stomachulcer111

مشکلات معده و عوارض ناشی از آنها خیلی  زیاد و گوناگون  هستند بنابراین در این بخش تنها به برخی از مشکلات رایج  معده که شیوع و عوارض زیادتری دارند می پردازیم :

در ابتدا برای درک راحت تر و طبقه بندی ناراحتیهای شایع تر معده ، آنها را به 2 دسته تقسیم میکنیم

1- ناراحتی های موقت معده  2- ناراحتی های مزمن معده

ناراحتی های موقت معده  : مثل نفخ موقت ، یبوست موقت ، دلپیچه موقت و موارد دیگر که موقتی هستند معمولا بر اثر پرخوری ، خوردن بعد از سیر شدن ، خوردن خوراکیهای مخالف باهم و در مواردی هم مصرف خوراکیهای مسموم شکل میگیرند .

ناراحتی های مزمن معده : شامل ریفلاکس اسید معده ، یبوست دائمی ، نفخ دائمی ، درد معده ، زخم معده و کلا تمام مشکلات معده که دائمی شده اند .

با توجه به اینکه مشکلات مزمن معده عوارض متنوعی در پی دارند و بیشتر سوالات مربوط به این نوع بیماریها است ادامه بحث را به ناراحتی های مزمن معده اختصاص می دهیم .

اصل بسیار مهم : هر بیماری یک علت اصلی دارد و تا وقتی آن علت اصلی برطرف نشود درمان کاملی صورت نمیپذیرد بنابراین اصل مهم در این موارد هم ابتدا به سراغ علت های این بیماری ها می رویم

برای بیماری های مزمن معده معمولا 2 منشاء اصلی وجود دارد : 1- بیماریهای با منشاء سودایی 2- بیماریهای با منشاء بلغمی

بیماریهای معده با منشاء سودایی : این نوع بیماریها معمولا بر اثر سودایی شدن معده و یا به عبارتی به علت اثر سوء خلط سودا در معده ایجاد می شوند نمونه های شایع تر که از عوارض این عامل هستند عبارتند از :

1- ریفلاکس اسید معده : در این عارضه اسید معده به مری وارد میشود و باز خود عامل ثانویه برای عوارض دیگری از قبیل موارد ذیل خواهد بود :

– زخم در محل اتصال معده و مری(در اثر ورم کردن مری ، بافت برون پوش آن دچار بافت مردگی می‌شود و به زخم منجر می شود )

)   تنگ شدن مری به صورت مقاوم که تورم مری آن را منجر می شود (تورم مری که از همان خود ریفلاکس ایجاد می شود

)    مری بارت ( تغییر بافت یا دگر بافتی مری انتهایی

)   آدنوکارسینوم مری ( ازانواع سرطان مری می‌باشد و بین ۵۰ تا ۸۰ درصد این نوع سرطان‌ها را شامل می شود

نشانه های شایع ریفلاکس اسید : سوزش سردل و جناغ سینه ، برگشت غذا یا مایع ترش ، احساس توده در گلو

درمان ریفلاکس : با توجه به علت اصلی این بیماری که سوء مزاج سودا می باشد برای درمان کامل این مشکل اول باید میزان خلط سودا را تعدیل کرد و چون اینگونه معده ها بسیار سرد و ضعیف شده اند باید تقویت و گرم کردن معده هم لحاظ شود بعد با توجه به وضعیت بیمار و عوارض دیگری که این مشکل برجای گذاشته درمان یا داروهای دیگر در نظر گرفته شود مثلا ممکن است بعلت کهنه شدن مشکل رفلکس اسید ، دریچه معده آسیب دیده باشد یا پرزهای معده صدمه دیده باشند که برای این موارد بعد از درمان اولیه نیاز به درمان خاص این موارد هم هست .

2- یبوست سودایی : یبوست ، خود ، یکی از عوارض یک بیماری است اما عامل بسیار با اهمیتی در بروز بسیاری از بیماری ها میباشد . بنابراین توصیه می کنیم هر شخصی که دچار یبوست می باشد اگرچه بیماری های دیگری را هم داشته باشد اول نسبت به رفع یبوست اقدام کند . زیرا اولا یبوست عوارض بسیار زیادی را به دنبال دارد و معمولا با رفع یبوست ، بسیاری از عوارض موجود هم خودبخود برطرف خواهند شد در نتیجه نیاز نیست برای مشکلی که مربوط به وجود یبوست است داروی جداگانه ای مصرف شود . مثلا اشخاصی که دچار یبوست هستند و سردرد هم دارند اگر یبوست را برطرف کنند آن سردرد خودبخود برطرف خواهد شد چون یبوست باعث حبس بخارات معده و در نتیجه فشار بر سیستم عصبی و در نهایت منجر به سردرد می شود .

ثانیا اینکه وقتی یبوست عارض باشد و شخص بخواهد برای درمان یک بیماری دیگر دارو مصرف کند اثر آن دارو به حداقل و یا حتی به صفر کاهش می یابد چون با وجود یبوست عمل هضم و مهمتر از آن عمل جذب و گوارش  بشکل عادی انجام نمی شود .

نکته : نفخ معده و درد معده غالبا به علت وجود یبوست عارض می شوند اما ممکن است علت های دیگری هم داشته باشند .

بنابراین حالا که اهمیت رفع یبوست را دانستیم باید بدانیم پیدا کردن و شناختن علت یبوست با اهمیت تر می باشد

یبوست مزمن هم علل مختلفی دارد یک نوع شایع تر آن یبوست سودایی است یعنی یبوستی که به علت سوء مزاج سودا عارض شده .

این نوع یبوست در افرادی که خلط سودا در دستگاه گوارش آنها غالب شده بروز می کند بنابراین برای شناسایی این نوع یبوست کافیه که علائم دیگری از سودا مزاجی در شخص بررسی شود . مثلا ترک ترک بودن زبان ، کهیر پوست ، افسردگی

درمان یبوست : به 2 بخش تقسیم می شود اول رفع یبوست – دوم رفع عامل یبوست

بخش اول رفع یبوست :  برای رفع یبوست اگر خیلی شدید نباشد موارد ذیل رفع کننده است :

مصرف :  دم کرده گل محمدی – گلابی – روغن زیتون – دم کرده فلوس – توت – چرب کردن قسمت ناف ، شکم و پهلو ها با روغن کنجد ( این مورد برای خانمهای باردار اصلا خوب نیست )

کاهش مصرف دوغ ، ماست و برنج

اما اگر یبوست خیلی شدید باشد باید برای مدت کوتاهی از داروهای مسهل استفاده شود

بخش دوم رفع عامل یبوست : در این مورد هم چون عامل اصلی ، غلبه خلط سودا در دستگاه گوارش میباشد باید از داروهای تنظیم کننده خلط سودا استفاده شود .

با درک این مطالب میفهمیم که یک مشکل ساده میتواند چقدر مشکلات بزرگتر و عوارض گوناگون ایجاد کند – در ابتدا فقط یکی از اخلاط بدن یعنی خلط سودا زیاد می شود و با یک رژیم غذایی ساده برطرف میشود اما بر اثر بی توجهی مشکلات زیاد و عوارض دیر درمانی را بجای میگذارد . بنابراین لازمه که مردم اولا درباره اخلاط مخصوصا خلط سودا اگاهی داشته باشند ثانیا طریقه تعدیل آن را بدانند . داروهای مفید برای بیماریهای سودایی را بشناسند .

داروی مفید برای تنظیم خلط سودا و رفع عوارض ناشی از غلبه آن :

مقطر ضد سودای پاپریکا :

افشره 9 گیاه پاپریکا یک محصول ترکیبی مقطر شده است ، گیاهان به کارگیری شده در آن حاوی ماده موثره هایی هستند که برای تعدیل و تنظیم ترشح خلط سودا نقش بسزایی دارند ، غلظت معین از ماده هر گیاه در این ترکیب ، طبیعتی گرم و تر به محصول نهایی بخشیده که باعث میشود این افشره منضج بسیار خوبی برای خلط سودا باشد . همچنین این محصول معده و طحال را تقویت و در نتیجه عوارض سوء مزاج سودا و تمام بیماریهایی که ناشی از غلبه خلط سودا است را به سادگی برطرف میسازد .

موارد کاربرد : افسردگی ، ریفلاکس اسید معده ، بی اشتهایی ، غلبه خلط سودا و بیماریهای ناشی از آن

خواص محصول  : ایجاد نشاط و شادابی در روحیه ، بهبود کارکرد معده و گوارش ، تنظیم ترشح خلط سودا ، رفع افسردگی و هَمّ و غم بی مورد

بیماریهای مزمن معده با منشاء بلغمی : این نوع بیماری ها به علت زیاد شدن خلط بلغم و یا به عبارتی اثر سوء مزاج خلط بلغم در دستگاه گوارش بوجود می آیند . نمونه های شایع تر که از عوارض این عامل هستند عبارتند از :

در قسمت معده  : ترش کردن – نفخ –– گاهی یبوست گاهی اسهال – دل درد – بی اشتهایی

و در سایر قسمت ها : زیاد شدن آب دهان – سردرد – درد پاها و یا دست ها – سستی و رخوت

غلبه بلغم معمولا به علت مصرف زیاد خوراکیهای با طبع سرد ، نوشیدن مایعات سرد بین غذا و خوردن آب بسیار سرد بروز می کند .

درمان : برای درمان بیماریهای گوارشی بلغمی مسلما باید از داروهای گرم و خشک استفاده شود باید دارویی باشد که بتواند خلط بلغم را تنظیم کند که در این مورد هم یکی دیگر از محصولات شرکت پارسی طب را که بسیار موفق بوده معرفی مینماییم :

مقطر ضد بلغم پاپریکا : حاصل ترکیب عصاره گیاهانِ با طبع گرم و خشکی است که عملکرد درمانی آنها خصوصاً در دستگاه گوارش میباشد این حالت باعث میشود به شکل هدفمند و مشخصاً دستگاه گوارش را تحت تاثیرگرمای این محصول قرار دهیم (محصولات مشابه معمولاً سردی و رطوبت کبد و مغز را هم دفع میکنند که موجب مشکلات دیگری میشود .) همچنین ، توانایی و موفقیت مکانیسم اثر این محصول در دفع خلط بلغم از معده ، سبب میشود در مدت زمان کوتاهی تمام عوارض و مشکلات مربوط به سرد مزاجی برطرف شود ، افزون بر این ، مصرف این افشره ، رژیم غذایی متنوّع تری برای سرد مزاجان محیّا میسازد .

موارد کاربرد: سرد مزاجی و بلغم دستگاه گوارش ، شب ادراری ، حالت تهوع ، دلپیچه و اسهال ، زیاد بودن ترشح آب دهان و تمام عوارض مربوط به مزاج بلغمی

خواص محصول :

1-تنظیم و تعدیل خلط بلغم در معده

2- رفع دل پیچه و اسهال

3- دفع رطوبت اضافی از دستگاه گوارش

4- تقویت پرزهای معده

5- مصلح خوراکیهای با طبیعت سرد

6- تقویت مثانه های ضعیف شده بر اثر بلغم

7- تنظیم سیستم ایمنی بدن

در پایان همه مردم را دعوت میکنیم به تحقیق و کسب معلومات در مورد بایدها و نبایدهایی که در آداب خوردن و آشامیدن بزرگان ما به ما هدیه داده اند چراکه بصیرت در این امور مشکلات بسیاری را برطرف و از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری می کند . اگر به این مسایل دقت شود و در زندگی بکار گرفته شود تمام زندگی انسان تحت تاثیر مثبت قرار خواهد گرفت چون عقل سالم در بدن سالم است .

منبع-http://fa.parsiteb.com