به طور کلی از نظر آناتومیک ارتباط بین استخوان ها را مفاصل ایجاد می کنند. مفاصل در حرکت موثرند و از حرکات حمایت می کنند. هرگونه آسیب به مفاصل در اثر بیماری یا حادثه می تواند در حرکت فرد تداخل ایجاد کند و باعث درد زیادی شود.درد مفصل می‌تواند ناراحتی، درد یا التهاب ناشی از هر قسمت از مفصل (از جمله غضروف، استخوان، رباط‌ها، تاندون‌ها یا عضلات) باشد.

درد مفاصل می تواند خفیف باشد که تنها پس از انجام فعالیت‌های خاص باعث درد شود و یا ممکن است شدید باشد و حتی با کوچکترین حرکت، خصوصاً تحمل وزن، بسیار دردناک باشد.

درد مفصل ناشی از چیست؟

درد مفصل یکی از شایع ترین دردهایی است که مردم دنیا دچار آن هستند. درحال حاضر به دلیل رواج عادات غلط حرکتی و نبود آگاهی از آناتومی بدن و شیوه حرکت مفاصل ، شاهد دردهایی در نواحی مفاصل و استخوان ها در بین میانسالان و بخصوص جوانان هستیم. به طور کلی اصلی ترین دلیلی که باعث می شود افراد در میانسالی به این مشکل دچار شوند مربوط به دوران جوانی و رعایت نکردن نکته های لازم این دوران است.

هر دردی در مفاصل ،فارغ از اینکه در کدام یک از قسمت های بدن باشد، ناشی از ضربه یا بیماری آن عضو است.به همین خاطر هرگونه پارگی و شکستگی در ناحیه مفصل باعث بروز درد و در پی آن بیماری مفاصل می شود.

درد مفصل از چه سنی و چه قشری ؟

درد مفاصل یک بیماری شایع است که معمولا در سنین ۵۰  سال به بالا اتفاق می افتد.از دلایل عمده آن می توان به از بین رفتن استحکام غضروف ها در سنین بالا،چاقی و اضافه وزن،جنسیت و علل ژنتیکی، برخی مشاغل و سرگرمی‌هایی که به مفصل خاص فشار می‌آورد، سبک زندگی غلط و نواقص ساختار فیزیکی را از مهمترین موضوعاتی دانست که ضریب ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد.

برای مثال در افراد چاق مفاصل تحمل کننده وزن با فشار زیادی مواجه می‌شوند که احتمال ابتلا به آرتروز را افزایش می‌دهد.

زنان بیش از مردان در معرض آرتروز هستند و اهمیت رعایت بهداشت مفاصل از سنین پایین برای این قشر بالا است.

اما در کل با توجه به آمارهای موجود تفاوتی بین مراجعین دردهای مفصلی و استخوانی از لحاظ سن نسبت به گذشته وجود ندارد. در تمامی سنین این مراجعه ها به متخصصان صورت می گیرد و به طور حتم نمی توان گفت این دردهای استخوانی تنها به قشر سالمندان تعلق دارد و در جوانان دیده نمی شود.

برخی مشاغل و فعالیت‌ها عامل فشار بر مفصل خاصی است برای مثال تایپیست‌ها مستعد ابتلا به آرتروز بند انتهایی انگشتان دست، بالرین‌ها در معرض ابتلا به آرتروز مچ پا، دندانپزشکان مستعد آرتروز گردن و وزنه‌برداران در معرض آرتروز شانه هستند و این مسئله اهمیت خودمراقبتی آگاهانه و مراقبت از مفاصل را در این افراد دوچندان کرده است.

راه هایی برای تسکین درد مفاصل

پیاده روی کنید

نداشتن  فعالیت، علت اصلی درد زانو در بسیاری از موارد است. به این دلیل که با افزایش سن، حجم کاری کاهش می یابد، افراد میانسال و مسن، تمایل خود را برای تحرک فیزیکی از دست می دهند. برای ایجاد تعادل در این زمینه، یکی از راه های درمان زانودرد در افراد مسن  ، پیروی از یک برنامه روزانه پیاده روی در هنگام صبح یا عصر است. به این صورت، فرد می تواند مصرف انرژی خود را در حد متعادل و صحیح نگه دارد. به خاطر داشته باشید که سبک زندگی نشسته، باعث خشک و در نتیجه دردناک شدن زانو ها میگردد.

ماساژدرمانی را امتحان کنید

این روش، باعث کاهش درد های متوسط در مفاصل زانو می شود. مقداری روغن زیتون یا هر نوع روغن ماساژ دیگر را ، بر روی زانوی خود گذاشته و برای مدتی آن ناحیه را ماساژ دهید. خواهید دید که ناراحتی زانو کمتر شده و احساس متفاوتی خواهید داشت. این کار را حداقل دو بار در روز تکرار کنید.

 مصرف کلسیم فراموش نشود

اضافه کردن مقادیر متناسب مواد غذایی حاوی کلسیم مانند شیر، یک قدم موثر در درمان درد مفاصل زانو به شمار می رود. این کار باعث قوی تر شدن استخوان ها شده و شما را از درد زانو و به طور کلی درد های مفاصل، خلاص می کند.

کمپرس سرد را امتحان کنید

اعمال کمپرس سرد، یک روش ساده و عالی برای تسکین درد زانو و همچنین التهاب آنهاست. برای این کار کافی است که قطعات یخ را در یک حوله پیچیده و آن را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی ناحیه دردناک قرار دهید. این کار را می توانید چندین بار در روز و تا کمتر شدن درد مفاصل زانو، تکرار کنید.

کاهش وزن را شروع کنید

اگر با توجه به سنتان، دارای اضافه وزن هستید، برای درمان زانو درد، کاهش وزن را به صورت جدی در برنامه خود قرار دهید. چاقی، بار وارد شده به زانوها را افزایش داده و درد مفاصل را شدیدتر می کند.

درمان دردهای مفصلی و استخوانی با قرص گیاهی آرترودین

رای تسکین درد های آرتروزی، زانو درد داروهای مسکن شیمیایی فراوانی  دارد. بااین وجود امروزه بیماران در سراسر دنیا بیشتر راغب هستند که به جای مصرف داروهای شیمیایی از داروهای با منشا گیاهی با تکیه بر اثر ضد التهابی آنها بهره بگیرند که هم عوارض ناخوشایند کمتری  نسبت به داروهای شیمیایی و سنتتیک متوجه آنها شود و هم اینکه از بهبودی پایاتری بهره مند گردند.

پژوهشگران مجتمع صنایع دینه ایران با روشهای بسیار پیشرفته در استخراج عصاره هایی با کیفیت، حاوی ماده موثره بالا و در محدوده درمانی موفق به تولید دارویی شده اند با عنوان ” قرص گیاهی آرترودین” که درآن خاصیت درمانی داروهای گیاهی موثر در درمان دردهای آرتروزی متجلی شده و به تقویت تاثیرگزاری این دارو در بهبود قابل ملاحظه ی اختلالات حرکتی ناشی از درگیری مفاصل کمک می کند.

در این دارو قرص گیاهی آرترودین بطور خاص از 225 میلی گرم عصاره رزینی تغلیظ شده کندر (BOSWELLIA SERRATE) و مقدار قابل ملاحظه ای عصاره دانه کرفس، عصاره ریزوم زردچوبه و زنجبیل استفاده شده است.

کندر موجود در این فراورده قرص گیاهی آرترودین به دلیل دارا بودن بوزولیک اسید دارای خواص ضد التهابی است و از طریق مهار آنزیم سیکلواکسیژناز به حفظ سلامت مفاصل و به حفظ تمامیت غضروف کمک می کند. کندر همچنین در کاهش درد و التهاب  مفاصل و اختلالات حرکتی ناشی از آرتروز موثر است.

دانه کرفس از مفاصل محافظت می کند و در حذف ضایعات اسیدی تجمع یافته در بافتهای پیوندی و یا مایعات ذخیره شده در اطراف مفاصل به کلیه کمک می کند.

زردچوبه که یک ضد التهاب بسیار موثر است تاثیر مخرب رادیکال های آزاد را خنثی می کند. زنجبیل نیز به عنوان یک عامل ضد التهاب بسیار قوی از مفاصل در مقابل تخریب و سایش محافظت می کند.

مجتمع صنایع دینه ایران با تولید این دارو قرص گیاهی آرترودین به بیماران مبتلا به درهای مفصلی کمک می کند تا بتوانند با اتکا به گیاهان اثر بخش و با منشاء طبیعی بادرد و التهاب مفاصل ناشی از آرتروز مقابله نمایند.

موارد مصرف:

– حفظ سلامت بافت مفاصل

– ضدالتهاب مفاصل در استئوآرتریت و آرتریت روماتویید

اجزا و مواد موثره:

هر قرص آرترودین حاوی عصاره تغلیظ شده معادل1900 میلی گرم اولئورزین گام Boswellia serrata ( کندور) ، عصاره معادل 1000 میلی گرم دانه کرفس Apium graveolens ، عصاره معادل 300 میلی گرم ریزوم زنجبیل Zingiber officinale و عصاره معادل 2000 میلی گرم ریزوم زردچوبه Curcuma longa استاندارد شده بر مبنای 70/4 میلی گرم کورکومینوییدهای تام بر حسب کورکومین می باشد.

اثرات درمانی و فارماکولوژی:

استخوان ها ، مفاصل و عضلات بدن سیستم حرکتی را تشکیل میدهند که شما را قادر به حرکت می سازند . مفاصل ، استخوان ها را روی هم نگه می دارند و امکان حرکت را فراهم می کنند . استئوآرتریت یا آرتروز بیماری است که مشخصه اصلی آن تخریب پیش رونده غضروف مفصل است . غضروف ، بافتی لغزنده است که انتهای استخوان ها را در یک مفصل می پوشاند. اگر این غضروف آسیب ببیند، آرتروز و درد بروز می کند .

با افزایش سن ، آسیب پذیری مفاصل بیشتر شده و ضربات و حرکات نامناسب مانند بد نشستن و یا برداشتن بار بیش از اندازه ممکن است باعث آسیب یا از بین رفتن کامل غضروف گردد. مفاصل ما ظرفیت محدودی دارند و کارکشیدن زیاد از آنها نتیجه ای جز تخریب ندارد. مهمترین عامل بروز آرتروز ، سبک زندگی ناسالم و عادتهای حرکتی غلط است. چاقی یکی از عوامل مستعد کننده ابتلا به آرتروز زانو ست که فشار مکانیکی وارده به مفاصل را اضافه می کند.

هریک کیلوگرم وزن اضافه فشاری معادل 6 کیلوگرم به زانو وارد می کند. نشستن روی زانوها فشار زیادی به مفاصل تحمیل می کند، چون زانو ها در نهایت خمیدگی قرار می گیرند و فشار داخل مفصل بالا می رود. بلندکردن جسم سنگین مانند یک ضربه به زانو عمل می کند که براثر تکرار این ضربات ، به تدریج غضروف لایه لایه شده و ضخامت آن کمتر وکمتر می شود. بنابراین توصیه میشود کارمندان در هر ساعت ، چند دقیقه از جای خود برخیزند و کمی قدم بزنند یا زانوها را ماساژ دهند تا مایع مفصلی که تغذیه کننده آن است روی سطوح مفصل پراکنده شود. ورزش ، عضلات اطراف مفصل را تقویت می کند . این عضلات ، نقش حمایتی روی غضروف ها دارند.

قرص گیاهی آرترودین دینه به دلیل خواص ضد التهابی و وجود مواد آنتی اکسیدان ، به حفظ سلامت مفاصل کمک کرده ، همچنین باعث تسکین درد والتهاب در استئوآرتریت و آرتریت روماتویید می شود.

گوم اولئورزین Boswellia ( کندور) حاوی مقدار مناسبی از بوزولیک اسید بوده که به دلیل خواص ضدالتهابی از طریق مهار آنزیم COX-II می تواند به حفظ سلامت بافت مفاصل کمک کند . لوکوترین ها در پاسخ التهابی طبیعی بدن دخیل هستند .

بنابراین به واسطه مهار آزادسازی آنها ، درد و التهاب تسکین می یابد . همچنین کندور به حفظ تمامیت کارتیلاژ کمک می کند . ( کارتیلاژ نوعی بافت پیوندی است که انعطاف پذیری مفاصل را فراهم می کند).

کمپین پژوهشی آرتریت انگلستان با توجه به بررسی های کلینیکی صورت گرفته، کندور را در کاهش درد و اختلالات حرکتی آرتروز موثر و ایمن می داند.

دانه کرفس (Apium graveolens seed) از مفاصل حمایت می کند. تصور بر این است که دانه کرفس از طریق تاثیر بر عملکرد کلیه ها برای حذف ضایعات اسیدی عمل می کند بدین صورت که ضایعات در بافت پیوندی یا مایع اطراف مفاصل ذخیره نشده و از این طریق به حفظ سلامت مفاصل کمک می کند.

زنجبیل ( zingiber off.) نیز با دارا بودن خواص ضد التهابی از طریق مهار آنزیم COX-II به عنوان یک عامل حفاظتی مفاصل ( از طریق مهار آزاد سازی لوکوترین ها و پروستاگلاندین ها) عمل می کند. اثرات ضد التهابی زردچوبه یا Turmeric از طریق مهار بیو سنتز لوکوترین ها به واسطه مهار آنزیم COX-II می باشد . فعالیت آنتی اکسیدانی زردچوبه به حفاظت سلولها از اثرات مخرب رادیکال های آزاد کمک می کند.

دستورمصرف:

روزانه یک الی دو بار هر بار 1 قرص ( ترجیحا همراه غذا)

تداخلات دارویی:

در مصرف همزمان با عوامل ضدانعقاد ، ضد پلاکت ، هپارین های با وزن مولکولی پایین و عوامل ترومبولیتیک به دلیل افزایش احتمال خونریزی احتیاط شود.

عوارض جانبی:

ممکن است عوارض جانبی گوارشی چون درد شکمی ، تهوع و سوزش سردل ، احساس سیری ، بی اشتهایی و تجمع گاز ایجاد شود.

موارد منع مصرف:

– حساسیت به هر یک از اجزای فرآورده – در صورت وجود سنگ های کیسه صفرا با مشورت پزشک مصرف شود. – در افراد با افزایش ترشح اسید معده یا زخمهای گوارشی مصرف نشود.

مصرف در بارداری وشیردهی:

مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی شود مگر بنا به دستور پزشک.

شرایط نگهداری:

در دمای کمتر از 30 درجه سانتیگراد ، دور از نور و رطوبت نگهداری شود.

بزودی بسته بندی 30 عددی این فرآورده در جهت سهولت مصرف و افزایش رضایت مشتری تولید و در بازار توزیع خواهد شد.