از مزایای چای آویشن برای تسکین سرفه، احتقان، آلرژی، علائم سرماخوردگی و آنفولانزا بارها گفته شده است، این چای نه تنها به رفع گرفتگی بینی کمک می کند بلکه با کمی عسل طعم عالی و خواص بیشماری برای بدن به همراه دارد. در واقع، چای آویشن تعدادی از مزایای سلامتی را ارائه می دهد که شاید برخی از افراد از آن غافل باشند و تصورکنند که این گیاه فقط برای سرماخوردگی مفید است. از آنجا که آویشن از گیاهان کم مصرف در آشپزی به شمار می آید، باید با فواید سلامتی آن آشنا شد که جایگاه خود را در آشپرخانه ها پیدا کند.

هنگام خواندن کتاب چیزی مثل چای آویشن نمی تواند آرامش بخش باشد، چای های مختلف طعم و فواید مختلفی دارند. آویشن هم باید در ترکیبات چای قرار داده شود زیرا فواید آن برای بدن بی نظیر است.

چای آویشن چیست؟

به گزارش سوپ دلی نیوز، شما احتمالا از آویشن برای طبخ مرغ یا گوشت و سایر غذاهای شور استفاده می کنید، اما آیا در مورد نوشیدن چای آویشن چیزی شنیده اید؟ آویشن درختچه ای است که در آسیا و اروپا رشد می کند و دارای برگ های خاکستری مایل به سبز و ریز است که رایحه متمایزی دارد. این برگ ها همان چیزی است که ما برای تهیه چای آویشن استفاده می کنیم.

آویشن هزاران سال است که مورد استفاده قرار می گیرد. رومیان باستان و یونانیان از آن در معابد مقدس خود و همچنین برای طعم دادن به غذاها استفاده می کردند. گفته می شود سربازان رومی نیز قبل از نبرد برای افزایش شجاعت رایحه گیاهان خشک شده را استشمام می کردند.

امروزه آویشن اغلب به عنوان گیاه دارویی برای طعم دادن به غذا استفاده می شود. همچنین تهیه چای آن فواید زیادی برای سلامتی دارد.

آنتی اکسیدان ها

آویشن بالاترین سطح آنتی اکسیدان ها را در بین گیاهان خوراکی دارد که برای مقابله با رادیکال های آزاد بدن کار می کنند. این رادیکال های آزاد می توانند به علائم پیری و حتی سرطان منجر شوند. با این حال، آنتی اکسیدان ها با خنثی سازی رادیکال های آزاد برای کاهش اکسیداسیون در بدن کار می کنند.

کاهش وزن

اگرچه هیچ مطالعه ای در مورد نوشیدن چای آویشن و کاهش وزن صورت نگرفته است، اما برخی از افراد می گویند در روند لاغری کمک کننده است. اگر چای آویشن را بدون شیرین کننده درست کنید، ممکن است در هر فنجان حدود 5 کالری داشته باشد در نتیجه اگر آن را به جای نوشابه یا آب بنوشید کالری کمتری مصرف خواهید کرد.

سرفه، سرماخوردگی و احتقان

شاید رایج ترین دلیل برای نوشیدن چای آویشن سرماخوردگی باشد. در یک مطالعه افرادی که چای پیچک و آویشن می نوشیدند از تعداد و شدت سرفه هایشان کاسته شده بود. اعتقاد بر این است که چای آویشن به عنوان داروی ضد سرفه می تواند باعث کاهش التهاب و شل شدن عضلات گلو شود، بنابراین لازم است که آویشن برای تسکین سرماخوردگی و آنفولانزا همیشه در دسترس باشد.

ضد ویروس

آویشن یک ماده ضد ویروس طبیعی قدرتمند است و اثبات شده روی ویروس هرپس اثر مثبتی دارد و در برابر سرماخوردگی و آنفولانزا از شما محافظت می کند زیرا می تواند برخی از ویروس ها را از بین ببرد.

فیبرومیالژیا

علاوه بر تسکین علائم سرماخوردگی و آنفولانزا، یکی دیگر از دلایل عمده نوشیدن چای آویشن برای فیبرومیالژیا “سندرم درد اسکلتی عضلانی مزمن” است. همراه با مکمل های طبیعی و تغییر سبک زندگی، چای آویشن ممکن است علائم فیبرومیالژیا را تسکین دهد.

گفته می شود چای آویشن خاصیت ضدروماتیسمی و ضدالتهابی دارد با این حال این مورد ثابت نشده است، اما می توان آن را با کمی زنجبیل برای کاهش علائم نوشید.

فشار خون بالا

مطالعات نشان می دهد آویشن یک مکمل موثر برای فشار خون محسوب می شود به خاطر داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی می تواند فشار خون را کاهش دهد.

حتما قبل از استفاده از چای آویشن برای فشار خون بالا با پزشک خود مشورت کنید زیرا این دارو می تواند بر روی داروهای مصرفی دیگر تاثیر بگذارد.

بیشتربخوانید:فواید استفاده از گیاه آویشن

بیشتربخوانید:درمان سردرد با کمک آویشن

خطرات چای آویشن و عوارض جانبی

چای آویشن می تواند عوارض جانبی داشته باشد اگر به آویشن یا پونه کوهی که گیاهی مشابه است حساسیت دارید چای آویشن نخورید.

این گیاه ممکن است توانایی بدن شما را در لخته شدن خون کاهش دهد که می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد، بنابراین قبل از جراحی یا اگر داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنید با پزشک خود در این باره صحبت کنید.

افراد مبتلا به بیماری هایی که می توانند تحت تاثیر هورمون ها قرار بگیرند مانند برخی از انواع سرطان نباید چای آویشن بنوشند به علاوه زنان باردار هم بدون مشورت با پزشک یا ماما نباید چای آویشن بنوشند.

مترجم: الهه زارعی