سلول های هر فرد حاوی گلوتاتیون است. ماده ای که از سه اسید آمینه به نام های زیر ساخته شده است: سیستئین، گلوتامات و گلیسین .گلوتاتیون به عنوان یک آنتی اکسیدان مهم در بدن هر فرد عمل می کند و به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کند. رادیکال های آزاد مولکول هایی هستند که می توانند به سلول های بدن آسیب برسانند. گلوتاتیون در بسیاری از واکنش های شیمیایی موجود در بدن نقش دارد. این ماده همچنین به سم زدایی مواد شیمیایی، از جمله برخی اجسامی که به طور طبیعی توسط بدن ایجاد می شود و همچنین آلاینده ها و داروها کمک می کند. در این مقاله از بخش پزشکی دکتر سلام راجع به گلوتاتیون صحبت خواهیم کرد.

علت کاهش سطح گلوتاتیون در بدن افراد

سطح گلوتاتیون فرد ممکن است در طی برخی از مشکلات سلامتی نیز کاهش یابد، از جمله:

گلوتاتیون

خطرات مصرف مکمل های گلوتاتیون

عوارض جانبی احتمالی

در مورد عوارض جانبی مصرف مکمل های گلوتاتیون اطلاعات کمی در دست است (به دلیل تحقیق ناکافی). با این وجود، استفاده از مکمل های آن ممکن است باعث کرامپ و نفخ شود. علاوه بر این، برخی از افراد ممکن است به مکمل های گلوتاتیون، واکنش های آلرژیک مانند بثورات نشان دهند.

میزان گلوتاتیون بدن با افزایش سن کاهش می یابد، این مهم، احتمالاً به این دلیل است که بدن قادر نیست که به اندازه قبل گلوتاتیون تولید کند. به نظر می رسد که سطح گلوتاتیون پایین باعث ضعف در سلامتی فرد شود. به عنوان مثال، سطح پایین آن ممکن است در بسیاری از شرایطی که احتمال آن در افراد مسن بالاست، نقش داشته باشد.

تداخلات دارویی با گلوتاتیون

اگر پزشک یا داروساز استفاده از این دارو را برایتان پیشنهاد داده است، ممکن است از هرگونه تداخلات احتمالی دارویی آگاه باشد و شما را تحت کنترل قرار دهد. قبل از مراجعه به پزشک، یا ارائه دهنده مراقبت های سلامتی یا داروساز، هیچ دوز دارویی جدیدی را شروع نکنید، یا مصرف آن را متوقف نکنید و یا تغییر ندهید.

  • گلوتاتیون هیچ تداخل شدید شناخته شده ای با داروهای دیگر ندارد.
  • هیچ تداخل جدی با سایر داروها ندارد.
  • هیچ تداخل متعادلی ​​با سایر داروها ندارد.
  • با حداقل 89 داروی مختلف تداخل ضعیف دارد.

این اطلاعات شامل همه تداخلات دارویی ممکن یا اثرات منفی آن نیست. بنابراین، قبل از استفاده از این محصول، درباره تمام داروهای مصرفی تان، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید. لیستی از تمام داروهای مصرفی تان را با خود نگه دارید و این اطلاعات را با پزشک و یا داروساز خود در میان بگذارید. برای مشاوره پزشکی بیشتر یا در صورت داشتن هر گونه سؤال یا نگرانی در مورد سلامتی خود، یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد داروهای مصرفی با پزشک معالج خود مشورت کنید.

دوز مصرفی و نحوه آماده سازی گلوتاتیون

شواهد علمی کافی برای تعیین دوز مناسب به هنگام مصرف مکمل GSH وجود ندارد و برخی پیشنهاد می کنند که مصرف مکمل NAC ممکن است مؤثرتر باشد. دوزهای مختلفی در تحقیقات بررسی شرایط خاص پزشکی مورد مطالعه قرار گرفته است. دوز مناسب برای شما ممکن است به عوامل مختلفی از جمله سن، جنسیت و سابقه پزشکی تان بستگی داشته باشد.

در بعضی موارد، متخصصان بهداشت و درمان از طریق استفاده ازIV ، گلوتاتیون را تجویز می کنند. با تزریق داخل وریدی، معمولاً برای درمان شرایطی چون بیماری پارکینسون، آترواسکلروز و دیابت استفاده می شود. علاوه بر این، تجویز این ماده از طریق IV گاهی برای درمان عوارض شیمی درمانی، درمان همودیالیز و جراحی بای پس استفاده می شود.

گلوتاتیون

فواید گلوتاتیون

استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد

استرس اکسیداتیو هنگامی رخ می دهد که بین تولید رادیکال های آزاد و توانایی بدن در مقابله با آن ها عدم تعادل وجود داشته باشد. استرس اکسیداتیو بالا ممکن است در بیماری های متعدد بسیاری پیشرو باشد. این ها شامل دیابت، سرطان و آرتریت روماتوئید است. این ماده به خنثی کردن تأثیر استرس اکسیداتیو کمک می کند، که ممکن است به نوبه خود بیماری را تا حدی بهبود دهد.

کمبود این ماده منجر به افزایش استرس اکسیداتیو می شود که ممکن است منجر به سرطان شود. همچنين افزايش سطح گلوتاتيون باعث افزايش سطح آنتي اكسيدان و مقاومت سلول های سرطانی در برابر استرس اكسيداتيو می شود.

 ممکن است پسوریازیس را بهبود بخشد

مطالعه ای نشان داد که مصرف خوراکی پروتئین آب پنیر- با یا بدون درمان اضافی- پسوریازیس را بهبود می بخشد. پروتئین آب پنیر قبلاً برای افزایش سطح گلوتاتیون به کار گرفته می شد. به شرکت کنندگان در این مطالعه، به مدت سه ماه، هر روز 22 گرم از این پروتئین- به عنوان یک مکمل خوراکی- ارائه شد. با این حال، محققان اظهار داشتند كه مطالعات بیشتری پیرامون این مسئله لازم است.

آسیب سلولی در بیماری کبد چرب الکلی و غیرالکلی را کاهش می دهد

با کمبود آنتی اکسیدان هایی از جمله گلوتاتیون، مرگ سلولی در کبد ممکن است تشدید شود. این ممکن است هم در افرادی که سوء مصرف الکل دارند و هم در سایرین، به بیماری کبد چرب منجر شود. نشان داده شده است که گلوتاتیون باعث افزایش سطح پروتئین، آنزیم و بیلی روبین در خون افراد مبتلا به بیماری کبد چرب مزمن الکلی و غیرالکلی می شود.

یک منبع مطالعاتی معتبر گزارش داد، در افرادی که مبتلا به بیماری کبد چرب هستند، مصرف این ماده به صورت داخل وریدی و در دوزهای زیاد، موثرتر است. همچنین شرکت کنندگان در این مطالعه، کاهش در میزان مالون دی آلدئید- نشانگر آسیب سلولی در کبد- را نشان دادند.

یک منبع معتبر دیگر دریافت، گلوتاتیونی که در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی- به دنبال تغییرات در سبک زندگی- به صورت خوراکی تجویز می شود اثرات مثبتی دارد. در این مطالعه گلوتاتیون- به صورت مکمل- در دوز 322 میلی گرم در روز و به مدت چهار ماه ارائه شد.

مقاومت به انسولین را در افراد مسن بهبود می بخشد

با افزایش سن، گلوتاتیون کمتری در بدن تولید می شود. محققان دانشکده پزشکی بیلور از ترکیبی از مطالعات حیوانی و انسانی برای بررسی نقش گلوتاتیون در مدیریت وزن و مقاومت به انسولین در افراد مسن استفاده کردند. یافته های مطالعات نشان داد که سطح گلوتاتیون پایین با چربی سوزی کمتر و میزان بالاتر ذخیره چربی در بدن همراه است.

افراد مسن تر سیستئین و گلیسین را برای افزایش سطح گلوتاتیون به رژیم های غذایی خود اضافه کردند که طی دو هفته باعث بهبود مقاومت به انسولین و چربی سوزی شد.

تحرک مبتلایان به بیماری شریان محیطی را افزایش می دهد

بیماری شریان محیطی هنگامی رخ می دهد که شریان های محیطی توسط پلاک گرفتگی پیدا کنند. این مهم، معمولاً در پاها اتفاق می افتد. در یک مطالعه گزارش شد که گلوتاتیون باعث افزایش گردش خون و توانایی شرکت کنندگان در مطالعه، بر پیاده روی بدون درد در مسافت های طولانی تر شد. شركت كنندگان به جای يك پلاسبو محلول شور، تزريق داخل وريدي دو بار در روز به مدت پنج روز گلوتاتيون را دریافت کردند و سپس به لحاظ تحرك آنالیز شدند.

گلوتاتیون

علائم بیماری پارکینسون را کاهش می دهد

بیماری پارکینسون بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارد و توسط علائمی مانند لرز تعریف می شود. این بیماری در حال حاضر هیچ درمانی ندارد. یک مطالعه قدیمی تر اثرات مثبت تزریق داخل وریدی گلوتاتیون را بر علائمی چون لرز و ثبات تأیید کردند. در حالی که تحقیقات بیشتری پیرامون این مسئله لازم است، با این حال، این گزارش موردی نشان داد که گلوتاتیون ممکن است به کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی در مبتلایان به این بیماری کمک کند.

ممکن است به مبارزه با بیماری خود ایمنی کمک کند

التهاب مزمن ناشی از بیماری های خود ایمنی، می تواند استرس اکسیداتیو را افزایش دهد. این بیماری ها شامل آرتریت روماتوئید، بیماری سلیاک و لوپوس است. طبق یک منبع مطالعه معتبر، گلوتاتیون با تحریک یا کاهش پاسخ ایمنی بدن، به کاهش استرس اکسیداتیو کمک می کند. بیماری های خود ایمنی به میتوکندری ها حمله می کنند. سلول های خاص گلوتاتیون با از بین بردن رادیکال های آزاد برای محافظت از میتوکندری سلولی عمل می کنند.

ممکن است آسیب اکسیداتیو را در کودکان مبتلا به اوتیسم کاهش دهد

چندین منبع معتبر نشان داد که کودکان مبتلا به اوتیسم دارای سطح آسیب اکسیداتیو بالاتر و سطح گلوتاتیون پایین تری در مغز خود هستند. این مهم، باعث افزایش حساسیت به آسیب های عصبی در کودکان مبتلا به اوتیسم می شود که در معرض جیوه قرار می گیرند.

در این کارآزمایی بالینی هشت هفته ای روی کودکان 3 تا 13 ساله، از برنامه های خوراکی یا ترنس درمال گلوتاتیون استفاده شد. هر چند تغییرات علائم اوتیسم به عنوان بخشی از مطالعه مورد بررسی قرار نگرفت، اما کودکان هر دو گروه بهبود در سطح سیستئین، سولفات پلاسما و گلوتاتیون خون را نشان دادند.

ممکن است تاثیر دیابت کنترل نشده را کاهش دهد

قند خون بالای طولانی مدت با کاهش مقدار گلوتاتیون همراه است. این می تواند به استرس اکسیداتیو و آسیب بافت منجر شود. یک مطالعه نشان داد که مصرف مکمل سیستئین و گلیسین باعث افزایش سطح گلوتاتیون می شود.

همچنین علی رغم میزان قند خون بالا، استرس اکسیداتیو و آسیب در افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده را کاهش می دهد. شركت كنندگان در اين مطالعه به مدت دو هفته 0.81 میلی مول بر كيلوگرم (mmol/ kg) سيستئين و 1.33 ميلي مول بر كيلوگرم گليسين مصرف کردند.

ممکن است علائم بیماری تنفسی را کاهش دهد

ان- استیل سیستئین دارویی است که برای درمان شرایطی چون آسم و فیبروز کیستیک استفاده می شود. آن به عنوان یک داروی استنشاقی، به نازک شدن مخاط و رقت آن کمک می کند. همچنین باعث کاهش التهاب می شود. این دارو ​​محصول جانبی گلوتاتیون است.

گلوتاتیون در بعضی از غذاها یافت می شود، اگرچه پخت و پز و پاستوریزاسیون میزان آن را به طور قابل توجهی کاهش می دهد. با این حال، بیشترین غلظت گلوتاتیون در مواد زیر است:

  • گوشت خام یا نیم پز
  • شیر و سایر لبنیات پاستوریزه نشده
  • میوه و سبزیجات تازه از جمله آووکادو و مارچوبه.

گلوتاتیون

استفاده از گلوتاتیون به عنوان روشن کننده پوست چقدر مطمئن و موثر است؟

طبق یک مقاله منتشر شده در 28 آگوست سال 2017، در نیویورک تایمز، گلوتاتیون تزریقی، چه به طور فزاینده در ایالات متحده و چه در سایر کشورهای جهان، باعث روشن شدن رنگ پوست افراد یا برطرف کردن لکه های تیره در آن ها می شود. برخی از افراد (به خصوص خانم ها) این کار را می کنند تا مطابق با فشارهای فرهنگی از رنگ پوست روشن تری برخوردار باشند.

درست است که گلوتاتیون طبیعی بدن، می تواند ملانین را به یک رنگ روشن تری تبدیل کرده و آنزیم تیروزیناز- که به تولید رنگدانه کمک می کند- را غیر فعال کند، با این حال، FDA هشدار می دهد که تزریق های داخل وریدی “به طور بالقوه ناامن و ناکارآمد هستند” و ممکن است حاوی مواد مضر یا مواد آلاینده ناشناخته ای باشند. FDA هیچ داروی تزریقی را برای سفید کردن یا روشن شدن پوست تأیید نکرده است.

با این حال پزشک متخصص پوست و مویی اظهار داشت: خطر آلودگی یا عفونت ناشی از تزریق، یک خطر جدی است. وی گفت: “این کار تا حدی غیرقانونی است که وقتی شخصی به یک مرکز درمانی یا نوعی کلینیک مراجعه می کند تا بتواند این نوع درمان را انجام دهد، شما واقعاً نمی دانید چه تزریقی انجام دهید.

او اضافه می‌کند: “اگر کارکنان در تکنیک ‌های تزریق ضعیف باشند” خطر ابتلا به عفونت مانند مسمومیت خونی در این روش وجود دارد. در حقیقت، سازمان غذا و داروی فیلیپین در سال 2011 هشدار داد كه تزریق مكرر گلوتاتیون می تواند منجر به نارسایی كلیه، مسمومیت خونی و نكرولیز اپیدرمی سمی شود، یك عفونت خطرناک برای زندگی كه باعث تحلیل پوست می شود.

علاوه بر این، هیچ کارآزمایی بالینی طولانی مدتی برای تأیید اثرات روشن کنندگی پوست مکمل های گلوتاتیون به هر شکلی صورت نگرفته است، اگرچه طبق یک مقاله ریویو که در سال 2016 در ژورنال پوستی، ونیرولوژی و کبد شناسی هند منتشر شد، تعداد انگشت شماری از آزمایشات کوچک، تصادفی و کنترل شده ای، اثرات روشن کنندگی مکمل های خوراکی و موضعی را در روشن کردن موقت و مطمئن پوست نشان دادند.

قبل از اینکه آن ها را برای استفاده هایپر پیگمانتاسیون [مناطقی از پوست که تیره تر از محیط اطراف هستند] توصیه کرد، تحقیقات بیشتری لازم است. هنوز فرمی پیدا نشده است که واقعاً برای مشکلات پوستی موثر باشد. در حقیقت، گلوتاتیون برای مصارف پوستی به هیچ وجه مورد تأیید FDA نیست.

درماتولوژیستی افزود: اگر شخصی به مطب من بیاید و این کار را درخواست کند، او را به سمت سایر عوامل روشن کننده پوست، روش های انجام شده در مطب، برخی از کرم های ضد آفتاب و مواردی از این قبیل سوق می دهم.” با این حال، کسانی که به سلامت باطن خود بیشتر از ظاهر بیرونی شان توجه دارند می توانند اطمینان حاصل کنند که حتی اگر هیچ گاه به مکمل های گلوتاتیون نزدیک هم نشوند، این ترکیب اسید آمینه موجود در بدن 24 ساعت در روز و هفت روز در هفته به سختی کار می کند و عملکردهای حیاتی را در تمام بدن به انجام می رساند.

گلوتاتیون

فرم های موجود گلوتاتیون

گلوتاتیون حاوی مولکول های گوگردی است، به همین دلیل غذاهای سرشار از گوگرد ممکن است به تقویت تولید طبیعی آن ها در بدن کمک کنند. این مواد غذایی عبارت اند از:

  • سبزیجات خانواده کراسیفروس (سبزیجات چلیپایی) مانند کلم بروکلی، گل کلم، جوانه بروکسل و بوک چوی
  • سبزیجات آلیوم مانند سیر و پیاز
  • تخم مرغ
  • آجیل
  • حبوبات
  • پروتئین بدون چربی مانند ماهی و مرغ

سایر غذاها و گیاهانی که به تقویت طبیعی گلوتاتیون در بدن کمک می کنند عبارت اند از:

  • گیاه خار مریم
  • بذر کتان
  • جلبک دریایی
  • آب پنیر

گلوتاتیون نیز تحت تأثیر منفی بی خوابی است. استراحت کافی به طور منظم می تواند به افزایش سطح آن در بدن کمک کند.

ده راه طبیعی برای افزایش سطح گلوتاتیون در بدن

گلوتاتیون یکی از مهم ترین و قوی ترین آنتی اکسیدان های بدن است. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که با مبارزه با رادیکال های آزاد در بدن، استرس اکسیداتیو را کاهش می دهند.

از آن جایی که بیشتر آنتی اکسیدان ها در غذاهای مصرفی یافت می شوند، گلوتاتیون توسط بدن نیز تولید می شود. این ماده در ابتدا از سه اسید آمینه تشکیل می شود: گلوتامین، گلیسین و سیستئین. دلایل زیادی باعث کاهش سطح گلوتاتیون در بدن می شود، از جمله رژیم غذایی ضعیف، بیماری مزمن، عفونت و استرس مداوم.

گلوتاتیون همچنین با افزایش سن کاهش می یابد. حفظ مقادیر کافی این آنتی اکسیدان بسیار مهم است. در زیر 12 مورد از بهترین راه های افزایش طبیعی سطح گلوتاتیون آورده شده است:

غذاهای غنی از گوگرد مصرف کنید

گوگرد ماده معدنی مهمی است که به طور طبیعی در برخی از غذاهای گیاهی و پروتئینی یافت می شود. آن برای ساختار و فعالیت پروتئین ها و آنزیم های مهم موجود در بدن لازم است. نکته قابل توجه این است که، گوگرد برای سنتز گلوتاتیون نیاز است.

گوگرد به صورت دو اسید آمینه در مواد غذایی یافت می شود: متیونین و سیستئین. این ماده در درجه اول از پروتئین های رژیم غذایی، مانند گوشت گاو، ماهی و مرغ گرفته می شود. با این حال، منابع گیاهی گوگردی دیگری نیز وجود دارند، از جمله سبزیجات چلیپایی چون کلم بروکلی، بروکسل، گل کلم، کلم کالی، علف چشمه و سبزی خردل.

شماری از مطالعات انسانی و حیوانی نشان داده اند که مصرف سبزیجات سرشار از گوگرد با افزایش سطح گلوتاتیون، می تواند استرس اکسیداتیو را کاهش دهد.همچنین سبزیجات آلیوم، از جمله سیر، شالت و پیاز، سطح گلوتاتیون را تقویت می کنند- که احتمالاً به دلیل ترکیبات حاوی گوگرد آن هاست.

خلاصه: سولفور برای تولید گلوتاتیون مهم است. بنابراین، در رژیم غذایی خود حتما پروتئین های غنی از گوگرد مانند گوشت گاو، ماهی و مرغ و همچنین سبزیجات آلیوم و چلیپایی را بگنجانید.

گلوتاتیون

مصرف ویتامین C خود را افزایش دهید

ویتامین C یک ویتامین محلول در آب است که در غذاهای متنوع به ویژه در میوه ها و سبزیجات یافت می شود. توت فرنگی، مرکبات، پاپایا، کیوی و فلفل دلمه ای همه نمونه هایی از غذاهای سرشار از ویتامین C هستند.

این ویتامین عملکردهای زیادی دارد، از جمله عمل کردن به عنوان یک آنتی اکسیدان برای محافظت از سلول ها در برابر آسیب اکسیداتیو. همچنین منبع تغذیه آنتی اکسیدان های دیگر از جمله گلوتاتیون در بدن را حفظ می کند. محققان دریافتند که ویتامین C ممکن است با حمله به رادیکال های آزاد در ابتدا به افزایش سطح گلوتاتیون کمک کند و از این طریق میزان گلوتاتیون را بالا ببرد.

آن ها همچنین دریافتند که ویتامین C با تبدیل گلوتاتیون اکسید شده به شکل فعال آن به پردازش مجدد گلوتاتیون کمک می کند. در حقیقت، محققان دریافتند که مصرف مکمل های ویتامین C باعث افزایش سطح گلوتاتیون در گلبول های سفید در بزرگسالان سالم می شود.

در یک مطالعه، بزرگسالان روزانه و به مدت 13 هفته 500 تا 1000 میلی گرم ویتامین C مصرف کردند که منجر به افزایش 18 درصدی گلوتاتیون در گلبول های سفید شد. یک مطالعه دیگر نشان داد که مصرف 500 میلی گرم مکمل ویتامین C در روز باعث افزایش گلوتاتیون در گلبول های قرمز به میزان 47 درصد شد.

با این حال، این مطالعات شامل مکمل های ویتامین C بود. با توجه به اینکه مکمل ها نسخه متمرکز ویتامین هستند، معلوم نیست که غذاها همان تأثیر را داشته باشند یا خیر. برای تعیین اینکه آیا با خوردن غذاهای حاوی ویتامین C می توان میزان گلوتاتیون را افزایش داد یا خیر، تحقیقات بیشتری لازم است.

خلاصه: ویتامین C در حفظ سطح گلوتاتیون نقش اساسی دارد. به همین دلیل، مصرف مکمل های ویتامین C ممکن است به افزایش سطح گلوتاتیون در بدن شما کمک کند.

غذاهای غنی از سلنیوم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید

سلنیوم یک ماده معدنی ضروری و کوفاکتور گلوتاتیون است، به همین معنی، ماده ای است که برای فعالیت گلوتاتیون لازم است. برخی از بهترین منابع سلنیوم عبارت اند از: گوشت گاو، مرغ، ماهی، گوشت ارگانیک، پنیر کوتاژ، برنج قهوه ای و آجیل برزیل.

با افزایش میزان دریافت سلنیوم، شما ممکن است به حفظ یا افزایش ارائه گلوتاتیون به بدن خود کمک کنید. میزان توصیه شده غذایی (RDA) برای سلنیوم در بزرگسالان 55 میکروگرم است. این براساس میزان مورد نیاز بدن برای به حداکثر رساندن تولید گلوتاتیون پراکسیداز است.

در یک مطالعه تأثیر مکمل های سلنیوم در 45 بزرگسال مبتلا به بیماری مزمن کلیه بررسی شد. همه آن ها 200 میکروگرم سلنیوم در روز- به مدت سه ماه- دریافت کرده بودند. جالب این جا است که سطح گلوتاتیون پراکسیداز تمام آن ها به طور قابل توجهی افزایش یافت.

یک مطالعه دیگر نشان داد که مصرف مکمل های سلنیوم باعث افزایش سطح گلوتاتیون پراکسیداز در بیماران تحت همودیالیز می شود. باز هم، مطالعات فوق به جای غذاهای سرشار از سلنیوم، شامل مکمل هاست.

علاوه بر این، توجه به این نکته مهم است که باید بالاترین آستانه تحمل جذبی (UL) سلنیوم 400 میکروگرم در روز اشد. به دلیل سمیت احتمالی، حتما مکمل های سلنیوم و دوز مصرفی آن را با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود در میان بگذارید. برای اکثر بزرگسالان سالم، خوردن یک رژیم غذایی متعادل با غذاهای سرشار از سلنیوم، سطح کافی سلنیوم و بنابراین، سطح گلوتاتیون سالم را تضمین می کند.

خلاصه: سلنیوم یک کوفاکتور برای تولید گلوتاتیون است. ماهی، گوشت ارگانیک و آجیل برزیل همه غذاهای سرشار از سلنیوم هستند که ممکن است به افزایش سطح گلوتاتیون طبیعی شما کمک کنند.

گلوتاتیون

غذاهایی که به طور طبیعی سرشار از گلوتاتیون هستند را مصرف کنید

بدن انسان گلوتاتیون تولید می کند، اما منابع غذایی نیز برای تامین آن وجود دارد. اسفناج، آووکادو، مارچوبه و بامیه برخی از غنی ترین منابع رژیم غذایی آن هستند. با این حال، گلوتاتیون رژیم غذایی، جذب ضعیفی توسط بدن انسان دارد. علاوه بر این، شرایط پخت و پز و نگهداری می تواند میزان گلوتاتیون موجود در مواد غذایی را کاهش دهد.

غذاهای سرشار از گلوتاتیون با وجود تأثیر کم در افزایش سطح گلوتاتیون، ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کنند. به عنوان مثال، یک مطالعه غیرتجربی نشان داد افرادی که بیشترین غذاهای غنی از گلوتاتیون را مصرف می کنند، خطر کمتری در ابتلا به سرطان دهان دارند. درنهایت، برای درک کامل تأثیر غذاهای غنی از گلوتاتیون بر استرس اکسیداتیو و گلوتاتیون تحقیقات بیشتری لازم است.

خلاصه: گلوتاتیون رژیم غذایی کاملاً توسط بدن جذب نمی شود. اما، غذاهایی چون آووکادو، اسفناج و بامیه، که به طور طبیعی گلوتاتیون دارند، ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کنند.

مکمل پروتئین آب پنیر

تولید گلوتاتیون بدن به اسیدهای آمینه خاصی بستگی دارد. اسید آمینه ای به نام سیستئین یک اسید آمینه مهم است که در سنتز گلوتاتیون نقش دارد. غذاهای سرشار از سیستئین، مانند پروتئین آب پنیر، ممکن است میزان گلوتاتیون شما را افزایش دهند. در حقیقت، تحقیقات به شدت از این ادعا حمایت می کنند، زیرا بسیاری از مطالعات نشان داده اند که پروتئین آب پنیر ممکن است سطح گلوتاتیون را افزایش داده و بنابراین استرس اکسیداتیو را کاهش دهند.

خلاصه: پروتئین آب پنیر منبع خوبی از سیستئین است که به حفظ تولید گلوتاتیون کافی کمک می کند. بنابراین، پروتئین آب پنیر ممکن است به افزایش سطح گلوتاتیون شما کمک کند.

خار مریم مصرف کنید

مکمل های خار مریم نیز راه دیگری برای تقویت سطح گلوتاتیون- به طور طبیعی- هستند. این مکمل گیاهی از گیاه خار مریم، معروف به سیلیبوم ماریانوم استخراج می شود. خار مریم از سه ترکیب فعال تشکیل شده است که در مجموع با نام سیلیمارین شناخته می شود.

سیلیمارین در غلظت های بالایی در عصاره خار مریم موجود است و به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن بسیار مشهور است. علاوه بر این، نشان داده شده است که سیلی مارین سطح گلوتاتیون را افزایش می دهد. محققان معتقدند که سیلیمارین با جلوگیری از آسیب سلولی می تواند سطح گلوتاتیون را حفظ کند.


بیشتر بدانید: 10 خواص بی نظیر خار مریم برای سلامتی


خلاصه: به ماده فعال موجود در عصاره خار مریم سیلیمارین گفته می شود. مکمل های خار مریم ممکن است باعث افزایش سطح گلوتاتیون شود که احتمالاً به سیلی مارین نسبت داده می شود.

گلوتاتیون

عصاره زردچوبه را امتحان کنید

زردچوبه یک گیاه زرد نارنجی پر رنگ و یک ادویه محبوب در غذاهای هندی است. این گیاه از زمان های بسیار قدیم- در هند- به لحاظ دارویی استفاده می شد. خواص دارویی زردچوبه احتمالاً با مؤلفه اصلی آن-کورکومین- در ارتباط است. مقدار کورکومین در مقایسه با ادویه، بیشتر به شکل عصاره زردچوبه متمرکز است. مطالعات بی شمار از حیوانات و لوله های آزمایش نشان داده اند که عصاره زردچوبه و کورکومین توانایی افزایش سطح گلوتاتیون را دارند.

محققان دریافتند که کورکومین موجود در زردچوبه ممکن است در ترمیم مقادیر کافی گلوتاتیون و بهبود فعالیت آنزیم های گلوتاتیون کمک کند. برای افزایش سطح گلوتاتیون بدن، باید عصاره زردچوبه مصرف کنید، زیرا دریافت همان مقادیر کورکومین، از ادویه ی زردچوبه بسیار دشوار خواهد بود.

خلاصه: کورکومین، یک ماده مهم در زردچوبه است که ممکن است سطح گلوتاتیون را افزایش دهد. اگرچه زردچوبه به عنوان یک طعم دهنده می تواند غذایتان را خوشمزه کند، با این حال برای افزایش سطح گلوتاتیون بدن خود به فرم های متمرکزتر کورکومین موجود در عصاره زردچوبه نیاز دارید.

به اندازه کافی بخوابید

استراحت خوب شبانه برای سلامتی کلی ضروری است. جالب این جاست که عدم خواب طولانی مدت (خواب ناکافی) می تواند باعث استرس اکسیداتیو و حتی عدم تعادل هورمون ها شود. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده اند که فقدان مزمن خواب ممکن است باعث کاهش سطح گلوتاتیون شود.

به عنوان مثال، یک مطالعه ی اندازه گیری سطح گلوتاتیون در 30 فرد سالم و 30 فرد مبتلا به بی خوابی دریافت که فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز در افراد مبتلا به بی خوابی به طور قابل توجهی پایین است. همچنین مطالعات متعدد در مورد حیوانات نشان داد كه كاهش خواب باعث كاهش سطح گلوتاتیون می شود. بنابراین، خواب کافی شبانه ممکن است به حفظ یا تقویت سطح این آنتی اکسیدان در بدن شما کمک کند.

خلاصه: عدم خواب مزمن می تواند باعث کاهش سطح گلوتاتیون شود. در مقابل، خواب کافی- به طور منظم- می تواند به افزایش یا حفظ سطح آن کمک کند.

گلوتاتیون

به طور منظم ورزش کنید

فعالیت منظم بدنی مدت هاست که توسط پزشکان و ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی توصیه شده است و جای تعجب نیست که ورزش برای سلامتی جسمی و روحی فرد مفید است. تحقیقات اخیر نشان می دهند که ورزش در حفظ یا افزایش میزان آنتی اکسیدان- به خصوص گلوتاتیون- نیز مفید است.

تمرینات تکمیلی ترکیبی از کاردیو و وزنه برداری، میزان گلوتاتیون در بدن را بالا می برد. با این حال، ورزشکارانی که بدون رژیم غذایی و استراحت کافی، در انجام این تمرینات پیشی می گیرند، ممکن است در معرض خطر کاهش تولید گلوتاتیون قرار بگیرند. بنابراین فعالیت بدنی خود را حتما در روال منظم خود و به صورت تدریجی و معقول انجام دهید.

خلاصه: فعالیت های بدنی خاص، به طور مثال تمرینات کاردیو و وزنه برداری، ممکن است به افزایش سطح گلوتاتیون بدن کمک کند. با این حال، پیشی گرفتن در انجام این تمرینات، بدون داشتن رژیم متعادل و استراحت مناسب می تواند سطح گلوتاتیون شما را کاهش دهد.

از نوشیدن زیاد الکل خودداری کنید

جای تعجب نیست که بسیاری از عوارض جانبی سلامتی با مصرف مزمن و بیش از حد الکل در ارتباط اند. الکلیسم معمولاً با بیماری هایی مانند سیروز کبدی، آسیب مغزی و پانکراتیت همراه است. اگرچه به خوبی شناخته شده نیست، اما آسیب ریه نیز یک اثر جانبی منفی الکلیسم است. این احتمالاً به کاهش سطح گلوتاتیون در ریه ها مربوط می شود. مجاری هوایی کوچک ریه ها برای عملکرد صحیح به گلوتاتیون نیاز دارند. در حقیقت، ریه های سالم تا 1000 برابر گلوتاتیون بیشتری نسبت به سایر قسمت های بدن دارند.


بیشتر بدانید: مصرف الکل باعث آسیب به DNA می شود؟


کاهش گلوتاتیون در ریه های افراد الکلی به احتمال زیاد به دلیل استرس اکسیداتیو ناشی از مصرف مزمن الکل است. تحقیقات، کاهش 80 تا 90 درصدی سطح گلوتاتیون در ریه افراد الکلی را شناسایی کرده است بنابراین، محدود کردن میزان مصرف الکل ممکن است به حفظ سطح سالم گلوتاتیون کمک کند.

خلاصه: الکل باعث کاهش سطح گلوتاتیون در بدن و به ویژه در ریه ها می شود. افرادی که مرتباً الکل زیادی مصرف می کنند، 80 تا 90 درصد گلوتاتیون ریه شان کاهش می یابد.


بیشتر بدانید: 10 غذای برتر غنی از آنتی اکسیدان / فواید آنتی اکسیدان ها برای بدن


سخن پایانی

گلوتاتیون یک آنتی اکسیدان مهم است که در درجه اول توسط خود بدن ساخته می شود، اما در منابع غذایی نیز یافت می شود. متأسفانه، سطح این آنتی اکسیدان، به دلیل عوامل زیادی چون پیری، رژیم ضعیف غذایی و سبک زندگی بی تحرک می تواند کاهش یابد. خوشبختانه، شما می توانید با افزایش فعالیت بدنی، اجتناب از مصرف زیاد الکل، خواب کافی و داشتن یک رژیم غذایی متعادل، سطح گلوتاتیون مناسب بدنی خود را حفظ کنید.

مصرف خار مریم، زردچوبه یا مکمل پروتئین آب پنیر ممکن است به تقویت سطح گلوتاتیون شما کمک کند. نهایتا اینکه، روش های ساده و طبیعی بسیاری وجود دارد که می توان به واسطه آن، سطح این آنتی اکسیدان مهم و قدرتمند در بدن را افزایش داد.

گلوتاتیون

هشدارها و موارد احتیاطی برای گلوتاتیون چیست؟

هشدارها

  • هیچ اطلاعاتی در دست نیست.
  • داروی زیر حاوی گلوتاتیون است، پس اگر به گلوتاتیون یا هر ماده مؤثر موجود در این دارو حساسیت دارید آن را مصرف نکنید:

گاما- ال- گلوتامیل- ال- سیستئینیل گلیسین،GSH ، ال- گلوتاتیون یا ان (ان- ال- گاما- گلوتامیل- ال- سیستئینیل) گلیسین.

  • دور از دسترس کودکان نگه دارید. در صورت مصرف بیش از حد، بلافاصله به پزشک مراجعه کرده یا با مرکز کنترل مسمومیت تماس بگیرید.

موارد منع مصرف:

  • آسم (در نوع استنشاقی آن)

تاثیر در جذب داروها:

  • هیچ اطلاعاتی ارائه نشده است.

اثرات کوتاه مدت:

  • “عوارض جانبی استفاده از گلوتاتیون را مطالعه کنید”.

اثرات بلند مدت:

  • “عوارض جانبی مصرف گلوتاتیون را مطالعه کنید”.

هشدارها:

  • هیچ اطلاعاتی در دست نیست.

بارداری و شیردهی: