انجمن آسم طی چند هفته گذشته به طور مرتب با HSE  در مورد چالش مراقبت های بهداشتی مربوط به کرونا ویروس در ارتباط بوده است. ما در رابطه با نیازها و دغدغه های شدید بیماران تنفسی با HSE  رابطه برقرار کرده ایم و از افزایش مشارکت HSE  با سازمان های مربوط به بیماران در ۲۴ ساعت گذشته و توصیه های به روز شده ای که برای افراد در گروه های آسیب پذیر مثل بیماران مبتلا به بیماری های طولانی مدت تنفسی فراهم کرده اند استقبال می کنیم. در این مقاله از بخش بیماری های دکتر سلام به کرونا ویروس می پردازیم.

بیماری آسم

کرونا ویروس و مبتلایان به بیماری آسم

ما از HSE  خواسته ایم که توصیه های ویژه ای در مورد کووید- ۱۹ برای افراد مبتلا به بیماری های تنفسی طولانی مدت ارائه دهد، مثل توصیه هایی که همین حالا برای دیگر بیماری ها مثل سرطان تجویز شده است. مردم نیاز دارند که بدانند این سازمان هر کاری در حد توان انجام می دهد تا بیماری آنها را کنترل کرده و از آنها در برابر کرونا ویروس محافظت کند.

همچنین آنها به این اطمینان نیاز دارند که مراقبت‌های بهداشتی مورد نیاز را دریافت خواهند کرد و اینکه کارفرمایان آسیب پذیری خاص آنها را در این مقطع زمانی درک خواهند کرد. متخصصان مراقبت های بهداشتی نیز در مورد بهترین تکنیک های بالینی به راهنمایی نیاز دارند. این راهنما به بهترین شکلی توسط HSE تهیه شده‌ است. در این بین ما به شما پیشنهاد می کنیم که توصیه های ارائه شده توسط HSE  را دنبال کنید و آن را به عنوان معتبرترین منبع اطلاعات در مورد ویروس در نظر بگیرید.


بیشتر بدانید: در مورد آسم یا تنگی نفس چه می دانید؟


در ذیل، لینکی است که صفحه اختصاصی وب HSE  در مورد کرونا ویروس می باشدکه دقیق ترین و به روز ترین اطلاعات را در مورد ویروس، علائم، خطرات و اقدامات حفاظتی ارائه می دهد. ما ارتباط خود را با HSE  ادامه می دهیم و با هر گونه اطلاعات دیگر در صورت دسترسی ارتباط خواهیم گرفت. از آنجایی که افراد مبتلا به آسم در گروه پر خطر طبقه بندی شده اند، مهم است که این افراد اطمینان حاصل کنند که بیماری آسم آنها در طول این مدت به خوبی تحت کنترل قرار می گیرد و آنها نهایت تلاش خود را برای پیشگیری از ابتلای به این بیماری می کنند.

کرونا ویروس

توصیه های مهم برای کنترل بیماری آسم با شیوع  کرونا ویروس

از اسپری تنفسی خود مطابق تجویز پزشک استفاده کنید. این کار باعث کاهش خطر حمله آسم و کاهش علائم آسم شما می شود. اطلاعات انجمن آسم را در مورد اسپری تنفسی در این لینک یعنی لینک کمپین جدید SafetyCare  بررسی کنید. یک برنامه طرح اقدام آسم به روز شده داشته باشید که به شما در تشخیص زمانی که آسم شما رو به وخامت می رود کمک می کند.

یکCommunications Card  به روز شده داشته باشید که به شما در کنترل بیماری مزمن انسدادی ریه یا COPD  کمک کند. اسپری تنفسی (معمولا آبی) خود را همیشه با خود حمل کنید تا در صورت بروز حمله ناگهانی آسم یا وابستگی بیش از حد به اسپری تنفسی از آن استفاده کنید. قانون ۵ مرحله ای را به خاطر داشته باشید. این قانون به شما کمک می کند که در صورت وقوع حمله آسم بتوانید آن را مدیریت کنید.

محرک های آسم را بشناسید تا از آنها در صورت امکان جلوگیری نمایید. اطلاعات ما را در مورد محرک های آسم در این لینک بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که از تکنیک مناسبی برای اسپری تنفسی خود استفاده می نمائید. صفحه تکنیک های مربوط به اسپری های تنفسی ما را بررسی کنید تا تمام اسپری های موجود در بازار ایرلند را ببینید.

اگر اسپری شما به یک اسپیسر نیاز دارد به شما توصیه می کنیم از آن استفاده کنید تا مطمئن شوید که انتقال دارو به بهترین نحوی صورت می گیرد. اطلاعات ما در مورد استفاده از اسپیسر را در این لینک بررسی کنید. سیگار نکشید و در صورت امکان از مناطقی که دود سیگار در آن وجو دارد دوری کنید. اگر احساس می کنید که علائم شما رو به وخامت است یا اگر که یک تب “جدید” یا سرفه “جدید” را تجربه می کنید، هر چه سریع تر با پزشک خود تماس بگیرید تا پزشک شما را راهنمایی کرده و به شما مشاوره دهد.

داروی خود را از داروخانه تهیه کنید تا مطمئن شوید که برای یک ماه به اندازه کافی دارو دارید. وزارت بهداشت و اتحادیه داروی ایرلند به ما اطمینان داده‌اند که نیاز به خرید بیشتر از این مقدار دارو وجود ندارد‌.

کرونا ویروس

سوالات پر تکرار در مورد کرونا ویروس و بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) یا آسم

1.آیا من به دلیل آسم یا COPD  بیشتر در خطر ابتلای به عوارض کرونا ویروس هستم؟

در واقع HSE  گروه هایی را شناسایی کرده است که در زمان چرخیدن ویروس در جامعه اطراف آنها در معرض ریسک بالای ابتلا به بیماری شدیدی از کووید- ۱۹ (کرونا ویروس) قرار دارند. این گروه ها عبارتند از:
افراد (بزرگسالان یا کودکان) مبتلا به بیماری های طولانی مدت شامل افراد مبتلا به بیماری های قلبی و تنفسی افراد مبتلا به هر نوع بیماری که بتواند عملکرد تنفسی را به خطر بیاندازد.  HSE اعلام کرده است که “خود جدا سازی حفاظتی” در گروه های آسیب پذیر توصیه می شود. به این معنی که شما باید از تعاملات اجتماعی رو در رو و غیر ضروری اجتناب کرده و از تماس فیزیکی با دیگران خودداری کنید.

به عنوان فردی در این گروه آسیب پذیر، بی نهایت مهم است که بیماری تنفسی خود را تا حد امکان کنترل کرده و تا حد ممکن سالم بمانید. لطفا قسمت زیر را برای توصیه در مورد بهترین نحوه مدیریت آسم یاCOPD  ببینید. افراد مسن تر (برای مثال افراد بالای ۶۵ سال) که علائم سیستم ضعیف را دارند یا آنهایی که مبتلا به بیماری های زمینه ای هستند بیشتر در معرض خطر عوارض شدید کرونا ویروس قرار دارند.

2.آیا به دلیل آسم وCOPD  بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا ویروس قرار دارم؟

HSE  توصیه کرده است که به این اعتقاد ندارد که افرادی که در گروه های آسیب پذیر یا پر خطر قرار دارند ریسک بالاتری برای ابتلا به کرونا ویروس داشته باشند. اما همانطور که در سوال ۱ نشان داده شد، متاسفانه ممکن است در صورت ابتلا به کرونا ویروس در معرض خطر بیماری شدیدتری ناشی از این ویروس قرار بگیرند.

3.چطور می توانم بفهمم که آیا تنگی نفس من در نتیجه وخامت آسم یا COPD  است یا در نتیجه کرونا ویروس؟

علائم تنفسی همراه با کووید- ۱۹ شبیه به تنگی نفس و سرفه همراه با آسم یاCOPD  است. علامتی که آسم یا COPD را از کووید- ۱۹ متمایز می کند، تجربه یک تب جدید است. تب علامتی است که در موارد تایید شده کووید- ۱۹، شایع ترین علامت بوده است. HSE  به طور ویژه روی بیمارانی که تب یا سرفه جدیدی را تجربه می کنند تاکید می کند. اگر احساس سردی می کنید یا احساس می کنید داغ هستید یا احساس لرز یا استخوان درد می کنید، باید با پزشک محلی خود تماس بگیرید و او را از این حقیقت آگاه کنید.


بیشتر بدانید: کنترل استرس روانی ثانویه (STS) ناشی از ویروس کرونا


پزشک و پرسنل درمانی، شما را نسبت به آنچه که بعدا ممکن است اتفاق بیفتد راهنمایی خواهند کرد. احتمالا برای این ویروس از شما تست گرفته خواهد شد و از شما خواسته می شود که تا زمان حصول نتیجه خود را ایزوله کنید. متخصصان مراقبت های بهداشتی و پزشکان و هر متخصص مربوطه دیگری از شما مراقبت خواهند کرد و اطمینان خواهند داد که بهترین درمان را برای کمک به شما در این زمینه خواهید داشت.

کرونا ویروس

4.علائم ویروس چیست؟

علائم ویروس عبارتند از:

  • تب (تب بالا)
  • سرفه که می تواند هر نوع سرفه ای باشد نه فقط سرفه خشک.
  • تنگی نفس
  • مشکلات در نفس کشیدن

علائم دیگر عبارتند از خستگی مفرط، سر درد، گلو درد، درد شدید یا نسبی

5.ویروس چگونه بر آسم یا COPD  من تاثیر می گذارد؟

اگر شما به یک بیماری طولانی مدت تنفسی مبتلا باشید یا بیماری که بتواند عملکرد تنفسی شما را به خطر بیاندازد، در صورت آلوده شدن به کرونا ویروس ممکن است علائم شدیدتری را تجربه کنید. از آنجایی که تعدادی از علائم، تنفسی هستند مهم است که علائم خود را به دقت کنترل کنید.

علائم نام برده شده در بالا را در خود چک کنید و در صورت وجود هر گونه نگرانی با پزشک خود تلفنی تماس بگیرید. بسیار مهم است که داروی تجویز شده توسط پزشک خود را مصرف کنید. در این میان اطمینان حاصل کنید که آسم یا COPD  خود را تا حد امکان کنترل نمایید.

6.واکسیناسیون_چه زمانی واکسنی برای کووید- ۱۹ وجود خواهد داشت؟

کرونا ویروس (کووید- ۱۹) یک ویروس جدید است. محققان و متخصصان مراقبت های بهداشتی از سراسر دنیا با هم همکاری می کنند تا در مورد نحوه کار این ویروس اطلاعات بیشتری بدست آورند و در حال تبادل اطلاعات برای ارائه داروهای درمان کننده ویروس و واکسن هایی برای حفاظت از افراد در برابر گسترش آن می باشند.

این نوع فرآیند به طور سنتی زمان زیادی طول می کشد اما افراد زیادی در حال حاضر در حال همکاری با هم روی این ۲ جنبه هستند. یعنی درمان و پیشگیری. به این صورت که درمان و واکسن باید به سرعت تولید شده و توسعه پیدا کنند همراه با فرآیندهای مهم ثبت دارو که باید دنبال شوند. همه اینها باید به سرعت پیگیری شوند‌.

7.آیا من یا فرزندم باید واکسن آنفولانزا بزنیم؟

آنفولانزا بیماری متفاوتی با کرونا ویروس است. واکسن آنفولانزا به بدن شما در ایجاد آنتی بادی هایی کمک می کند تا در صورت ابتلا به آنفولانزا، برای مقابله با این ویروس آماده باشد. نشان داده نشده است که واکسن آنفولانزا تاثیری بر کاهش احتمال ابتلا به کرونا ویروس یا کاهش شدت علائم آن داشته باشد. ما قویا توصیه می کنیم که تمام بیماران مبتلا به بیماری های تنفسی هر سال واکسن آنفولانزا بزنند. هر چند که به طور خاص در مورد کرونا ویروس کمکی نمی کند.

کرونا ویروس

8.آیا من باید خودم را ایزوله کنم؟ اگر بله این امر شامل چه چیزهایی می شود؟

در حال حاضر از افراد خواسته می شود که اگر علائمی شبیه آنفولانزا دارند خودشان را بدون توجه به سابقه سفر یا تماس ایزوله کنند. برای مثال علائمی مثل تب، سرفه، درد عمومی بدن یا مشکلات تنفسی. خود ایزوله کردن عبارت است از ماندن در داخل منزل و دوری کامل از تماس با افراد دیگر. این امر برای جلوگیری از ابتلای افراد دیگر خواسته می شود.
اگر پزشک تشخیص دهد که علائم شبه آنفولانزایی شما ممکن است در نتیجه کرونا ویروس باشد، پزشک از شما خواهد خواست که خود را قرنطینه کنید.

این امر می تواند:

  • قبل از اینکه برای کرونا ویروس تست شوید
  • در حالیکه منتظر جواب تست هستید
  • و اگر نتیجه تست کرونا ویروس مثبت داشته اید از شما خواسته شود.

افراد گروه های آسیب پذیر مثل افراد مبتلا به بیماری های مزمن تنفسی یا هر بیماری که می تواند عملکرد تنفسی را به خطر بیاندازد، توسط HSE توصیه می شوند که “خود جداسازی حفاظتی” داشته باشند. یعنی اجتناب از تعاملات اجتماعی رو در رو و غیر ضروری و اجتناب از تماس فیزیکی با دیگران.

9.آیا من باید خودم را قرنطینه کنم و این شامل چه کارهایی می شود؟

قرنطینه برای محدود کردن جابجایی افرادی که ممکن است در معرض یک عفونت قرار گرفته باشند اما هنوز بیمار نباشند مورد استفاده قرار می گیرد. خود قرنطینگی عبارت است از اجتناب از تماس با افراد دیگر و موقعیت های اجتماعی تا حد امکان. اگر با یک مورد تایید شده کرونا ویروس تماس نزدیکی داشته اید و هنوز مشکلی ندارید لازم است خودتان را قرنطینه کنید.

قرنطینه برای محدود کردن جابجایی افرادی که ممکن است در معرض یک عفونت قرار گرفته باشند اما هنوز بیمار نباشند مورد استفاده قرار می گیرد. بعضی از این افراد هرگز بیمار نخواهند شد در حالیکه بعضی دیگر علائم کووید- ۱۹ را در روزهای بعدی بروز خواهند داد.
افراد گروه های آسیب پذیر مثل افراد مبتلا به بیماری های تنفسی مزمن یا افراد مبتلا به هر گونه بیماری که عملکرد تنفسی را به خطر می اندازد توسط HSE  توصیه می شوند که به “خود جداسازی حفاظتی” اقدام کنند. یعنی از تعاملات اجتماعی رو در رو و غیر ضروری اجتناب کرده و از تماس فیزیکی با دیگران خودداری کنند.

کرونا ویروس

10.آیا من باید به خود جداسازی اقدام کنم و این شامل چه چیزهایی می شود؟

افراد گروه های آسیب پذیر مثل افراد مبتلا به بیماری های تنفسی مزمن یا افراد مبتلا به هر گونه بیماری که عملکرد تنفسی را به خطر می اندازد توسط HSE  توصیه می شوند که به “خود جداسازی حفاظتی” اقدام کنند. یعنی از تعاملات اجتماعی رو در رو و غیر ضروری اجتناب کرده و از تماس فیزیکی با دیگران خودداری کنند.

11. آیا من باید فاصله اجتماعی را رعایت کنم و این شامل چه کارهایی می شود؟

به همه ساکنان توصیه می شود که فاصله اجتماعی را برای کاهش یا قطع گسترش کرونا ویروس رعایت کنند. هدف از فاصله گیری اجتماعی با انواع روش ها، کاهش یا قطع گسترش کووید- ۱۹ است. این کار با به حداقل رساندن تماس بین افراد بالقوه آلوده و افراد سالم انجام می شود. فاصله گیری اجتماعی شامل فاصله انداختن بین خود و دیگران به اندازه ۲ متر (۶ فوت) می باشد. نباید با دیگران دست بدهید و تا حد امکان از تماس نزدیک خودداری کنید.

تمام ساکنان ایرلند در حال حاضر لازم است:

  • از حضور در مکان های شلوغ خودداری کنند.
  • فاصله بین خود و دیگران را افزایش دهند. که ایده آل آن، فاصله گرفتن به اندازه حداقل ۲ متر، دست ندادن و اجتناب از مکان های خواب دسته جمعی می باشد

در زمان حضور در مکان های شلوغ، اقدامات حفاظتی شخصی را همانطور که معمولا انجام می دهید، به کار بگیرید. برای مثال نظافت مکرر دست ها و پرهیز از لمس چشم ها، بینی و دهان.

12.این سوال از طرف یک بیمار COPD  در سن ۸۵ سالگی پرسیده می شود: آیا بیرون رفتن امن است؟

بیرون رفتن امن است. چون ورزش برای سلامتی و تندرستی ما بسیار مهم است و به ویژه برای افراد مبتلا به بیماری های مزمن تنفسی، زمانی که مناسب آب و هوا خود را پوشانده باشید ورزش بسیار مهم می باشد. با این حال شما نباید در تماس نزدیک با افراد دیگر قرار بگیرید. منطقی است که زمانی که خارج از منزل هستید نیز به فاصله گرفتن اجتماعی ادامه دهید. به ویژه از شلوغی ها دوری کنید.

13.در صورت نگرانی از مبتلا شدن به کرونا ویروس و در صورتی که وضعیت آسم من بد باشد آیا باید از نبولایزر و اسپیسر برای تسکین علائم استفاده کنم؟

در حالی که هنوز تحقیقات بیشتری برای بررسی این سوال نیاز است اما اکنون احتمالا بهتر است که به جای استفاده از نبولایزر از اسپری تنفسی خود (آبی) با اسپیسر آن برای تسکین علائم خود استفاده کنید.

کرونا ویروس

14.آیا باید خانواده، دوستان و همکارانم به خاطر مشکل آسم یا COPD  من، گام های بیشتری را برای محافظت از من در برابر کرونا ویروس بردارند؟

طبق گفته های مسئول ارشدHSE  افراد دارای بیماری های زمینه ای باید خود را از دیگران تا حد امکان دور نگه دارند. خانواده شما، دوستان و همکارانتان باید در هنگام تماس رو در روی ضروری با شما بیشتر مراقب باشند. آنها باید تمام توصیه های HSE  را برای کاهش گسترش ویروس دنبال کنند.

شامل شست و شوی دست ها، سرفه و عطسه کردن داخل دستمال کاغذی یا داخل آرنجشان و اجتناب از لمس صورت و ضد عفونی سطوحی که شما مرتبا آنها را لمس می کنید. مطالب زیر را برای اقدامات خانگی بیشتری که این افراد باید انجام دهند مطالعه کنید.

تمام ساکنان ایرلند اکنون لازم است اقدامات زیر را انجام دهند:

  • از حضور در مکان های شلوغ خودداری کنند.
  • فاصله بین خود و دیگران را (به طور ایده آل حداقل دو متر) افزایش دهند. با یکدیگر دست ندهند و از مکان های خواب دسته جمعی دوری نمایند.
  • در هنگام قرار گرفتن در بین جمعیت، اقدامات حفاظتی شخصی را همانطور که معمولا انجام می دهند به کار گیرند. برای مثال نظافت مکرر دست و اجتناب از لمس چشم ها، بینی و دهان.

15.آیا باید از رفتن فرزندم به مدرسه جلوگیری کنم و او را در خانه نگه دارم؟ آیا هنوز می توانم فرزندم را به کلاس های آموزشی، دیدارهای ورزشی یا دیدن پدر بزرگ و مادر بزرگش ببرم؟

همانند بزرگسالان، کودکانی که “آسیب پذیر” محسوب می شوند از جمله آنهایی که مبتلا به بیماری های مزمن تنفسی یا هر بیماری که عملکرد تنفسی را به خطر بیاندازد هستند توسط HSE  توصیه می شوند که اقدام به “خود جداسازی حفاظتی” کنند. یعنی از تعاملات اجتماعی رو در رو و غیر ضروری اجتناب کرده و از تماس فیزیکی با دیگران خودداری کنند. می دانیم که این امر احتمالا برای کودکان و خانواده های آنها بسیار دشوار خواهد بود.

بیماری آسم

اگر کودکی هر گونه علائم شبه آنفولانزایی مثل تب، سرفه و غیره نشان دهد، صرف نظر از سابقه سفر یا تماس باید تحت شرایط ایزوله قرار بگیرند و شما باید با پزشک کودک خود تلفنی تماس بگیرید. لئو واردکار نخست وزیر ایرلند اعلام کرده است که تمام مدارس و مراکز مراقبت از کودکان تا ۲۹ مارس ۲۰۲۰ تعطیل خواهند بود. او همچنین اظهار داشته است که این تصمیم تحت بازنگری خواهد بود به این معنا که در صورت شرایط مقتضی ممکن است بسته بودن مدارس تا زمان های بیشتری ادامه پیدا کند.

بسیاری از سازمان های ورزشی تمام جلسات آموزشی خود را رسما تا هفته های آینده لغو کرده‌اند. با باشگاه محلی خود تماس بگیرید تا در تمهیداتی که اندیشیده اند قرار گیرید. دکتر سارا دویل از HSE  توصیه می کند که به منظور اینکه بسته شدن مدارس نتیجه مورد نظر خود یعنی کاهش گسترش کرونا ویروس را داشته باشد، والدین باید حضور فرزندان خود را در بازی های تیمی و تعداد بچه های شرکت کننده در این بازی ها را محدود کنند.


بیشتر بدانید: آیا حیوانات خانگی هم به ویروس کرونا مبتلا می شوند؟


دکتر رونان گلین معاون مسئول ارشد اداره بهداشت توصیه کرده است که حتی اگر کودکان و پدر بزرگ و مادر بزرگ های آنها سالم تلقی می شوند باید فاصله اجتماعی را با هم رعایت کنند، به ویژه در گروه های آسیب پذیر که شامل افراد بالای ۶۰ سال می شود. کودکانی که بیمار هستند نباید هیچ کسی را ملاقات کنند.

همچنین دکتر گلین به شدت توصیه کرده است که با اینکه تعداد زیادی از والدین در هفته های آتی با مشکلات مراقبت از کودکان رو به رو خواهند بود اما افرادی که طی این مدت از آنها خواسته می شود که از کودکان مراقبت کنند نباید مسن تر از ۷۵ سال باشند یا دچار یک بیماری مزمن باشند یا سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشند.

کرونا ویروس

16.اگر کودک من با هم بازی هایی که به جاهای آلوده به ویروس سفر کرده اند معاشرت داشته باشد، آسیب پذیر تر می شود؟

همانند بزرگسالان، کودکانی که “آسیب پذیر” محسوب می شوند از جمله آنهایی که مبتلا به بیماری های مزمن تنفسی یا هر بیماری که عملکرد تنفسی را به خطر بیاندازد هستند توسط HSE  توصیه می شوند که اقدام به “خود جداسازی حفاظتی” کنند. یعنی از تعاملات اجتماعی رو در رو و غیر ضروری اجتناب کرده و از تماس فیزیکی با دیگران خودداری کنند.

می دانیم که این امر احتمالا برای کودکان و خانواده های آنها بسیار دشوار خواهد بود. اگر هر کودک یا بزرگسالی هر گونه علائم شبه آنفولانزایی مثل تب، سرفه، درد عمومی بدن، مشکلات تنفسی و غیره نشان دهد، صرف نظر از سابقه سفر یا تماس باید تحت شرایط ایزوله قرار بگیرد و شما باید با پزشک خود تلفنی تماس بگیرید.

17.آیا نحوه کنترل بیماری آسم من در این شرایط تغییراتی دارد؟

کنترل و مدیریت مناسب و نرمال بیماری آسم در شرایط فعلی شیوع کووید- ۱۹ به هیچ تغییری نیاز ندارد. افراد مبتلا به آسم باید داروهای کنترل کننده و پیشگیری کننده روزانه خود را مصرف کنند تا در آینده نیاز کمتر و کمتری به داروهای تسکین دهنده پیدا کنند. تمام افراد مبتلا به آسم باید طرح اقدام آسم را به صورت کتبی داشته باشند و در نتیجه بدانند که چطور از داروهای خود استفاده کنند.

بیماری آسم

18.اگر من احساس تنگی نفس کنم آیا باید تعداد دفعات مصرف اسپری پیشگیری کننده را افزایش دهم؟

شما فقط باید دستورالعمل های کتبی طرح اقدام آسم را دنبال کنید. در میزان دوز اسپری های پیشگیری کننده مختلف، محدودیت های خاصی وجود دارد تا بیمار بتواند به طور ایمن از آنها استفاده کند. بنابراین شما خودتان نباید اسپری ها را امتحان کنید بلکه فقط دستورالعمل های کتبی را دنبال کنید که به طور مشخص به شما می گوید که کدام اسپری را، کی و چه مقدار استفاده نمایید.

19.بر طبق طرح اقدام آسم من، فکر می کنم که من در منطقه نارنجی قرار دارم که می گوید ” احساس می کنم سرماخوردگی یا آنفولانزا دارم” آیا باید از اسپری تسکین دهنده ۴ ساعته استفاده کنم؟

اگر دچار یک تب “جدید” شده اید – شروع ناگهانی علائم معمول تب – با مطب پزشک محلی خود تماس بگیرید و آنها شما را در مورد نحوه ادامه کار مشاوره خواهند داد. در این مرحله،HSE  بر انجام تست تاکید بیشتری می کند و احتمالا از شما تست گرفته خواهد شد که کلید شناسایی کووید- ۱۹ می باشد. بنابراین شما می توانید به درستی تحت درمان قرار بگیرید یا احتمال کووید- ۱۹ در شما منتفی شده و نگرانی تان برطرف گردد.
دستورالعمل ها در طرح اقدام آسم، ویژه بیماری است که صاحب آن طرح است و نباید توسط دیگر بیماران مبتلا به آسم کپی شود مگر اینکه در برنامه خود بیمار نوشته شده باشد. اگر شما طرح اقدام آسم مناسب خود را ندارید در مورد این موضوع با پزشک یا پرستار خود صحبت کنید یا با مشاوره تلفنی آسم و COPD  انجمن آسم تماس بگیرید که در آنجا یک پرستار با شما صحبت خواهد کرد و مشاوره خواهد داد.

کرونا ویروس

20.آیا ممکن است کمبود دارو پیش بیاید و آیا لازم است داروی بیشتری ذخیره کنم؟

خیر، ما با IPU  در ارتباط بوده ایم و آنها به ما اطمینان داده اند که بیماران هیچ نیازی به خرید مقادیر بیشتر دارو ندارند‌. ذخیره کافی داروهای آسم و COPD  در کشور وجود دارد. اداره بهداشت و اتحادیه داروخانه های ایرلند از ما می خواهد تا به بیماران اطمینان دهیم که در تهیه داروها استمرار وجود خواهد داشت و بیماران باید تشویق شوند که به دنبال تامین بیش از حد و بالاتر از میزان نرمال دارو نباشند.

البته عاقلانه است که داروهای آسم یا COPD  را به اندازه مصرف یک ماه تهیه کنید. همانطور که همیشه باید این کار را بکنید.

21.آیا داروخانه ها باز خواهند بود؟

از سوی اتحادیه داروخانه های ایرلند مطمئن شده ایم که برنامه ریزی احتمالی گسترده ای وجود دارد تا اطمینان حاصل شود داروخانه ها در تمام نقاط ایرلند برای خدمت رسانی به بیماران باز خواهد ماند. ممکن است از شما خواسته شود که در زمان ورود به داروخانه های محلی از ضد عفونی کننده دست استفاده کنید. لطفا به خاطر سلامتی و تندرستی تمام افراد، با هر گونه درخواستی مثل این، کمال همکاری را داشته باشید.

22.آیا می توانم در قرارهای برنامه ریزی شده خود با پزشک یا بیمارستان حضور پیدا کنم؟

HSE توصیه کرده است که به درمان های برنامه ریزی شده خود ادامه دهید مگر اینکه به شما گفته شود که آن را ادامه ندهید. اگر علائمی شبیه آنفولانزا دارید یا اگر در تماس نزدیک با افراد مبتلا به کرونا ویروس قرار داشته اید، قبل از رفتن به قرار خود به بیمارستان زنگ بزنید. اگر معتقدید ممکن است کرونا ویروس داشته باشید و به توصیه های پزشکی یک متخصص نیاز دارید به مطب پزشک خود زنگ بزنید. بدون اطلاع قبلی در مطب حاضر نشوید.

23.اگر فکر کنم به کرونا ویروس مبتلا شده ام چه کار باید بکنم؟

اگر هر گونه علائم شبه آنفولانزایی دارید، باید خودتان را قرنطینه کنید. نباید با پزشک خود بدون اطلاع قبلی دیدار کنید. پزشک قرار ملاقات را با شما تنظیم خواهد کرد. احتمالا از شما پرسیده می شود که آیا در ۱۴ روز گذشته در تماس با شخصی که تشخیص کرونا ویروس گرفته است بوده اید یا آیا جایی مثل چین یا ایتالیا بوده اید که کرونا ویروس در آنجا با یک نرخ سریع در حال چرخش بوده است؟ شما باید به تمام این سولات صادقانه جواب دهید.

در حال حاضر، افراد زیادی برای تماس با پزشکان خود دچار تاخیرهای طولانی می شوند. در صورتی که نتوانستید پزشک خود را ملاقات کنید می توانید برای هر گونه پشتیبانی مقتضی با مشاوره تلفنی اختصاصی کرونا ویروس HSE  تماس بگیرید یا از وب سایت آنها به نشانی www.HSE.ie  دیدن کنید که در این وب سایت اطلاعات ارزشمندی راجع به ویروس وجود دارد.

24.آیا باید برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس ماسک بزنم؟

اگر بیمار نیستید استفاده از ماسک، احتمالا مزیتی برای شما نخواهد داشت و اگر ماسک به طور صحیح استفاده نشود ممکن است از شما در برابر آلوده شدن به کرونا ویروس محافظت نکند. افراد بیمار توسط پزشکان توصیه می شوند که چه موقع و چگونه از ماسک به شکل صحیح استفاده کنند.

کارکنان مراقبت های بهداشتی به ماسک و دیگر تجهیزات حفاظتی شخصی نیاز دارند تا در طول کار با بیماران آلوده آنها را در برابر عفونت حفاظت کند. آنها در حین کار، زمانی که در حال درمان بیمارانی هستند که علائم کووید- ۱۹ را ندارند ماسک نمی زنند.

کرونا ویروس

25.چقدر طول می کشد؟ آیا بدتر خواهد شد؟

می دانیم که کووید- ۱۹ یا کرونا ویروس مسری است و تعداد زیادی از افراد آن را خواهند گرفت. از آنجا که این یک ویروس جدید برای انسان هاست، ما نسبت به آن مصونیتی پیدا نکرده ایم و بنابراین گسترش این ویروس نسبت به ویروس های معمولی که هر ساله با آنها روبرو هستیم خیلی وسیع تر است. به این دلیل که یک ویروس جدید است کارشناسان هنوز در حال شناخت آن هستند و اطلاعات و توصیه ها راجع به آن در حال بهبود است و به طور مرتب به روز می شود.

مشخص نیست که دقیقا چه مدت طول خواهد کشید تا شیوع کرونا ویروس تحت کنترل قرار گیرد و چقدر طول خواهد کشید که اقدامات تازه معرفی شده به جایی برسند. با این حال ایرلند به کشورهایی مثل چین نگاه می کند. جایی که کرونا ویروس گسترده شد و در حال کاربرد اقداماتی هستند که ثابت شده گسترش ویروس را کند کرده است. در حال حاضر ایرلند در شرایطی قرار دارد که به نظر می رسد دومین مرحله از مبارزه با شیوع کرونا ویروس است. مرحله ای که به مرحله تاخیری منسوب می باشد.

استراتژی تاخیری دولت برای کاهش انتشار ویروس طراحی شده است. این بدان معنی است که برای مثال اگر قرار است ۱۰۰۰ نفر به ویروس آلوده شوند، طرح های تاخیری باید موجب شوند که در طی ۵ هفته، هفته ای ۲۰۰ نفر مبتلا شوند تا اینکه در طی ۲ هفته، هفته ای ۵۰۰ نفر به این ویروس مبتلا شوند. به این ترتیب ما قادر خواهیم بود که فشار وارد شده بر کادر درمانی و بیمارستان ها را کاهش دهیم.

برای کمک به کند کردن گسترش کرونا ویروس ، هر کسی که دارای علائم است باید خود را به مدت ۱۴ روز ایزوله کند. همه باید تماس های اجتماعی غیر ضروری را تا حد امکان کاهش دهند. گروه های در خطر بالا باید از تماس نزدیک با افراد بیرون از منزل خودداری نمایند.

26.آیا اطلاعات زیادی در مورد کرونا ویروس وجود دارد؟ کدام ها را می توانم باور کنم؟ به چه منابعی می توانم اعتماد کنم؟

به روز ترین و دقیق ترین توصیه ها در وب سایت HSE در دسترس است. اداره امور خارجه و تجارت مرتبا توصیه های مسافرتی را برای بیشتر از ۲۰۰ کشور به روز می کند. در این شرایط که ویروس کووید-19مدام در حال تغییر است، آنها در حال کار برای ارائه اطلاعات دقیق و به روز برای تمام کشورها می باشند.

انجمن آسم ایرلند در ارتباط مداوم با HSE  است و در حال به روز کردن اطلاعات ارائه شده توسط پرستارهای Adviceline  (مشاور) روی کانال های رسانه های اجتماعی و در صورت لزوم روی وب سایت ها می باشد. ما همچنین خواستار این هستیم که HSE  توصیه های ویژه ای را برای افراد مبتلا به بیماری های تنفسی نیز ارائه کند.

کرونا ویروس

اقدامات خانگی مهم برای بهبود سلامت و تندرستی در مقابل کرونا ویروس

شستن مکرر دست ها، عطسه و سرفه کردن داخل آرنج یا دستمال کاغذی و انداختن فوری دستمال کاغذی به داخل سطل زباله، تمیز کردن سطوح با الکل یا ماده سفید کننده. تغذیه مناسب روزانه با غذای پخته شده خانگی گرم بر مبنای سوپ ها، خورش ها، خوراک ها، اسپاگتی بولونیایی، شپدرز پای (پای چوپان) و غیره. با پیاز، تره فرنگی و سیر. پیاز، تره فرنگی و سیر از خانواده آلیوم هستند و این مواد غذایی حاوی خواص ضد عفونی کننده (آنتی میکروبی) طبیعی می باشند.

ین مواد فقط به اندازه نرمال در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرند و قطعا نیازی به خوردن این مواد به صورت خام یا در مقادیر زیاد وجود ندارد. همچنین کمی ویتامینC  بیشتری مصرف کنید که در پرتقال، کیوی، لیمو، توت فرنگی، پاپایا، گواوا و گریپ فروت و همچنین در سبزیجاتی مثل بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل و فلفل دلمه ای وجو دارد‌. اگر فرزندی دارید که واقعا بد غذا است، با راهنمایی داروساز به او مولتی ویتامین بدهید.


بیشتر بدانید: دهیدراته شدن؛ دلایل، علائم، تشخیص و درمان دهیدراته شدن بدن


کاملا هیدراته بمانید (آب فراوان مصرف کنید). هر از گاهی مقداری آب بنوشید. البته نه آب سرد. لباس مناسب آب و هوا بپوشید. کلاه، شال گردن دور بینی و دهان و غیره. هوای تازه برای سلامت روان و برای افراد مبتلا به بیماری های تنفسی خوب است. با این حال راهنمایی ها در مورد فاصله گرفتن از افراد که در بالا به آن پرداخته شد را دنبال کنید. اگر خیس شدید تا جایی که می توانید به سرعت به منزل رفته و لباس های مرطوب خود را در آورید.

تمام مهارت های نرمال والدگری یا پدر و مادری، حفظ آرامش و رهایی از اضطراب برای سلامتی مفید است. وقتی که دچار استرس می شویم سیستم ایمنی بدن ما کار نمی کند. بنابراین بهترین کار این است که موضوعات ترسناک رسانه های اجتماعی را کنار بگذاریم و به آنها فکر نکنیم. از آنجایی که ممکن است لازم باشد روزهایی طولانی را در خانه بگذرانیم سعی کنیم کارهای خلاقانه انجام دهیم. مثل پختن کیک، حل پازل، نقاشی و رنگ آمیزی، نوشتن آهنگ یا شعر، طراحی یک باغ، رنگ کردن چیزی. نشان داده شده که تمام این چیزها ترس و نگرانی را کاهش می دهند.