eye

ديگر برق چشم و برق دندان  شخصيت‌هاي   تخیلی كارتون‌هاي  زمان بچگی نیست  ؛ درخششی كه نشانه يك  حیله  پنهاني باشد. این روزها اين برق  نشانه  ديگري داردو به مفهوم  پولدار بودن فرد است و جنبه  زيبايي دارد ! پایان  سال گذشته بود که یکی از خبرگزاری‌ها، گزارشی  خواندنی درمورد کاشت نگین در چشم، در یکی از بیمارستان‌های خصوصی تهران منتشر کرد! این موردهم به لحاظ

حساس بودن چشم و هم هزینه‌های این کار، به نوعی اقدامی خاص برای دستیابی به زیبایی بیشتر محسوب می‌شود. این گزارش تلاشی است برای ارائه اطلاعات بیشتر در زمینه کاشت نگین در چشم.

کشف نام کلینیک

یکی از هیجان‌انگیزترین فعالیت‌های ممکن در حرفه خبرنگاری، جست و جو برای حل معماهاست. معمای این گزارش، یافتن کلینیکی بود که جراحی کاشت نگین در آنجا انجام می‌شود. پیگیری منبع خبر و گفت‌وگو با آدم‌های فعال در حوزه زیبایی، ما را به کلینیک مورد نظر رساند. البته ما هم به دلایلی نمی‌توانیم اسم این کلینیک را فاش کنیم! حتی ذکر نام تنها جراحی که در ایران کاشت نگین انجام می‌دهد، در حال حاضر غیرممکن است، چون او شخصیت شناخته شده و به اصطلاح «درچشمی» است؛ در حد درخشش نگین در چشم!

سایر پزشکان چه می‌گویند؟

بیشتر پزشکان تخصصی در حوزه چشم می‌گویند این عمل از طرف FDA تايید نشده است. نکته جالب توجه این است که خود پزشکان این کلینیک هم این عمل را تایید نمی‌کنند! درباره این گزارش تنها یکی از پزشکان خارج از کلینیک مورد نظر حاضر به همکاری شد. دکتر عباد هادیان، چشم‌پزشک عمومی در مورد کاشت این نگین‌ها حرف‌های جالبی دارد که در ادامه می‌خوانید.

پرسه در کلینیک کاشت نگین

خیلی عادی، انگار قرار است درباره سرماخوردگی سؤال بپرسم، وارد کلینیک موردنظر شدیم. هدف مشخص بود؛ گفت‌وگو با جراح سرشناسي که کاشت نگین را در این کلینیک انجام می‌دهد اما درهای زیادی تا رسیدن به او وجود دارد و از این گذشته، او حاضر به گفت‌وگو در این زمینه نیست. تنها نقل قول مربوط به جراحی کاشت نگین، جمله‌ای است که منشی آقای دکتر می‌گوید: «خود دکتر هم اعتقادی به این جراحی ندارد ولی فقط به خاطر اصرار مراجعه‌کننده‌های خاص چندبار این جراحی را انجام داده است.» تلاش‌ها برای گفت‌وگو با سایر پزشکان کلینیک برای سردرآوردن از ماجرای کاشت نگین در چشم ادامه دارد ولی به شكل عجیبی، هر پزشکی که قول گفت‌وگو می‌دهد، در تماس مجدد از این کار منصرف می‌شود!در نهایت یکی از پرستاران این کلینیک حاضر می‌شود امکان گفت‌وگو با افرادی را که کاشت نگین برای​شان انجام شده،فراهم کند. تاکنون 5 نفر در این کلینیک عمل کاشت نگین در چشم را انجام داده‌اند. این بار همه چیز به همکاری آنها بستگی دارد که متاسفانه هیچ یک از این آدم‌ها حاضر نیستند درباره نگینی که در چشم‌شان کاشته شده حرف بزنند!

نگین از چه جنسی است؟

نگین چشم یک فلز خنثی از جنس پلاتین است که حساسیتی در چشم به وجود نمی‌آورد. مانند پلاتین‌هایی که در پا یا دست قرار می‌دهند و هیچ واکنشی در بدن ایجاد نمی‌کند. اندازه این نگین 3 تا 3/5 میلی متر است که در اشکال مختلف قلب، ستاره و… وجود دارد. قیمت این عمل با نگین 7 میلیون تومان است. در ایران تعداد محدودی این عمل را انجام داد​ه​اند. از این تعداد 2 نفر دچار مشکل شدند که در اثر التهابات ملتحمه شدید و تحریک چشمی مجبور شدند نگین را از چشم خارج کنند. در این شرایط اگر این نگین در چشم می‌ماند و التهابات ادامه داشت، منجر به از دست دادن چشم می‌شد.

خطرناک و پر ریسک

این عمل با اینکه در شرایط استریل اتفاق می‌افتد، هیچ تاثیری روی دید نمی‌گذارد و فلزی که استفاده می‌شود خنثی است اما در هر صورت شکافی که روی پرده ملتحمه ایجاد می‌شود دارای رگ‌های خونی ریز است و ممکن است همین شکاف آسیب شدیدی به چشم برساند. استفاده از نگین‌های تزئینی مخصوصا در چشم که حساس‌ترین عضو بدن به‌شمار می‌آید، کار پر ریسکی است و توصیه نمی‌شود.

آیا این عمل عوارض دارد؟

همان‌طور که گفته شد پس از عمل، چشم دچار التهاب و قرمزی می‌شود. اگر این التهاب فقط مربوط به التهاب پرده ملتحمه باشد با دارو و قطره درمان می‌شود اما اگر التهاب ناشی از التهاب پرده سلبیه باشد باید خیلی سریع نگین از چشم خارج شود چون این التهاب باعث می‌شود که به بافت‌های اطراف صدمه بزند و حتی منجر به از دست دادن چشم شود ولی چون این نگین توسط یک غشاي شفاف و باریک(ملتحمه) پوشانده می‌شود، از لحاظ آلودگی و میکروب در امان است. در اینجا باید بگوییم که این نگین هیچ خللی در دید ایجاد نمی‌کند و هیچ وقت احساس نمی‌کنید که یک جسم خارجی در چشم وجود دارد.

این جراحی چگونه انجام می‌شود؟

این عمل مانند عمل لیزیک انجام می‌شود. به این صورت که چشم بیمار با یک قطره چشمی استریل (قطره بی‌حس‌کننده) بی‌حس می‌شود و در زیر میکروسکوپ قرار می‌گیرد که پزشک می‌تواند مردمک چشم را با این دستگاه کوچک و بزرگ کند تا بتواند كار را با دقت انجام دهد. در این عمل پرده ملتحمه را شکاف باریکی مي​دهند که این پرده به سلبیه چسبیده و نگین روی پرده سلبیه گذاشته می‌شود. این نگین طوری در چشم قرار داده می‌شود که مانع دید نشود. در آخر، این شکاف را بخیه مي​زنند تا جوش بخورد. در روزهای اول بعد از عمل چشم ملتهب و قرمز است ولی به مرور زمان و بعد از 3،2 هفته قرمزی برطرف شده و چشم به حالت عادی باز می‌گردد.

منبع-مجله زندگی ایده آل