برای خواب در نظر بگیرید و آن را انجام دهید.

متخصصان اظهار کرده اند که برای داشتن خواب خوب شبانه می توانید این اقدامات را انجام دهید:

  • یک برنامه خواب داشته باشید.
  • حداقل ۶ تا ۱۲ ساعت قبل از خواب، از مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین بپرهیزید.
  • از مصرف الکل بپرهیزید.
  • حداقل ۲ ساعت قبل از خواب شام بخورید.
  • تا چند ساعت قبل از خواب ورزش نکنید.
  • ۱ ساعت قبل از خواب، لوازم الکترونیکی را خاموش کنید.

سر خود را بالا نگه دارید

قبل از خواب چندین بالش زیر سرتان قرار دهید تا از تجمع مایعات اطراف چشم ها پیشگیری کنید. اگر نمی توانید چندین بالش زیر سرتان قرار دهید، بالش خود را کمی بالا ببرید تا تاثیر یکسانی را مشاهده کنید. برای این کار چندین کتاب یا سایر موارد را زیر رختخواب و در قسمتی که سرتان را می گذارید، قرار دهید.

اگر آلرژی دارید با پزشک تان مشورت کنید

اگر آلرژی فصلی دارید با پزشک تان در این خصوص صحبت کنید. آلرژی می تواند سبب قرمزی، ورم و تیرگی و پف دور چشم شود و باعث می شود که بیشتر چشمان تان را بمالید، و دچار تیرگی و پف دور چشم شوید. پزشک می تواند برای کاهش علائم تان یک برنامه درمانی در نظر بگیرد. این برنامه درمانی شامل قطره چشم، داروهای تجویزی و داروهای بدون نیاز به تجویز است.

به میزان کافی آب بنوشید

تیرگی و پف دور چشم می تواند در نتیجه کم آبی بدن اتفاق افتاده باشد. اطمینان حاصل کنید که هر روز به میزان کافی آب می نوشید تا پوست تان را سالم نگه دارید. قانون کلی، نوشیدن ۸ لیوان هشت اونسی آب به صورت روزانه است. برای این که به این میزان آب دریافت کنید، ساعت گوشی خود را به گونه ای تنظیم کنید که در زمان مقرر زنگ بخورد.

از مصرف الکل بپرهیزید

از مصرف الکل و سایر نوشیدنی هایی که سبب دهیدراته شدن بدن می شوند بپرهیزید. دهیدراته بودن (کم بودن آب بدن) می تواند منجر به پف کردن چشم ها شود. پس به جای نوشیدن این قبیل نوشیدنی ها یک لیوان آب بنوشید. اگر از نوشیدن آب خسته شده اید، می توانید برای هیدراته ماندن میوه های تازه و دلخواه تان را به آب بیفزایید.

مصرف نمک را کاهش دهید

مصرف زیاد نمک می تواند سبب جمع شدن مایعات اضافه در بدن شود. مصرف زیاد نمک می تواند سبب بروز سایر اختلالات (همچون مشکلات قلبی و سکته) نیز شود. میزان مجاز مصرف سدیم به صورت روزانه ۲,۴۰۰ میلی گرم در روز است. اما انجمن قلب آمریکا پیشنهاد داده که میزان سدیم را به ۱,۵۰۰ میلی گرم در روز کاهش دهید.

برای کاهش دریافت نمک، از مصرف گوشت نمک سود شده، پنیر، ترشی و سایر مواد غذایی فرآوری شده بپرهیزید. مواد غذایی ای همچون سوپ های آماده نیز معمولا سدیم بالایی دارند. بررسی جدول غذایی به تشخیص نمک اضافی کمک می کند. به جای این موارد، از مواد غذایی ای همچون میوه و سبزیجات تازه استفاده کنید.

پتاسیم بیشتری استفاده کنید

پتاسیم به کاهش مایعات اضافی در بدن کمک می کند پس بهتر است که مصرف پتاسیم را افزایش دهید. می توانید این کار را با افزودن موز، حبوبات، ماست و سبزیجات برگ دار به برنامه غذایی تان انجام دهید. اگر در حال حاضر برنامه غذایی سرشار از پتاسیم دارید، با پزشک مشورت کنید تا ببینید که آیا سطح پتاسیم بدن تان کافی است یا این که می توانید مکمل پتاسیم را به برنامه روزانه تان بیفزایید.

تیرگی و پف دور چشم

از کمپرس آب سرد استفاده کنید

کمپرس آب سرد را برای ۱۰ دقیقه روی چشم هایتان قرار دهید، این کار سبب کاهش تیرگی و پف دور چشم می شود. این کار به خشک کردن مایعات اضافی جمع شده زیر چشم ها کمک می کند. کمپرس چای کیسه ای سبز یا سیاه هم می تواند تاثیر یکسانی داشته باشد. چای حاوی آنتی اکسیدان ها است که به انقباض رگ های خونی و کاهش پف چشم کمک می کنند.

کرم دور چشم را امتحان کنید

کرم های دور چشم زیادی در بازار موجود هستند که به کاهش تیرگی و پف دور چشم کمک می کنند. برخی از موادی که می توانید در کرم های دور چشم دنبال آن ها بگردید بابونه، خیار و آرنیکا هستند. این مواد خصوصیاتی دارند که به کاهش التهاب و سفت کردن پوست کمک می کنند. کافئین موجود در کرم های دور چشم نیز به کاهش تیرگی و پف دور چشم کمک می کند.

درباره جراحی زیبایی با پزشک تان مشورت کنید

اگر تیرگی و پف دور چشم هایتان شدید است، یا اگر تغییر در سبک زندگی و سایر انواع درمان موثر نبوده، می توانید به جراحی زیبایی فکر کنید. یک نوع جراحی زیبایی بلفاروپلاستی (جراحی پلک چشم) است. این پروسه شامل برداشتن یا جابجایی چربی اضافه، عضله و پوست پلک چشم است. ممکن است که پزشک تان توصیه هایی در خصوص لیزر درمانی، لایه برداری شیمیایی، یا داروهای تجویزی ارائه دهد تا به کاهش تیرگی و پف دور چشم کمک کند.

چه چیزی سبب پف چشم می شود

یکی از دلایل اصلی تیرگی و پف دور چشم بالا رفتن سن است. پوست زیر چشم ها خیلی نازک است. با گذر زمان، بافت پلک های چشم ضعیف می شود. این امر باعث می شود که چربی پلک بالایی بیفتد. علاوه بر این، با بالا رفتن سن، مایعات در پلک پایین جمع می شوند.

تجمع مایعات سبب ورم یا (edema) می شود. پوست نازک اطراف پلک چشم می تواند سبب برجسته تر نشان دادن تجمع مایعات ، تیرگی و پف دور چشم شود. ممکن است صبح که از خواب بیدار می شوید متوجه افزایش پف چشم ها شوید که این نشانه ورم (edema) است. اما وقتی بیدار شدید و پلک زدن را آغاز کردید، پف چشم هایتان کمتر می شود.

علاوه بر بالا رفتن سن، دلایل دیگری هم برای تیرگی و پف دور چشم وجود دارد از جمله:

  • ژنتیک
  • تجمع مایعات
  • آلرژی
  • نور زیاد خورشید
  • نداشتن خواب کافی
  • برنامه غذایی ناسالم
  • گریه
  • سایر اختلالات سلامتی

چه هنگامی به پزشک مراجعه کنید

تیرگی و پف دور چشم معمولا نشان دهنده اختلالات جدی سلامتی نیست.

اما در صورت بروز شرایط زیر با پزشک تان تماس بگیرید:

  • اگر تیرگی و پف دور چشم هایتان مدت زیادی است که دوام دارد.
  • اگر درد، سوزش و ورم شدید در چشم یا اطراف چشم ها را تجربه می کنید.
  • اگر علائمی در قسمت های دیگر بدن دارید.

اگر این علائم را تجربه می کنید، تیرگی و پف دور چشم می تواند یکی از علائم اختلالات جدی سلامتی همچون این موارد باشد.

  • التهاب ملتحمه چشم یا صورتی شدن چشم ها
  • بلفاریت (التهاب پلک چشم)
  • پتوزیس (افتادگی پلک چشم)
  • سلولیت
  • درماتیت
  • بیماری تیروئید چشمی

تیرگی و پف دور چشم

کلام آخر

این که زیر چشم هایتان خطوط و چین و چروک های ریز وجود داشته باشد مشکل بزرگی نیست. اگر چه محصولات مراقبت از پوست، محافظت در برابر اشعه UV و سبک سالم زندگی به پیشگیری از خطوط ریز و کاهش آن ها کمک می کند، اما امکان پیشگیری کامل از ظهور چین و چروک وجود ندارد. اگر فکر می کنید که این خطوط ریز برایتان مشکل ساز شده اند، با پزشک تان قرار ملاقاتی تعیین کنید.

ممکن است که به علت بالا رفتن سن یا به دلایل موقت (همچون کم خوابی، برنامه غذایی نامناسب یا حساسیت فصلی) دچار تیرگی و پف دور چشم شوید. داشتن سبک زندگی سالم، در مدت کوتاهی به بهبود تیرگی و پف دور چشم کمک می کند.

اگر با تیرگی و پف دور چشم مزمن دست و پنجه نرم می کنید، درباره گزینه های درمانی همچون جراحی پلاستیک با پزشک تان مشورت کنید. در برخی موارد، تیرگی و پف دور چشم می تواند یکی از علائم اختلالات جدی تر باشد. اگر حس می کنید که تیرگی و پف دور چشم هایتان یکی از علائم اختلالات دیگری است با پزشک تان مشورت کنید.