بیماری کرونا

کودکان نیز مانند ما، دچار استرس و اضطراب ناشی از ویروس کرونا می شوند. با این موضوع چگونه باید برخورد کرد؟ با انتشار اخبار گسترده در مورد بیماری کرونا و قدرت کشندگی آن، ممکن است که ترس ایجاد شده در کودکان موجب شود که سیستم ایمنی و امنیت آن ها به خطر افتد. متخصصان بر این باورند که والدین باید به صحبت ها و نگرانی های کودکان خود گوش بدهند و آن ها را کم اهمیت قلمداد نکنند.

قبل از صحبت با کودکان درمورد آنچه که ممکن است در اخبار ببینند یا از دیگر افراد بشنوند، والدین باید اطمینان داشته باشند که اطلاعات لازم در مورد این ویروس را کسب کرده اند آنگاه با کودک خود صحبت کنند.

اخبارهای که مدام در مورد خطر و توانایی کشندگی ویروس کرونا در حال پخش شدن می باشد دلیل کافی برای ایجاد نگرانی در بزرگسالان می شود. اما برای کودکان این اخبار و خطر وجود ویروس کرونا در محیط اطراف آن ها می تواند بسیار هولناک باشد. شایعه هایی که کودکان در مورد این ویروس خطرناک می شوند می تواند برای آن ها ترسناک باشند.

بنابراین چگونه والدین می توانند به کودکان خود در مورد مدیریت ترس کمک کنند در حالی که آگاهی کامل در مورد این ویروس را دریافت می کنند و مراقب خودشان هستند؟ در ادامه متخصصان توصیه هایی به والدین برای آگاهی یافتن از این ویروس و چگونگی به اشتراک گذاشتن آن ها با کودکان ارائه کرده اند؟

معلولیت

آیا این اتفاق برای بار اول است یا کودک قبلا آن را تجربه کرده است؟

والدین کودکانی که قبلا تجربه این نگرانی را داشته اند باید به آن در عبور از این نگرانی کمک کنند اما آیا والدین در صورتی که کودکان به موضوع اشاره ای نکرده اند می توانند بحث را باز کنند و به آن بپردازند؟

هلی نیدیچ متخصص روانشناسی و دارای مجوز روان درمانی، بیان کرد والدین باید آگاه باشند که کودکان آن ها ممکن است نگران باشند حتی اگر در مورد آن صحبت نمی کنند. این موضوعی است که در مدارس بسیار در مورد آن بحث می شود و چون کودک در مورد آن با شما صحبت نمی کند دلیلی نیست که ذهن او درگیر این جریان نمی باشد.


بیشتر بدانید: سوالات متداول در مورد بیماری کرونا


هدی مکبین مشاور خانواده و ازدواج با این موضوع موافق است او می گوید به صورت عادی ارتباط خود را با کودک برقرار کنید در نتیجه آن ها اگر سوالی داشته باشند به شما مراجعه خواهند کرد و در پی این اتفاق می توانید در صورت نیاز موضوع را بسط دهید البته اگر احساس می کنید که این کار لازم و کمک کننده است.

در ادامه او تاکید می کند که افراد جوانی که با او در ارتباط هستند ممکن است در مورد ویروس کرونا با صحبت کنند و موجب نگرانی او شوند در حالی که او حتی نمی داند ویروس کرونا چیست. بنابراین ابتدا اطلاعات لازم را خودتان کسب کنید با این کار بهتر قادر خواهید بود که به سوالات او پاسخ دهید.

بیماری کرونا

مطمئن شوید که شما به خوبی متوجه این خطرات هستید

قبل از این که با کودک خود در مورد اخباری که ممکن است ببینند یا بشنوند، صحبت کنید اطلاعات لازم در مورد ویروس کرونا را کسب کنید. اگر تمایل دارید که اطلاعات دقیق را مطالعه کنید و به کودک خود با صداقت جواب دهید باید از منابع معتبر علمی این اطلاعات را دریافت کنید.

دکتر کوپرا مدیر بیمارستان پیشگیری از عفونت و بیماری های اپیدمی در دانشگاه هارپر اظهار می کند والدین باید هر آنچه که در مورد این ویروس شناخته شده است را به کودک خود منتقل کنند و به او بیاموزند که ویروس کرونا یک ویروس تنفسی است که همانند دیگر ویروس های رایج تنفسی از جمله پنومونیا عمل می کند. وی بیان می کند که ویروس  ممکن است هیچ نشانه ای نداشته باشد یا علائم آن از خفیف تا شدید در نوسان باشد.


بیشتر بدانید: پیشگیری از بیماری کرونا با تقویت سیستم ایمنی بدن


والدین باید از مثال هایی برای مقایسه ویروس کرونا با دیگر ویروس ها استفاده کنند از جمله آنفولانزا و به کودک خود این اخطار را بدهند که چگونه رعایت بهداشت دست ها می تواند در جلوگیری از ابتلا به این ویروس کمک کننده باشد. دکتر کوپرا افزود که والدین باید به کودکان خود آموزش بدهند که دستان خود را برای 20 ثانیه بعد از استفاده از سرویس بهداشتی، قبل از غذا خوردن یا بعد از رفتن به مکان های عمومی به طور کامل بشویند. همچنین از لمس دهان، چشم ها و بینی خود خودداری کنند.

کوپرا توضیح می دهد که در حال حاضر، هنوز تحقیقات در مورد نحوی انتقال ویروس و چگونگی تاثیر آن در حال ادامه می باشد. او می گوید اگرچه تخمین زدن میزان خطرناکی ویروس کرونا اکنون کار دشواری است اما نرخ تلفات آن را 2 درصد گزارش کرده اند. او به مقایسه ویروس کرونا و دیگر ویروس های مشابه پرداخت و بیان کرد که میزان نرخ تلفات ویروس سارس 10 درصد و ویروس مرس تقریبا 33 درصد بود.

بیماری کرونا

صحبت کردن با کودک

دکتر ندیچ اظهار کرد که والدین باید به ترس کودکان خود توجه کنند و صحبت های آن ها در این زمینه را بشنوند و نسبت به آن ها بی توجه نباشند. او توضیح می دهد که این کار با گوش دادن به همراه توجه زیاد تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت. به عبارت دیگر، تمام توجه خود را بر روی کودک معطوف کنید و گفته ها و احساسات او را با صدای بلند تایید کنید. به آن ها کمک کنید که حقایق را به جای شایعه ها در مورد ویروس کرونا بپذیرند. البته، نیاز است که ترس ناشی از وجود ویروس در اطراف خود را به خوبی کنترل کنید. به همین دلیل است که متخصصان تاکید می کنند اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید تا بتوانید بهتر از خود و اطرافیانتان حفاظت کنید. والدین باید متوجه باشند که ترس چگونه می تواند بر کودکان تاثیر بگذارد. وقتی که والدین مضطرب هستند کودکان این احساس را خواهند گرفت و دنباله رو آن خواهند شد صرف نظر از این که چگونه به راحتی می توانند اضطراب خود را کنترل و آن را پنهان کنند.

به همین دلیل اگر تداوم اخبار موجب بدتر شدن اضطراب در شما می گردد، توصیه می شود که به مشاور مراجعه کنید یا از افرادی که تجربیات مشابهی دارند کمک بگیرید. اگر کودک دچار حملات ترسناک یا ترس شدید درمورد ویروس کرونا که در طراف وجود دارد، شد کمک گرفتن از روان درمان قدم بعدی است که می تواند به شما کمک کند و وضعیت او را بهبود خواهد بخشید.

مهمترین چیز این است که ارتباط خود را به عنوان یک خانواده حفظ کنید. اگر کودک دچار نگرانی و ترس شد از او نخواهید که ترس خود را درون بریزد. با او در مورد ترس هایش صحبت کنید به اطلاعاتی که در حال حاضر در مورد کنترل ترس در دسترس است و به شما آموزش داده شده است اطمینان کنید در صورتی که نیاز است اخبار را خاموش و از آن دوری کنید. گاهی به سود شما و خانواده است که برای مدتی از اخبار و خبرهای ناراحت کننده به دور باشید تا کودک دوباره بتواند سلامت روحی و روانی خود را به دست آورد.