آیا تا به حال شده گذرتان به کمپ ترک اعتیاد بخورد؟ همهی ما کم و بیش افرادی را دو رو بر خودمان دیده ایم که حالشان چه از نظر روحی چه از نظر جسمی و فیزیکی خوب نبوده.
متأسفانه خیلی از افراد به خاطر استرس و تنشهای ناشی از مشکلات خانوادگی، فشارهای اجتماعی و اقتصادی و بعضا معضلات خاصی که گریبانگیرشان می شود به مصرف و سوء مصرف داروهایی شامل قرصهای آرام بخش و مواد مخدر و محرک میآورند که نهایتا منجر به وابستگی و اعتیاد میشود.
اعتیاد چیست؟
در ابتدا این طور است که مصرف مواد مخدر برای ساعاتی مصرف کننده را از تنش و استرس و فشار دور نگه میدارد. اما مشکل آنجایی سر باز می زند که دیگر آن مواد یا داروها تاثیر قبلی را بر روی فرد نمی گذارند و مصرف کننده برای رسیدن به آن حالت سرخوشی و حس خوب میزان یا دوز ماده مصرفی را افزایش می دهد. این چرخه ادامه می یابد تا جایی که فرد دیگر دچار منجلابی به نام اعتیاد می شود، منجلابی که بیرون آمدن از آن هم سخت است و اگر بطور خودسرانه نیز انجام شود احتمالا اثرات جبران ناپذیری در پی خواهد داشت.
البته برخی از افراد هم که بیماریهای جسمی سختی دارند و درد زیادی را تحمل میکنند با تجویز پزشک از این مواد استفاده میکنند تا درد خود را تسکین دهند که طبیعتا روی سخن ما در این مقاله با چنین افرادی نیست.
باید بدانیم که اعتیاد یک بیماری روحی است که به خاطر وابستگیهایی که در بدن بوجود آورده جسم انسان را هم درگیر کرده و البته درمان دارد. هر چند در بسیاری از موارد این درمان سخت و طولانی است ولی با اراده و پشتوانه قوی امکانپذیر است. عوارض اجتماعی ناشی از اعتیاد بسیار زیاد است. تعداد زیادی از زندانیان را معتادان تشکیل میدهند. خیلی از طلاقهای کشور ناشی از اعتیاد زن و یا شوهر و مسائل مربوط به اعتیاد به مواد مخدر است.
انواع مواد مخدر
امروزه متاسفانه بسیاری از داروها و مواد مخدر و محرک مورد سوء مصرف بخصوص جوانان قرار می گیرند. از مخدر سنتی و قدیمی تریاک گرفته تا مواد جدید و مرگ آوری بنام بنزای که نامش اخیرا سر زبان ها افتاده.
برخی از موادی که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند و خیلی از افراد آگاهانه یا نا آگاهانه درگیر مصرف شان و نهایتا درگیر اعتیاد به آن ها می شوند عبارتند از:
سیگار، تریاک، الکل، شیشه، ماری جوانا، حشیش، ترامادول، متادون، آلپرازولام، زولپیدم، دیازپام، ب۲ یا بوپرنورفین، هرویین، کوکایین، کراک، ریتالین، مسکالین، کتامین، ناس، بنزای، دستمال، ال اس دی و …
هر کدام از این مواد یا سنتی هستند یا صنعتی و اثرات و عوارض خاص خود را دارند. ترک کردن هر کدام از این مواد نیز می بایست طبق برنامه و نظر پزشک متخصص صورت گیرد و نسخه واحدی برای ترک کردن وجود ندارد. حتی در یک ماده یکسان مثل ماری جوانا نیز برنامه ترک از فردی به فرد دیگر بنا به دلایل فیزیکی، میزان دوز مصرفی و شرایط روحی روانی متفاوت است.
با توجه به مطالب ذکر شده در می یابیم که اگر خودمان یا فردی از عزیزانمان درگیری بیماری اعتیاد شده باشد برای بازگشت به زندگی طبیعی و بهبود شرایط فردی، خانوادگی، شغلی و اجتماعی دیر یا زود باید از شر این مواد رها شویم. یکی از بهترین راه ها به منظور ترک اصولی و همیشگی و رهایی کامل از دام اعتیاد مراجعه به یک کمپ ترک اعتیاد مورد تایید است. در ادامه برنامه ها، اهداف و ویژگی های یک مرکز ترک اعتیاد موفق را بیان کرده و شما را با یکی از بهترین کمپ های ترک اعتیاد آشنا می کنیم.
برنامه ها و اهداف کمپ ترک اعتیاد
با توضیحات ذکر شده میتوان درک کرد که یک کمپ ترک اعتیاد چه کار سختی را برای رهایی انسانهای درگیر اعتیاد پیش رو دارد. در واقع مرکز ترک اعتیاد به نوعی ناجی بسیاری از افراد و خانوادهها میباشد.
یک کمپ ترک اعتیاد موفق با استفاده از علم روز و برخورداری از روانشناسان و متخصصان زبده برنامههای منحصر به فردی برای آنها در نظر می گیرد که میتواند عزیزان ما را از این دام ترسناک و خانمان سوز نجات دهد. دوره درمان این بیماران باید طوری باشد که هر فرد بتواند یک زندگی بدون مصرف مواد را از سر بگیرد و به یک انسان نرمال تبدیل شود.
یکی از مهمترین ویژگیهای درمان در کمپ ترک اعتیاد این است که افراد با بهبودیافتگان این بیماری روبهرو شده و صحبت میکنند و میبینند که آنها نیز زمانی درگیر این بیماری بودهاند. همین مسئله انرژی مثبت فراوانی را برای بیماران دارد و آنها را امیدوار به سمت سلامتی سوق می دهد.
هزینه کمپ ترک اعتیاد خصوصی و دولتی
افرادی که به طور داوطلبانه و با میل خودشان به این مراکز اعتیاد مراجعه می کنند و یا خانواده هایشان پیگیر وضعیتشان برای بستری شدن در کلینیک هستند می بایست نسبت به پرداخت هزینه مراکز اقدام کنند.
هزینه قابل پرداخت برای سپری کردن دوره های بهبودی در سال ۹۹ معمولا بیشتر از ماهی ۷۰۰ هزار تومان است. این مبلغ را یا خود فرد بیمار پرداخت می کند یا خوانواده اش.
لازم به ذکر است هزینه کمپ ترک اعتیاد خصوصی با هزینه مرکز دولتی به دلیل تفاوت ها در امکانات رفاهی و مواردی از این دست قابل مقایسه نیست و معمولا اختلاف زیادی دارد.
ضمنا بعضی از مراکز از دارو های حین درمان استفاده می کنند که در این صورت فرد باید مبلغ این دارو ها را بپردازد. البته در صورتی بیمه درمانی داشته باشید، ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه می دهد و فرد باید ۳۰ درصد مابقی را پرداخت کند.
بهترین کمپ ترک اعتیاد خصوصی در تهران کدام است؟
هر چند قیمت بستری در یک کمپ ترک اعتیاد خصوصی بیشتر از دولتی است اما ویژگی های خاص آن باعث می شود تا ارزش پرداخت چنین بهایی را داشته باشد.
مسلماً بستری در کمپ ترک اعتیاد خصوصی به خاطر خدمات ویژه به بیماران و برخورداری از امکانات لاکچری و فراوان مثل بیلیارد، فوتبال دستی، استخر، پینگ پونگ، فوتسال، بسکتبال، بدن سازی، گیتار، پیانو و … میتواند رضایت بخش تر باشد.
همان طور که قبل تر گفتیم بهترین کمپ ترک اعتیاد مرکزی است که با ارائه برنامههای درمانی به روز و متنوع، بهره گیری از پزشکان و روانپزشکان متخصص، برخورداری از امکانات لاکچری و برنامه های مفرح، بتواند بیمار را در شرایط مطلوبی جهت ترک قرار دهد.
در ایران و بخصوص در تهران کمپ های ترک اعتیاد بسیاری وجود دارند که در حال خدمت رسانی هستند. اما به جرات می توان گفت یکی از قدیمی ترین و بهترین مراکز ترک اعتیاد در تهران، کمپ ترک اعتیاد آوای میعاد رهایی است که با بیش از ۶۰۰۰ ترک دائم آمار فوق العاده ای را بنام خود ثبت کرده و بهترین و باکیفیت ترین خدمات را به شما عزیزان ارائه میدهد. همچنین برگزاری منظم جلسات ماتریکس که مربوط به یکی از جدیدترین و مورد تایید ترین متدهای درمانی دنیاست این مرکز را از سایر مراکز متمایز کرده است.