قابلمه چدنی و حفظ سلامت غذا
حفظ سلامت غذا و مواد غذایی در طی فرآیند پخت و پز، امروزه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همه ما به دنبال آن هستیم تا مواد غذایی حین پخت و پز خاصیت خود را تا جای ممکن حفظ کرده و مواد مضر توسط ظروف مورد استفاده در هنگام پخت جلوگیری کنیم. از طرفی با توجه به سرعت بالای زندگی، همه خواستار آن هستیم که تمیز کردن ظروف پس از صرف غذا کمترین زمان ممکن را از ما به خود اختصاص دهند و تا جای ممکن از چسبیدن غذا به ظرف در هنگام پخت جلوگیری کنیم. انتخاب قابلمه ساخته شده از جنس مناسب تا حد زیادی می تواند کمک زیادی به حل و برطرف کردن این دغدغه کند. ظروف چدنی از قبیل قابلمه چدنی از دیرباز محبوبیت ویژه ای بین افراد جهت استفاده برای درست کردن غذا داشته است و با توجه به شناخت روز افزون نسبت به ویژگی های این آلیاژ سودمند، تقاضا برای خرید انواع قابلمه چدنی و سایر ظروف چدنی از قبیل تابه چدنی و سرویس چدنی رو به افزایش است.
از آنجایی که که چدن در اثر حرارت در حین پخت غذا کمترین میزان فعل و انفعالات شیمیایی با مواد غذایی داخل قابلمه چدن را دارد، یکی از سالم ترین انتخاب ها جهت استفاده برای پخت و پز غذا سالم به شمار میرود.
چدن چیست؟
شاید این سوال برایتان به وجود آمده باشد که چدن از چه چیزی ساخته شده و در واقع چدن چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که چدن خانواده بزرگی از آلیاژها بر پایه آهن است که سیلیسیم و کربن نیز نقش پررنگی در ترکیب آن دارند. تفاوت اصلی این خانواده با فولاد در درصد کربن موجود در چدن است که به نسبت فولاد کربن درصد بیشتری در ساخت چدن و سرویس چدن دارد.
چدن انواع متنوعی دارد و بسته به نوع و ترکیب و حالت کربن موجود در آن ها به دسته های مختلفی از جمله: چدن خاکستری، چدن نشکن و چدن سفید، چدن چکش خوار، چدن با گرافیت فشرده، چدن خالدار و سایر مدل های دیگر چدن تقسیم می شود که هر یک از این ترکیبات متناسب ویژگی هایی که دارند در صنایع مختلف کاربرد دارند. یکی از نام آشنا ترین این کاربرد ها ساخت ظروف چدنی شامل قابلمه چدنی، تابه چدنی و در کل سرویس چدنی برای آشپزخانه جهت استفاده برای پخت غذا است.
احتمالا همه ما یکی از انواع ظروف و سرویس چدنی را در آشپزخانه منزل خود دیده ایم و شاید تجربه ای لذت بخش از آشپزی با این ظروف در ذهن خود داشته باشیم. اما شاید یکی از اصلی ترین دغدغه های ما در رابطه با استفاده و خرید قابلمه چدنی، نکات لازم و ضروری ای است که باید در هنگام خرید برای تشخیص چدن اصل از سایر مواد مدنظر قرار دهیم. اگر شما هم یکی از طرفداران قابلمه چدنی هستید و دغدغه خرید آن را دارید پیشنهاد می کنم در ادامه مطلب با ما باشید تا نکات ضروری لازم در هنگام خرید ظروف چدنی را با هم مرور کنیم.
نکات ضروری لازم برای شناخت قابلمه چدنی اصل در هنگام خرید
اولین نکته ای که باید به آن دقت کرد این که در بسیاری از موارد ظروفی که ممکن است به اسم قابلمه چدنی به فروش برسند، در اصل از جنس آلومینیوم فشرده است که طی فرآیند ریخته گری به حجم و جرم آن اضافه شده و همین عامل ممکن است موجب اشتباه گرفتن ظروف از این جنس با قابلمه چدنی شود. باید توجه کرد که قابلمه چدنی اصل در بیشتر مواقع از قیمت نسبتا بالایی برخوردار است و وزن این قابلمه ها از وزن قابلمه های آلومینیومی فشرده نیز بیشتر است.
برای آن که مطمئن باشید از قابلمه چدنی اصل نالینو را خریداری میکنید، پیشنهاد میکنیم به شرکت های معتبر فعال در این حوزه مراجعه کرده و با خیالی آسوده قابلمه چدنی مد نظر خود را انتخاب کنید. فروشگاه ظروف نالینو با سابقه ای درخشان در تولید و عرضه ظروف چدنی با ضمانت دو ساله اصل کالا و ده سال خدمات پس از فروش تجربه ای دلنشین از خرید ظروف چدنی را در ذهن شما مشتریان عزیز ثبت خواهد کرد. با ما از کیفیت و زیبایی و اصالت کلا به صورت همزمان برخوردار شوید.
برای آنکه بتوانید ظروف چدنی اصل را از غیر اصل آن تشخیص بدهید، یکی از رایج ترین روش ها در تشخیص قابلمه چدنی استفاده از آهنربا است. از آنجایی که پایه اصلی آلیاژ چدن از آهن است، قابلمه چدنی اصل باید آهنربا را به خود جذب کند. همچنین اگر این ظروف از ارتفاع بالا با نیروی زیاد به زمین انداخته شود میشکنند ولی نباید دچار قر و یا له شدگی شوند.
قابلمه چدن و مزایای استفاده از آن
با توجه به آن تمایل به استفاده از قابلمه چدن نالینو روز به روز بین خانمهای خانه دار و حتی رستوران داران و تمامی افرادی به گونه با فرآیند پخت و پز غذا در ارتباط هستند موجب آن شده تا تولید با کیفیت این ظروف بیش از پیش اهمیت پیدا کنند. از جمله از مزایایی که باعث افزایش محبوبیت استفاده از این ظروف شده است می توان به شستشوی آسان این ظروف، قابلیت قرارگیری در فر، مقاومت در برابر حرارت های بالا و مقاومت در برابر رنگ پریدگی، نیاز به روغن بسیار کم در هنگام پخت و پز، نگه داشتن طولانی مدت حرارت برای گرم ماندن غذا حتی پس از برداشته شدن از روی شعله و سالم تر بودن غذای پخته شده در قابلمه چدنی نسبت به غذای پخته شده در سایر ظروف اشاره کرد.