با شروع اولین گام های یک کودک، پا اهمیت بیشتری پیدا می کند. پا، ساختار پیچیده ای از مجموعه ی استخوان ها، غضروف ها، تاندون ها و رگ های عصبی و خونی است. در هنگام تولد، استخوان ها در پای نوزاد هنوز به طور کامل تشکیل نشده اند و عمدتا غضروف هستند. همانطور که پا رشد می کند غضروف ها شروع به تغییر کرده و کم کم به استخوان تبدیل می شوند تا همراه با رشد کودک، پا مستحکم تر شود. اکثر کودکان هنگام تولد و مدتی بعد کف پایشان مسطح است و قوس میانی پا هنوز تشکیل نشده است  و پا با یک لایه ی چربی محافظت می شود. حتی پس از 2 سالگی نیز استخوان ها قوا و استحکام لازم را ندارند و تا 18 سالگی، سخت تر و سخت تر می شوند تا به رشد کامل برسند.
نقش کفش طبی کودکان و عملکرد آن ها، در سال های اولیه رشد پای کودک (2سال اول) ، بیشتر محافظت از برخورد اشیای اطراف و محافظت از سرما و گرما است. در هنگام تولد، پاها بسیار نرم و انعطاف پذیر هستند و بنابراین بسیار آسیب پذیر خواهند بود. در ماه های اول تولد و در محیط داخلی خانه برای راه رفتن نیازی به کفش نیست و اجازه بدهید که کودک با پاهای برهنه راه برود. راه رفتن با پای برهنه در محیط داخلی منزل، باعث می شود تا عضلات و رباط های پای یک کودک، بهتر رشد کنند و قوی تر شوند.
در این سن به دلیل اینکه کودکان قادر به صحبت کردن نیستند و حتی در صورت وجود مشکل و درد پا، قدرت انتقال این مشکل به والدین را ندارند، خود والدین باید دقت و وسواس بیشتری نسبت به سلامت پای کودک داشته باشند. والدین، در صورت مشاهده ی هرگونه ناهنجاری و بدشکلی و درد در ناحیه ی پا، بایستی به کلینیک های پا پزشکی مراجعه و در صورت نیاز با اسکن کف پا  و تهیه کفش طبی مناسب از حادتر شدن عوارض این ناهنجاری ها جلوگیری کنند.

 برجسته ترین نکاتی که می تواند والدین را نسبت به ناهنجاری های پای کودکان آگاه کند عبارتند از:

  1. کودکان از خستگی پاهایشان شکایت می کنند و رغبتی برای راه رفتن ندارند.
  2. کودک هنگام راه رفتن، بر روی انگشتان پا راه می رود و در عین حالی که می تواند روی پاهایش بایستد و راه برود، بیشتر تمایل دارد با زانوهایش راه برود.
    کفش طبی کودکان و تهیه ی آن در این سن مشکلات خاص خودش را دارد. اندازه و سایز پا و به تبع آن سایز و قالب کفش در کودکان نوپا هر 2 تا 3 ماه تغییر می کند. در بچه های 2 تا 3 سال هر 3 تا 4 ماه و درکودکان بالای 4 سال، قالب و سایز پا، هر 4 تا 6 ماه یکبار تغییر می کند. این تغییر سایز پا، باعث می شود که هزینه ی تهیه ی کفش طبی کودکان، افزایش یابد.

اسکن کف پا چرا و چگونه

اغلب مردم تنها زمانی برای معاینات و اسکن پا به مراکز ارتوپدی و پاپزشکی مراجعه می کنند که درد را مستقیما در پاهایشان احساس کنند. در صورتی که با مراجعه ی سالانه و اسکن کف پا، می توان قبل از بروز اختلالات جدی تر، جلوگیری کرد.اسکن کف پا ، علمی تقریبا نوپا در عرصه ی پزشکی است که توسط پزشکان آموزش دیده و آشنا با ابزار اسکن کف پا انجام میگیرد. بسیاری از بیماریهای لگن و زانوها، از اختلالات موجود در کف پا شروع می شود و برای همین پا پزشکان، همواره معتقدند که معاینه را باید از زمین آغاز کرد از کف پا و اسکن کف پا .
تحقیقات نشان داده است که 75 درصد مردم در طول زندگی خود در معرض مشکلات سلامتی پا قرار دارند. مشکلات پا در زنان 4 برابر مردان است و این ممکن است به دلیل تمایل زنان برای پوشیدن کفش های کوچک سایز و پاشنه بلند باشد و این معضلات بیشتر با اسکن کف پا خود را نشان می دهد.

 

گروه متخصصین ارتوز و پروتز سلیمانی در سال ۱۳۹۰ فعالیت خود را شروع نمود. فعالیت این مرکز، پیرامون ارائه خدماتی مانند موارد ذیل می باشد.

۱- خدمات ارتوزی: شامل طراحی و ساخت انواع بریس واسپیلنت ها از جمله انواع کمربندها و زانوبندهای درمانی و…
۲-خدمات پروتزی شامل ساخت انواع دست و پای مصنوعی برای افراد دچار قطع عضو
۳-انواع ارزیابی ها و اندازه گیری ها با دستگاه ها ی مخصوص ارزیابی بدشکلی های بدن از جمله اسکنرهای ستون فقرات و اسکنرپا
گروه ارتوز و پروتز ادونس کلینیک با داشتن تجربه فراوان در حوزه مراقبت و درمان بدشکلی های پا و همچنین ایجاد زیرساخت های قوی ، در حال حاضر با تمرکز ویژه ای در حوزه درمان بدشکلی های کف پا فعالیت می کند. این موسسه  از جمله معدود مجموعه های ارتوپدی فنی در ایران است که دارای کارگاه کفش اختصاصی بوده و با کفش های اختصاصی و سفارشی را با بالاترین دقت و در کمترین زمان ممکن تولید می نماید .از جمله کفش های طبی تولید شده در این مجموعه، کفش های طبی کودکان می باشد که در ادامه به شرح اهمیت آن پرداخته و در رابطه با اسکن کف پا نیز توضیحاتی ارائه می دهیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با کفش طبی کودکان و اسکن کف پا می توانید با  مرکز تخصصی ارتوز و پروتز سلیمانی به شماره تلفن 02188544009 تماس حاصل فرمایید.