آیا تاکنون اتفاق افتاده که بدون هیچ علتی احساس ناراحتی و افسردگی کنید؟ در یک چنین وضعیتی خیلی امکان دارد که شما از بی خوابی عذاب بکشید و این سبب به هم خوردن تعادل هورمون هایی که کارشان ایجاد خوشحالی سلامتی و زیبایی در بدن است می شود.
کسانی که دچار کم خوابی هستند در مقایسه با افرادی که خواب کافی می کنند بیشتر دچار احساسات منفی و افسرده گی می شوند. در دراز مدت کسانی که دچار کم خوابی هستند کارکرد قسمت جلوی مغز آنها که در ناحیه پیشانی قرار دارد و اسم علمی آن پری فرانتال کورتکس است ضعیف می شود و این قسمت از مغز که مسئول احساسات و تصمیم گیری است دچار اختلال شده و فرد را افسرده میکند و آن شخص در تصمیم گیری هایش دچار اشتباه میشود در نتیجه به روابط اجتماعی اش صدمه می زند.تاثیر خواب بر روی زیبایی :
مطالعه برروی تصاویر افراد و مقایسه این عکس ها در زمانی که شخص خواب کامل داشته و وقتی که بد خوابی داشته نشان می دهد که وقتی افراد خواب کافی کرده اند در عکس ها جذاب تر و جوان تر از عکس هایی که خسته هستند و بی خوابی کشیده اند می باشند.
همچنین بی خوابی باعث ترشح هورمون گرلین در بدن میشود که در نتیجه اشتهای کاذب ایجاد میکند و شخص ترجیح میدهد مواد نشاسته ای و شیرین بخورد تا غدای سالم و در اثر آن دچار چاقی بیش از اندازه می شود.
تاثیر خواب بر روی حافظه :
بی خوابی باعث می شود که اطلاعات جدید در مغز ثبت نشود و شخص آنها را به خاطر نیاورد. در عوض خاطرات بد گذشته به یاد می آید که باعث افسرده گی فرد می گردد و اثری منفی در زنگی فردی و اجتماعی شخص می گذارد.
تاثیر خواب بر روی سلامتی :
داشتن خواب کافی به اندازه غذای مناسب برای سلامتی ضروری می باشد. افراد کم خواب دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند و بیشتر سرما می خورند و دچار بیماری های مختلف می شوند بخصوص بیماری های عفونی. همجنین بیخوابی باعث کند شدن متابولیسم شده و خطر ابتلای به بیماری قند و چاقی بیش از اندازه را افزایش می دهد.
درمان بی خوابی :
اگر شما از جمله افرادی هستید که از بی خوابی و عوارض جانبی آن رنج می برید راه هایی وجود دارد که می توانید بر آن غلبه کنید مثل قرار گرفتن در زیر نور طبیعی خورشید در طول روز.
همچنین جدا کردن محل فعالیت های روزانه از محل خواب به درمان بی خوابی بسیار کمک می کند. به عنوان مثال هیچ وقت در تخت خواب غذا نخورید تلویزیون تماشانکنید و فعالیت هایی مثل ویدیو گیم و موزیک گوش دادن را خارج از رختخواب انجام دهید. این بدان معنی است که از رختخواب فقط برای خوابیدن استفاده کنید.
هر شب سر یک ساعت معین بخوابید و صبح ها هم سر یک ساعت معین بیدار شوید. حتی اگر خوب نخوابیده اید و هنوز خسته هستید سر ساعت از رختخواب بیرون بیایید مطمئن باشید بعد از مدت کوتاهی ساعات خواب تان منظم می شود.
اطاق خواب باید کاملآ تاریک و بی سر و صدا باشد. اگر خوابتان نمی برد از رختخواب بیرون بیایید و کارهایی آرام مثل خواندن کتاب انجام دهید تا خوابتان بگیرد. انجام مدیتیشن به خوابیدن کمک زیادی می کند.
خواب بعد از ظهر را حذف کنید زیرا باعث بیخوابی در شب می شود. به هر شکل شده میزان استرس و نگرانی های خود را کاهش دهید با کمک گرفتن از یک دوست خوب یا مشاوره با یک دکتر متخصص. زیرا رختخواب جای آرامش و استراحت است نه نگرانی و اضطراب.
منبع-http://www.banovan.com