احتمال ابتلا به افسردگی، اضطراب و زوال عقل در افراد مبتلا به کووید-19 بیشتر است.
بر اساس یک مطالعه جدید، تقریبا 20 درصد از بیماران مبتلا به کووید-19 طی 3 ماه پس از تشخیص با مسائل مربوط به بهداشت روان مانند افسردگی، اضطراب یا زوال عقل دست و پنجه نرم می کنند.
محققان سوابق بهداشتی 69 میلیون نفر در ایالات متحده را مورد ارزیابی قرار دادند که شامل بیش از 62 هزار نفر مبتلا به کووید-19 را شامل می شد. مدت هاست پزشكان گمان می كنند کووید-19 با نرخ بالایی از مشکلات روانی مرتبط است.
بیشتر بخوانید: مصرف سویا در کاهش ابتلا به زوال عقل موثر است
یک مطالعه جدید از انگلستان نیز نشان می دهد افرادی که مبتلا به کووید-19 هستند پس از بهبودی احتمال ابتلا به اختلال روانپزشکی در آنها بالا است.
بر اساس گزارشی منتشر شده در لنست، 18 درصد از بیماران مبتلا به کووید-19 طی 3 ماه پس از تشخیص، دچار یک مشکل بهداشت روانی مانند افسردگی، اضطراب یا زوال عقل شده اند که خطر ابتلا در آنها در مقایسه با افرادی که کرونا ندارند دو برابر شده، بنابراین پزشکان تصور می کنند کووید-19 با افزایش میزان مشکلات روانی مرتبط است.
همچنین اخیرا یک نظرسنجی نشان داده است افرادی که مبتلا به کرونا هستند معمولا دچار اضطراب، بی خوابی، افسردگی و اختلال استرس پس از سانحه می شوند.
اگرچه محققان هنوز در تلاش هستند تا بفهمند دقیقا چگونه ویروس کرونا نه تنها بر ذهن بلکه بر عملکرد مغز نیز تاثیر می گذارد، اما این تحقیقات جدید به ایجاد ارتباط بیشتر کمک می کند.
بریتانی لموندا، دکترای ارشد روانپزشکی در بیمارستان لنوکس هیل در شهر نیویورک می گوید: کووید-19 می تواند به دلیل استرس همه گیر و هم اثرات جسمی بیماری منجر به مسائل روانشناختی شود.
افرادی که به کرونا مبتلا شده اند برای نخستین بار دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به اختلال خلقی یا اضطرابی قرار دارند و خطر ابتلا به زوال عقل در افراد مسن مبتلا به کووید-19 نیز دو تا سه برابر بیشتر است.
ویروس کرونا چگونه بر ذهن تأثیر می گذارد
صرفا ابتلا به بیماری جدیدی که احتمالا تهدیدکننده زندگی است می تواند استرس و اضطراب را تحریک کند.
با توجه به تازگی و دامنه همه گیری چارچوب مشخصی به ویژه در طول عمر اکثر جمعیت زنده برای چگونگی مدیریت تهدید برای سلامتی، سبک زندگی و تغییر در جامعه وجود ندارد.
کسانی که تست شان مثبت شده باید قرنطینه شوند که می تواند به اضطراب و افسردگی شان دامن بزند. دکتر گیل سالتز، استادیار بالینی روانپزشکی نیز می گوید: در مورد کووید، اکثر بیماران می دانند باید از انتقال بیماری به دیگران خودداری کنند، بنابراین از حمایت و پشتیبانی لازم حین بیماری برخوردار نیستند. تشخیص و درمان آن نیز به دلیل شدت بالقوه آن، تازگی بیماری و عدم اطمینان ناشی از درمان و انزوای موجود بیش از سایر شرایط پزشکی آسیب زا است.
بسیاری از بیماران مبتلا به کرونا که امروزه “حمل کنندگان طولانی” نامیده می شوند علائمی را تحمل می کنند که ماه ها ادامه دارد و زندگی روزمره شان را مختل می کند.
مترجم: الهی زارعی