کرونا ویروس نوعی ویروس شایع است که باعث ایجاد عفونت در بینی، سینوس ها یا گلوی شما می شود. بیشتر ویروس های کرونا خطرناک نیستند.
برخی از انواع آنها جدی هستند. حدود 858 نفر در اثر سندرم تنفسی خاورمیانه یا مرس (MERS) جان خود را از دست داده اند که نخستین بار در سال 2012 در عربستان سعودی و سپس در کشورهای دیگر در خاورمیانه، آفریقا، آسیا و اروپا ظاهر شد. در آوریل 2014، اولین آمریکایی به خاطر ابتلا به MERS در ایندیانا بستری شد و یک مورد بستری دیگر در فلوریدا گزارش شد. این دو بیمار، به تازگی از عربستان سعودی برگشته بودند. در ماه مه 2015، شیوع MERS در کره رخ داد که بزرگترین شیوع خارج از شبه جزیره عربستان بود. در سال 2003، 774 نفر در اثر شیوع سندرم حاد تنفسی حاد (SARS) درگذشتند. پس از آن هیچ فردی به هیچ کدام از انواع کرونا ویروس مبتلا نشده بود.
اما در اوایل ژانویه سال 2020، سازمان بهداشت جهانی نوع جدیدی را شناسایی کرد: کروناویروس رمان 2019 (2019-nCoV) در چین. در اواخر ژانویه، تایید شد که 300 نفر به این بیماری دچار شده اند و تعداد کشته شدگان که هنوز هم به انگشتان دست نمی رسید، در حال افزایش اعلام شد. اما با وجود غربالگری ها در فرودگاه، یک مسافر اولین پرونده را به ایالات متحده آورده بود.
غالباً یک کرونا ویروس باعث علائم عفونت تنفسی مانند خس خس بینی، سرفه و گلو درد می شود. شما می توانید این بیماری ها را با استراحت کردن و داروهای بدون نسخه درمان کنید. کرونا ویروس همچنین می تواند باعث عفونت گوش میانی در کودکان شود.
کرونا ويروس انسانی
ويروس کرونا انساني موجب سرماخوردگي شده و در گاستروانتريت نوزادان دخالت دارند. ویروس کش خاصی براي عفونت هاي کرونا ويروس وجود ندارد. فیلم پیشرفت کرونا گویا این واقعیت است. دستورالعمل مراقبت بیمار مشکوک به کورونا ویروس جدید را وزارت بهداشت و درمان منتشر نموده است که در ادامه ذکر خواهیم کرد.
يک کرونا ويرا باعث شيوع جهاني و سندروم تنفسي حاد بسيار سخت(SARS) در سال 2002 شد. کرونا ويروس هاي جانوري موجب بيماري در حيوانات اهلي مي شوند که از نظر اقتصادي اهميت دارند و در حيوانات پست باعث عفونت هاي پايدار در ميزبانهاي طبيعي خود مي گردند. چون کشت کرونا ويروس هاي انساني مشکل است ، به همين علت خصوصيات آنها به خوبي شناخته نشده است. به گزارش “ورزش سه” تعدادی ورزشکار نیز به این بیماری دچار شده بودند.
دو گروه آنتي ژني از کرونا ويروس هاي انساني به نام نژاد 229EوOC43 وجود دارند. کرونا ويروسي که در سال 2002 از مبتلا به سندروم حاد تنفسي (سارس) جدا شد ، در گروه 2 به عنوانOC43 قرار دارد. کرونا ويروس هاي حيوانات اهلي و جوندگان در اين دو گروه قرار دارند. گروه متمايز آنتي ژني ديگري (سومين گروه) يافت شده است به نام ويروس برونشيت عفوني مرغ ها که به خوبي مورد بررسي قرار گرفته است .
به نظر مي رسد که نا هم تيپي عمده آنتي ژني در بين نژادهاي يک گروه يعني نژاد 229E وجود دارد. واکنش متقاطع بين برخي از نژادهاي انساني با بعضي از نژادهاي جانوري وجود دارد. بعضي از اين ويروس ها داراي هماگلوتينين مي باشند
در آزمایشگاه ویروس شناسی جهت تشخیص آن از تست سریع ویرال به روش مولکولار استفاده می شود. در آزمایشگاه ویروس شناسی بیمارستان مسیح دانشوری تست های تشخیص بیماریهای ویروسی با تعرفه دولتی انجام می شوند.زمان جوابدهی تستها از بیست و چهار ساعت لغایت هفتاد و دو ساعت می باشد.
در آزمایشگاه ویروس شناسی پزشکی مسیح دانشوری بیماری آنفلوانزا به روش تست ویروسی مولکولار سه روزه و با تعرفه دولتی انجام می شود.در تست تشخیصی مربوط به نمونه های اورژانسی مانند نمونه مایع نخاع یاCSF زمان جوابدهی به کمتر از زمان بیست و چهار ساعت کاهش می یابد.
بيماری زایی کرونا ویروس
کرونا ويروس ها به مقدار زياد ، اختصاصي گونه هستند . پاتوژنز بيماري هاي آنها در انسان به خوبي شناخته نشده است. اکثر کرونا ويروس هاي حيواني به سلولهاي اپي تليال مجراي تنفسي و گوارشي حيوانات گرايش دارند. عفونت هاي کرونا ويروس در انسان معمولا به مجاري فوقاني تنفسي محدود مي شود.
اپيدمي سال 2003 ويروس SARS، توسط بيماري تنفسي جدي ، شامل پنومي و نقص تنفس پيش رونده مشخص شد. به نظر مي رسد که ويروس از ميزبان غير انسان منشا گرفته و قابليت عفوني کردن انسان را به دست آورده باشد. در مناطق روستايي جنوب چين که اپيدمي از آنها آغاز شد ، انسان ، خوک و ماکيان اهلي در کنار هم زندگي مي کردند و بسياري از گونه هاي وحشي جهت مصارف غذايي و طب سنتي مورد استفاده قرار مي گرفتند. اين شرايط باعث بروز سويه هاي جديد ويروس گرديد.
به نظر ميرسد که برخي کرونا ويروس ها عامل گاستروانتريت در انسان هستند ولي تا بحال جدا نشده اند.
يافته هاي بالينی در مورد این بیماری
کرونا ويروس هاي انساني معمولا موجب سرماخوردگي بدون تب، در بزرگسالان مي شوند. علائم عفونت هاي کرونا ويروس تنفسي در انسان مشابه عفونت هاي راينوويروس مي باشد و به صورت آبريزش بيني و بي قراري ظاهر مي شود. دوره کمون اين بيماري حدود 2 تا 5 روز است و بيماري حدود 1 هفته ادامه دارد. مجراي تحتاني تنفسي به ندرت گرفتار مي شود ، اگر چه پنوموني در سربازان به عفونت با کرونا ويروس ها نسبت داده شده است. کودکان مبتلا به آسم ، از حملات زياد عطسه رنج مي برند. بيماري ريوي مزمن در بزرگسالان ممکن است علائم تنفسي را تشديد کند.
کرونا ويروس جديد شناخته شده به نام سارس، باعث بيماري هاي تنفسي سختي مي شود. دوره انکوباسيون حدود 6 روز است. علائم اوليه شامل تب لرز ، بي حالي ، سرگيجه ، سرفه و گلودرد هستند و پس از چند روز تنگي نفس پديدار مي شود. بسياري از بيماران راديوگرافي غير عادي قفسه سينه دارند. برخي موارد به سرعت به سوي ديسترس تنفسي حاد پيشرفت مي کنند و نياز به حمايت هاي تنفسي (تنفس مصنوعي) پيدا مي کنند. مرگ ، حاصل نقص تنفسي پيش رونده است که حدود 10درصد موارد ميزان مرگ و مير بين ميانسالان بالاتر است.
علائم باليني انتريت همراه با کرونا ويروس هنوز به خوبي مشخص نشده است. به نظر مي رسد که اين عفونت ها ، مشابه عفونت هاي روتاويروس باشند.
تشخيص آزمايشگاهي کرونا ويروس
تست هاي آزمايشگاهي، به طور معمول براي تشخيص عفونت هاي کرونا ويروس ها (مگر در مورد بيماريSARS) صورت نمي گيرند. روش موجود براي تشخيص کرونا ويروس ها از جملهSARS – Cov ، رديابي ژنومRNA ويروس در مجراي تنفسي و نمونه هاي مدفوع به کمکRT-PCR مي باشد. جداسازي کرونا ويروس ها، مشکل مي باشد و در مورد SARS-Cov به شرايط(( biosafety level 3نياز مي باشد. آزمايش نمونه هاي مشکوک به وجودSARS-Cov، بايد با در نظر داشتن شرايطBSL-2 در آزمايشگاه هاي ويروس شناسي صورت گيرد. آزمايش سرولوژي با بهره گيري از آزمايش اليزا ، مي تواند در ارزيابي سرم هاي حاد و بهبود يافته، کمک کننده باشد. ميکروسکوپ الکتروني ، در رديابي ذرات مشابه کرونا ويروس در نمونه هاي مدفوع به کار مي رود.
علائم اصلی بیماری کرونا
علائم این بیماری بستگی به نوع کروناویروس و میزان عفونت آن که تا چه اندازه جدی است، دارد..، ممکن است علائم شما شامل موارد زیر باشد:
- آبریزش بینی
- سردرد
- سرفه کردن
- گلو درد
- تب
- بی حالی
برخی از ویروس ها می توانند علائم شدید ایجاد کنند. عفونت ها ممکن است به برونشیت و ذات الریه تبدیل شوند، که باعث علائمی مانند آن می شوند:
- تب، که در صورت وجود ذات الریه ممکن است بسیار زیاد باشد
- سرفه با مخاط
- تنگی نفس
- درد هنگام نفس کشیدن و سرفه کردن.
چه کسی در معرض عفونت های کروناویروس است؟
هر کسی می تواند به عفونت کروناویروسی مبتلا شود، اما کودکان خردسال احتمال بیشتری دارد که به این ویروس مبتلا شوند. در ایالات متحده، عفونت ها در پاییز و زمستان بیشتر دیده می شود.
عفونت های کروناویروس چگونه گسترش می یابد؟
کرونا ویروس انسانی معمولاً از طریق یک فرد آلوده به دیگران منتقل می شود
- با سرفه و عطسه
- تماس شخصی مانند لمس یا دست دادن
- لمس یک جسم یا سطحی که به این ویروس آلوده است، و زدن دست به صورت، چشم و دهان
- به ندرت مدفوع (مدفوع)
با این حال احتمال انتقال بیماری در فضای باز بسیار محدود بوده و موارد انتقال انسان به انسان در مواردی رخ دادهاست که افراد به مدت طولانی در فضای بسته در کنار فرد بیمار بودهاند مانند افرادی که در بیمارستانها با بیماران در ارتباط هستند. هنوز مشخص نیست که این بیماری نخستین بار از طریق جانوران به انسان منتقل شدهاست یا از طریق سطوح آلوده به ویروس.
منشأ ویروس
هنوز منشأ این ویروس مشخص نیست اما پژوهشگران احتمال میدهند، این ویروس در اثر جهش در بدن جانوران یا پرندگان ایجاد شده باشد. عوامل مختلفی به عنوان منشأ این بیماری مطرح شدهاست که میمون و شتر از جمله آنها هستند.
راهنمایی موثر برای جلوگیری از بیماری کرونا ویروس 2019 (2019-nCoV) از منتقل کردن به افراد دیگر
این راهنمایی موقت براساس آنچه که در حال حاضر در مورد رمان کرونا ویروس 2019 (2019-nCoV) و انتقال سایر عفونت های تنفسی ویروسی شناخته شده است، پایه گذاری شده است.
- شما باید فعالیت های خارج از خانه خود را محدود کنید، به جز مواقعی که نیاز به دریافت خدمات پزشکی دارید. به محل کار، مدرسه یا محل های عمومی نروید و از وسایل حمل و نقل عمومی یا تاکسی استفاده نکنید.
- دیگر اعضای خانواده تان هم نباید با شما در ارتباط باشند. تا جایی که برایتان امکان دارد باید از یک حمام جداگانه نیز استفاده کنید. لازم نیست که اعضای خانواده تان، به منزلی دیگر بروند و می توانند در خانه ای که شما هستید، زندگی کنند. اما لازم است شما در اتاقی به حالت قرنطینه بمانید و استراحت کنید.
- قبل از قرار ملاقات پزشکی، با منشی پزشکتان تماس بگیرید و به آنها بگویید که عفونت کروناویروس دارید یا تحت مراقبت ویژه هستید. تا اقدامات لازم را برای جلوگیری از آلوده شدن افراد دیگر انجام دهند.
- شما باید هنگام حضور در اجتماع یا هر جایی که فرد دیگری نیز حضور دارد، ماسک بزنید. لازم است تمام افرادی که به هر نحوی مجبور هستند با شما ارتباط داشته باشند، ماسک بزنند.
- هنگام سرفه یا عطسه، دهان و بینی خود را با یک دستمال بپوشانید. دستمال های استفاده شده را در سطل زباله مخصوص ریخته و بلافاصله دستان خود را حداقل به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویید.
- دستان خود را مرتبا حداقل 20 ثانیه با صابون و آب بشویید. اگر صابون و آب در دسترس نیست و اگر دستان شما به وضوح کثیف نیست، می توانید از دستگاه ضدعفونی کننده دست استفاده کنید. از دست زدن به چشم، بینی و دهان خود با دست های شسته نشده خودداری کنید.
- شما نباید لیوان، ظروف غذاخوری، حوله، ملافه یا وسایل دیگر را با دیگر اعضای خانواده تان به اشتراک بگذارید. پس از استفاده از این وسایل، باید آنها را به خوبی با صابون و آب بشویید.
نکاتی برای مراقبان و پرستاران خانگی مبتلایان به کرونا ویروس
- اطمینان حاصل کنید که درک کرده اید و می توانید به فرد کمک کنید تا دستورالعمل های دارویی و مراقبت های ارائه شده توسط تیم پزشکی را دنبال کند.
- فقط افرادی را در خانه نگه دارید که برای مراقبت از شخص ضروری هستند یا به هر نحوی مجبورند که آنجا بمانند.
- سایر اعضای خانواده باید در خانه یا محل زندگی دیگری بمانند. اگر این امکان پذیر نیست، باید در اتاق دیگری زندگی کنند، یا تا حد امکان از فرد جدا شوند.
- ملاقات از بیمار را کاملا ممنوع کنید.
- افراد سالخورده و کسانی که سیستم ایمنی بدن یا شرایط سلامتی مزمنی دارند، از فرد دور کنید. این شامل افراد مبتلا به بیماری مزمن قلب، ریه یا کلیه و دیابت می شود.
- اطمینان حاصل کنید که فضاهای مشترک در خانه از جریان هوای مطلوبی برخوردار است، مانند تهویه هوا یا پنجره باز که اجازه تردد و جا به جایی هوا را می دهد.
- دستان خود را هر بار حداقل 20 ثانیه با صابون و آب بشویید. از دست زدن به چشم، بینی و دهان خود با دست های شسته شده خودداری کنید.
- هنگامی که مجبورید با خون فرد، مایعات بدن و یا ترشحاتی مانند عرق، بزاق، خلط، مخاط بینی، استفراغ، ادرار یا اسهال تماس داشته باشید، حتما از دستکش و ماسک استفاده کنید.
- ماسک صورت یکبار مصرف، لباس و دستکش را بعد از استفاده دور بریزید. آنها را حتما در سطل های مواد عفونی مخصوص بریزید.
- دستان خود را بلافاصله پس از در آوردن ماسک، لباس و دستکش بشویید.
- هر روز تمام سطوح مانند پیشخوان، رومیزی، میز کار، وسایل حمام، توالت، تلفن، صفحه کلید، تبلت و میزهای کنار تخت را تمیز کنید. همچنین، سطحی را که ممکن است خون، مایعات بدن و یا ترشحاتی روی آنها ریخته باشد، تمیز کنید.
- برچسب محصولات ضدعفونی کننده را بخوانید و توصیه های ارائه شده روی برچسب های محصول را دنبال کنید. برچسب ها حاوی دستورالعمل هایی برای استفاده ایمن و موثر از محصول تمیز کننده از جمله موارد احتیاطی هستند که باید هنگام استفاده از محصول رعایت کنید مانند از دستکش یا پیش بند استفاده کنید و از داشتن تهویه مناسب هنگام استفاده از محصول اطمینان حاصل کنید.
- برای تهیه یک محلول سفید کننده در خانه، 1 قاشق غذاخوری سفید کننده را به 4 فنجان آب اضافه کنید. می توانید از یک ماده ضد عفونی کننده خانگی نیز استفاده کنید.
- بلافاصله لباس ها یا ملافه هایی را که خون، مایعات بدن و یا ترشحاتی بر روی آنها وجود دارد، بشویید و در معرض هوای آزاد و آفتاب خشک کنید.
- در حین دست زدن به مواد آلوده، دستکش یکبار مصرف بپوشید. دستان خود را بلافاصله پس از در آوردن دستکش بشویید.
وضعیت مبتلایان به بیماری کرونا ویروس در چین
براساس اعلام مقامات کمیته طبی در چین تا ساعت 24 چهارشنبه شب به وقت محلی، 17 تن بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته و 571 تن دیگر هم به این ویروس مبتلا شده اند که حال 95 تن آنها نیز وخیم است.
ویروس کرونا در حال گسترش به 25 ولایت و شهرهای مرکزی وابسته به چین است.
طی یک روز گذشته، 131 مورد جدید از عفونت و هشت مرگ در چین ثبت شده است. بیشترین مبتلایان افراد بالای 65 سال هستند.
همچنان در 13 ولایت نیز 257 مورد ثبت شده که مشکوک به نوع جدیدی از ویروس کرونا استند.
یک مورد در هنگ کنگ، ماکائو و تایوان نیز شناسایی شده است. همچنان یک مورد در امریکا، جاپان، کوریایی جنوبی و سه مورد هم در تایلند تا به حال شناسایی شده است.
این کمیته میگوید که چهار هزار و 928 نفر که ارتباط نزدیکی با مبتلایان داشتند، تحت نظای طبی قرار گرفته اند.
در اواخر ماه دسمبر سال گذشته، مقامات چینایی از شیوع ذات الریه با منشا ناشناخته در شهر ووهان خبر دادند. موارد اول مربوط به بازار غذاهای دریایی بود. کارشناسان قبلاً دریافتند که عامل ایجاد کننده بیماری نوع جدیدی از ویروس کرونا سال 2019 است که از یک فرد به فرد دیگر سرایت میکند.
ویروس جدیدی به نام کرونا در چین جان دستکم ۱۷ نفر را گرفته و صدها نفر دیگر در کمتر از ۳ هفته به این ویروس آلوده شده اند.
شیوع سریع و خطرناک این ویروس باعث شده مقامات سازمان جهانی بهداشت با همکاری بینالمللی این ویروس را مهار کنند تا از تکرار تجربه دردناک ویروس سارس جلوگیری کنند. سارس در سال ۲۰۰۲ جان بیش از ۷۷۰ نفر را گرفت.
چند نفر در چین آلوده شدهاند؟
در بازه زمانی بین ۳۱ دسامبر تا ۲۲ ژانویه مقامات کشور چین از شناسایی بیش از ۴۰۰ نفر که به این ویروس مبتلا شدهاند خبر دادند. تایلند دو مورد و ژاپن، کره جنوبی و تایوان هم هر کدام یک مورد ابتلا گزارش کردهاند. تمامی این بیماران اخیرا به چین سفر داشتهاند.
در خارج از آسیا ، ایالات متحده نیز اولین مورد ابتلا به این ویروس را در بیمارانی که اخیراً از ووهان در چین برگشته گزارش کرده است.
اولین مبتلا به بیماری کرونا ویروس در چین؛ این بیماری از کجا آمد؟
بیشتر موارد در ووهان ، شهری با ۱۱ میلیون نفر در استان مرکزی هوبئی چین گزارش شده است.
مركز اروپایی پیشگیری و كنترل بیماری (ECDC) در بیانیهای در این خصوص میگوید:«بعد از بازدید از بازار عمدهفروشیهای دریایی ووهان در چین اکثر موارد بیماری نوعی سینه پهلو تشخیص داده شده است.»
بسیاری از نخستین موارد گزارش شده افرادی بودهاند که از محصولات یک فروشگاه مواد غذایی دریایی در شهر ووهان مصرف کرده بودند.
ضمن اینکه در مواردی، افراد بعد از ابتلا به این ویروس جان خود را هم از دست دادهاند. سرایت این بیماری از انسان به انسان شیوع آن را تسریع میکند. کروناویروسها خانواده بزرگی از ویروسها هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشوند.
ویروس جدیدی به نام کرونا در چین جان دستکم ۱۷ نفر را گرفته و صدها نفر دیگر در کمتر از ۳ هفته به این ویروس آلوده شده اند.
شیوع سریع و خطرناک این ویروس باعث شده مقامات سازمان جهانی بهداشت با همکاری بینالمللی این ویروس را مهار کنند تا از تکرار تجربه دردناک ویروس سارس جلوگیری کنند. سارس در سال ۲۰۰۲ جان بیش از ۷۷۰ نفر را گرفت.
آیا کرونا میتواند در سراسر جهان گسترش می یابد؟
مقامات چین روز دوشنبه تأیید کردند که سویه جدید این بیماری میتواند از انسان به انسان دیگر منتقل شود که احتمال شیوع ویروس را افزایش میدهد.
چین بیش از همه تحت تأثیر شیوع این بیماری قرار دارد. ووهان، مرکز این بیماری است اما در دیگر شهرهای بزرگ چین همچون پکن و شانگهای هم مواردی گزارش شده که نگرانیهای بینالمللی را افزایش داده است.
اما مقامات بهداشتی در سرتاسر جهان نگرانند جشنهای سال نو چینی ممکن است به افزایش موارد ابتلای بینالمللی این ویروس منجر شود. صدها میلیون شهروند چینی برای تعطیلات در داخل کشور سفر میکنند، از سوی دیگر میلیونها چینی به خارج از کشور میروند و می توانند این بیماری را با خود به دیگر نقاط دنیا منتقل کنند.
آیا بیماری کرونا ويروس به ایران هم وارد شده است؟
حسین عرفانی، رئیس اداره مراقبت از بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: تا به امروز هیچ موردی مبنی بر ابتلای مردم کشورمان به ویروس «کرونا» مشاهده نشده است.
رئیس اداره مراقبت از بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: ویروس «کرونا» در کشور چین به دلیل جهش های احتمالی در حال رشد است و تاکنون تعدادی از مردم این کشور به این ویروس مبتلا شدهاند.
بیماریابی افراد مبتلا به ویروس «کرونا» به معنای انتشار این ویروس در کشور نیست
عرفانی تاکید کرد: به دلیل تردد مردم کشورمان به چین یا برعکس، هماهنگیهای لازم انجام شده تا پایگاه بهداشت مراقبت مرزی فرودگاه امام خمینی که وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران است، کار بیماریابی مسافران چین را انجام دهند. در صورت شناسایی احتمالی فرد مبتلا به ویروس «کرونا»، قبل از انتشار آن در جامعه؛ در سریعترین زمان کار درمان بیمار مد نظر قرار میگیرد.
او بیان کرد: بیماریابی افراد مبتلا به ویروس «کرونا» به معنای انتشار این ویروس در کشور نیست.
عرفانی افزود: منشا ویروس «کرونا» حیوانی است، اما به عنوان عفونت تنفسی این احتمال وجود دارد که از انسان به انسان منتقل شود.
درمان بیماری کرونا ويروس
گروهی از دانشمندان به رهبری «ادوارد تریبالا» از دانشگاه گوتنبرگ سوئد و «ولکر تیل» از دانشگاه برن آلمان مادهای به نام «K22» کشف کردند که به نظر میرسد توانایی این ویروسها را برای گسترش در انسانها مسدود میکند. «K22» تکثیر کروناویروس را در سلولهای پوششی دستگاه تنفسی انسان مهار میکند. «K22» در مقابله با کروناویروسهای بیضرری که در انسان علائم سرماخوردگی ایجاد میکنند و کروناویروسهای عامل بیماری سارس و مرس مؤثر است. ویروسها برای تولیدمثل باید غشای سلولهای انسانی جداگانهای در اختیار بگیرند تا در آن نوعی پایه نگهدارنده درست کنند و ماشین تولید ویروس خود را در آن مستقر کنند و ماده «K22» این روند را غیرممکن میکند.
در مورد کرونا ویروس چه باید کرد
هیچ واکسنی برای کروناویروس وجود ندارد. برای جلوگیری از ابتلا به کروناویروس، همان کارهایی را انجام دهید که از سرماخوردگی پیشگیری می کنید:
- دستان خود را مرتبا با صابون و آب گرم یا با یک ضدعفونی کننده دست بشویید.
- دست و انگشتان را از چشم، بینی و دهان دور نگه دارید.
- از تماس نزدیک با افراد آلوده خودداری کنید.
- از دستگاه مرطوب کننده اتاق استفاده کنید یا دوش گرم بگیرید. این به شما کمک می کند تا گلو درد و سرفه را کاهش دهید.
- مایعات زیاد بنوشید.
برای درمان بیماری کرونا ویروس، دارو یا واکسن بخصوصی وجود ندارد اما باید دقیقا همان درمان های خانگی و طبیعی که برای درمان سرماخوردگی استفاده می کنید را بکار بگیرید:
- کاملا استراحت کنید.
- مایعات بنوشید.
- برای رفع گلو درد و تب از داروهای بدون نسخه استفاده کنید. اما به کودکان یا نوجوانان زیر 19 سال آسپرین ندهید. به جای آن از ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده کنید.
- مرطوب کننده هوا یا دوش بخار نیز می تواند به تسکین گلو درد کمک کند.
احتیاط
همانگونه که قبلا ذکر شد بهتر است افراد در سفرهای خارجی خود این بیماری را در کشورهای هدف مد نظر داشته باشند . این مورد به خصوص در مورد ایرانیان که زیاد به عربستان سعودی و دبی سفر می کنند باید مورد توجه مردم و دولت قرار گیرد . همچنین لازم است افراد در برخورد با بیمارانی که علایم شبیه سرما خوردگی و آنفلاآنزا دارند و از اخیرا به کشورهای عربی و فرانسه مسافرت داشته اند احتیاط نمایند و موارد حفاظتی را مد نظر داشته باشند .