در هر دوره ای از زندگی بر اساس شرایطی که هر فرد با آن روبرو می شود، نیازهای بدن تغییر می کند و باید با توجه به این احتیاجات، فیزیولوژی و متابولیسم بدن رژیم غذایی متفاوتی را دنبال کرد. برای رشد سالم و بهینه کودک باید مواد غذایی سالم و مورد نیاز بدن در اختیار او قرار گیرد تا بتواند پایه های بدن سالم و قوی را برای ادامه راه مستحکم کند. پس از آن هم دوره نوجوانی و برای خانم ها دوره بارداری، زایمان و شیردهی از مهمترین نقاط عطف زندگی به شمار می روند و نباید بدون توجه به رژیم غذایی و مواد مصرفی و صرفا برای رفع گرسنگی به سراغ غذاهای مختلف رفت. در ادامه می توانید با انواع رژیم غذایی مناسب برای دوره های مختلف بیشتر آشنا شوید:
رژیم غذایی کودک
به دلیل رشد مداوم بدن و همچنین دوره آموزشی که کودک در حال گذراندن آن است، مصرف مواد مغذی، سالم و مفید تاثیر به سزایی در سلامت جسم و ذهن کودک می گذارند و در موفقیت های او نیز نقش بسیار مهمی دارند. میوه و سبزیجات از گزینه های بسیار مناسب برای کودکان محسوب می شوند و به دلیل تنوع رنگی و شکل های گوناگون، می توان با تهیه میان وعده و بشقاب های جذاب، آنها را به مصرف این مواد غذایی تشویق کرد. البته به یاد داشته باشید که علی رغم علاقه بسیاری از کودکان، سیب زمینی سرخ کرده به دلیل روغن استفاده شده و تاثیر منفی که بر قند خون دارد، در این دسته قرار نمی گیرد.
فراموش نکنید که استفاده از آبمیوه ها نمی توانند جایگزین میوه کامل یا حتی تکه های برش خورده آنها باشند. مصرف انواع آبمیوه حتی از نوع طبیعی را محدود کنید. به سراغ غلات کاملی بروید که کمتر فرآوری شده باشند. به این ترتیب مصرف زیاد برنج سفید، نان، خمیر پیتزا، پاستا و ماکارونی توصیه نمی شود.
جهت تامین پروتئین سالم برای فرزند خود حبوباتُ، آجیل و مغزدانه ها، انواع تخمه، ماهی، مرغ و تخم مرغ مفید هستند. مصرف گوشت قرمز را کاهش دهید و به سراغ پروتئین های فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس و مانند آنها نروید. با مصرف این مواد می توانید چربی های سالم را به رژیم غذایی فرزند خود وارد کنید و از مصرف چربی های اشباع بکاهید. مصرف لبنیات را هم برای کودک خود فراموش نکنید.
رژیم غذایی مخصوص نوجوانان
دوره بلوغ و نوجوانی با تغییرات بسیاری چه از نظر فیزیکی و چه از نظر روانی همراه است. برای کمک به تامین نیازهای بدن در این دوره و همچنین کمک به آرامش بیشتر، رعایت برخی از نکات در رژیم غذایی مفید خواهد بود. علاوه بر سالم خوری و نیاز به ترک عادت های بد غذایی، مصرف سه وعده اصلی غذا و میان وعده های سالم را فراموش نکنید. مصرف فیبر را در رژیم غذایی افزایش و مصرف نمک را کاهش دهید. به مقدار زیاد آب بنوشید، نوشیدنی و آبمیوه های شیرین را کنار بگذارید و به جای آنها میوه بخورید. به جای مصرف انواع غذاهای سرخ کردنی، مواد غذایی را به صورت بخارپز یا آبپز مصرف کنید. فراموش نکنید که باید مصرف چربی های مضر را به حداقل برسانید تا از جوش های بلوغ در امان باشید.
رژیم غذایی قبل از زایمان
آنچه رژیم غذایی دوران بارداری را از دیگر دوره های سنی و زمانی متمایز می کند، تغذیه و سوخت رسانی به بدن برای تامین انرژی دو نفر است. زنان باردار نسبت به دیگران به کلسیم، فولیک اسید، آهن و پروتئین بیشتری نیاز دارند. اسید فولیک یا فولات از آسیب مغز و نخاع نوزاد در حین تولد جلوگیری می کند. به جز مصرف داروهای مکمل، می توان بخشی از فولات مورد نیاز را از منابع غذایی مانند سبزیجات برگی، غلات غنی شده، نان و ماکارونی، لوبیا و مرکبات دریافت کرد. کلسیم برای سلامت استخوان و دندان جنین مورد نیاز است و در موادی مانند شیر، ماست، پنیر، آبمیوه های غنی از کلسیم، ماهی ساردین و سالمون و برخی از سبزیجات برگی مثل کلم کیل یافت می شود. آهن در منابعی مانند گوشت، مرغ، لوبیا و نخود سبز خشک و غلات غنی از آهن موجود است. پروتئین را هم می توان از مواد غذایی مانند گوشت، مرغ، ماهی، لوبیا و نخود سبز خشک، تخم مرغ، آجیل و مغز دانه و توفو دریافت کرد.
رژیم غذایی پس از زایمان
بعد از زایمان و تولد نوزاد، اهمیت به رژیم غذایی نیز به اندازه دوره بارداری اهمیت پیدا می کند تا علاوه بر بهبود و به دست آوردن سلامت کامل، بتوان انرژي لازم برای نگهداری از این عضو کوچک و جدید خانواده را نیز به دست آورد. توصیه می شود در وعده های غذایی خود از میوه و سبزیجات و غلات کاملی مانند برنج قهوه ای، نان پخته شده با غلات کامل یا جو دو سر استفاده کنید. مواد غذایی فرآوری شده و بسته بندی حاوی نمک، چربی اشباع و قند زیاد را کاهش دهید.
پروتئین را از طریق لوبیا، غذاهای دریایی، گوشت کم چربی و لخم، تخم مرغ و محصولات تهیه شده از سویا دریافت کنید. با مصرف سه محصول لبنی کم چرب در طول روز، کلسیم مورد نیاز را وارد بدن خود کنید. به دلیل آنکه در حین زایمان خون زیادی را از دست داده اید، نیاز به آهن برای ساخت گلبول های قرمز جدید خون اهمیت پیدا می کند. گوشت قرمز و انواع مرغ و ماکیان، لوبیا و توفو غنی از آهن هستند.
رژیم شیردهی
در دوران شیردهی ارتباط نوزاد و مادر همچنان ادامه دارد و به همین دلیل بسیاری از مواد غذایی مصرفی مادر، بر نوزاد نیز اثرگذار است. مصرف انواع میوه و سبزی علاوه بر اینکه سلامت هستند و ویتامین های زیادی را وارد بدن می کنند، برای تولید شیر هم ضرورت دارند. مصرف پروتئین هایی مانند مرغ، ماهی، تخم مرغ، شیر، ماست، پنیر، کینوا و سویا آمینو اسیدهای ضروری که بدن نمی تواند آنها را بسازد را به فرد می رساند. در دوره شیردهی پروتئین را در سه نوبت مصرف کنید. غلات کامل را در این دوره فراموش نکنید. گردو، بادام و آووکادو حاوی مواد مغذی مانند ویتامین ای، امگا ۳، امگا ۶ و آنتی اکسیدان هستند و به عنوان چربی سالم در دوره شیردهی مفید خواهند بود.
برای آنکه شیر کافی داشته باشید و بدن خودتان به کم آبی دچار نشود، روزانه به مقدار کافی و ۸ لیوان آب بنوشید. همچنین برای تولید شیر به کلسیم کافی نیاز دارید، پس مصرف این ماده مغذی را از یاد نبرید.
چه رژیمی به پوست آسیب نمی زند؟
مصرف برخی از مواد خوراکی در هر رژیم غذایی تاثیر منفی بر پوست صورت می گذارند و می توانند باعث تیرگی، شل شدن پوست و همچنین ایجاد لکه های پوستی شود. گاهی مصرف لبنیات به دلیل حساسیت به لاکتوز موجب ایجاد پف اطراف چشم و لکه های سیاه می شود، مصرف زیاد کافئین و قهوه می تواند کم آبی و پیری زودرس پوست را به وجود آورد، مصرف قند زیاد با تیرگی و لکه های پوستی همراه باشد یا مصرف گلوتن موجب ورم پوست شود. مصرف زیاد فست فود و مواد غذایی بسته بندی و فرآوری شده هم بعد از مدتی باعث گرفتگی پوست و جوش های زیادی می شود که در نتیجه چربی اضافی و مضر ظاهر شده اند.
البته در بسیاری از مواقع هم به دلیل دنبال کردن رژیم لاغری نامناسب و کاهش وزن شدید، مشکلات پوستی به وجود می آید. به همین دلیل است که یک برنامه غذایی دقیق و مشخص که با توجه به فیزیک بدن، سن، شرایط زندگی و وزن تعیین شده باشد، می تواند از مشکلات احتمالی و آسیب به پوست جلوگیری کند. فارغ از این نکته، مراقبت های پوستی هر فرد به دلیل نوع پوست متفاوتی که دارد، با دیگری فرق می کند. متخصص تغذیه با در نظر گرفتن نوع پوست شما برای مثال پوست چرب می تواند برنامه رژیم لاغری را تغییر دهد.
اگر از غفاری دایت رژیم گرفته شود، چه مزایایی دارد؟
شاید تا این لحظه که به دنبال رژیم غذایی مختلف رفته اید، با برنامه های سخت یا نسبتا گران قیمتی مواجه شده باشید که به دلیل نیاز به مصرف مواد غذایی خاص، عملا نوع تغذیه شما را با دیگران متفاوت کرده باشد. حتی وزن کردن مقدار خوراکی هایی که باید طبق برنامه مصرف شوند هم انگیزه اجرای آنها را کاهش می دهد. ولی اگر این رژیم غذایی از نوع سفره خانواده باشد و با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی، از نان و پنیر گرفته تا غذاهای سنتی یا حتی فست فود را هم شامل شود، باز هم به نشدنی و دشوار به نظر می رسد؟
رژیم غذایی غفاری دایت شامل انواع برنامه های مختلفی مانند رژیم کاهش وزن، افزایش وزن، کودک و نوجوان، ورزشکار حرفه ای، شیردهی و بارداری است و با بررسی قد، وزن، سایز و حتی میزان فعالیت شما برنامه ای ارائه می دهد که دسترسی به هدفتان را واقعی تر خواهد کرد. همیشه ورزش کردن همراه با رژیم غذایی به سلامت بدن کمک بیشتری خواهد کرد، ولی در این دوره ورزش اجباری وجود ندارد و نیازی به مصرف دارو هم نیست. با انتخاب پکیج مورد نظر خود چه به صورت عمومی یا خصوصی، می توانید به وزن دلخواهتان برسید و از سلامت بدن خود اطمینان حاصل کنید.
راهکارهای فراوانی برای کاهش وزن بدون رژیم غذایی سخت وجود دارد که غفاری دایت شما را برای رسیدن به وزن ایده آل راهنمایی میکند.
باتوجه به این که هنر مندان عزیز کشورمان رژیم مهران غفوریان استفاده کردند و به نتیجه مطلوب رسیدند
آن هم با رژیمی که حتی هر چیزی که بخوای میتونی بخوری همین الان وارد سایت شوید و با کد تخفیف عدد 7 تا اول مهر ماه اندام دلخواه خود را بدست بیاورید.