جر و بحث و مشاجره و نزاع میان زن و شوهر عمدتا ناشی ازعدم درک ، انتقال پیام و بیان خواسته ها به یکدیگر است، می خواهیم عمده ترین مشکل زوجین را بررسی و حل کنیم
متخصص اعصاب و روان ،عمده ترین مشکل زوجین را عدم تعامل با یکدیگر دانست و گفت: این درحالی است که اغلب آنها دچار بیماری نیستند اما قادر به درک ، انتقال پیام و بیان خواسته های یکدیگر نیستند.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا ، متخصص اعصاب و روان ،عمده ترین مشکل زوجین را عدم تعامل با یکدیگر دانست و گفت: این درحالی است که اغلب آنها دچار بیماری نیستند اما قادر به درک ، انتقال پیام و بیان خواسته های یکدیگر نیستند.
دکتر غلامرضا حاجتی هشدار داد: در واقع دخالت اطرافیان، اظهار نظرهای غیر کارشناسانه نزدیکان و گاهی دوستان منجر به بدترشدن و تشدید اختلافات زوجین می شود و آنها را به سوی طلاق سوق می دهد.
وی ادامه داد: عمده ترین علت عدم تعامل و ارتباط میان زوجین ناشی از عدم بیان در خواست هایشان است و بین 95 تا 100 درصد جملات آنها حاوی اظهارات گله مندانه وهمراه با شکایت است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح کرد: گله مندی که حس بدی به فرد می دهد، منجر به گارد گرفتن زوجین در برابر هم می شود و این امر یعنی عامل ایجاد انسداد برای ایجاد تعامل میان آنها.
وی آموزش ندیدن؛ محیط شخصی و تربیتی هر فرد، الگوبرداری از رفتارهای والدین و علل ژنتیکی را عوامل بروز عدم تعامل میان زوجین برشمرد.
علل اجتماعی
حاجتی خاطرنشان کرد: همچنین علل اجتماعی مانند آموزش های غلط از سوی دوستان و فیلم هایی که بار منفی دارند و با فرهنگ جامعه ما مغایرت دارند از علل دیگر بروز عدم برقراری تعامل میان زوجین می شود.
علل معنوی
وی افزود: با افت نظام اعتقادی و ارزشی چارچوب های اخلاقی و اعتقادی سست می شوند که این امر به طور معمول منجر به افزایش مشکلات میان زوجین خواهد شد.
به گفته این روانپزشک، طبق آمار کشورهای غربی، خانواده هایی که بیشتر به معنویات وصل اند به جز کسب یک آرامش خاص، مشکلات روحی و روانی کمتری را تجربه می کنند.
عضو انجمن روانپزشکان ایران اظهار داشت: از این رو تأکید ما بر ساختن یک شیوه تعامل جدید در زندگی زناشویی زوجین است که طی یک دوره 3 تا 6 ماهه، 80 تا 90 درصد منجر به بهبود کامل روابط زوجین می شود.
وی گفت: در واقع برای حل مشکل زوجین پس از ارزیابی الگوی تعامل، بر روی 3 قانون طلایی تأکید و کار می کنیم که این سه عامل به این شرح است؛ اول این که به جای شکایت بیاموزند از هم درخواست داشته باشند، دوم این که در خواست هایشان ساده و کوچک باشد و در نهایت درخواست هایشان به یک توافق منجر شود.
حاجتی توصیه کرد: زوجین برای پیشگیری از بروز چنین مشکلی در زندگی زناشویی خود باید مهارت های ارتباطی را بیاموزند و به این منظور “کارگاه های ارتباط موثر” در این زمینه موثر واقع می شود.
به گفته وی با شناسایی اختلالات زناشویی و اعمال آموزش های لازم در این خصوص درصد بالایی از آنها بدون طلاق قابل حل است.